ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Η φαντασία είναι ό,τι δεν μπορεί να συλλάβει η λογική των ενηλίκων όμως! :x

Δεν λέω να τρέφεις την φαντασίωσή του, φυσικά, αλλά να εμπιστεύεται το "υπερβατικό" δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να ζήσει φυσιολογικά...

Την θέση μας στο σύμπαν αναζητάμε...τα παιδιά την έχουν και εμείς θέλουμε να τα εντάξουμε έξω από αυτό, κοβωντας τα "φτερά" τους...

Από την άλλη, τα τρέφουμε με παραμύθια του Αγιου Βασίλη κλπ.

Είναι λεπτές οι ισορροπίες το γνωρίζω, όμως κι εμένα μου έκοψαν τα "φτερά" και τα ξαναβρήκα με πολύ κόπο και πόνο! Γιατί???

Δεν ήμουν περισσότερο ευτυχισμένη και ζωντανή, ζώντας στον κοσμο των ενηλίκων...Και η γειωση-προσγείωση μου φέρνει ακομα πόνο για τις συμπεριφορές που δεν έχουν ευαισθησία, παρά μόνο "αλήθεια" που αποδεικνύεται...

Αλλά Ντάννυ μου, εσύ έχεις τον πρώτο λόγο φυσικά... :x :x

Και δεν ήταν φαντασίωση...Τώρα το ξέρω...Τώρα όμως! :-(
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Nαταλία-Νεφέλη »

Είμαι της γνώμης ότι όταν τα παιδάκια πάνε σχολείο προσγειώνονται ήδη αρκετά απότομα στα κοινωνικά δεδομένα. Αν λοιπόν οι γονεις έχουνε κρατήσει μέσα τους κάτι μεταφυσικό κάτι από την πίστη τους στους αγγέλους στον Θεό και εν πάση περιπτώση σε ότι δεν είναι...χειροπιαστό και αυταπόδεικτο είναι πάρα πολύ καλό και....χρέος τους θα έλεγα να κρατήσουν την ισοροπία μεταξύ γείωσης και πίστης στα παιδάκια τους δείχνοντας τους το προσωπικό παράδειγμα πίστης τους σε ό,τι δεν είναι ντε και καλά χειροπιαστό και αυταποδεικτο ώστε να δημιουργήσουν στο παιδί τους τα αναγκαία πνευματικά αντισώματα για ό,τι θα συναντήσει μετά!! Επιπλέον δεν θεωρώ αναγκαίο να καταλάβει το παιδί ότι ντε και καλά θα νιώσει ή θα επικοινωνήσει με τον φύλακα άγγελό του γιατί αν δεν του συμβεί αυτό τότε υπάρχει το ρίσκο να δημιουργήσει ιστορίες γιατί νιώθει ότι ίσως κάτι δεν πάει καλά μαζί του και γι αυτό δεν επικοινωνεί με τον φύλακα άγγελό του. Θυμάμαι ότι ο μπαμπάς μου μου έλεγε πολύ συχνά για τον δικό του φύλακα άγγελο αλλά με πολύ προσοχή!! Οταν ένιωσα την παρουσια του δικού μου φύλακα αγγέλου σε ένα ταξίδι μας στην Ουγγαρία, το 1982 δεν ήμουν ιδιαίτερα σύγουρη για αυτό που μου συνέβαινε και του είπα τι ένιωσα. Τότε αυτός χάρηκε πολύ με αγκάλιασε με φίλησε και είπε ότι είναι σύγουρος πως θα τον έχω αισθητά μαζί μου πάντα, γιατί ένιωθε ότι κι εγώ είμαι ένας....ενσαρκωμένος άγγελος! Ακόμα την θυμάμαι αυτή τη μέρα! Πάντως Ντάνυ μου είμαι βέβαιη ότι στους καιρούς που ζουμε λιγότερα μικιμάους και περισσότερη φύση κοντά σε.....αληθινές νεράιδες και καλικατζάρους , λιγότερη τηλεόραση και περισσότερο κουβεντολόϊ στο σπίτι είναι το καλύτερο φάρμακο για την ισοροπημένη γείωση τη θεμελιωμένη σε πνευματική και υλική βάση. Ωστόσο δεν είμαι μαμά για να δίνω συμβουλές τέτοιου είδους είμαι όμως βρεφοκόμος και έχω αρκετή γνώση στις ηλικίες από 0 ως 6 ετών, και μια εξάχρονη πείρα σε αυτό στη Ρώμη.
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Εγώ νομίζω πως πρέπει να αφήνουμε τα πράγματα να έρθουν όπως έρθουν, και τι εννοώ.. πως απλά οι γονείς οφείλουν να απαντούν σε πιθανές ερωτήσεις των παιδιών, εάν μπορούν. Το να πιπιλίζουν τα μυαλά των παιδιών περί πνευματικότητας και θεών και δαιμόνων, δεν νομίζω πως έχει να δώσει κάτι. Απλά η γνώμη μου @};-
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

VasilisM έγραψε:Εγώ νομίζω πως πρέπει να αφήνουμε τα πράγματα να έρθουν όπως έρθουν, και τι εννοώ.. πως απλά οι γονείς οφείλουν να απαντούν σε πιθανές ερωτήσεις των παιδιών, εάν μπορούν. Το να πιπιλίζουν τα μυαλά των παιδιών περί πνευματικότητας και θεών και δαιμόνων, δεν νομίζω πως έχει να δώσει κάτι. Απλά η γνώμη μου @};-
;)
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

΄Ισως δεν με κατάλαβες καλά Βασίλη μου! :-(

Δεν είναι "πιπίλα" ο θεός! :oops:

' Ισως αν φροντίζαμε τα παιδιά από μικρά, δεν θα είχε αυτό το χάλι η θρησκεία και ο γεροντάκος "ενδιάμεσος" θεός που κατασκεύασε...

Αλλά πάλι όλα αφήνονται για τον δρόμο του καθενός μας! :x

Εικόνα

Δημοσίευση από Nαταλία-Νεφέλη »

Vaso έγραψε:΄Ισως δεν με κατάλαβες καλά Βασίλη μου! :-(

Δεν είναι "πιπίλα" ο θεός! :oops:

' Ισως αν φροντίζαμε τα παιδιά από μικρά, δεν θα είχε αυτό το χάλι η θρησκεία και ο γεροντάκος "ενδιάμεσος" θεός που κατασκεύασε...

Αλλά πάλι όλα αφήνονται για τον δρόμο του καθενός μας! :x
>:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
Άβαταρ μέλους
WonderBoy

Δημοσίευση από WonderBoy »

Η δική μου άποψη συγκλίνει πολύ με τη Ναταλία-Νεφέλη,
χρέος τους θα έλεγα να κρατήσουν την ισοροπία μεταξύ γείωσης και πίστης στα παιδάκια τους δείχνοντας τους το προσωπικό παράδειγμα πίστης τους σε ό,τι δεν είναι ντε και καλά χειροπιαστό και αυταποδεικτο ώστε να δημιουργήσουν στο παιδί τους τα αναγκαία πνευματικά αντισώματα για ό,τι θα συναντήσει μετά!!
:thumbsup: :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

και η δική μου, Τάσο!

εξαρτάται πως νιώθει ο καθένας τον θεό, για να μπορεί να μεταδώσει αυτήν την αντίληψη της εσωτερικής πίστης και στα παιδιά του...

Για μένα κυρίως ο θεός, είναι ήθος! ΄Οχι κοινωνική ηθική, όχι θρησκευτική ηθική, αλλά ανθρώπινο ήθος!

και μέσα σ' αυτό συγκαταλέγονται όλες οι αληθινές ποιότητες της ανθρώπινης ύπαρξης...Αγάπη, σοφία...

Αυτό που κάνει το παιδί πνευματικά, νοητικά και συνασθηματικά υγιές ειναι η δική μας στάση για την ζωή μας!
Ενας αβέβαιος και γεμάτος αγωνία για την ζωή του άνθρωπος, δεν θα μπορέσει να μεταφέρει το ήθος στο παιδί του, γιατί δεν γνωρίζει ο ίδιος τι είναι αυτό!
Η αγάπη πολλές φορές συγχέεται με την ανάγκη των ανθρώπων να αποτρέψουν τα παιδιά τους από τα δικά τους "λάθη"...
Και η σοφία πολλές φορές συγχέεται με την εμπειρία (πείρα)

΄Ετσι ξεχνάμε τις περισσότερες φορές ότι ένα παιδί ήρθε κοντά μας γιατί χρειάζεται την δική του εμπειρία εξέλιξης, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζουμε με μιας τα χαρίσματα της ψυχής του...

Τώρα, αν μιλησουμε ή όχι για το υπερβατικό, εξαρτάται πόσο εμείς το πιστεύουμε με την ψυχή μας ή μας ανάγκασαν οι συνθήκες της ζωής μας να το πιστέψουμε, σαν ελπίδα!

Και αυτή ειναι η διαφορά του τρόπου με τον οποίον απευθυνόμαστε και στα παιδιά μας, όταν τους μιλάμε για τον θεό...

@};-

Εικόνα

Δημοσίευση από Ellaki »

Από την επαφή μου με το παιδί κατάλαβα ότι πρώτα αντιλαμβάνεται τη δική μου σταθερότητα.
Δεν μπορεί να εντρυφήσει στους όρους άγγελος ή θεός αλλά μπορεί να νιώσει τη δική μου <πίστη>.
Εάν εγώ πίστευα σε ένα θεό τιμωρό το ίδιο θα πέρναγα και στο μωρό μου.
Από τη στιγμή που πιστεύω στον θεό αγάπη και το ακολουθώ, το ίδιο κάνει και το παιδάκι με την εμπιστοσύνη που έχει προς τον γονέα και την αγνότητά του σαν παιδί.
Δεν νιώθω να προκύπτει καμία ανάγκη να τον πείσω ή να του πιπιλίσω το μυαλό γιατί νιώθει πριν μιλήσω.
Με τον τρόπο μου, τα λόγια μου, τη στάση μου, τον οδηγώ στον δρόμο της αγάπης.
Τώρα πια που άρχισαν το μάθημα των θρησκευτικών στο σχολείο, συζητάμε και φροντίζω να ξεκαθαρίσω τι σημαίνει θρησκεία και τι θεός όπως επίσης και τι σημαίνει σύστημα επιβολής και ένταξης.

Μέχρι να φτάσει σε αυτή την ηλικία αρκούσε να του θυμίσω ότι δεν είναι μόνος του και ότι ο φύλακας άγγελός του είναι πάντα μαζί του.
Εχω παρατηρήσει ότι το παιδί το δεχόταν με ευχαρίστηση και τον βοήθησε να αυξήσει την αυτοπεποίθησή του.

Τώρα έχει αρχίσει να ψάχνει με τη λογική και να αμφισβητεί.
Πρέπει να περάσει και αυτό το στάδιο και δεν τον εμποδίζω.
Το μόνο που του λέω είναι ότι οι αισθήσεις μας είναι περισσότερες από όσες αντιλαμβανόμαστε και ότι πολλά πράγματα δεν υπάρχουν στην ύλη.
Προς το παρόν του αρκεί ο λόγος μου για να παραμείνει με αγάπη κοντά στο θεό γεγονός που θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό απ' όλα, γιατί άλλα γράφουν τα βιβλία. :-(

Ολοκληρώνοντας θέλω να πω ότι ούτε η πίεση ούτε η αδιαφορία είναι σωστός δρόμος για τις ψυχούλες τους.
Όπως σε όλα τα θέματα χρειάζεται να βρούμε την λεπτή ισορροπία γιατί μας διάλεξαν να τα φροντίσουμε και να τα μεγαλώσουμε.
Όσο πιο κοντά τα κρατήσουμε στην ψυχούλα τους τόσο πιο εύκολο θα κάνουμε το δρόμο τους.
Εμείς είμαστε το παράδειγμα.
Γονιός που ζει τη ζωή του μέσα στην απόγνωση, με βάρος, με κακία, με τιμωρία, βουτηγμένος στην ύλη...........είναι ανώφελο να μιλήσει στο παιδί του για αγγέλους και αγάπη. @};-

σκέψεις
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Βάσω δεν είχα δει την απάντησή σου :x
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Σκηνή από την ώρα του ύπνου :D

Χθες βράδυ ανέβηκε σε ένα συννεφάκι και τυλίχτηκε για να μη κρυώνει αφήνοντας μόνο το κεφάλι του έξω.
Αποφάσισε να πάει κοντά στον ήλιο για να ζεσταθεί.
Ξαφνικά βάζει μια φωνή .........αχχχχχχχ κάηκα.............
Όπως μου εξήγησε είχε αφήσει τον πισινό του έξω από το συννεφάκι και τον έκαψε ο ήλιος. :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))

Ο ομορφότερος άγγελος που έχω συναντήσει O:-)
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

τρομερό παιδί!!! απλά γιατί του προσφέρεις απο αυτό που έχεις, και αυτό που έχεις είναι σοφό και έξυπνο!!! και άλλα τόσα που τα ξέρεις μόνο εσύ @};-
Άβαταρ μέλους
WonderBoy

Δημοσίευση από WonderBoy »

Χθες βράδυ ανέβηκε σε ένα συννεφάκι και τυλίχτηκε για να μη κρυώνει αφήνοντας μόνο το κεφάλι του έξω.
Αποφάσισε να πάει κοντά στον ήλιο για να ζεσταθεί.
Ξαφνικά βάζει μια φωνή .........αχχχχχχχ κάηκα.............
Όπως μου εξήγησε είχε αφήσει τον πισινό του έξω από το συννεφάκι και τον έκαψε ο ήλιος.
O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) @};-
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Την φυσική της πορεία μόνη της την κανονίζει. ΄Ομως εμείς οι γονείς είμαστε υπεύθυνοι για την εμπιστοσύνη των παιδιών μας στον θεό!
@};- @};-
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από VasilisM »

Δεν είναι "πιπίλα" ο θεός!
Βάσω εσύ είσαι στον δρόμο που είσαι, και μπορείς να δώσεις κάποιες εξηγήσεις, βιωματικές, από την δική σου εμπειρία. ’υτό όμως δεν μπορούν να το κάνουν όλοι.
Όταν εμένα έρχονται και μου λένε χίλιες δύο μ@@@@@ες για το υπερβατικό, και με μπερδεύουν, και με φανατίζουν, και μου δημιουργούν δεκάδες αναπάντητες ερωτήσεις. Συγχώρησε μου την διαφωνία, αλλά προτιμώ είτε έχω εσένα για γονέα είτε οποιονδήποτε άλλο να μην μου ριζώνουν πεποιθήσεις για αυτό το θέμα. Είναι κάτι τελείως προσωπικό για τον καθένα. Θα το ανακαλύψει μόνος του. Αυτό εννοούσα με τον "πιπιλίζουν"
Πολέμα και Οραματίσου

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”