Το ξέρω γλυκούλη μου, γι' αυτό σου το είπα...
Τα εσωτερικά πράγματα δεν είναι θέμα διαβάσματος, στο επιβεβαιώνω, μα ούτε θέμα απαντήσεων είναι...
Σίγουρα μ' αυτό το σκάψιμο εδώ μέσα, έρχονται στην επιφάνεια χιλιάδες ερωτήσεις...Είναι σαν να βάζεις ένα παιδί σε έναν μαγικό κόσμο, που δεν έχει ξαναδεί και θέλει να τα μάθει όλα με μιάς...Όμως όσο και να του απαντάς, τόσες πιο πολλές απορίες του δημιουργείς...
Χρειάζεται να το καθοδηγήσεις στο να μπει μέσα σ' αυτόν τον μαγικό κόσμο και να αφεθεί να τον βιώσει, αλλιώς θα τον γνωρίσει μόνο από τις απαντήσεις σου...
Φτάσαμε στην ερώτηση "τι είναι Ανώτερος Εαυτός" χωρίς να έχεις βιώσει καν την λαχτάρα σου γι' αυτόν...Σαν να παραλείπονται όλα τα επόμενα στάδια βιώματος και φτάνουμε στο τέλος του μαγικού κόσμου...
Φτάνουμε στην ερώτηση "τι είναι η Ελευθερία" χωρίς να έχεις βιώσει πιο βαθιά την δέσμευσή σου...
Όταν μόνο γνωρίζεις, δεν μπορούμε με τίποτα να πούμε ότι αυτό είναι ένα βίωμα, γιατί ο νους του ανθρώπου είναι εκπαιδευμένος να περιορίζει την εμπειρία σε καλή ή κακή και την κατεύθυνση γι' αυτό την δίνουν τα συναισθήματα μέσα στο μη συνειδητό του μέρος...
Χρειάζεται στην αρχή να γνωρίσει ο άνθρωπος ότι ο νους του είναι περιορισμένος...Αυτή η γνώση θα τον κάνει πιο παρατηρητικό σ' αυτό που συμβαίνει...Βήμα βήμα θα γνωρίσεις τον Εαυτό σου και σίγουρα όχι με το παιχνίδι των ερωτήσεων-απαντήσεων...
Το λέγω για να σε βοηθήσω σ' αυτήν σου την νέα διάθεση να μάθεις πράγματα για εσένα...
Εδώ μέσα ίσως προετοιμαστείς να αλλάξεις την διάθεσή σου για να μάθεις για εσένα και αυτό είναι το πιο σημαντικό...
Μην νομίζεις, οι άνθρωποι δεν θέλουν να αλλάξουν επί της ουσίας, θέλουν να αλλάξει η Ζωή τους...Αυτόματα, όπως είπε και στην άλλη ενότητα, η Ιωαννούλα...
Τόσα χρόνια σε ομάδες αυτογνωσίας, αυτό το συμπέρασμα βγαίνει...
Η αλλαγή δεν είναι παρά μετανόηση...
Και η μετανόηση προκύπτει όταν έχεις πέρα από κάθε αμφιβολία βιώσει την πεποίθηση που έχεις για τον Εαυτό ΄σου...Όταν δηλαδή δεις τον βράχο μέσα σου, τότε μόνο μπορείς να μετακινηθείς, να τον υπερβείς, να προχωρήσεις πέρα από τα εμπόδια μιας πεποίθησης...
Το να σου πω εγώ ότι μέσα σου υπάρχει ένας βράχος, μια πεποίθηση, θα σε κάνει να τον ψάχνεις, αλλά να μην το βρίσκεις...Γιατί τα μάτια που θα τον δουν είναι μόνο τα δικά σου, καρδούλα...
Εσένα εμποδίζει, όχι εμένα...Και αν εγώ τον γνωρίζω, δεν είναι γιατί είμαι κάτι διαφορετικό από εσένα, αλλά γιατί ακριβώς είμαι σαν και εσένα...