η Νοημοσύνη της Φύσης

Ερευνες, αξιολογήσεις, εικόνες, στοιχεία
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin

Re: η Νοημοσύνη της Φύσης

Δημοσίευση από Annoula »

:)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

:)) :)) :)) >:d< >:d<
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

:)) :)) :)) >:d< >:d< >:d<
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Μάνος

Δημοσίευση από Μάνος »

Ωραία και πως θα γίνει να δώσουμε λίγη σημασία και στον ανώτερο εαυτό;
Βασικά σε τί θα βοηθήσει αυτο; Στο να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας;
Δηλαδή ο ανώτερος εαυτός είναι κάτι σαν άλλος εαυτός; ...Ο οποίος είναι καλύτερος προφανώς από μας, γι αυτό και τόση πρεμούρα να γνωριστούμε... Είναι κάτι σαν εμάς αλά σε αέρινη βέρσιον; Σαν πνεύμα;

:hand: ...τον έχω στα sos βέβαια για αργότερα, γιατί κάτι είχα διαβάσει και δεν πολυκατάλαβα :eusa-think:
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
Ιωαννάκι

Δημοσίευση από Ιωαννάκι »

Μάνος έγραψε: Δηλαδή ο ανώτερος εαυτός είναι κάτι σαν άλλος εαυτός; ...Ο οποίος είναι καλύτερος προφανώς από μας, γι αυτό και τόση πρεμούρα να γνωριστούμε... Είναι κάτι σαν εμάς αλά σε αέρινη βέρσιον; Σαν πνεύμα;
Μανακο μου, ετσι οπως τον περιγραφεις ειναι σαν την καινουργια κολεξιον του Αερακη!!!
Αν μπορουσα να το εξηγησω με απλα λογια, ειναι σαν να λεμε οτι ειστε Ενα, απλα εσυ κατεβαινεις στο φυσικο επιπεδο για να μπορεσεις να παρεις εμπειριες, εκεινος μενει πισω και περιμενει να τον καλεσεις για να σε καθοδηγησει περαιτερω και να σε βοηθησει...

>:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
Θυμάμαι-Πιστεύω-Ζω :romance-heartbeating:
Όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

Συμφωνώ, οπως τα λεει το Ιωαννάκι @};- :x :x >:d< >:d<

ο αεράκης =)) =)) =))
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Μάνο μου, σε νιώθω μέσα σ' αυτόν τον καταιγισμό ερωτήσεων, σε τομείς που είναι πρωτόγνωροι για εσένα..Είναι απόλυτα Λογικό να υπάρχουν χιλιάδες ερωτήσεις...

όμως καρδούλα, με τις απαντήσεις δεν θα βρεις ποτέ άκρη, πίστεψέ με...
Το ενδιαφέρον ξεκινά από μέσα μας...Και τότε ρωτάμε αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε την δεδομένη στιγμή...
Τώρα εσύ ρωτάς, εμείς απαντάμε, και νομίζω ότι τίποτα επί της Ουσίας δεν σου έχει απαντηθεί...

Κανείς δεν μπορεί να σου περιγράψει τι είναι ο Ανώτερος Εαυτός και να σου δώσει να το καταλάβεις...
Γιατί δεν περιγράφεται ένα αληθινό κομμάτι της Ύπαρξής μας ολόκληρης, και σίγουρα δεν κατανοείται, αν δεν ξέρεις καν τι σημαίνει "Ολόκληρος"...

:) >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από eirini »

Γιούχου έγραψε:
Μάνος έγραψε: Δηλαδή ο ανώτερος εαυτός είναι κάτι σαν άλλος εαυτός; ...Ο οποίος είναι καλύτερος προφανώς από μας, γι αυτό και τόση πρεμούρα να γνωριστούμε... Είναι κάτι σαν εμάς αλά σε αέρινη βέρσιον; Σαν πνεύμα;
Μανακο μου, ετσι οπως τον περιγραφεις ειναι σαν την καινουργια κολεξιον του Αερακη!!!
Αν μπορουσα να το εξηγησω με απλα λογια, ειναι σαν να λεμε οτι ειστε Ενα, απλα εσυ κατεβαινεις στο φυσικο επιπεδο για να μπορεσεις να παρεις εμπειριες, εκεινος μενει πισω και περιμενει να τον καλεσεις για να σε καθοδηγησει περαιτερω και να σε βοηθησει...

που πίσω μένει?? ενα λεπτο γιατι μπερδευτηκα....
Μάνος έγραψε:Επίσης ο κάθε άνθρωπος έχει και τον ανώτερο εαυτό του συμπορευόμενο που τον έχει στο φτύσιμο...
:)) :)) :))
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Άβαταρ μέλους
Μάνος

Δημοσίευση από Μάνος »

Ιωάννα μου ο Αεράκης σου ήταν κατουριστικός!!!! (να τα λέμε!) ...Ακόμα γελάω =)) =)) =)) =)) =))

...Αλλά για να σοβαρευτούμε και λίγο
Βάσω έγραψε:όμως καρδούλα, με τις απαντήσεις δεν θα βρεις ποτέ άκρη, πίστεψέ με...
Το ενδιαφέρον ξεκινά από μέσα μας...Και τότε ρωτάμε αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε την δεδομένη στιγμή...
Τώρα εσύ ρωτάς, εμείς απαντάμε, και νομίζω ότι τίποτα επί της Ουσίας δεν σου έχει απαντηθεί...

Κανείς δεν μπορεί να σου περιγράψει τι είναι ο Ανώτερος Εαυτός και να σου δώσει να το καταλάβεις...
Γιατί δεν περιγράφεται ένα αληθινό κομμάτι της Ύπαρξής μας ολόκληρης, και σίγουρα δεν κατανοείται, αν δεν ξέρεις καν τι σημαίνει "Ολόκληρος"...
Τι να πω κι εγώ Βασούλα μου... Τα έχω πραγματικά χαμένα... Δεν μπορώ να καταλάβω το ένα αν ήδη δεν ξέρω το άλλο, έχεις δίκιο. Και αυτά πάνε αλυσιδωτά! Νιώθω σαν να μην έχει αρχή και τέλος! Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω, από που να με πιάσω! Κάθομαι και διαβάζω με τις ώρες, άσχολούμαι αλλά τελικά νομίζω χωρίς αποτέλεσμα... Όταν διαβάζω κάτι, μου έρχονται στο μυαλό πράγματα που έχουν συμβεί στο παρελθόν και τα εντοπίζω... Δικά μου λάθη... Ε μΜετά από λίγες ώρες δεν θυμάμαι τίποτα, γιατί έχω συνεχίσει να διαβάζω κάτι άλλο και όλο και κάτι καινούργιο ανακαλύπτω και μου κάνει κλικ το ένα, μου κάνει κλικ το άλλο και στο τελος το αποτέλεσμα είναι να μην έχει αποτυπωθεί τίποτα μέσα μου και το διάβασμα πάει στο βρόνοτο... ...Κατά συνέπεια το χρυσό σας φτυαράκι δεν είναι και τόσο χρυσο! Να σταματήσω να διαβάζω; Δεν παίζει! Ξαναπιάνω τα τοπικς όταν έρχονται μπροστά μου, αλλά πάλι μήμη χρυσόψαρού!
Ξέρετε κάτι στήλες "ψυχολόγων" σε κάτι περιοδικά της σειράς που γράφουνε κάποιοι το πρόβλημα τους και οι ψυχολόγοι απαντάνε; Ε, κάπως έτσι νιώθω... Και είμαι ολομόναχος εδώ, δεν έχω κάποιον να τα συζητήσω και δεν ξέρω τι να κάνω ώστε όλα όσα διαβάζω να μου κάτσουν μέσα μου και να μην τα ξεχνάω. Δε λέω να αρχίσω να τα κάνω πράξη. Απλά να μην τα ξεχνάω!!! Για να περάσουμε στην πράξη πρέπει να έχεις τη γνωση. Γνώση που ξεχνιέται παύει να είναι γνώση... Έχω κάνει μια λίστα με θέματα sos για να επανέλθω αργότερα όταν θα είμαι πιο προχωρημένος, αλλά αυτή η λίστα ολοένα και μεγαλώνει και τα ερωτηματικά πολλαπλασιάζονται σχεδόν σε κάθε σας απάντηση...
Όλο μου λέτε πως θα βρω τον δρόμο μου, και θέλει χρόνο και υπομονή και πράγματα που τα κανανοώ... Αλλά νιώθω πως κάτι κάνω λάθος. Η ζωή μου τις τελευταίες μέρες είναι φόρουμ - δουλειά, δουλειά - φόρουμ. Άντε και λίγο φβ και skype για το ξελαμπικάρισμα. Θέλω πολύ να μάθω πράγματα και έχω και την υπομονή, αλλά τι να το κάνεις όταν ξεχνάς;;;
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Το ξέρω γλυκούλη μου, γι' αυτό σου το είπα...
Τα εσωτερικά πράγματα δεν είναι θέμα διαβάσματος, στο επιβεβαιώνω, μα ούτε θέμα απαντήσεων είναι...

Σίγουρα μ' αυτό το σκάψιμο εδώ μέσα, έρχονται στην επιφάνεια χιλιάδες ερωτήσεις...Είναι σαν να βάζεις ένα παιδί σε έναν μαγικό κόσμο, που δεν έχει ξαναδεί και θέλει να τα μάθει όλα με μιάς...Όμως όσο και να του απαντάς, τόσες πιο πολλές απορίες του δημιουργείς...
Χρειάζεται να το καθοδηγήσεις στο να μπει μέσα σ' αυτόν τον μαγικό κόσμο και να αφεθεί να τον βιώσει, αλλιώς θα τον γνωρίσει μόνο από τις απαντήσεις σου...

Φτάσαμε στην ερώτηση "τι είναι Ανώτερος Εαυτός" χωρίς να έχεις βιώσει καν την λαχτάρα σου γι' αυτόν...Σαν να παραλείπονται όλα τα επόμενα στάδια βιώματος και φτάνουμε στο τέλος του μαγικού κόσμου...

Φτάνουμε στην ερώτηση "τι είναι η Ελευθερία" χωρίς να έχεις βιώσει πιο βαθιά την δέσμευσή σου...
Όταν μόνο γνωρίζεις, δεν μπορούμε με τίποτα να πούμε ότι αυτό είναι ένα βίωμα, γιατί ο νους του ανθρώπου είναι εκπαιδευμένος να περιορίζει την εμπειρία σε καλή ή κακή και την κατεύθυνση γι' αυτό την δίνουν τα συναισθήματα μέσα στο μη συνειδητό του μέρος...
Χρειάζεται στην αρχή να γνωρίσει ο άνθρωπος ότι ο νους του είναι περιορισμένος...Αυτή η γνώση θα τον κάνει πιο παρατηρητικό σ' αυτό που συμβαίνει...Βήμα βήμα θα γνωρίσεις τον Εαυτό σου και σίγουρα όχι με το παιχνίδι των ερωτήσεων-απαντήσεων...

Το λέγω για να σε βοηθήσω σ' αυτήν σου την νέα διάθεση να μάθεις πράγματα για εσένα...
Εδώ μέσα ίσως προετοιμαστείς να αλλάξεις την διάθεσή σου για να μάθεις για εσένα και αυτό είναι το πιο σημαντικό...
Μην νομίζεις, οι άνθρωποι δεν θέλουν να αλλάξουν επί της ουσίας, θέλουν να αλλάξει η Ζωή τους...Αυτόματα, όπως είπε και στην άλλη ενότητα, η Ιωαννούλα...

Τόσα χρόνια σε ομάδες αυτογνωσίας, αυτό το συμπέρασμα βγαίνει...
Η αλλαγή δεν είναι παρά μετανόηση...
Και η μετανόηση προκύπτει όταν έχεις πέρα από κάθε αμφιβολία βιώσει την πεποίθηση που έχεις για τον Εαυτό ΄σου...Όταν δηλαδή δεις τον βράχο μέσα σου, τότε μόνο μπορείς να μετακινηθείς, να τον υπερβείς, να προχωρήσεις πέρα από τα εμπόδια μιας πεποίθησης...
Το να σου πω εγώ ότι μέσα σου υπάρχει ένας βράχος, μια πεποίθηση, θα σε κάνει να τον ψάχνεις, αλλά να μην το βρίσκεις...Γιατί τα μάτια που θα τον δουν είναι μόνο τα δικά σου, καρδούλα...
Εσένα εμποδίζει, όχι εμένα...Και αν εγώ τον γνωρίζω, δεν είναι γιατί είμαι κάτι διαφορετικό από εσένα, αλλά γιατί ακριβώς είμαι σαν και εσένα...

Εικόνα

Δημοσίευση από ARTYADIS »

@};- @};- @};-

Βασουλίτσα μου θέλω κι εγώ να σε ρωτήσω κάτι τόσο δα μικρούλι για να μη μου μείνει η απορία
Τα ζώα δεν έχουν μίσος, η ευγνωμοσύνη σαν συναισθήματα, αλλά σαν ουσιώδη Φύση μέσα στην οποία επιδρούν οι Νόμοι...Έχουν Νοημοσύνη, αλλά δεν έχουν λογική...
Όπως έχουμε πει πολλές φορές τα ζώα δεν έχουν αστρικό, να υποθέσω λοιπόν ότι ο φόβος που αισθάνονται αν απειλούνται είναι ακριβώς η αντίδρασή τους στον κίνδυνο λόγω ενστίκτου (επιβίωσης). Δεν είναι δηλαδή συναίσθημα.

Το να έχουν νοημοσύνη όμως, αυτό δεν προυποθέτει ένα τουλάχιστον υποτυπώδες νοητικό σώμα?
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ψυχή χρειάζεται η Νοημοσύνη, Δημητρούλα μου...και τα Ζώα έχουν Ψυχή...
Εσύ μάλλον μπερδεύεσαι με τον νου και την λογική του...

>:d< >:d< >:d< >:d<

Εικόνα

Ωωω αυτό μου είναι πρωτάκουστο! Δηλ. άλλο η νόηση, άλλο η νοημοσύνη?
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Προφανώς λοιπόν η Νόηση ανήκει μόνο στους ανθρώπους, ενώ η Νοημοσύνη ανήκει σε όλα τα πλάσματα, ακόμα και στο Φυτικό Βασίλειο (βλ. η Νοημοσύνη της Φύσης)

Έψαξα και βρήκα στο wikipedia την ερμηνεία της Νόησης, αλλά ερμηνεία της Νοημοσύνης (σκέτα) δεν υπάρχει.. υπάρχει τεχνητή νοημοσύνη, συλλογική νοημοσύνη, νοημοσύνη σμήνους κλπ.

ΝΟΗΣΗ: Νόηση είναι η διαδικασία της σκέψης (επεξεργασία πληροφοριών) που οδηγεί το άτομο στην απόκτηση γνώσης, αλλά και στην ανάπτυξη εννοιών. Η διαδικασία αυτή, περιλαμβάνει την αντίληψη, τη μάθηση, τη συσχέτιση/σύνδεση και την αιτιολόγηση.

Κατά τον Ν. Εξαρχόπουλο, η νόηση είναι η πνευματική λειτουργία με την οποία «συγκρίνουμε, αναλύουμε, συνδυάζουμε, συνθέτουμε, ορίζουμε και ταξινομούμε το περιεχόμενο της συνειδήσεώς μας». Η νόηση στηρίζεται μεν στον κύκλο των παραστάσεων του ατόμου, αλλά λειτουργεί βασικά με έννοιες, που παριστάνονται με λέξεις κι αποτελούν τα στοιχεία και τα μέσα λειτουργίας της. Με τις νοητικές λειτουργίες της συσχέτισης του υλικού βιωμάτων δημιουργούνται οι σκέψεις. Η νόηση και οι σκέψεις, ως «πλάσματα» νοητικά, λειτουργούν με τις έννοιες, τις κρίσεις και τους συλλογισμούς. Οι κρίσεις στηρίζονται στις έννοιες και οι συλλογισμοί στις κρίσεις.

Ευχαριστώ πολύ Βασούλα μου! Αν υπάρχει κάτι άλλο, πολύ θα ήθελα να μας το πεις! @};- @};-
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

πραγματικά μερικές φορές θέλω να πάω στην Αυστραλία και Αλάσκα ίσως.. ;;)

Εικόνα

Επιστροφή στο “Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ”