Η ζωή μου...η ζωή μας! Μέρος Β'

Άβαταρ μέλους
eudemonia

Δημοσίευση από eudemonia »

Madraoulas Κάποτε ένιωθα χριστιανός ορθόδοξος....

Σιλβερ δεν λέω το αντίθετο από αυτά που λες.
Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου δεν μπορείς να αγαπάς άλλους και τον εαυτό μου τον αγαπώ πολύ...

Γιατί φαίνετε ότι λέω το αντίθετο?
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

eudemonia έγραψε:Madraoulas Κάποτε ένιωθα χριστιανός ορθόδοξος....

Σιλβερ δεν λέω το αντίθετο από αυτά που λες.
Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου δεν μπορείς να αγαπάς άλλους και τον εαυτό μου τον αγαπώ πολύ...

Γιατί φαίνετε ότι λέω το αντίθετο?
Ναι αυτο αυτο φαινεται!!

μερικες φορες αλλο νομιζουμε και αλλο φαινομαστε!
Επισκέπτης

silver29 έγραψε:
μερικες φορες αλλο νομιζουμε και αλλο φαινομαστε!
Θα συμπληρώσω ... και άλλο ουσιαστικά είμαστε...
Επισκέπτης

eudemonia έγραψε:Βάσω δεν ξέρω κάτι λιγότερο η περισσότερο από εσένα.
Αλλά δεν μπορώ κάθε φορά που γράφω κάτι να βρίσκω και ιδικές λέξης για να σχολιάσω κάτι
Οπότε χρησιμοποιώ το σωστό το λάθος το καλύτερος κ.τ.λ.

Έχω πει νωρίτερα τι εννοώ καλύτερη Elena
Ευδαιμονια οταν λες "καλυτερη" εννοεις εσένα? :-?
Επισκέπτης

Sorry, τώρα είδα ότι είσαι αντρας :oops:
Άβαταρ μέλους
zefira

Δημοσίευση από zefira »

Gildaκι =)) :)) =)) :)) =)) :))
Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.
Άβαταρ μέλους
eudemonia

Δημοσίευση από eudemonia »

Δεν τρέχει τπτ. Ορθογραφικό λάθος. Καλύτεροι εννοούσα.
Επισκέπτης

Ζεφιράκι μου >:d< >:d< >:d< ;)
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

΄Ένα μεγάλο θέμα της ανθρώπινης ζωής μας είναι η αφθονία μας.
Η ζωή μας εδώ, κοινωνικά έχει φύγει από τα όρια της αξίας της και έχει επικεντρωθεί μονομερώς στην επιβίωση, πράγμα που κάνει την εσωτερική μας ζυγαριά να γέρνει από το ένα μέρος της, αυτό της υλικής αφθονίας.

Οι άνθρωποι στην σημερινή εποχή, πληρώνουν πολύ ακριβά την επιθυμία πια…
Ανατράπηκε η 8ωρη εργασία, ανατράπηκε η σωστή συσχέτιση χρόνου-χρήματος, συνεχώς έχουμε απαισιόδοξα μηνύματα για οικονομική κρίση, για ανεργία, για έξαρση ασθενειών…

Δύσκολο φαίνεται οι άνθρωποι να μπορέσουν να ξεφύγουν από τον οικονομικό κλοιό, αυτό που ένα ανώνυμο σύστημα τους έβαλε στο λαιμό και με το που κάνουν κάποια κίνηση να τον λασκάρουν, αόρατα εκείνος σφίγγει περισσότερο.

Ξαφνικά, ότι θέλαμε να έχουμε, έγινε απρόσιτο! Και για να το πληρώσουμε βάζουμε ενέχυρο τον εαυτό μας, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τον πάρουμε ποτέ πίσω…

Η ζωή μας εδώ στην τρίτη διάσταση, έχει νόημα και σκοπό. Αυτή όμως είναι μια εσωτερική αλήθεια, που δεν μπορείς να την νιώσεις, παρά μόνο όταν την αναζητήσεις…

Την αναζητάς, όχι όταν ψάχνεις τρόπους να ξεφύγεις από την ψευδαίσθηση της ύλης, γιατί δεν είναι ψευδαίσθηση…Είναι μια δυσμενής αρχική προσέγγιση του ίδιου του Εαυτού σου, να προσπαθείς να τον πείσεις ότι κάτι είναι ψευδαίσθηση, ενώ το βιώνεις σαν αλήθεια.

Την αναζητάς, όχι για να αποκτήσεις δύναμη και αντοχή να περάσεις τις δυσκολίες της φυσικής ζωής, τοποθετώντας πνευματικά ιδανικά σε μια άσχημη πραγματικότητα. Είναι ακόμα πιο δυσμενής αυτή η προσέγγιση του ίδιου σου του Εαυτού, να προσπαθείς να τον οδηγείς σε ιδανικά που δεν μπορεί να τα βιώσει, παρά μόνο σαν τέτοια…

Αυτήν την αλήθεια την αναζητάς, όταν πραγματικά θέλεις να την βρεις, χωρίς όρους και διεκδικήσεις από αυτήν. ΄Όταν το σωματικό κύτταρο δεν σε εμπνέει πια, για να ιερουργήσεις, όταν ακολουθείς τον εαυτό σου στον βαθύτερό του πυρήνα, για να ανακαλύψεις μέσα από μια σκοτεινή διαδρομή θανάτου, το εσώτερο φως…

Ο εξαρτησιακός φόβος έχει μόνο μέλλον…
Οι ανατροπές λαμβάνουν χώρα μόνο όταν κατανοήσουμε ότι η ψυχική μνήμη έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον σε μια γραμμική ευθεία, που περικλείει όλη την γνώση του πνευματικού μας πυρήνα και καταφέρουμε να συμφιλιωθούμε με την φυσική έκφραση αυτού του πυρήνα.

Ακολουθώντας την διαδρομή μας προς αυτόν τον πυρήνα, ανακαλύπτουμε τον πλούτο της ζωής που δεν τελειώνει ποτέ, απλά παραμένει αναλλοίωτος μέσα σε μια πληθώρα εκφραστικών συντεταγμένων και αντανακλά με την παρουσία του το θεϊκό φως της πρωταρχικής βούλησης.

Ο δρόμος της αλήθειας δεν είναι σημαντικός για μια άλλη μας ζωή, κάπου αλλού, σε κάποια άλλη διάσταση…Δεν είναι δρόμος ελπίδας και οραμάτων…Τα όνειρά μας δεν εκφράζονται μέσα από αυτόν τον δρόμο, παρά μόνο αν μπορούμε να τα αγνοήσουμε και ούτε καν να τα προβλέψουμε…

Η αρχική επιθυμία να κάνουμε την φυσική μας ζωή προβλέψιμη, μας απομακρύνει από τον δρόμο της αλήθειας που αφήνει την ζωή να εκδηλωθεί, μέσα από έναν πνευματικό πυρήνα, ελεύθερη.

Μέσα από την ελευθερία μπορούμε να εκφράσουμε ανεμπόδιστα τον πλούτο αυτού του πνευματικού μας πυρήνα, που δεν χρειάζεται να «αγοράσει» την ζωή, γιατί δεν έχει αυτήν την ανάγκη.
Το πρωτόλειο υλικό αυτού του πυρήνα είναι η αγάπη, γιατί μόνο μέσα από αυτήν η δημιουργία δεν γίνεται καταστροφική.

Μόνο για σήμερα δεν φοβάμαι…
Μέσα σ’ αυτήν την αρχή, νιώθω ότι τίποτα δεν θα καταστρέψει την δημιουργία, γιατί η ενέργεια είναι κάτι που απλά μεταβάλλεται σε κάτι άλλο, όταν υπάρχει η πνευματική έκφραση της αγάπης.

Μέσα σ’ αυτήν την αρχή, νιώθω ότι τίποτα δεν αφαιρέσει από την δημιουργία την αρχική θεϊκή βούληση «γενηθήτω φως»…

Και μέσα σ’ αυτό το θεϊκό φως, δημιουργώ την αφθονία, γιατί απλά δεν φοβάμαι ότι θα την χάσω ποτέ…

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Ω Θεε μου παντου ποου βρίσκεσαι
και σε ολα...και στο κειμενο της Βασως και στην Βασως
και σε μενα
και σε σας!!! >:d<
Άβαταρ μέλους
zefira

Δημοσίευση από zefira »

Και μέσα σ' αυτό το θεϊκό φως, δημιουργώ την αφθονία, γιατί απλά δεν φοβάμαι ότι θα την χάσω ποτέ...
Απλές, όμορφες και σοφές κουβέντες που προκαλούν στην καρδιά τόση αγαλλίαση....... :x :x Βάσω μου σε ευχαριστώ >:d< >:d< >:d<
Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Vaso έγραψε:΄Ένα μεγάλο θέμα της ανθρώπινης ζωής μας είναι η αφθονία μας.
Η ζωή μας εδώ, κοινωνικά έχει φύγει από τα όρια της αξίας της και έχει επικεντρωθεί μονομερώς στην επιβίωση, πράγμα που κάνει την εσωτερική μας ζυγαριά να γέρνει από το ένα μέρος της, αυτό της υλικής αφθονίας.
Και ξαφνικά η υλική αφθονία, έγινε ο στόχος όλων των ανθρώπων, με αποτέλεσμα να αλλάζει η ψυχολογία μας ανάλογα με τις αποδοχές μας, γίναμε παραγωγικές/καταναλωτικές μηχανές χάνοντας κάθε αξία, από αυτές τις μικρές και καθημερινές, οι οποίες μας κάνουν να νοιώθουμε χαρούμενοι, και αναζητάμε συνεχώς την ευτυχία και την πληρότητα σε ένα αμάξι ή ένα σπίτι.. βομβαρδιζόμαστε καθημερινά και από παντού, από διαφημίσεις. Δεν θέλω να επεκταθώ σε άλλους εξωτερικούς παράγοντες πχ τα ΜΜΕ είναι γνωστή σε όλους μας η κατάσταση.. Αυτό που θέλω να πω είναι πως είναι λογικό να αποπροσανατολίζονται οι άνθρωποι σε σχέση με την πνευματική τους διαδρομή.

Vaso έγραψε:Η ζωή μας εδώ στην τρίτη διάσταση, έχει νόημα και σκοπό. Αυτή όμως είναι μια εσωτερική αλήθεια, που δεν μπορείς να την νιώσεις, παρά μόνο όταν την αναζητήσεις…
[..]
Την αναζητάς, όχι όταν ψάχνεις τρόπους να ξεφύγεις από την ψευδαίσθηση της ύλης, γιατί δεν είναι ψευδαίσθηση…Είναι μια δυσμενής αρχική προσέγγιση του ίδιου του Εαυτού σου, να προσπαθείς να τον πείσεις ότι κάτι είναι ψευδαίσθηση, ενώ το βιώνεις σαν αλήθεια.
[..]
Αυτήν την αλήθεια την αναζητάς, όταν πραγματικά θέλεις να την βρεις, χωρίς όρους και διεκδικήσεις από αυτήν.
[..]
Η αρχική επιθυμία να κάνουμε την φυσική μας ζωή προβλέψιμη, μας απομακρύνει από τον δρόμο της αλήθειας που αφήνει την ζωή να εκδηλωθεί, μέσα από έναν πνευματικό πυρήνα, ελεύθερη.
[..]
Μέσα από την ελευθερία μπορούμε να εκφράσουμε ανεμπόδιστα τον πλούτο αυτού του πνευματικού μας πυρήνα, που δεν χρειάζεται να «αγοράσει» την ζωή, γιατί δεν έχει αυτήν την ανάγκη.
Τα είπες όλα.. :-o
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος VasilisM την 09 Μαρ 2009 2:29 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Επισκέπτης

Αν όμως σταματήσουμε λίγο το χρόνο και προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε όλα αυτά τα κοινωνικά πρότυπα της αφθονίας σε συναισθήματα, θα αντιληφθούμε οτι τίποτα από όλα αυτά δεν μας κάνει περισσότερο ευτυχισμένους, περισσότερο χαρούμενους.... Απλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν αυτό το στοπ...
Και δεν προλαβαίνουν να ρίξουν μια ματιά στον ουρανό το πρωί ξυπνώντας να δουν τελικά ... τι χρώμα έχει αυτός ο κακομοίρης ουρανός που μας αγκαλιάζει καθημερινά με αγάπη?...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ναι, Βασίλη μου, είναι λογικό...
αν θέλεις να ζεις μόνο με την λογική, αύτη είναι και η συνέπειά της...

Είναι πολύ λογικό να κάνεις ένα "τσουπ" και να κλείσεις την τηλεόραση...΄Ομως βλέπεις που τελικά δεν είναι...??

Γιατί ενώ το ξέρεις (οτι καθημερινά εισπράττεις "επικοινωνιακό βιασμό"), συναισθηματικά δεν μπορείς να το βιώσεις, γιατί νομίζεις ότι θα νιώθεις ελλιπής...

Η λογική δεν έχει πάντα εξηγήσεις, αν την θεωρήσεις το μοναδικό εργαλείο ανάπτυξης και όχι ένα σημαντικό μοχλό επιβίωσης... :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από VasilisM »

Αυτό το τσουπ.. είναι δύσκολο ειδικά όταν φτάνεις σε σημεία απόγνωσης, γνωστό και ως "πάτος". Τότε θέλεις ένα φως να σε οδηγήσει προς τα πάνω για να μπορέσεις να ανασάνεις και νιώσεις έστω λίγο αυτό που λέμε ελευθερία! (Αυτό τον ρόλο νομίζω πως έχει αρχίσει να παίζει το ρεικι στην δική μου ζωή..)
Vaso έγραψε:Η λογική δεν έχει πάντα εξηγήσεις, αν την θεωρήσεις το μοναδικό εργαλείο ανάπτυξης και όχι ένα σημαντικό μοχλό επιβίωσης... :x
Αρχίζω και το αντιλαμβάνομαι! Αλλά είναι δύσκολο μέσα σε μια κοινωνία που την αντιμετωπίζει όπως το είπες.. ως το μόνο μοχλό επιβίωσης, εσύ να είσαι διαφορετικός!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος VasilisM την 09 Μαρ 2009 2:42 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”