ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 34367
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 4:23 pm
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από Δωρουλα »

ευχαριστούμε Αλεξιάκι :romance-adore:

το γάλα αμυγδάλου που πίνω είναι πολύ ωραίο πάντως, ενώ της καρύδας μου φάνηκε όντως πιο βαρύ και στο στομάχι :romance-hearteyes:
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί


Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 25823
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 9:04 pm

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Δωρούλα :romance-kisscheek: >:d< >:d< >:d< >:d<
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 25823
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 9:04 pm

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

5 υγιεινές τροφές που γίνονται ακόμη πιο θρεπτικές όταν καταναλώνονται μαζί


Άρθρο του δρος Gary Kaplan

Προκειμένου να διατηρήσουμε την υγεία μας όσο το δυνατόν πιο καλή, το σώμα μας χρειάζεται βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά συστατικά. Οι ολοκληρωμένες τροφές, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί, είναι γεμάτες με αυτές τις σημαντικές ενώσεις. Αυτές μας βοηθούν με φυσικό τρόπο να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να καταπολεμήσουμε τη φλεγμονή και να αντιμετωπίσουμε τις χρόνιες ασθένειες.

Ως γιατρός και ιδρυτής του Κέντρου Ολιστικής Ιατρικής Kaplan, εξηγώ επίσης στους ασθενείς μου ότι η βέλτιστη διατροφή μπορεί να προχωρήσει ακόμα παραπέρα.
Έχετε ακούσει για τη «συνέργεια των τροφίμων»; Πρόκειται για μια ιδέα που έχει αποκτήσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια και υποστηρίζει ότι ορισμένα συστατικά διαφορετικών τροφίμων λειτουργούν συνδυαστικά και προσφέρουν περισσότερα θρεπτικά οφέλη στο σώμα μας.

Για παράδειγμα, η κουρκούμη σε συνδυασμό με το μαύρο πιπέρι (ή πιο συγκεκριμένα την πιπερίνη, μια ένωση που βρίσκεται στο μαύρο πιπέρι) αυξάνει την απορρόφηση κουρκουμίνης, δηλαδή του δραστικού συστατικού της κουρκούμης.

Η κουρκουμίνη διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και καταπραΰνουν τη φλεγμονή που βρίσκεται στη ρίζα πολλών χρόνιων ασθενειών. Αυτό είναι ένα σημαντικό παράδειγμα της συνέργειας των τροφίμων κατά την οποία ο σωστός συνδυασμός των ουσιών αυξάνει τη θρεπτική αξία και προσφέρει μεγαλύτερο όφελος στο σώμα σας.

Σας ενδιαφέρει να εντάξετε την παραπάνω ιδέα στη διατροφή σας; Μπορεί να μην το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά πολλά συνηθισμένα σνακ και γεύματα που τρώτε ήδη περιέχουν την έννοια της συνέργειας των τροφίμων. Διαβάστε μερικά βασικά παραδείγματα αυτών των συνδυασμών καθώς και τους λόγους που είναι αποτελεσματικά:

1. Μπανάνες με γιαούρτι

Οι μπανάνες περιέχουν ινουλίνη, έναν φυτικό υδατάνθρακα. Έρευνες δείχνουν ότι η ινουλίνη όταν προστίθεται στο γιαούρτι αυξάνει την ανάπτυξη των υγιών βακτηρίων του γιαουρτιού βοηθώντας έτσι τη ρύθμιση της πέψης και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Αν σας αρέσει να τρώτε γιαούρτι για πρωινό ή σνακ, φροντίστε να επιλέξετε μια άγλυκη ελληνική ποικιλία επειδή περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες και στη συνέχεια προσθέστε φρέσκες μπανάνες.

2. Σαλάτα με σπανάκι, ρεβίθια και κόκκινες πιπεριές

Παρ’ όλο που ο αιμικός σίδηρος (ο σίδηρος από το κρέας, τα ψάρια και τα πουλερικά) απορροφάται καλά από τον οργανισμό, ο μη αιμικός σίδηρος (που βρίσκεται στα δημητριακά, τα όσπρια, ορισμένα λαχανικά και στους ξηρούς καρπούς) απορροφάται λιγότερο καλά. Ευτυχώς, έρευνες δείχνουν ότι η βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) βοηθά στην απορρόφηση του μη αιμικού σιδήρου, πράγμα πολύ σημαντικό για όσους ακολουθούν διατροφή με φυτική βάση.

Μια σαλάτα με σπανάκι και ρεβίθια (πλούσια σε μη αιμικό σίδηρο) σε συνδυασμό με φρέσκες κόκκινες πιπεριές (καλή πηγή ασκορβικού οξέος) αποτελεί ένα γευστικό και υγιεινό γεύμα ιδιαιτέρως για εκείνους που ίσως διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανεπάρκειας σιδήρου.

3. Λαχανικά με ελαιόλαδο

Έρευνες έδειξαν ότι τα λαχανικά και ιδιαιτέρως τα πολύχρωμα όπως οι ντομάτες, οι πιπεριές, το σπανάκι, το μπρόκολο και το λάχανο, θα πρέπει να συνδυάζονται με υγιεινά μονοακόρεστα έλαια – όπως το ελαιόλαδο – για να αυξηθεί η απορρόφηση των καροτενοειδών από τον οργανισμό, ένα είδος φυτοθρεπτικού συστατικού που έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Η προσθήκη ολόκληρων αυγών ή αβοκάντο τα οποία περιέχουν υγιή μονοακόρεστα λιπαρά σε μια σαλάτα βοηθά επίσης στην ενίσχυση της απορρόφησης των καροτενοειδών.

4. Πράσινο τσάι με λεμόνι

Σε μια μελέτη του 2007 από το Πανεπιστήμιο Πουρντού διαπιστώθηκε ότι η προσθήκη χυμού εσπεριδοειδών ή βιταμίνης C στο πράσινο τσάι ενισχύει την απορρόφηση των κατεχινών, ένα ισχυρό φυσικό αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στο τσάι.
Γιατί αυτό είναι σημαντικό; Μελέτες έχουν δείξει ότι οι κατεχίνες προστατεύουν από τον καρκίνο και επίσης βελτιώνουν την καρδιαγγειακή υγεία λόγω της αντιοξειδωτικής, αντιυπερτασικής και αντιφλεγμονώδους δράσης τους.

5. Μαύρη σοκολάτα με μήλα

Αυτός ο συνδυασμός δεν είναι μόνο νόστιμος, αλλά συμβάλει επίσης στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας. Η μαύρη σοκολάτα (70% ή περισσότερο είναι προτιμότερο) είναι πλούσια σε κατεχίνες ενώ τα μήλα αποτελούν πλούσια πηγή του φλαβονοειδούς κουερσετίνη. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν καταναλώνονται μαζί, οι κατεχίνες και η κουερσετίνη περιορίζουν την προσκόλληση των αιμοπεταλίων στο κολλαγόνο.

Συμπέρασμα

Ορισμένα τρόφιμα είναι απαραίτητο να καταναλώνονται μαζί! Αν και τα παραπάνω αποτελούν σημαντικά παραδείγματα που καλό είναι να λάβετε υπόψη, ο απλούστερος τρόπος για να θέσετε σε εφαρμογή την έννοια της «συνέργειας τροφίμων» είναι να τρώτε μια ευρεία ποικιλία ολοκληρωμένων τροφών.
Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσετε ότι θα λαμβάνετε τα βασικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

http://enallaktikidrasi.com/2016/02/5-y ... houn-mazi/" onclick="window.open(this.href);return false;
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ
Δημοσιεύσεις: 15907
Εγγραφή: 25 Οκτ 2009 7:29 pm
Τοποθεσία: θεσσαλονικη

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

:x >:d<
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα
Δημοσιεύσεις: 31161
Εγγραφή: 16 Αύγ 2011 6:45 pm

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Ωραίες πληροφορίες Αλεξιάκι :romance-kisscheek: ευχαριστούμε
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ellaki
Δημοσιεύσεις: 28307
Εγγραφή: 30 Ιούλ 2007 11:02 am
Τοποθεσία: Αγάπη

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από Ellaki »

:romance-kisscheek: >:d< >:d<
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ιωαννάκι
Δημοσιεύσεις: 18229
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2010 10:53 pm

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από Ιωαννάκι »

:romance-smileyheart:
Θυμάμαι-Πιστεύω-Ζω :romance-heartbeating:
Όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
margaritarenia
Δημοσιεύσεις: 17177
Εγγραφή: 04 Μάιος 2007 4:02 pm

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από margaritarenia »

:romance-kisscheek: :romance-hearteyes:
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου :romance-heartbeating:
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 34367
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 4:23 pm
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από Δωρουλα »

ευχαριστούμε :romance-hearteyes:
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί


Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 25823
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 9:04 pm

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Βιολογικά τρόφιμα: Τα “μυστικά” τους και ποια να προτιμάτε…

Βιολογικά τρόφιμα:
Τα Λαϊκές με βιολογικά μαρούλια και πατάτες, e-shops με περιβαλλοντικές ανησυχίες και παντοπωλεία με βιολογικές σάλτσες.
Μπορεί να κοστίζουν κάτι παραπάνω… αλλά προσφέρουν καλή υγεία, θρεπτικά συστατικά και γνήσια γεύση - αρώματα. Άλλοι ψάχνουν μια διέξοδο απέναντι στα μεταλλαγμένα τρόφιμα, ενώ μερικοί δυσπιστούν ακόμα για την αλήθεια που «κρύβεται» πίσω από τέτοιες τεχνικές!
Ο Κώστας Χανάς της Gustoraro.gr, εταιρείας με βιολογικά και “fairtrade” προϊόντα μιλά στο flowmagazine.gr για τα μυστικά των βιολογικών προϊόντων και την ανταπόκριση των Ελλήνων καταναλωτών.

Βιολογικά Vs Συμβατικά τρόφιμα: Οι διαφορές τους…

Τα βιολογικά προϊόντα καλλιεργούνται κάτω από τις συνθήκες του Κανονισμού Ε.Ο.Κ. 2092/91, γεγονός που απαγορεύει τη χρήση χημικών ουσιών, λιπασμάτων ή ορμονών που «διαταράσσουν» τη φυσική ανάπτυξη του λαχανικού, του φρούτου, του σιταριού κ.α. Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει και με τα συμβατικά, τα οποία ψεκάζονται με φάρμακα προκειμένου να «κλείσει» η πόρτα στις ασθένειες και τα ζιζάνια. Αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από το να υπάρχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων, όταν το τρόφιμο φτάσει… στο πιάτο!

«Τα βιολογικά προϊόντα ακολουθούν μια φιλοσοφία ζωής. Όλα κινούνται γύρω από το πώς μπορείς να εκμεταλλευτείς τη φύση χωρίς να επέμβεις πάνω της. Μπορείς να κερδίσεις τον καρπό της, χωρίς συνθετικά λιπάσματα, ορμόνες και χημικά… ακριβώς όπως θα συνέβαινε σε μια ερημική περιοχή!», ισχυρίζεται ο κ. Χανάς από τη Gustoraro.

Μετά από αμέτρητες έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι η βιολογική καλλιέργεια ενός προϊόντος προσφέρει πιο υψηλή διατροφική αξία στο τρόφιμο. Δεν είναι τυχαίο, ότι περιέχει λιγότερα νιτρικά άλατα, που συνδέονται με διάφορες μορφές καρκίνου π.χ. του στομάχου, και κανένα τεχνητό άρωμα ή ορμόνη.

Αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από το να προστατεύεται μακροπρόθεσμα η υγεία από τις τοξικές ουσίες, να συγκεντρώνεται λιγότερο λίπος και να μην γίνεται κατακράτηση υγρών στο σώμα. Παράλληλα, πέρα από την προστασία του περιβάλλοντος, σαν τροφές συγκρατούν τη γνήσια μυρωδιά και γεύση τους, προσφέροντας μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στον ουρανίσκο.

«Καταναλώνοντας βιολογικά τρόφιμα παίρνουμε το μάξιμουμ των θρεπτικών στοιχείων. Επειδή ο παραγωγός δεν έχει επέμβει στο πώς θα «ανθίσει» ο καρπός ή στα συστατικά ενός τροφίμου, όλα τα ιχνοστοιχεία, οι βιταμίνες και οι πρωτεΐνες μένουν αναλλοίωτα», συνεχίζει ο ίδιος στο flowmagazine.gr.

Ο λόγος που η τιμή τους είναι πιο ακριβή…
Στις καλλιέργειες που προστατεύουν το περιβάλλον, οι μέθοδοι των παραγωγών δεν συμβάλλουν στην παραγωγή μεγάλης ποσότητας μαρουλιών, πατάτας, μπρόκολου κ.α. Αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από υγιεινά τρόφιμα χωρίς χημικά… τα οποία όμως, βρίσκονται σε μικρότερη ποσότητα! Οι καλλιεργητές αντιμετωπίζουν τα ζιζάνια μέσα από το σκάλισμα με το χέρι, γεγονός που ανεβάζει το κόστος παραγωγής.
Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και στην κτηνοτροφία, όπου τα προϊόντα χωρίς συνθετικά «πρόσθετα» δεν ακολουθούνται από έναν τεράστιο όγκο παραγωγής. Άλλωστε, για αυτό είναι συνήθως πιο ακριβά κατά 20 έως 40%...

Βιολογικά τρόφιμα:
Τα Σύμφωνα με τον επιχειρηματία Κώστα Χανά, ο καταναλωτής πρέπει να δείχνει κατανόηση στο γιατί τα βιολογικά προϊόντα είναι λίγο πιο ακριβά, με εξαίρεση, βέβαια, τις περιπτώσεις υπερτιμολόγησης, που "χαλούν" την αγορά. «Οι παραγωγοί προσπαθούν μέρα – νύχτα να καλλιεργήσουν πορτοκάλια χωρίς χημικά, έχουν αφήσει το χωράφι τους σε αγρανάπαυση για πέντε χρόνια και θυσιάζουν το γρήγορο κέρδος για το «καλό» της υγιεινής διατροφής», μας αναφέρει ο Κώστας Χανάς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι κατά 90% βιολογικές σοκολάτες της Gustoraro που για την παραγωγή τους απαιτούνται ζωϊκά και φυτικά στοιχεία: κακάο από τα κακαόδεντρα, βιολογικό γάλα και αμύγδαλα από την επαρχία, οργανική σοκολάτα γάλακτος κ.α. Παρόλα αυτά, πρέπει να αναφερθεί ότι μέχρι να αναπτυχθούν οι βιολογικές καλλιέργειες και η κατανάλωσή τους να ξεφύγει από το 0,4% -όταν η μέση κατανάλωση στην Ε.Ε. είναι 2-5%- οι τιμές δεν μπορούν να μετατραπούν εύκολα σε ανταγωνιστικές.

Η δυσπιστία των καταναλωτών απέναντι στα βιολογικά…
Περσινή έρευνα του “Harris Interactive poll” πάνω σε 2.276 πολίτες των ΗΠΑ έφερε στο φως ότι το 59% πιστεύει ότι οι βιολογικές ετικέτες λειτουργούν απλά ως μια στρατηγική για έξτρα κέρδος. Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι το 37% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι ανησυχεί για την κατάσταση του περιβάλλοντος, μόνο 3 στους 10 απάντησαν ότι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν κάτι παραπάνω για ένα «πράσινο» προϊόν. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Gustoraro, η εμπιστοσύνη στον κύκλο της βιολογικής αγοράς χτίζεται με το πέρασμα του χρόνου και μέσα από προσεκτικούς ελέγχους από το κράτος, και όχι μόνο.

«Υπάρχει μεγάλη δυσπιστία από τον καταναλωτή για το εάν ένα προϊόν είναι βιολογικό στην πράξη. Πολλοί πιστεύουν ότι σκοπός είναι απλά το ανέβασμα της τιμής. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει εάν εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στους γεωπόνους και τις πιστοποιήσεις, ακριβώς όπως συμβαίνει στο εξωτερικό», εξηγεί στο flowmagazine.gr.

Στην Ελλάδα, οι βιολογικές καλλιέργειες με τις μεγαλύτερες εκτάσεις βρίσκονται στη Λέσβο, τη Λακωνία, την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και τη Χαλκιδική… από όπου προέρχεται και η πλειοψηφία των οργανικών τροφών. Πιο συγκεκριμένα, στην αγορά κυριαρχεί το βιολογικό λάδι σε ποσοστό 53%, το κρασί (8%), το σιτάρι (4,8%) και τέλος, τα φρούτα (3,7%).

Όπως ισχυρίζεται ο κ. Χανάς, σαν χώρα η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι αποτελεί ένας γεωργικός τόπος, δεν διαθέτει την κουλτούρα που συνοδεύει τα βιολογικά προϊόντα, τουλάχιστον ακόμα! «Σήμερα ο καταναλωτής, που ανοίγει την πόρτα ενός μαγαζιού με βιολογικά προϊόντα, δεν οδηγείται από εκκεντρικότητα, όπως συνέβαινε πριν μερικά χρόνια. Τώρα πια γνωρίζει γιατί τα προτιμά και ποια είναι τα «ατού» τους», συμπληρώνει.

Στα καταστήματα ή τις λαϊκές αγορές με βιολογικά προϊόντα, ο καταναλωτής είναι σημαντικό να προσέχει τις ετικέτες πάνω στη συσκευασία και τη σήμανση: «Προϊόν Βιολογικής γεωργίας» ή «Προϊόν Βιολογικής γεωργίας σε μεταβατικό στάδιο». Επίσης, πρέπει να αναγράφεται ο κωδικός και το όνομα ενός από τους παρακάτω πιστοποιητικούς οργανισμούς: ΔΗΩ, ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ, ΒΙΟΕΛΛΑΣ, Qways, aCert και IRIS. Παράλληλα, καλύτερο είναι να αγοράζει φρούτα ή λαχανικά εποχής και να απαιτεί το πιστοποιητικό των τροφίμων σε περίπτωση που πωλούνται σε «χύμα» μορφή.

Βιολογικά τρόφιμα: Τα Τα 6 καλύτερα τρόφιμα… από βιολογική άποψη!

Σίγουρα τα λαχανικά, τα προϊόντα σιτηρών και τα γαλακτοκομικά θεωρούνται μια πλούσια πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων και συνήθως ξεχωρίζουν από τη μάζα των βιολογικών τροφίμων. Η πλειοψηφία κατευθύνεται προς τα βιολογικά, συνήθως, όσον αφορά τα αγαθά που μεγαλώνουν κάτω από το χώμα, όπως είναι η πατάτα και το κρεμμύδι, καθώς εκεί «μαζεύονται» τα φυτοφάρμακα. Πάντως, σύμφωνα με τον Κώστα Χανά της Gustoraro, τον πρωταρχικό ρόλο έχουν οι ανάγκες του κάθε καταναλωτή. «Όποιος χρειάζεται περισσότερο ασβέστιο, καλό είναι να αγοράζει βιολογικό γάλα, ενώ όποιος ψάχνει σίδηρο… βιολογικό σπανάκι!», λέει στο flowmagazine.gr

Πατάτες: Η πλειοψηφία των «κλασσικών» πατατών δέχονται μυκητοκτόνα και χημικά, ώστε να καταπολεμηθούν οι ασθένειες και να υπάρχει μαζικότερη παραγωγή. Ίσως αποτελεί το χειρότερο συμβατικό προϊόν που καταναλώνεται στον πλανήτη. Σε μελέτη του 2006, βρέθηκε ότι το 81% των πατατών συγκρατούν τα φυτοφάρμακα, ακόμα και μετά το πλύσιμό τους και την απομάκρυνση της φλούδας.

Γάλα: Σε σύγκριση με το κλασσικό γάλα του supermarket, το βιολογικό έχει 68% περισσότερα ω-3 λιπαρά οξέα και διαθέτει αρκετή βιταμίνη Ε και β-καροτένιο. Το οργανικό γάλα εκμηδενίζει την πιθανότητα να έχουν δοθεί στα βοοειδή αυξητικές ορμόνες, όπως είναι η rBGH, ουσία απαγορευμένη στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Κοτόπουλο και βόειο κρέας: Όσον αφορά στο κοτόπουλο, οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι όσα μεγαλώνουν σε εξωτερικό χώρο διαθέτουν λιγότερο λίπος, πιο υψηλά επίπεδα λιπαρών οξέων και πρωτεϊνών. Το ίδιο ισχύει και για το βόειο κρέας, αφού υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι οι ορμόνες που δίνονται σε μερικά ζώα προκαλούν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού.

Μήλα και φράουλες: Είναι γνωστό ότι τα υπολείμματα των χημικών «φυλακίζονται» στη φλούδα των φρούτων, δηλαδή εκεί που εντοπίζονται όλα τα θρεπτικά στοιχεία των φρούτων. Δυστυχώς, τα μήλα σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν υψηλά επίπεδα μόλυνσης από φυτοφάρμακα, για αυτό καλό είναι να προτιμάτε τα βιολογικά. Παρόμοιο κίνδυνο έχουν και οι φράουλες που ψεκάζονται με χημικό που ενισχύει το κόκκινο χρώμα τους.

Ντομάτες και αγγούρια: Λογικό είναι η ντομάτα και το αγγούρι βιολογικής καλλιέργειας να διαθέτουν αρκετά αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά. Τουλάχιστον, αυτό ισχυρίζονται οι ειδικοί που εξηγούν ότι τα οργανικά λαχανικά περιέχουν υψηλότερα ποσοστά βιταμίνης C και β-καροτένιου. Χαρακτηριστικό, επίσης, είναι ότι σε έρευνα της USDA πάνω στο σπανάκι, βρέθηκαν κατά 58% υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Popcorn: Τα έτοιμα popcorn, που βρίσκονται μέσα σε συσκευασίες, έχουν εκτεθεί σε τοξικά χημικά, όπως είναι το υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ ή το PFOA, που δεν αφήνουν τα popcorn να κολλήσουν πάνω στη χάρτινη σακούλα, ενώ μπαίνουν στο φούρνο μικροκυμάτων. Το PFOA, όμως, έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου…

http://www.flowmagazine.gr" onclick="window.open(this.href);return false;
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Μάνος
Δημοσιεύσεις: 19714
Εγγραφή: 05 Μαρ 2014 8:10 am

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από Μάνος »

:x :x :x
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ
Δημοσιεύσεις: 15907
Εγγραφή: 25 Οκτ 2009 7:29 pm
Τοποθεσία: θεσσαλονικη

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

:x >:d<
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Ellaki
Δημοσιεύσεις: 28307
Εγγραφή: 30 Ιούλ 2007 11:02 am
Τοποθεσία: Αγάπη

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από Ellaki »

>:d< >:d< >:d< >:d<
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ιωαννάκι
Δημοσιεύσεις: 18229
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2010 10:53 pm

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από Ιωαννάκι »

Χρησιμες πληροφορίες, Αλεξιακι, ευχαριστούμε :romance-heartstiny:
Θυμάμαι-Πιστεύω-Ζω :romance-heartbeating:
Όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 25823
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 9:04 pm

Re: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Θαλασσινό αλάτι: Οι εκπληκτικές ιδιότητες του πολύτιμου ορυκτού



Το φυσικό ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι δεν έχει καμία σχέση με το βαριά ραφιναρισμένο αλάτι που θα βρείτε στο εμπόριο Το φυσικό θαλασσινό αλάτι περιέχει 92 απαραίτητα μέταλλα, ενώ το ραφιναρισμένο (που είναι παραπροϊόν της χημικής βιομηχανίας) περιέχει μόλις δύο στοιχεία – νάτριο (Νa) και χλώριο (Cl).

Άρα να προτιμάτε τη χρήση του θαλασσινού μη ραφιναρισμένου αλατιού όπως π.χ. το φυσικό αλάτι από τις αλυκές των Κυθήρων ή της Καλλονής στη Μυτιλήνη ή του Μεσολογγίου, που σε συνδυασμό με μια πληθώρα άλλων ανεπεξέργαστων τροφών στην καθημερινή διατροφή αποτελεί το μέσον για μια άριστη σωματική και ψυχική υγεία. Δεδομένου ότι έχει φυσική, έντονη γεύση, μισό κουταλάκι του γλυκού αρκεί για το φαγητό μιας 4 μελούς οικογένειας. Συστήνεται και σε υπερτασικούς με τη συγκατάθεση πάντα του γιατρού.

Καλύτερα μειώστε τη ζάχαρη παρά το αλάτι

Τελικά την πίεση μας την ανεβάζει η ζάχαρη και όχι το αλάτι! Αυτό υποστηρίζει μια πρόσφατη έρευνα. Αμερικανοί ερευνητές από τη Νέα Υόρκη και το Κάνσας υποστηρίζουν ότι το ενδιαφέρον μας καλό είναι να στραφεί στη γλυκιά ζάχαρη και όχι στο νάτριο. Πιο συγκεκριμένα, σε άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Cardiology, ισχυρίζονται ότι η ζάχαρη είναι αυτή, η οποία αποτελεί τον πραγματικό παράγοντα που τελικά οδηγεί σε υψηλή πίεση.

Μάλιστα, όπως εξηγούν, τα υψηλά επίπεδά της επηρεάζουν μια περιοχή του εγκεφάλου, η οποία προκαλεί αύξηση του καρδιακού ρυθμού και άνοδο της πίεσης του αίματος. Για την παρατήρηση αυτοί οι ειδικοί βασίστηκαν στην μετα-ανάλυση ερευνών μεγάλης κλίμακας και θεωρούν ότι το να περιορίσουμε την πρόσληψη ζάχαρης αποτελεί καλύτερη διατροφική σύσταση από το να κόψουμε το αλάτι όσον αφορά τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Διαβάστε πως θα φτιάξετε φυσικό αλάτι με βότανα αλλά και μία εξαιρετική θεραπευτική συνταγή, το νερό sole, που αποτελείται από νερό και αλάτι.


Θαλασσινό ανεπεξέργαστο αλάτι – Ιδιότητες που δεν φαντάζεστε

Ο Andreas Moritz, στο βιβλίο Το Πλήρες Βιβλίο της Εναλλακτικής Ιατρικής – Εκδόσεις Διόπτρα, γράφει για το θαλασσινό αλάτι

Όταν λαμβάνεται εσωτερικά, το φυσικό θαλασσινό αλάτι επιτρέπει στα υγρά να διαπερνούν τις κυτταρικές μεμβράνες, τα αιμοφόρα αγγεία και τα αγγειώδη σπειράματα (διηθητικές μονάδες) του νεφρού. Όταν η συγκέντρωση αλατιού στο αίμα αυξάνεται, το αλάτι αναμειγνύεται πάραυτα με τα υγρά των παρακείμενων ιστών.

Αυτό, με τη σειρά του, επιτρέπει στα κύτταρα να λαμβάνουν περισσότερα θρεπτικά στοιχεία από το εμπλουτισμένο ενδοκυτταρικό υγρό. Επιπλέον, τα υγιή νεφρά αποβάλουν εύκολα τα αλατούχα υγρά, βασική προϋπόθεση για τη διατήρηση της ισορροπίας της συγκέντρωσης των υγρών. Ωστόσο, το ραφιναρισμένο αλάτι μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για τον οργανισμό αφού εμποδίζει τη μεταφορά των υγρών και των μετάλλων (ο λόγος παρατίθεται παρακάτω), με συνέπεια τα υγρά να συσσωρεύονται και να λιμνάζουν στις αρθρώσεις, τους λεμφικούς πόρους, τα λεμφογάγγλια και τα νεφρά. Η αφυδατική επίδραση του εμπορικού αλατιού μπορεί να προκαλέσει σχηματισμό χολόλιθων, αύξηση του σωματικού βάρους, υπέρταση και άλλα προβλήματα υγείας.

Ο οργανισμός χρειάζεται αλάτι για να πέψει τους υδατάνθρακες. Όταν υπάρχει επαρκές φυσικό αλάτι, το σάλιο και τα γαστρικά υγρά διασπούν το ινώδες τμήμα των υδατανθράκων. Στη διαλυμένη και ιονισμένη του μορφή, το αλάτι διευκολύνει τις πεπτικές διεργασίες και καθαρίζει τη γαστρεντερική οδό.

Το εμπορικό επιτραπέζιο αλάτι έχει την αντίθετη επίδραση. Προκειμένου να καταστήσουν το αλάτι ανθεκτικό στην υγρασία, άρα και πιο εύχρηστο για τον καταναλωτή, οι βιομηχανίες αλατιού προσθέτουν τόσο αφυγραντικές όσο και λευκαντικές ουσίες στην τελική φόρμουλα του αλατιού. Αφού υποστεί εκτεταμένη επεξεργασία, το αλάτι δεν μπορεί πλέον να αναμειχθεί με τα υγρά του ανθρώπινου σώματος, με επακόλουθο την υπονόμευση των βασικότερων χημικών και μεταβολικών διεργασιών του οργανισμού.

Η κατακράτηση υγρών, η νεφρική υπέρταση και η αύξηση της αρτηριακής πίεσης είναι οι πιο εμφανείς συνέπειες της κατανάλωσης ραφιναρισμένου αλατιού. Το ραφιναρισμένο αλάτι προστίθεται σε χιλιάδες τυποποιημένα προϊόντα. Περίπου το 50% των Αμερικανών, για παράδειγμα, υποφέρει από κατακράτηση υγρών (η βασικότερη αιτία αύξησης του βάρους αλλά και της παχυσαρκίας). Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ραφιναρισμένου αλατιού ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό γι’ αυτό.

Πριν ξεκινήσει η βιομηχανική παραγωγή του αλατιού (και υποβαθμιστεί η συλλογή του από το φυσικό περιβάλλον), το αλάτι θεωρείτο το πολυτιμότερο αγαθό – πολυτιμότερο ακόμη και από το χρυσό. Την περίοδο της ακμής του πολιτισμού των Κελτών, το αλάτι χρησιμοποιείτο για την αντιμετώπιση πολλών σοβαρών σωματικών και διανοητικών διαταραχών, εγκαυμάτων και άλλων παθήσεων. Έρευνες έδειξαν ότι το θαλασσινό αλάτι συντελεί στη θεραπεία της υδροηλεκτρικής ανισορροπίας, μιας διαταραχής που προκαλεί απώλεια της ανοσοαπόκρισης, αλλεργίες και ποικίλα άλλα προβλήματα υγείας.

Το ραφιναρισμένο αλάτι δεν έχει κανένα όφελος για τον οργανισμό. Αντιθέτως, ευθύνεται για πολλά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των χολόλιθων. Το μόνο αλάτι που είναι σε θέση να χωνέψει, να αφομοιώσει και να χρησιμοποιήσει ο οργανισμός είναι το μη-ραφιναρισμένο, ακατέργαστο θαλασσινό ή ορυκτό αλάτι.

Προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τον οργανισμό, το αλάτι πρέπει να διαπεράσει τις τροφές – δηλαδή, η υγρασία των φρούτων, των λαχανικών, των οσπρίων και των δημητριακών πρέπει να διαλύσει το αλάτι. Αν το αλάτι χρησιμοποιηθεί στην ξηρή του κατάσταση, εισέρχεται στον οργανισμό σε μη-ιονισμένη μορφή και προκαλεί δίψα (που αποτελεί ένδειξη δηλητηρίασης). Κατ’ αυτό τον τρόπο είναι επιβλαβές διότι δεν αφομοιώνεται σωστά.

Μπορούμε να διαλύσουμε μία πρέζα αλάτι σε μια μικρή ποσότητα νερού, και να προσθέσουμε αυτό το νερό σε φρούτα ή άλλα τρόφιμα που εν γένει δεν μαγειρεύουμε. Αυτό θα διευκολύνει την πέψη αυτών των τροφίμων, ενώ παράλληλα συντελεί στην επαναφορά του αλκαλικού ρΗ. Η προσθήκη μίας πρέζας αλατιού στο πόσιμο νερό το καθιστά αλκαλικό και παρέχει στον οργανισμό πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι η τροφή μας πρέπει να είναι νόστιμη, αλλά όχι υπέρμετρα αλμυρή. Ο τύπος Κάφα και Πίττα χρειάζεται λιγότερο αλάτι συγκριτικά με τον τύπο Βάτα.

Πως επιδρά το θαλασσινό αλάτι στον οργανισμό

Σταθεροποιεί τον καρδιακό παλμό και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση – σε συνδυασμό με το νερό
Εξουδετερώνει την υπερβολική οξύτητα από τα κύτταρα, ιδίως από τα εγκεφαλικά κύτταρα
Εξισορροπεί τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα – δράση ιδιαίτερα σημαντική για τους διαβητικούς
Είναι απαραίτητο για την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας στα κύτταρα
Είναι σημαντικό για την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων στην εντερική οδό
Συντελεί στον καθαρισμό των πνευμόνων από την κολλώδη βλέννα, γεγονός που το καθιστά χρήσιμο για όσους υποφέρουν από άσθμα και κυστική ίνωση.
Συντελεί στη θεραπεία της καταρροής και της συμφόρησης στη ρινική κοιλότητα
Αποτελεί ισχυρό φυσικό αντιισταμινικό
Συντελεί στην πρόληψη των κραμπών
Συντελεί στην πρόληψη της σιελόρροιας (η σιελόρροια κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να οφείλεται σε ανεπάρκεια αλατιού)

Δυναμώνει τα οστά: Το 27% του αλατιού του οργανισμού βρίσκεται στα οστά. Η ανεπάρκεια αλατιού και/ή η πρόσληψη ραφιναρισμένου αλατιού είναι τα πραγματικά αίτια της οστεοπόρωσης.
Όντας φυσικό υπναγωγό, προάγει τον καλό ύπνο
Συντελεί στην πρόληψη της ουρικής αρθρίτιδας
Είναι ζωτικής σημασίας για τη σεξουαλικότητα και τη λίμπιντο
Συντελεί στην πρόληψη των κιρσών και των ευρυαγγειών στα πόδια
Εφοδιάζει τον οργανισμό με 80 απαραίτητα μέταλλα. Όλα αυτά τα μέταλλα έχουν αφαιρεθεί από το ραφιναρισμένο αλάτι (ή το σύνηθες επιτραπέζιο αλάτι) και έχουν απομείνει μόνο δύο. Συν τοις άλλοις, το ραφιναρισμένο, εμπορικό αλάτι περιέχει επιβλαβή πρόσθετα, όπως το πυριτικό αλουμίνιο, το οποίο έχει ενοχοποιηθεί ως βασικός παράγοντας για τη νόσο Αλτσχάιμερ.
Θαλασσινό αλάτι

Το φυσικό αλάτι σαν μέσο θεραπείας ασθενειών

Ο γιατρός Fereydoon Batmanghelidj, στο βιβλίο του ABC of Asthma, Allergies and Lupus αναφέρει για τις θεραπευτικές χρήσεις του θαλασσινού αλατιού:

Το αλάτι είναι ένα ισχυρό φυσικό αντισταμινικό. Την επόμενη φορά που θα έχετε μια ρινική καταρροή ή υγρά μάτια από τις αλλεργίες, δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτήρι νερό βρύσης, βάλτε μια πρέζα αλάτι στο τέλος της γλώσσας σας και αφήστε το να διαλυθεί.
Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και όταν έχετε ήπια μορφή άσθματος.
Το αλάτι βοηθά στην ανακούφιση του «στρες»
Το αλάτι αφαιρεί την οξύτητα από τα κύτταρα του εγκεφάλου.
Είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία των νεφρών.
Μπορεί να μετριάσει τα έντονα συμπτώματα της κατάθλιψης και τα συναισθηματικών εντάσεων εάν συνδυαστεί με υψηλή κατανάλωση νερού και περπάτημα.
Βοηθάει στην ακράτεια
Περιορίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
Μετριάζει τις καρδιακές αρρυθμίες
Το αλάτι είναι αναγκαίο ώστε το πεπτικό μας σύστημα να απορροφήσει σωστά τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία από τις τροφές που καταναλώνουμε.
Ανακουφίζει από τις κράμπες

Πως να φτιάξετε το δικό σας θαλασσινό αλάτι

Μπορείτε να φτιάξετε εύκολα θαλασσινό αλάτι εάν μένετε σε κάποια περιοχή όπου τα νερά είναι καθαρά και βραχώδη. Για ευνόητους λόγους αποκλείεται η ακτογραμμή της Αττικής και της Κορίνθου. Γενικά χρειάζεται να επιλέξετε νερά που ανανεώνονται συχνά από ρεύματα, είναι σχετικά κρύα και υπάρχει καλή θαλάσσια ζωή.

Συγκεντρώστε το νερό που επιθυμείτε με γνώμονα την ποσότητα του αλατιού που θέλετε να συλλέξετε. Αφού η περιεκτικότητα των θαλασσών μας σε αλάτι είναι περίπου 2,5%, κάθε 100 περίπου λίτρα νερού θα δώσουν 2,5 κιλά αλάτι. Η καλύτερη περίοδος φυσικά είναι το καλοκαίρι.

Διαδικασία εξαγωγής αλατιού

Στραγγίστε καλά το θαλασσινό νερό σε διαφορετικά δοχεία χρησιμοποιώντας καλά διπλωμένο τουλπάνι ώστε να απομονωθούν τυχόν ξένα σώματα. Έπειτα αφήστε το νερό στα δοχεία για 2 – 3 μέρες. Έπειτα, με ένα μικρό δοχείο και χωρίς να αναταράσσετε το νερό, κάντε άλλη μια τελική μετάγγιση σε άλλα δοχεία. Προσοχή: Αφήστε, ανάλογα με το μέγεθος του δοχείου μισή με μια παλάμη νερό, το οποίο και θα πετάξετε διότι πιθανόν να έχουν συσσωρευτεί μικροοργανισμοί και ανεπιθύμητες ουσίες.

Η διαδικασία εξάτμισης του νερού

Υπάρχουν δύο τρόποι να εξατμίσετε το νερό. Ο γρήγορος τρόπος είναι να το βράσετε. Ο φυσικός τρόπος (και ο ανέξοδος) όμως είναι να το αφήσετε να εξατμιστεί από μόνο του εκτεθειμένο στον ήλιο σε προστατευμένο χώρο. Προτιμήστε τον δεύτερο τρόπο διότι έτσι το αλάτι σας θα έχει όλα τα απαραίτητα μέταλλα και ιχνοστοιχεία που στην περίπτωση του βρασμού θα χαθούν.

http://enallaktikidrasi.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου

Επιστροφή στο “ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΥΓΕΙΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ”