Μόνο θα ήθελα να μοιραστώ...

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Re: Μόνο θα ήθελα να μοιραστώ...

Δημοσίευση από Vasoula »

Μπεττούλα μου νοητικά μπορείς να το κάνεις...Μα αν δεν έχεις ωριμάσει συναισθηματικά, θα πάρεις την ταμπέλα και θα την δώσεις σε κάποιον άλλον, κατά 99%

Γενικά είναι εύκολο με τον νου να βγάλουμε τις ταμπέλες από τους γονείς μας...Αν δεν έχει θεραπευτεί όμως το μέρος εκείνο που ζητάει διακαώς αποδοχή, θα σε παρασύρει συνεχώς να δίνεις τους συγκεκριμένους ρόλους σε άλλους και ούτε που θα το πάρεις χαμπάρι...

Γενικά το θέμα σου είναι "κάποιος να με προσέχει" και αυτό δεν θεραπεύεται μετακινώντας απλά ρόλους...

Ίσως αυτό που σου συμβαίνει σήμερα εκφράζει τούτη την βαθύτερη ανάγκη σου...(σου έγραψα γι' αυτό στην ενότητα Θεραπεία)

Κάποιος να με προσέχει είναι η τέλεια συναισθηματική ανωριμότητα, καρδούλα, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και έως μια μη εύκολα αναστρέψιμη σωματική ασθένεια. Να προσέχεις! Δεν είναι όλοι "φίλοι" μέσα μας...

>:d< >:d< >:d< >:d<
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από AMALIA »

Vaso έγραψε:Μπεττούλα μου νοητικά μπορείς να το κάνεις...Μα αν δεν έχεις ωριμάσει συναισθηματικά, θα πάρεις την ταμπέλα και θα την δώσεις σε κάποιον άλλον, κατά 99%

Γενικά είναι εύκολο με τον νου να βγάλουμε τις ταμπέλες από τους γονείς μας...Αν δεν έχει θεραπευτεί όμως το μέρος εκείνο που ζητάει διακαώς αποδοχή, θα σε παρασύρει συνεχώς να δίνεις τους συγκεκριμένους ρόλους σε άλλους και ούτε που θα το πάρεις χαμπάρι...

ετσι ειναι βιωμενο .. @};- εγω τον μπαμπακα μου μια χαρα πηρα και εδωσα τον ρολο στον προηγουμενο συντροφο μου.. και οσο παραμυθιαζομουν οτι ειχα μια ομορφη υγιη σχεση τοσο το συμπαν φροντισε να μου δειξει την πλαναρα μου..

μετα η θα εργαζομουν να ωριμασω συναισθηματικα και να αναλαβω την πληρη ευθυνη του ευατου μου... οπως και εγινε η θα καθομουν πανω απο το πηγαδι..

:x :x :x
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Κάποιος να με προσέχει είναι η τέλεια συναισθηματική ανωριμότητα, καρδούλα, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και έως μια μη εύκολα αναστρέψιμη σωματική ασθένεια.
Τελικά, αυτή η ανωριμότητα είναι ασθένεια από μόνη της... :-( @};-
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ιωαννάκι

Δημοσίευση από Ιωαννάκι »

Κάποιος να με προσέχει είναι η τέλεια συναισθηματική ανωριμότητα, καρδούλα, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και έως μια μη εύκολα αναστρέψιμη σωματική ασθένεια.
:-(
Θυμάμαι-Πιστεύω-Ζω :romance-heartbeating:
Όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

Vaso έγραψε:Κάποιος να με προσέχει είναι η τέλεια συναισθηματική ανωριμότητα, καρδούλα, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και έως μια μη εύκολα αναστρέψιμη σωματική ασθένεια.
:-( @};-
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
eirini

Δημοσίευση από eirini »

Το "καποιος να με προσεχει", ειναι το ιδιο με το "με καποιον να ασχολουμαι";
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

σε τι να είναι ίδιο Ειρηνάκι? στην ανωριμότητα? ναι! :) >:d< >:d< >:d< >:d<

Εικόνα

Δημοσίευση από eirini »

Κι αυτο που μπορει να βασιζεται;;; Στο οτι δεν αντεχεις τον εαυτο σου και θες να ασχολεισαι με αλλα, εξω απο σενα;
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

δεν είναι μια απάντηση που δίνεται έτσι απλά, Ειρηνάκι αυτό που ρωτάς...

Η αυτογνωσία είναι βιωματική όχι γνωσιακή...

Γιατί και να σου πω μια απάντηση, αμφιβάλω αν την κατανοήσεις

Το ότι όλα στηρίζονται στην επιφάνεια, νομίζω αρκεί για να ξεκινήσεις να τα παρατηρείς.

Να παρατηρείς πως νιώθεις όταν θέλεις ντε και καλά να ασχοληθείς με κάποιον...
Μερικές φορές η ανία δεν περνάει, ακόμα και όταν έχουμε κάποιον για να ασχοληθούμε...
Δυστυχώς δεν περνάνε έτσι εύκολα τα συμπτώματα της ανίας, απλά έχοντας ένα αντικείμενο για να "ξεσπάσουμε" τα συναισθήματά μας.

Το "δεν αντέχω τον Εαυτό μου" έχει βάθος και επίπεδα...Δεν είναι μια και έξω η έλλειψη αυτοεκτίμησης, αλλιώς οι άνθρωποι όλοι αυτοκτονούσαν ο ένας μετά τον άλλον...

Εικόνα

Δημοσίευση από Μάνος »

:cry: :cry: :cry:
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
Μπεττουλα

Δημοσίευση από Μπεττουλα »

ναι Βασουλα το ειδα να βγαινει αυτο το καποιος να με προσεχει σαν αναγκη.. και ειναι η πρωτη φορα που του εχω παει κοντρα ολο αυτο το διαστημα.. για πρωτη φορα δεν εχω κανει οτι εκανα παντα σε αναλογες περιπτωσεις στο παρελθον για να νιωσω καλυτερα εστω και για λιγο.. δεν του εχω δωσει γενικα τις γνωστες λυσεις το παλευω μονη μου και αυτο με εχει ζορισει γιατι την ασφαλεια που επαιρνα με τροπους που ειχα μαθει δεν μου τη δινω πια.. >:d< >:d< >:d< >:d<
Η εσωτερική σπουδαιότητα του ανθρώπου είναι το Φως που τον ακολουθεί, όπου και να βρίσκεται...Να πολεμάει γι' αυτήν την σπουδαιότητα είναι το ζητούμενο
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Μπεττούλα, σε νοιάζομαι πολύ, αλλά όχι δεν θα σε προσέχω...Καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ...

Δεν παίρνεις μεν ασφάλεια με τους γνωστούς τρόπους, αλλά βρε καρδούλα, να σε νοιάζεσαι, να σε φροντίζεις...

Ο πόλεμος με την συνήθεια δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα αφήσεις τον Εαυτό σου να μαραθεί, γιατί τότε τι πόλεμο να κάνεις, όταν εκ των προτέρων νιώθεις νικημένη?

άντε καλό μου >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<

Εικόνα

Δημοσίευση από Μπεττουλα »

Vaso έγραψε:Μπεττούλα, σε νοιάζομαι πολύ, αλλά όχι δεν θα σε προσέχω...Καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ...
καταλαβα καταλαβα!!!!και ευτυχως που το τονιζεις γιατι νοητικα το ξερω και δεν περιμενω τιποτα διαφορετικο αλλα ειμαι σιγουρη οτι ενα μερος μου ηθελε να τραβηξει την προσοχη και το ενδιαφερον ισως και αγαπη.. και κατι μου θυμισε ολο αυτο..
Δεν παίρνεις μεν ασφάλεια με τους γνωστούς τρόπους, αλλά βρε καρδούλα, να σε νοιάζεσαι, να σε φροντίζεις...
πρωτογνωρο το εργο! και μεχρι ενα σημειο νομιζα οτι το εκανα κιολας!
Ο πόλεμος με την συνήθεια δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα αφήσεις τον Εαυτό σου να μαραθεί, γιατί τότε τι πόλεμο να κάνεις, όταν εκ των προτέρων νιώθεις νικημένη?
@-) @-) @-)
άντε καλό μου >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
:) :x >:d< >:d< >:d<

Απο την Αρχη :x :x :x @};-

παιδακια >:d< >:d< >:d< >:d<
Η εσωτερική σπουδαιότητα του ανθρώπου είναι το Φως που τον ακολουθεί, όπου και να βρίσκεται...Να πολεμάει γι' αυτήν την σπουδαιότητα είναι το ζητούμενο
Άβαταρ μέλους
Μάνος

Δημοσίευση από Μάνος »

Μπεττούλα μου, γερά!!! Ολα καλά, ε;
Χαμόγελο;
:* >:d< >:d< >:d<

...Και ενώ από χθες που έκλεισα τα εισητήρια πετάω στον έβδομο ουρανό 9είμαι πολύ χαρούμενος σας λέω) κάτι συνέβη σήμερα που ήρθε να μου επισκιάσει τη χαρά αυτή...

Ήμουνα στη δουλειά, στο εστιατόριο. Βράδυ,δέκα παρά. Είχε μείνει μια τελευταία παρέα και ενώ είχα πάει να τους πάρω τα τελευταία πιάτα, μου έπιασαν την κουβέντα... Και η μια κουβέντα έφερε την άλλη και στεκόμουνα στο τραπέζι τους αρκετή ώρα... Ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο. Δεν το σηκώνει κανείς... (Στο μαγαζί είχμε μείνει εγώ, ο ιδιοκτήτης και ακόμα μια σερβιτόρα) Το τηλέφωνο συνέχιζε να χτυπάει... Μίλαγα στους ανθρώπους και έλεγα μέσα μου, δεν μπορεί, κάποιος θα το σηκώσει, αλλά τίποτα. Αναγκάστηκα και άφησα τους ανθρώπους σύξηλους και πήγα να σηκώσω το τηλέφωνο... Και ποιός ήτανε; Ο ιδιοκτήτης που μου είπε: "άντε τελείωνε, μια ώρα τους έχεις και μιλάτε, να πάμε σπίτια μας..." Έκλεισα το τηλέφωνο όμορφα και διακριτικά ώστε να μην καταλάβουν οι πελάτες τίποτα και πήγα ξανά στο τραπέζι τους για να συνεχίσουμε την κουβέντα. Με τρόπο την έκλεισα την συζήτηση και έφυγα από το τραπέζι τους. Όταν με είδε ο ιδιοκτήτης μου λέει με επικρητικό ύφος: "Άντε ρε συ μας γάμησες σήμερα. Σήμερα βρήκες να μιλήσεις που είμαι άρρωστος και θελω να πάω σπίτι; Να ήταν άλλη μέρα, μίλα όσο θες" Δεν ήταν τόσο το τι μου είπε όσο το ύφος το οποίο μου τα είπε. Δεν είπα τίποτα απολύτως. Έσκιψα το κεφάλι και συγκρατήσα τα νεύρα και την ψυχραιμια μου... Ξέχνάει φαίνεται πως:
- Δεν είναι μόνο σήμερα που λυσσάει να φύγει, αλλά αυτό γίνεται κάθε βραδυ με το τελευταίο τραπέζι
- Που να ξέρω εγώ πόσο χάλια είναι ώστε να έχει ανάγκη να πάει άμεσα σπίτι του
- Αν ήταν τόσο χάλια όσο λέει, γιατί το άνοιξε το μαγαζί;
- Είναι γνωστό σε όλους το πόσο αγαπητός είμαι στους πελάτες και σε όλους αρέσει να λέμε και δυο κουβέντες όταν έρχονται. Δεν καταλαβαίνει πως αυτό λέγεται "χτίζω πελατιακές σχέσεις" και πως όταν ο άλλος σου μιλάει, εσύ δεν μπορείς να πεις συγνώμμη έχω μια δουλειά, τη στιγμή που το εστιατόριο είναι άδειο!!!
- Όταν ήρθαν αυτοί οι 4 άνθρωποι δυσαρεστήθηκαν πολύ όταν αποκαλύφθηκε πως δεν είχε γίνει καμιά κράτηση στο όνομα τους και πως ενώ είχαν ζητήσει δίπλα στο παράθυρο δεν λήφθηκε καν υπόψη. Στο τηλέφωνο είχαν μιλήσει με τον ίδιο τον ιδιοκτήτη. Από δική του μαλακία έφαγα στη μάπα την ξυνίλα τους μόλις ήρθαν και παρ όλα αυτά κατάφερα και τους έφερα στα νερά μου. Αυτό δεν το εκτιμάει;
- Έκαναν παράπονο για το χταπόδι πως ήταν ωμό τις προηγούμενες δύο φορές που είχαν ξανάρθει και με την δική μου απάντηση που πήραν τους έκανα να ξαναπαραγγείλουν χταπόδι και αυτή τη φορά έμειναν ευχαριστημένοι! Είχα σφυρίξει βέβαια εγώ στον ιδιοκτήτη να το ξεροψήσει... Ούτε αυτό το εκτιμάει;
-Ποιός σου είπε ρε αρκουδιάρη πως εγώ τη βρίσκω να κάθομαι να ακούω την κάθε πιπίλα του καθενός και να χαμογελάω σπό ευγένεια τις πειρσσότερες φορές;;; Αν εσύ θες να πας σπίτι σου μία εγώ θέλω να πάω δέκα που αύριο έχω πρωινό σύπνημα και είμαι ήδη κομμάτια!!!

Τελικά αυτό που με χαλάει πολύ είναι ο άσχημος τρόπος που θα μου μιλήσει κανείς... Πες μου, ζήτα μου ότι θέλεις. Αν μου το ζητήσεις με άσχημο τρόπο, αυτό ήταν, με έχασες. Αν μου το πεις όμορφα, χαλί θα γίνω να με πατήσεις! Και εδώ δυστυχώς η αγένεια κάνει πάρτυ... ...Αν και τώρα που το σκέφτομαι και στην Ελλάδα δνε πάνε πίσω τα πράγματα. Απλά εδώ είναι λίγο περισσότερο καμουφλαρισμένη...

Αυτό έγινε και είμαι πολύ στεναχωρημένος με τον τρόπο που μου μίλησε, γιατί πραγματικά πιστεύω πως δεν το άξιζα... ...Και είναι η δεύτερη φορά που μου το κάνει. (Καλά η πρώτη ήταν πολύ χειρότερη συγκριτικά με αυτή, αλλά εγώ ενοχλήθηκα εξίσου. Δε μου αρέσει να μου μιλάνει άσχημα ρε παιδί μου, πως το λένε;;;

@};- @};- @};-

...Και για να επανέλθω στο θέμα που ξεκίνησα, από χθες παιδάκια που έχω κλείσει το εισητήριο πραγματικά νιώθω πολύ χαρούμενος!!! Το άσχημο είναι πως έχω αρχίσει ήδη να κάνω σενάρια... Τρέχει το μυαλό και δεν μπορώ να το φρενάρω. Όταν λέω σενάρια έννοώ το εξής: Πωπω θα δω επιτέλους τους φίλους μου και τους ανθρώπους που αγαπώ από κοντά, θα γνωρίσω τα παιδάκια από το φόρουμ, δεν θα ξέρω πως να αντιδράσω, θα νιώσω αμηχανία αλλά θα μου αρέσει. Θα τους αγκαλιάσω όλους, θα τους φιλήσω, σα να τους ήξερα καιρό! Επίσης λέω: το πρώτο πράγμα που θα κάνω θα είναι να πάω να νοικιάσω αυτοκίνητο να μπορώ να μετακινούμαι. Μετά θα πάω να ψωνίσω τίποτα αφού δεν θα φέρω πολλά ρούχα μαζί μου. Θέλω πολύ να βρεθώ με τους παλιούς μου φίλους, έχω να τους πω τόσα πολλά... Ακόμα και αυτούς που εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας(!) Εγώ γιατί ακόμα τους θεωρώ φίλους; Γιατί θέλω να τους συναντήσω και να περάσουμε ώρες μαζί; Θέλω να μοιραστώ με όλους τις εμπειρίες που είχα στη Μελβούρνη! ...Και σε αυτό το σημείο θα πω την εξής ατάκα: "Ξύπνα ηλίθιε, αυτοί σε φτύνουν και εσύ αναρωτιέσαι γιατί βρέχει" Αυτοί θα έχουν να μου πουν πράγματα όμως ή θα μου απαντήσουν με το γνωστό κλισέ: "εδώ μωρέ, τα ίδια, όπως τα ήξερες" Και μετά από αυτή την ατάκα πως να πάει παρακάτω η συζήτηση... Φοβάμαι επίσης πως θα έχει χαθεί η επαφή. Άσε που μπορεί να έβγαλα το εισητήριο πήγαινε-έλα, αλλά θα πρέπει από πριν φύγω από εδώ να ξέρω αν τελικά θα γυρισω ή όχι. Και αυτό πως θα το καταλάβω; Και αν κάνω λάθος στην απόφαση αυτή; Αν δηλαδή μείνω Αθήνα και μετά θέλω να γυρίσω πίσω όταν μπω και πάλι στη ρουτίνα της; Τώρα κακά τα ψέματα, η απόσταση και η νοσταλγία έχουν απαλύνει λίγο τις αντικειμενικές δυσκολίες ης Ελλάδας. Και αν πάλι δεν κλείσω τις εκκρεμότητες μου πριν φύγω και έρθω Ελλάδα και δεν θέλω να γυρίσω πίσω με τίποτα;;;; Τι θα κάνω; Τι είναι το σωστό; ...Στο μεταξύ, η Μελβούρνη δεν είναι ένας προορισμός που μπορείς να "πεταχτείς" 25 ώρες ταξίδι, δεν τι λες και λίγο... Ούτε και τα 1500 ευρώ τα λες λίγα και αυτά. Από την άλλη λέω στον ευατό μου να σταματήσω να κάνω τέτοιες σκέψεις και πως όλα θα έρθουν από μόνα τους. Ποιος ο λόγος για τοσο προγραμματισμό και τοσα κυτία;;; Έλεος πια!!! Ουφ.

...Αυτά και άλλα πολλά περνάνε από το κεφάλι μου, αλλά η χαρά παραμένει ανύπωτη!!!
(Αααααααα, να τα λέμε αυτά κυρία Μπαλαούρα μου!!!)

Αυτά ήθελα να μοιραστώ μαζί σας για σήμερα.

@};- @};- @};-
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

Μανούλη >:d< >:d< >:d< >:d<
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”