ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Πένες με σολομό
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο πένες
200γρ. σολομός καπνιστός
25γρ. χαβιάρι
500γρ. κρέμα γάλακτος
100γρ. τυρί
1 σκελίδα σκόρδο
άνηθος
αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το τυρί, το λειωμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Τα βράζουμε μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα..
Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε το μείγμα με ψιλοκομμένο άνηθο.
Έχουμε βράσει τις πένες μας .
Στη συνέχεια ανακατεύουμε τις πένες μας με ψιλοκομμένο σολομό, περιχύνουμε τη σάλτσα και στο τέλος στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με χαβιάρι.
Μια καλή πρόταση για ένα ευχάριστο γεύμα!!!
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο πένες
200γρ. σολομός καπνιστός
25γρ. χαβιάρι
500γρ. κρέμα γάλακτος
100γρ. τυρί
1 σκελίδα σκόρδο
άνηθος
αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το τυρί, το λειωμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Τα βράζουμε μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα..
Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε το μείγμα με ψιλοκομμένο άνηθο.
Έχουμε βράσει τις πένες μας .
Στη συνέχεια ανακατεύουμε τις πένες μας με ψιλοκομμένο σολομό, περιχύνουμε τη σάλτσα και στο τέλος στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με χαβιάρι.
Μια καλή πρόταση για ένα ευχάριστο γεύμα!!!
Αυτή είναι μία συνταγη για ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ θα σας δωσω και άλλη πιο ωραία...
ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ
Υλικά
1/4 κούπας αλεύρι / ½ κουταλάκι αλάτι / 1/8 κουταλάκι πιπέρι / 1 ½ κιλού φιλέτο μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές λωρίδες 1 χ 5 εκατοστά / 1/3 κούπας λάδι / ½ κιλού μικρά μανιτάρια κονσέρβας / 1 κούπα ζωμό κρέατος / ½ κούπας νερό / 3 κουταλιές χυμό ντομάτας / 1 γούστερ σος / 2 κουταλάκια μουστάρδα / 1 ½ κούπας κρέμα γάλακτος.
Εκτέλεση
Aνακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι.Αλευρωστε με το μείγμα τα κομμάτια κρεατος. Βάλτε τα σε μεγάλο τρυπητό και κοσκινίστε τα μέχρι να φύγει η περίσσεια του αλευριού. Σ'ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτ άρια, ώσπου να μαραθούν καλά. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο λάδι σοτάρετε το κρέας, ώσπου να ροδίσει ελαφρά απ' όλες τις πλευρές. Ρίξτε το ζωμό κρέατος, το νερό, το χυμό ντομάτας, τη γούστερ σος, τη μουστ άρδα και τα μανιτάρια. Σκεπάστε και σιγοβράστε 20 με 30 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Ρίξτε και ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και ζεστάνετε ως το σημείο βρασμού χωρίς να αφήσετε το φαγητό να βράσει.
ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ
Υλικά
1/4 κούπας αλεύρι / ½ κουταλάκι αλάτι / 1/8 κουταλάκι πιπέρι / 1 ½ κιλού φιλέτο μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές λωρίδες 1 χ 5 εκατοστά / 1/3 κούπας λάδι / ½ κιλού μικρά μανιτάρια κονσέρβας / 1 κούπα ζωμό κρέατος / ½ κούπας νερό / 3 κουταλιές χυμό ντομάτας / 1 γούστερ σος / 2 κουταλάκια μουστάρδα / 1 ½ κούπας κρέμα γάλακτος.
Εκτέλεση
Aνακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι.Αλευρωστε με το μείγμα τα κομμάτια κρεατος. Βάλτε τα σε μεγάλο τρυπητό και κοσκινίστε τα μέχρι να φύγει η περίσσεια του αλευριού. Σ'ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτ άρια, ώσπου να μαραθούν καλά. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο λάδι σοτάρετε το κρέας, ώσπου να ροδίσει ελαφρά απ' όλες τις πλευρές. Ρίξτε το ζωμό κρέατος, το νερό, το χυμό ντομάτας, τη γούστερ σος, τη μουστ άρδα και τα μανιτάρια. Σκεπάστε και σιγοβράστε 20 με 30 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Ρίξτε και ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και ζεστάνετε ως το σημείο βρασμού χωρίς να αφήσετε το φαγητό να βράσει.
Γουργουρίζει η κοιλιά μου!Γρρρρρρρρρρρρρρρρρ!
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί
Πολέμα και Οραματίσου.

Reiki Center - Ρεικι
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί
Πολέμα και Οραματίσου.
Reiki Center - Ρεικι
Eσύ με ξύπνησες? :shock:
:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι

____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Ναι! :lol: :lol:
Πεινάω....




Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί
Πολέμα και Οραματίσου.

Reiki Center - Ρεικι
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί
Πολέμα και Οραματίσου.
Reiki Center - Ρεικι
Traditional Austrian Pumpkin soup
:roll: Ηλία θα σε ξενερώσω λίγο μετά τα κοκτέιλ και τις υπέροχες συνταγές που έδωσες με μία παραδοσιακή αυστριακή κολοκυθόσουπα μιας και είναι η κατάλληλη εποχή:Ilias έγραψε:Έχω και συνταγές για γλυκα.. και για κοκτειλ αν θέλετε... πολλά κοκτειλ...
ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΑΝΙΘΟ - 4 ΜΕΡΙΔΕΣ (395 KCAL) - 1/2 hr preparation
Μία μικρή κολοκύθα κίτρινη. Ξυσμένη
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι ροζέ κρασί ξηρό
1 κύβο κνορ σε 750 νερό (ζωμός)
4 δάκτυλα σκόρδου
250 ml κρέμα γάλακτος
2 φέτες μαύρο ψωμί
Λίγο ψιλοκομμένο άνιθο
Αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο, becel light
-----------
Βάζουμε κολοκύθα, κρεμμύδι και ελαιόλαδο (ελάχιστο) στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ρίχνουμε να σβήσουν το κρασί και τον ζωμό. Προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι και τα μπαχαρικά μας με το σκόρδο λιωμένο και σε χαμηλή φωτιά βράζει για 15 με 20 λεπτά.
Στο μεταξύ κόβουμε το ψωμάκι σε κυβάκια και το ροδίζουμε ελαφρά στο τηγάνι σε 1 κουταλιά μαργαρίνη ή becel light .
Σβήνουμε την σούπα και σερβίρουμε σε ένα μπωλάκι. Προσθέτουμε στο κέντρο της σούπας κρέμα γάλακτος, τα κρουτόν και άνιθο/
Είναι ε ξ α ι ρ ε τ ι κ η και έχει απίστευτες βιταμίνες.
Ελπίζω να σας αρέσει.
Είναι Haloween treat!![/i]