Καλημερα παιδιά.
Δεν ξερω αν είναι ιδανικό μερος οι καλημέρες για αυτες τις συζητήσεις ....αλλα μια και αρχισαν .....μερικες απόψεις ..
Και κάποιοι, πως τα πράγματα είναι έτσι και δεν αλλάζουν.
Ο μεγάλος μύθος.
Αν βλέπεις τηλεόραση παθητικά, τότε γίνεσαι θύμα.
Αν παρακολουθείς τα γεγονότα ή τα μαθαίνεις, χωρίς κριτική σκέψη είσαι θύμα και θύτης.
Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει είναι πως όλα μας αφορούν.
Πως είμαστε συνένοχοι.
Αυτό ας το καταλάβουμε, χωρίς συναισθηματικές εξάρσεις, που είναι και το όπλο τους αλλά με γνώση.
Δεν είναι καθόλου θέμα συναισθηματικής εξαρσης η απάθειας .
Είναι ζήτημα κρίσεως και ορίων του τι μπορούμε και τι οχι ....ποιές είναι οι αιτίες ολων αυτων απο κάθε αποψη και ποιά η αντιμετώπιση.
Και επειδή είναι εμφανές που είναι η ευθύνη σε οτι βλέπουμε , αποφεύγω να φανατίζομαι και να τίθεμαι υπερ η κατα σε οτι και να ακούω μεχρι να ολοκληρωθεί το τοπίο.
Δεν υπαρχει περίπτωση να εχω συνειδητότηα και να επιτρέψω τον οποιονδηποτε να με παρασύρει.
Χιλαιδες φονοι γίνονται Ελενη μου!
Αλλα ειναι ενας διαφορετικος φόνος σε μια διαφοερική στιγμη της Ελληνικης κοινωνίας.
ΑΥτο που λες ,ετσι οπως το λες ειναι απλά ενα τσουβαλιασμα!
Προσεγγίζω το θέμα σφαιρικά και δεν το περιορίζω στην Ελληνική κοινωνία. Κάθε ημέρα στο Πλανήτη συμβαινουν αυτα τα γεγονότα και ακόμη πιο τραγικά αλλα επειδή τα θεωρούμε μακρινά δεν μας αγγίζουν. ’υτό που θίγω ως προς την τηλεόραση είναι το γεγονός οτι διαμορφώνει το κοινό αίσθημα παρουσιάζοντας μερικές πλευρές των γεγονότων και οχι όλες τις πτυχές τους.
Επίσης το να μην κάνω διαχωρισμό στο θάνατο δεν το βλέπω σαν τσουβάλιασμα.
Αυτο ειναι το συστημα Γιάννη μου....δυστυχως....
Ας το δούμε λοιπον λίγο πιο αναλυτικά αυτό που εμείς αποκαλούμε σύστημα...και δεν μας αρέσει.....
Αυτή την στιγμή στην Αθήνα , είναι επικίνδυνο για οποιονδήποτε να κυκλοφορεί αμέριμνος στις πιο πολλες περιοχές και τις περισσότερες ώρες της ημερας.
Οδηγούμε με προσοχή, κλεισμένα τζάμια και τσάντες μακριά απο τα παράθυρα.
Τα περισσότερα σπίτια εχουν συναγερμούς που δεν κάνουν και πολλα πράγματα και δεν υπάρχει ουτε ενας μας που να μην εχει πέσει ο ίδιος θύμα κλοπής η να μην γνωρίζει ενα αλλο.
Προσωπικά μου εχουν διαρρήξει δυο φορες αυτοκίνητο και αλλες δυο το εξοχικό μας σπίτι.
Στα 17 μου , αντιμετώπισα επίθεση στη Φιλοθέη που πηγαινα Γαλλικά και ακόμη θυμάμαι την τρεχάλα που εκανα ,καθώς και το γεγονός οτι ζήτησα απο τον πατερα μου να με πηγαινοφέρνει απο εκεί και μετα..
Στο νοσοκομείο είναι εμφανέστατο το πρόβλημα που υπάρχει με τους αλλοδαπούς και τους λόγους που αυτό γίνεται.
Στα επείγοντα δεν τολμάει να πλησιάσει κανείς αν δεν δεί που είναι η ασφάλεια....μετα απο τους ξυλοδαρμούς γιατρων και νοσηλευτών απο διάφορους ....αγριους....
Επίσης εκτός απο αυτούς , εχουμε και μεταξύ μας σκιές.... σε πιο απλή μορφή ...γιατι οι τεράστιες οικονομικες διαφορές εγείρουν μίση , ζήλιες , εγωισμούς κλπ.....
Ολοι απαιτούμε προστασία απο τα σώματα ασφαλείας και ολοι φωνάζουμε σε περιπτώσεις τέτοιων συμβάντων που είναι φυσικό να ξεσηκώνουν.
Το οτι μετα απο αυτό ομως , βρήκαν αφορμή οι αναρχικοί , να καταστρέψουν τις περιουσίες του κοσμάκη...αυτό δεν μας ενόχλεί..
Το οτι σήμερα το σκέφτεται κανείς να πάει στο κέντρο για τις δουλειες του , ουτε αυτό μας πειράζει.....το οτι ολοι οι μαθητές ξημεροβραδιάζονται εξω απο τα σχολεία και τις καφετέριες με τα τσιγάρα και τα ναρκωτικά στα χέρια ...αποκαλώντας ο ενας τον αλλο μαλάκα και ο ετσι και ο αλλιως ....δήθεν για να διαμαρτηρηθούν ...τι μας λέει..
Επίσης οταν φωνάζουμε τους αστυνομικούς η πάμε να κάνουμε μηνύσεις , θελουμε να δράσουν αμεσα και οχι να καθυστερήσουν....
Και μετα απο αυτα σκέφτομαι οτι ο κόσμος δεν θα αλλαξει με την βία σε καμία περίπτωση. Είτε αυτή προέρχεται απο τους μεν η απο τους δέ.
Εμείς είμαστε η βία, με τα συναισθήματα που μεταδίδουμε γύρω μας , με τον ατομισμό που μας διακρίνει και που κρύβεται πίσω απο την συγκίνηση και την ταύτιση .... εμείς είμαστε ο διαχωρισμός που απο την μια λέμε περί ισότητας και απο την αλλη δεν αναρωτιόμαστε πως αυτή μπορεί να γίνει αν δεν εχουν όλοι πρόσβαση σε μια ποιότητα ζωής ...
Δεν ξέρω αν αλλαζει η όχι κάτι και πως αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Λυπάμαι για το παιδάκι και την οικογένεια του για το ολο συμβάν ..και απο την αλλη δειρωτώμαι τι το εκανε αραγε να τρέχει σε πορείες σε αυτή την ηλικία ....και ενάντια σε ποιόν επαναστατεί..
Ας μην γελιωμαστε. Αυτα τα θέματα , δεν εξαντλώνται με την καταδίκη ενος αστυνομικού που πολύ πιθανό να είναι ακατάλληλος [ αλλωστε ποια είναι η εκπαίδευση που παίρνουν και με ποιά κριτήρια εχουν αδεια οπλοφορίας].....αλλα πηγαίνοντας πιο πέρα σε κοινωνιολογικές και οικονομικες αναλύσεις.... και απο την εποχή του Περικλή όλοι τα ίδια λέμε...