σε ένα σάιτ σαν αυτό εδώ, θεωρείς πως μπορείς να είσαι αληθινός και να καταθέσεις την δικιά σου αλήθεια ακόμα και με μορφή ερωτήσεων
Σε ποιο από όλα αναφέρεσαι? Για το αν παίζει το φόρουμ τέτοιο ρόλο? Δεν κατάλαβα.Αυτή είναι η δική σου άποψη φίλε Νίκο και η δική σου πραγματικότητα
nikos έγραψε:Γιατί δεν δοκιμάζετε κάποιο είδος ψυχοθεραπείας αλήθεια? :roll:Αυτά τα καινούρια συναισθήματα που αναδύονται πώς τα διαχειριζόμαστε;
Πιθανόν να δοκιμάζουμε πιθανόν και όχι, αυτό δεν εμποδίζει τις ερωτήσεις. Ή υπάρχει κάποιος τομέας της ψυχανάλυσης που λέει πως απαγορεύεται στους ασθενείς να θέτουν ερωτήσεις?![]()
Να αρχίσετε να μαθαίνετε τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, τα όρια και τις πληγές σας αν δεν μπορείτε μόνοι? Δεν είναι κακό!
Φυσικά και δεν είναι κακό! Είπε κανείς το αντίθετο; Γιατί αντιδράς έτσι;
Κανένας άνθρωπος εδώ δεν μπορεί να διαχειριστεί τις εσωτερικές πληροφορίες και τα βιώματα όλων, ούτε να βρίσκεται στο "εδώ και τώρα" τους μονίμως για να τους λύνει όλες τις απορίες κι ούτε βέβαια είναι υπεύθυνος για αυτούς.
Και αυτό σωστό... Εξακολουθώ όμως να μην καταλαβαίνω από πού προέκυψε πως κάποιος ντε και καλά πρέπει να κάνει ψυχοθεραπεία σε κάποιον.
Είμαστε 150 άτομα στο φόρουμ. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για το "ξεκουβάριασμά" του εφ'όσον είμαστε ενήλικες.
Κανείς δεν θα πάρει από το χεράκι κανέναν κι ούτε τα οιδιπόδεια κανενός θα λυθούν εδώ.
Χμμμ.... Αντιδράς στην ψυχανάλυση αλλά βλέπω πως την διάγνωση την έχεις ήδη κάνει...![]()
Κατευθυντήριες γραμμές έχουν μοιραστεί από όλους προς όλους μας στο φόρουμ μέσα από προσωπικές εμπειρίες.
Πειράζει μία εμπειρία ακόμα;
Αν νομίζει κάποιος πως ο ρόλος του φόρουμ είναι αυτή η "παρέα" που δημιουργήθηκε να περάσει από την "φιλία" σε "ψυχοθεραπεία" του στυλ "πες μου τι να κάνω τώρα" ή "θέλω να μοιραστώ τον πόνο μου κάτσε -ντε και καλά- να με ακούσεις" είναι γελασμένος διότι αυτό δεν γίνεται.
Σωστό. Δεν υπάρχει η ατομική ευθύνη. ΕΙΝΑΙ ατομική ευθύνη του καθενός. Όπως είναι και δική σου ευθύνη ή επιλογή το τί θα διαβάσεις, σε τί θα απαντήσεις ή τί θα προσπεράσεις...
Πιστεύω -και είναι προσωπική μου άποψη και μόνο- πως κανείς δεν μπορεί να πιέσει κάποιον να κάνει κάτι που δεν θέλει.
Αν υπάρχει κάποιος που το νομίζει αυτό (και πολύ πιθανόν να υπάρχει), καλώς μεν κάνεις και ως admin το ξεκαθαρίζεις, από την άλλη όμως θα πρέπει να είσαι λίγο πιο αυστηρός και να πεις ποιές ερωτήσεις επιτρέπονται και ποιές όχι για να μην υπάρξει και στο μέλλον παρόμοιο πρόβλημα.
Υπάρχει και η ατομική ευθύνη και το ρίσκο να μάθει ο καθένας τον εαυτό του. Αν ψάχνετε το δικό σας εσωτερικό μηχανισμό γιατί δεν κανονίζετε εβδομαδιαίες συναντήσεις με ειδικούς(οποιουδήποτε είδους κρίνετε καλύτερο) -όπου το επίκεντρο θα είστε εσείς και η ζωή σας- για να ξεμπλεχτείτε?
Υπάρχει ΜΟΝΟ η ατομική ευθύνη. Οι συναντήσεις με ειδικούς επαναλαμβάνω δεν απαγορεύουν τις ερωτήσεις ή τις απαγορεύουν; :shock:
Φιλικά πάντα
Επίσης![]()
Η τελευταία ερώτησή σου δούλεψε αθροιστικά μέσα μου και υπερίσχυσαν συναισθήματα τα οποία μείωσαν κι εσένα και τη γνώμη σου.Επίσης κάτι που παρατήρησα είναι πως πήρες ως αφορμή την τελευταία ερώτηση, ξεκάρφωτα, χωρίς να τη συνδέσεις με το θέμα που ήταν ήδη προς συζήτηση.
Τήρησες το γράμμα αλλά με το πνεύμα τί γίνεται?
Βάσω, και κάτι άλλο... Μπορείς να μου μιλάς στον ενικό
Γι' αυτό σε καταλαβαινω...όπως καταλαβαίνεις κι εσύ ότι άλλο είναι, το μοιράζομαι μαζι σας την εμπειρία μου, και άλλο είναι, ειμαι ο σωτήρας που θα σας σώσει...
Το ποτήρι ξεχείλισε ίσως, γιατί σ' αυτό το φόρουμ μας τέλειωσαν οι σωτήρες, Εύη μου!!! Είμαστε απλά άνθρωποι, που συμπορευόμαστε, και μέσα σ' αυτήν την κοινή διαδρομή, δίνει ο ένας το χέρι στον άλλον για να προχωρήσουμε...
Καταλαβαίνεις το ξέσπασμα λοιπόν του Νίκου, (είμαι σίγουρη γι'αυτό), που λειτούργησε προστατευτικά για μένα, και γι' αυτό νιώθω μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη...και απέραντη αγάπη!!
Οι εμπειριες που μοιραζομαστε , η αγαπη ,η φιλια,το γελιο, το κλαμα,η εμπυστοσυνη, με ανθρωπους που δεν εχουμε γνωριστει ποτε απο κοντα.. ειναι αρκετα....ειναι το παν...Vaso έγραψε:
Γι' αυτό σε καταλαβαινω...όπως καταλαβαίνεις κι εσύ ότι άλλο είναι, το μοιράζομαι μαζι σας την εμπειρία μου, και άλλο είναι, ειμαι ο σωτήρας που θα σας σώσει...
Δεν μπορω παρα να χαρώ και να χαμογελάσω με αυτά που γράφεις ΑμαλίαAMALIA έγραψε:
Οι εμπειριες που μοιραζομαστε , η αγαπη ,η φιλια,το γελιο, το κλαμα,η εμπυστοσυνη, με ανθρωπους που δεν εχουμε γνωριστει ποτε απο κοντα.. ειναι αρκετα....ειναι το παν...
Επισης πιστευω οτι η πλειοψηφια του φορουμ γνωριζει οτι δεν υπαρχουν εδω μεσα σωτηρες....
Οτι απλα μοιραζομαστε τα παραπανω με αγαπη..και καταθετει ο καθενας την διαδρομη του.. Αν αυτο μπορει να βοηθησει καποιον καλως...
Αν καποιοι παλι ψαχνουν τον σωτηρα εδω...εεε αργα η γρηγορα θα απογοητευθει ....