Ας επιτρέψουμε στην μητέρα μας να μας νταντευει και να ρωτάει αν φάγαμε η αν ντύθηκαμε, ας επιτρέψουμε στον πατέρα μας να κυβερνάει το κόσμο απο την πολυθρόνα του . Και τι εγινε? ετσι κι αλλιώς γνωρίζουμε ποιο είμαστε και θα κάνουμε αυτο που έχουμε αποφασίσει. Ας λένε. Ετσι νιώθουν πιο καλα και ετσι ησυχάσουν τις αγωνίες τους και τους φόβους τους. Εμείς που έχουμε περισσότερη αντιληψη και επίγνωση μπορούμε να τους αγαπάμε οπως ειναι. Αυτοί δεν ειχαν την δυνατότητα να βιώσουν η να φωτίσουν πραγματα που εμείς καταφέραμε.
Παύλο μου είπες μια μαγική λέξη..."εμείς θα κάνουμε ότι θέλουμε"...Λίγοι, όμως, μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, χωρίς να έχουν ενοχές. Οι ενοχές τους γυρίζουν πίσω και δεν είναι κάτι που μου έχει συμβεί εμένα προσωπικά, αλλά το ένιωσα μέσα από τους άλλους και την δυσκολία τους να ωριμάσουν συναισθηματικά...
Εγώ προσωπικά έκανα ότι ήθελα, χωρίς να έχω ενοχές, και ενώ νόμιζα ότι είμαι φυσιολογικός άνθρωπος, ξαφνικά διαπιστώνω ότι είμαι σαν να λέμε μια εξαίρεση, στον ωκεανό της εξάρτημένης τούτης αγάπης (βολικής κατά τ' άλλα)
Έχω δει ανθρώπους να μπαίνουν σε βαθιά κατάθλιψη (όχι πένθος) με τον θάνατο της μητέρας τους και να μην βγαίνουν ποτέ ή να βγαίνουν μετά από πολλά χρόνια...Και είναι πολλοί που να πάρει...Όλοι εκεί γύρω γύρω στις ρίζες...
Καταλαβαίνω τι λες...καταλαβαίνω πως το λες...χρειάζεται να τιμήσουμε τους γονείς, αλλά δυστυχώς αυτό που συμβαίνει δεν είναι τιμή, είναι φυλακή...Μια κληρονομικότητα ανά τις γενιές, που δεν έχει όφελος ούτε εξέλιξη για κανέναν...
Πρώτα λοιπόν αποφασίζεις ότι δεν σε ενδιαφέρει η αποδοχή τους και μετά τους αγαπάς με πιο αυθεντικό τρόπο, έτσι ακριβώς όπως είναι...φοβισμένους και ανώριμους, γιατί τότε μόνο δεν μπορεί η δική τους συνειδησιακή κατάσταση να σε επηρεάσει ή να επιδράσει ακουσίως στις αποφάσεις σου.
Δεν μιλάω για τελειότητα στις σχέσεις μας, ποτέ μου δεν αναζήτησα την τελειότητα, γιατί δεν ήξερα τον ορισμό της...Οπότε τι να αναζητήσω? Όμως υπάρχει ένα "ελάχιστο" σημείο που μπορώ να νιώσω τον άλλον πιο αυθεντικά, όταν μπορώ να νιώσω και πιο αυθεντικά τον Εαυτό μου...Να μην κάνουμε μπαστούνια τους άλλους, αλλά να συμπορευόμαστε έντιμα...
Άλλο σημαίνει υποχωρώ και άλλο παραχωρώ, αλλά φαντάζομαι ότι δεν αναφέρεσαι στο δεύτερο...