η Νοημοσύνη της Φύσης

Ερευνες, αξιολογήσεις, εικόνες, στοιχεία
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Re: η Νοημοσύνη της Φύσης

Δημοσίευση από Βικούλα »

Vaso έγραψε:άρα μια μορφή νοημοσύνης έχουν όλα τα όντα...Αυτό που δεν έχουν τα ζώα είναι συναισθήματα...Δεν έχουν δηλαδή αστρικό!

Όταν καταφέρει ο άνθρωπος να ανέβει ανάλαφρος πάνω από τα συναισθήματά του, τότε ακολουθεί την Φύση του...Ποτέ άλλοτε...
Γι' αυτό άλλωστε και ο Ιησούς περπάτησε στην θάλασσα...Αλλά οι ηλίθιοι νόμισαν ότι περπάτησε κυριολεκτικά...Τόση βλακεία...
@};- @};- @};-
Vaso έγραψε:o έλεγχος Ελλάκι, δεν προκύπτει από την σκέψη, αλλά από τα συναισθήματα...και οι ανάγκες προκύπτουν από τα ένστικτα, αλλά και από τα απωθημένα συναισθήματα...
! @};- @};- @};-
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Όταν καταφέρει ο άνθρωπος να ανέβει ανάλαφρος πάνω από τα συναισθήματά του, τότε ακολουθεί την Φύση του...Ποτέ άλλοτε...
Γι' αυτό άλλωστε και ο Ιησούς περπάτησε στην θάλασσα...Αλλά οι ηλίθιοι νόμισαν ότι περπάτησε κυριολεκτικά...Τόση βλακεία...
:x @};-
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
eirini

Δημοσίευση από eirini »

Vaso έγραψε:Όταν καταφέρει ο άνθρωπος να ανέβει ανάλαφρος πάνω από τα συναισθήματά του, τότε ακολουθεί την Φύση του...Ποτέ άλλοτε...
:-( :x :x :x
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Άβαταρ μέλους
Μάνος

Δημοσίευση από Μάνος »

Βάσω έγραψε:Όταν καταφέρει ο άνθρωπος να ανέβει ανάλαφρος πάνω από τα συναισθήματά του, τότε ακολουθεί την Φύση του...Ποτέ άλλοτε...
Αχ Βασούλα... 8-> 8-> 8->
:x :x :x
Βάσω έγραψε:Γι' αυτό άλλωστε και ο Ιησούς περπάτησε στην θάλασσα...Αλλά οι ηλίθιοι νόμισαν ότι περπάτησε κυριολεκτικά...Τόση βλακεία...
Δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω εδώ... Παιδιά κι εγώ ανέκαθεν αυτό νόμιζα!!!
Η βλακεία μου είναι απύθμενη!!!!
Εγώ φταίω;;; Εκ-παίδευση...
:-(
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Μάνο μου, τούτος ο Άνθρωπος όλα τα είχε πει, όλα τα είχε δείξει...
Αλλά όταν θέλεις να ιδρύσεις ένα σύστημα, χρειάζεται να αποφύγεις τις βαθιές ερμηνείες, γιατί έτσι αντί να μπορείς να ελέγχεις τους οπαδούς σου, θα τους ελευθέρωνες...

Όλο το θέμα βρίσκεται στις ερμηνείες...

και δεν είσαι εσύ μόνο που πίστεψες, αλλά χιλιάδες εκατοντάδες ακόμα άνθρωποι, χωρίς καμία έρευνα, πίστεψαν σε ότι οι ιερείς τους έδωσαν σαν ερμηνεία...

Φαίνεται λοιπόν η Ζωή, σαν ένα αποτέλεσμα παραπτώματος, για το οποίο χρειάζεται συνεχώς να είμαστε σε επιφυλακή, για να συγχωρεθεί, ώστε να επιστρέψουμε στον Παράδεισο...

Πιο μπούρδα πεθαίνεις...

>:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Ellaki »

απλά έχει άλλου είδους μνήμη, από τον άνθρωπο, που έχει εμπλακεί με τα συναισθήματα και τις μνήμες του μέσα σ' αυτά...

έχεις δει εκδίκηση καμήλας, σε κάποιον που την έχει βλάψει, έστω και πριν χρόνια? όπως και την ευγνωμοσύνη του λιονταριού μετά από χρόνια? Σίγουρα τα έχουμε δει όλοι...

άρα μια μορφή νοημοσύνης έχουν όλα τα όντα...Αυτό που δεν έχουν τα ζώα είναι συναισθήματα...Δεν έχουν δηλαδή αστρικό!

Βασούλα η καμήλα αισθάνεται το μίσος και το λιοντάρι την ευγνωμοσύνη, άρα έχουν συναισθήματα, απλά δεν τα διογκώνουν με τις σκέψεις δημιουργώντας το αστρικό και τα δέχονται όπως είναι............έχω κάτι παρερμηνεύσει? :eusa-think:
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Μνήμη έχουν, όχι συναισθήματα, όπως έχει ο άνθρωπος Ελλάκι...

Θυμούνται την ενέργεια, όχι το συνάισθημα όπως ο άνθρωπος...

Αν πχ. σε βιάσει ένας άνθρωπος σαν παιδί, δεν θα θυμάσαι τον άνθρωπο, αλλά το συναίσθημα
το ζώο θα θυμάται τον άνθρωπο...
Είναι εντελώς διαφορετική η δομή του ζωικού Βασίλειου, δεν μπορείς να τα συγκρίνεις, ούτε καν στην ενστικτώδη ζωή τους.
Τα ζώα δεν έχουν μίσος, η ευγνωμοσύνη σαν συναισθήματα, αλλά σαν ουσιώδη Φύση μέσα στην οποία επιδρούν οι Νόμοι...Έχουν Νοημοσύνη, αλλά δεν έχουν λογική...

έγραψες ότι αυτά είναι αποτέλεσμα της σκέψης
χωρίς ανάγκη εξουσίας, επιβεβαίωσης ή ελέγχου όπως ο άνθρωπος.
αλλά αυτά δεν είναι αποτέλεσμα της σκέψης, αλλά του συναισθήματος που επιδρά στα ένστικτα...

Δεν έχεις παρερμηνεύσει παρά το συναίσθημα, Ελλάκι μου...
Ενας άνθρωπος πχ. δεν έχει ευγνωμοσύνη, ενώ ένα ζώο έχει...Η Ευγνωμοσύνη όμως είναι από την Φύση της μια Νομοτέλεια, από ΄την οποία ο άνθρωπος λόγω των συναισθημάτων του, έχει πάρει απόσταση...Όπως και η Καλοσύνη...Είναι Ουσιώδης Φύση και όχι συναισθηματική Φύση αυτά...Εμείς τα κάναμε συναισθηματική φύση...

Κάτι ένιωσα ασαφές μέσα σ' αυτό που έγραψες, που δεν είναι ακριβώς παρερμηνεία, αλλά ίσως έλλειψη βαθύτερης σύνθεσης της πληροφορίας, σχετικά με την Ουσιώδη Φύση...

>:d< >:d< >:d< >:d< >:d<

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Πολύ σημαντικές πληροφορίες και διευκρινησεις, Βασούλα.. :romance-heartsfade:
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Βασούλα ευχαριστώ πολύ χρήσιμο :x :x :x :x :x

Πες μου σε παρακαλώ, όταν λέμε πχ ότι έρχεται ένα μωρό σπίτι , το σκυλί ζηλεύει και του επιτίθεται ........... στην ουσία το σκυλί προστατεύει τον χώρο του από τον <εισβολέα>?
Ενας άνθρωπος πχ. δεν έχει ευγνωμοσύνη, ενώ ένα ζώο έχει...Η Ευγνωμοσύνη όμως είναι από την Φύση της μια Νομοτέλεια, από ΄την οποία ο άνθρωπος λόγω των συναισθημάτων του, έχει πάρει απόσταση...
αουτσ b-(

>:d< >:d< >:d< >:d<
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Εγώ μπερδέυτικα λίγο Βασούλα μου :roll:

αν έχουν μνήμη και όχι συναίσθημα τότε αυτή η αγάπη που σου δείχνει π.χ ένας σκύλος που το έχεις στο σπίτι τι είναι ? απλή ευγνωμωσύνη επειδή το φροντίζεις και το αγαπάς ?
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Αγάπη το μεταφράζει το δικό σου συναίσθημα, γιατί αυτό έχεις ανάγκη Ιωαννάκι...Κάποιον να σε αγαπάει και να νιώθει ευγνωμοσύνη για όσα κάνεις, μια και στην Ζωή σου δεν το έχεις νιώσει ούτε καν για τον Εαυτό ΄σου, πόσο μάλλον από τους άλλους...

Ο σκύλος, που αναφέρεις, απλά καλύπτει τις ανάγκες του...Και φυσικά μέσα στις ανάγκες του δεν είναι μόνο η τροφή, αλλά και η επαφή...Γι' αυτό και συγκαταλέγονται στα ζώα συντροφιάς ή κάποιας ανθρώπινης δραστηριότητας όπως είναι πχ. το κυνήγι...

Κάθε φυλη του ζωικού βασιλείου έχει και τις ιδιαιτερότητές της...

Αποκλείεται, ως επί το πλείστον, να νιώσεις ευγνωμοσύνη από την γάτα πχ.
Ζώο το ένα, ζώο και το άλλο...

απλά δεν σου δίνει εκείνη την αίσθηση εξάρτησης που σου δίνει ο σκύλος...

>:d< >:d< >:d< >:d< >:d<

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Πες μου σε παρακαλώ, όταν λέμε πχ ότι έρχεται ένα μωρό σπίτι , το σκυλί ζηλεύει και του επιτίθεται ........... στην ουσία το σκυλί προστατεύει τον χώρο του από τον <εισβολέα>?
Ελλάκι, εχτές συγκεκριμένα έπεσα εντελώς τυχαία σε ένα βίντεο που ανάφερε ακριβώς το αντίθετο.
Το ζευγάρι προσέλαβε μια οικιακή βοηθό και ο σκύλος τους ειδοποιούσε με κάθε τρόπο ότι δεν ήταν φιλική με το παιδί...Το είχε αναλάβει υπό την προστασία του, και όταν ήταν το ζευγάρι μπροστά έδειχνε με κάθε τρόπο την αντιπάθειά του για την οικιακή βοηθό, τόσο που τους πονήρεψε και έβαλαν το κινητό τους σαν κάμερα για να καταγράψουν κινήσεις...Φυσικά εντοπίστηκε να κακοποιεί το παιδί και το θέμα πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης...

Προσπαθώντας στο παρελθόν να κάνω έρευνα πάνω σ' αυτές τις συμπεριφορές, κατέληξα σε ένα δικό μου συμπέρασμα, σχετικά με αυτό που ρωτάς...
Υπάρχει περίπτωση το σκυλί να νιώσει απειλητικό ΄το νέο μέλος, γιατί χάνει ένα μέρος της επαφής με τα αφεντικά του, ή μπορεί να το νιώσει απειλητικό, αν η μητέρα νιώθει απειλητικό το βρέφος...Αν η μητέρα πχ. είναι σε κατάθλιψη, σαφώς το βρέφος θα της είναι ένα πρόσθετο βάρος, που χρειάζεται να υπομείνει...Αυτό μπορεί να είναι απειλητικό για την μητέρα, και ούτε καν να το υποψιάζεται...Ο σκύλος όμως θα το συλλάβει και τότε θα συμπεριφέρεται στο βρέφος σαν να είναι απειλή, ειδικά αν έχει ζήσει μόνός του για ένα εύλογο διάστημα με την γυναίκα, πριν κάνει παιδί... και είναι ικανό το ζώο να συλλάβει τις πιο λεπτοφυείς επιδράσεις της ενέργειας, κάτι που ο άνθρωπος έχει ξεχάσει να κάνει...
Όπως επίσης μπορεί να νιώσει απειλητικό ένα βρέφος, όταν το ζευγάρι αρχίζει να διαφωνεί έντονα προς χάρη του νέου μέλους...
Οτιδήποτε δηλαδή διατάράσσει την αρμονία του ζώου, το θεωρεί απειλή...

Παιδιά τέρμα όμώς οι ερωτήσεις για το ζωικό βασίλειο...Καλύτερα να δείτε τις επιδράσεις από το ανθρώπινο βασίλειο, δεν νομίζετε? =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

Εικόνα

Δημοσίευση από AMALIA »

Oμορφη συζητηση :x :x >:d< >:d<
Παιδιά τέρμα όμώς οι ερωτήσεις για το ζωικό βασίλειο...Καλύτερα να δείτε τις επιδράσεις από το ανθρώπινο βασίλειο, δεν νομίζετε? =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))
αααααααααααααα =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

ζωγραφιζεις!!! :* :* :* :*
Άβαταρ μέλους
eirini

Δημοσίευση από eirini »

^:)^ :)) :)) :))
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Βασούλα :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :*
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:

Επιστροφή στο “Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ”