ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Re: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Δημοσίευση από Δωρουλα »

μπορεί να τηρώ με Ήθος την εντολή και να μην σκοτώνω κανένα Ον, αλλά μέσα σ' αυτά τα Όντα που σέβομαι, περιλαμβάνεται και ο Εαυτός μου ε?
ω ναι!! @};-
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Κατ'αρχή, αυτό με την ελιά, το ανεραίσανε την επομένη κιόλας ημέρα - τελικά ήταν ένα απλό δέντρο (γαμάτη η διμοσιογραφία, ε; ).

Όμως όπως και να έχει, δεν ξέρω κατά πόσο τελικά θα με πείραζε και να είχε γίνει.
Θέλω να πω, οκ, μετά από το πρώτο "συγκινισιακό" σοκ, σκέφτομαι πως, αφού η αξία όλων αυτών των μνημίων ως σύμβολα έχει εκμηδενιστεί, ίσως καλύτερα να ήταν να έβρησκαν κάποια πιο... πρακτική αξία.
Όπως και με τα πλούτη της εκκλησίας, που θα έλεγα να τα δόσουν να φάει κάνας άνθρωπος ένα πιάτο φαΐ, με την ίδια λογική να λιώσουν και όλες τις προτομές.
Και να απλώσουν και τις μπουγάδες τους στους κύωνες, σιγά. Στην τελική τους φτιάξανε για να κρατάνε μία οροφή, η οποία ούτως ή άλλως έχει πέσει, άρα παραμένουν άχρηστοι...

Ύλη είναι όλα αυτά, απλά ύλη.
@};-
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Sofoula »

Θοδωρή μου συμφωνώ... Απλά νομίζω πως, τόσο επειδή ο συμβολισμός των μνημείων έχει εκμηδενιστεί, όσο και επειδή ο κόσμος βρίσκεται σε ένα σοκ, λόγο κρίσης, το να καταστραφούν ή κακομεταχειριστούν ένα κομμάτι ιστορικής/πολιτιστικής κληρονομιάς, θα φέρει τον άνθρωπο ακόμα πιο πίσω στην εξέλιξή του.

Ήδη το να σου κόβουν τα απαραίτητα αναστέλλει την εξέλιξη, μιας και σε ρίχνει σε επίπεδο επιβίωσης. Όμως η ανθρωπότητα έχει επιβιώσει ξανά και ξανά παρόμοιες καταστάσεις. Θεωρώ κρίμα να τα βλέπουμε όλα ως απλή ύλη. Όχι πως διαφωνώ στο ότι η ανθρώπινη υπόσταση έχει περισσότερη σημασία. Απλά πιστεύω πως πραγματικά, αυτό ούτε λύση είναι και ούτε βοηθάει αποτελεσματικά.

Γιατί έστω ότι δίνεται το δέντρο του Πλάτωνα για ξύλα και η προτομή ενώς ιστορικού προσώπου για μπρούτζο. Και αυτά πάνε για να βοηθήσουν 40 οικογένειες που πεινάνε και κρυώνουν. Και τι έγινε?

Θα έχει χαθεί για πάντα κάτι που άντεξε τόσους αιώνες, χωρίς να λύσει κανένα πρόβλημα. Γιατί οι οικογένειες αυτές θα μπορούσαν να χορτάσουν και να ζεσταθούν και με άλλους τρόπους (αν υπήρχε επαρκής ενημέρωση, ώστε να μάθουν τον τρόπο) μέσα από κινήσεις αλληλεγγύης... Ή να μάθαιναν πως να διεκδικήσουν καταστάσεις, ξεπερνώντας τους φόβους τους. Και ίσως να μάθαιναν κάτι πιο ανθρώπινο, από το να εκμεταλλεύονται ότι υλικό βρουν μπροστά τους. :x
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

σκέφτομαι πως, αφού η αξία όλων αυτών των μνημίων ως σύμβολα έχει εκμηδενιστεί,
Μόνο γι' αυτό, συμφωνώ με την άποψη σου Θοδωρή. Αλλά μόνο γι' αυτό! Όταν πάει ο καθένας και "κατουράει" πάνω στα μνημεία, τι νόημα έχει να τα προσέχει κιόλας!

Κατά τ' άλλα μόλις διάβασα για το δέντρο, λυπήθηκα πάρα πολύ, όπως και για κάθε άλλη τέτοιου είδους καταστροφή.. :-(

Ό,τι δίνουμε, παίρνουμε!
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Σοφάκι, μαζί γράφαμε! >:d<
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Σοφάκι τα ίδια λέτε με τον Θοδωρή...

γιατί λέτε και οι δύο στην ουσία, ότι είναι προτιμότερο οι άνθρώποι να διάβαζαν τον Πλατωνα, από το να φυλάνε την ελιά του...

τώρα τις περικοκλάδες για τι σημαίνει για τον καθένα όλο αυτό, ο καθένας τις βάζει όπως νιώθει...Αλλά είναι περικοκλάδες...Χάνουμε το δάσος για το δέντρο...

Θυμάμαι κάποτε στο σχολείο, που με άκουσε ο καθηγητής της ιστορίας να λέω τα αρχαιά που μας είχε πάει το σχολείο να επισκεφτούμε "κοτρώνες" και με επέπληξε...
Του είπα ότι είναι "κοτρώνες", γιατί πίσω από αυτά υπάρχει ένα Πνεύμα αθάνατο που ζητάει να γεννηθεί μέσα μας και όχι να προσκυνάμε το "κουφάρι" του...
Και αν αυτό΄το Πνεύμα δεν γεννηθεί μέσα στον καθένα μας, απλά θα ανακυκλώνουμε την ζωή μας με σεβασμό στους προγόνους μας και ασέβεια στους απογόνους μας...

Μου είπε, παιδί μου ταπεινά σ' ευχαριστώ για το μάθημα!

Ποιός ξέρει τι πληγές του άγγιξα...

:-??

Εικόνα

Και αν αυτό΄το Πνεύμα δεν γεννηθεί μέσα στον καθένα μας, απλά θα ανακυκλώνουμε την ζωή μας με σεβασμό στους προγόνους μας και ασέβεια στους απογόνους μας...
Πραγματικά! @};-

Δημοσίευση από Sofoula »

Vaso έγραψε:γιατί λέτε και οι δύο στην ουσία, ότι είναι προτιμότερο οι άνθρώποι να διάβαζαν τον Πλατωνα, από το να φυλάνε την ελιά του...
Ναι ναι, απλά στέκομαι περισσότερο στο ότι είναι προτιμότερο οι άνθρωποι να μην εφτελίζουν την ύλη, όταν η ανάγκη τους μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλους τρόπους.

Προσωπικά δεν έχω διαβάσει Πλάτωνα και για την ελιά του συμπτωματικά έμαθα κάποια μέρα. Το ίδιο ισχύει και για περισσότερους από τους μισούς ανθρώπους που έχουν κάπου κάποιο άγαλμα ή προτομή. Δεν τους γνωρίζω (τουλάχιστον ακόμα :-D )

Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα σκεφτόμουν να καταστρέψω κάτι που έχει μια ιστορική/πολιτιστική αξία. Εγώ προσωπικά δηλαδή. Το καταλαβαίνω πως κάποιος άνθρωπος, μέσα στην ανάγκη του ή μια κατάσταση σοκ (ξαφνικά χωρίς δουλειά, χωρίς σπίτι) θα το σκεφτόταν. Και πιστεύω πως ίσως και να το ήθελαν ορισμένοι...
Vaso έγραψε:Ποιός ξέρει τι πληγές του άγγιξα...
Ποιος ξέρει :x :x :x

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

εγώ πάλι τα αγάλματα και τις προτομές, τα θεωρώ απλες αναμνήσεις του φυσικού ανθρώπου και της πορείας του...
Για σεβασμό δεν νομίζω πάντως να με εμπνέουν, έτσι απλά...

αλλά φυσικά δεν θα έβλαπτα κάτι που για τους άλλους είναι ιερό ή έχει μια αξία...

όπως σέβομαι και τον ασθενή άνθρωπο, σέβομαι και τα έργα του...

:x

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Μεγάλος σάλος προκλήθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από χθες με τον κλεμμένο κορμό από την «Ελιά του Πλάτωνα» στο Βοτανικό, όπως σας γράψαμε στο star.gr!

Τελικά η απάντηση ήρθε από την Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής κληρονομιάς!

Η αληθινή ελιά του Πλάτωνα είχε ξεριζωθεί το 1976 από μια πρόσκρουση λεωφορείου και τα απομηνάρια της μεταφέρθηκαν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες...

Εικόνα

http://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos. ... 37_chronon" onclick="window.open(this.href);return false;

Εικόνα

Δημοσίευση από Sofoula »

Αυτό που έλεγε ο Einstein για το Σύμπαν και την ανθρώπινη βλακεία? Αυτό.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Αμαλία

Δημοσίευση από Αμαλία »

Isilwen έγραψε:Αυτό που έλεγε ο Einstein για το Σύμπαν και την ανθρώπινη βλακεία? Αυτό.
=)) =)) =)) =))
Εικόνα

Είναι βολικό να γίνεσαι καλός άνθρωπος από φόβο, από το να γίνεσαι συνειδητός στην Αγάπη και να τους έχεις όλους εναντίον σου...
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

=)) =)) =)) =)) =))
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

=)) =)) =)) =))
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”