Εκβιαστές συναισθημάτων, παριστάνουν τους αθώους, συμπεριφέρονται υποκριτικά, απολαμβάνουν να βλέπουν τους άλλους να τους ερωτεύονται ιδίως εκείνους που δε θα έπρεπε, δείχνουν ανυπεράσπιστοι ενώ είναι απόλυτα ικανοί να φροντίσουν τον εαυτό τους, παίζουν παιχνιδάκια με το σύντροφο τους που βγαίνει πάντα χαμένος, έχουν πολύ μεγάλη φαντασία εκεί που τους συμφέρει και δεν έχουν αρκετή φαντασία εκεί που δεν τους συμφέρει, περιμένουν απο τον καθένα να πιστεύει ότι είναι υπέροχοι και αντιπαθούν οποιονδήποτε δεν υποκύπτει στα καπρίτσια και τις επιθυμίες τους.
βρε τι μαθαίνει ο άνθρωπος!!
Οι ισχυρογνώμονες και επίμονοι Καρκίνοι θέλουν να γίνεται πάντα το δικό τους.
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Αυτό που χαρακτηρίζει τα Καρκινάκια είναι η αγάπη με την οποία περιβάλλουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και αντικείμενα. Δένονται πολύ εύκολα με καταστάσεις, πράγματα και ανθρώπους που μπορούν να τους δώσουν στοργή. Είναι τα παιδιά εκείνα που συναγωνίζονται τα Ψαράκια (Ιχθύς) όσον αφορά την φαντασία και τη διαίσθηση. Αντιλαμβάνονται τα πάντα γύρω τους και είναι κυκλοθυμικά. Το καθετί που συμβαίνει μπορεί να γίνει αφετηρία για ατελείωτες σκέψεις, που πολύ συχνά τα οδηγούν στην ανησυχία. Η φύση και τα ζώα μπορούν να κάνουν τα Καρκινάκια να νιώσουν ασφάλεια. Αισθάνονται συνέχεια ότι απειλούνται και γι αυτό πρέπει εσείς να τα προστατέψετε.