αντισυνταγματικό εντελώς...
To άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
Μα το Σύνταγμα εδώ και τρία χρόνια έχει γίνει κουρελόχαρτο και για να μην το ξεχνάμε, με την σύμφωνη γνώμη και την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δηλαδή του αρμόδιου, να προφυλάσσει τους Νόμους.
Αλλά μου κάνει εντύπωση... Έχουν καταστρατηγηθεί ανθρώπινα δικαιώματα, έχει εξαναγκασθεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε μετανάστευση, κοινωνικά κεκτημένα έχουν καταρρεύσει, έχει λεηλατηθεί η ελπίδα και το χαμόγελο, υπάρχουν τόσοι λόγοι να ξεσηκωθεί ο κόσμος, να αντισταθεί και να πει "μέχρι εδώ" και δεν έχει συμβεί. Λέτε η αφορμή να είναι τα ευρώ που θα πάρουν από τους προσωπικούς λογαριασμούς ή τις συντάξεις;
Για να καταλάβετε σε τί σημείο έχουμε φτάσει πια ως κοινωνία, θεωρείται πια ύποπτο το χαμόγελο. Πήρα χθες ταξί για να πάω σινεμά με το παιδί. Μπήκα μέσα και ευχήθηκα "καλή χρονιά" στον οδηγό και όλα τα σχετικά. Με κοίταξε ύποπτα και αφού είπε τα γνωστά "πού την είδατε την καλή χρονιά με αυτά που μας περιμένουν" και άρχισε να μου αραδιάζει όλα τα κακά και τα σταβά που διάβαζε μέχρι εκείνη την στιγμή στην εφημερίδα την οποία την εκτιμούσε πολύ, έτσι μου είπε (παρόλο που ο εκδότης της είναι μπλεγμένος σε διακίνηση μαύρου χρήματος, υπόδικος και με ύποπτο ρόλο, αυτό ξέχασε να το πει ή δεν τον ενδιέφερε) λίγο ως πολύ μου την έπεσε επειδή ήμουν χαρούμενη. Φυσικά με κομψό τρόπο αλλά ουσιαστικά αυτό που εννοούσε ήταν πως ή ήμουν από άλλο πλανήτη ή αδιάφορη που μέσα σε αυτή την δυστυχία, εγώ ήμουν ευδιάθετη. Όταν του είπα, πως όλοι οι "δυστυχείς" και αυτοί που βρίζουν, είναι αυτοί που ψήφιζαν, κολάκευαν, ανέχονταν και συντηρούσαν όλους αυτούς που τους τα παίρνουν με χίλιους τρόπους και από χίλιες μεριές και πως οι πολύ θυμωμένοι είναι αυτοί που στις τελευταίες εκλογές, έσκυψαν για άλλη μια φορά το κεφάλι και τώρα δεν μπορούν να χωνέψουν τον ραγιαδισμό και την ανοησία τους, γι' αυτό ξεσπαθώνουν και όταν στηνκλάψα του, πώς να τα πληρώσω όλα του είπα "ε, μην τα πληρώνεις. Τάισε πρώτα τα παιδιά σου, αυτή είναι η υποχρέωσή σου και όχι η εφορία", μου απάντησε πως όλα τα βλέπω εύκολα και παρόλο που έχω δίκιο, δεν είναι έτσι. Πιάσε το αυγό και κούρεφτο δηλαδή. Όταν φτάσαμε στον προορισμό μας και κατεβήκαμε... του είπα πως έτσι είναι... απλά δεν θέλει να το κάνει. Είναι ευκολότερο πράγμα ο θυμός από την δράση αλλά είναι δικαίωμά του και παρόλα αυτά του εύχομαι "καλή χρονιά".
Με αγριοκοίταξε, γκάζωσε και έφυγε....
Δεν θέλω να πω πως έτσι είναι όλη η κοινωνία, γιατί θα ήταν δογματισμός αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο κομμάτι της σήμερα. Προσέχετε λοιπόν... σε ποιόν χαμογελάτε, μην είστε και πολύ ευδιάθετοι γιατί θα βγάλουν μετρητές χαράς σε λίγο και όποιος υπερβαίνει το όριο, θα έχει ποινές.
Καλή χρονιά παιδάκια και μην χάνετε το χαμόγελό σας. Αυτό θέλουν. Δεν θέλουν τα λεφτά μας μόνο. Θέλουν την σωματική αλλά πάνω από όλα την ψυχική μας εξόντωση. Θα τους κάνουμε την χάρη;