ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Re: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Σήμερα ο πόλεμος γίνεται για την Ψυχή...Έχει Ηθική αξία...Η αναδόμηση δεν μπορεί να γίνει πια στις κοινωνίες, αλλά στις Ποιότητες και τις Αξίες...

Η φτώχια και η εξαθλίωση δεν μπορεί πια να συμβεί στις κοινωνίες, ακόμα κι αν φαίνεται έτσι...
Αυτήν την εποχή, η φτώχια σηματοδοτεί τις Καρδιές μας...
@};- @};-
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

@};-
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

Vaso έγραψε:
αυτήν την φορά Στεφανάκο ο πόλεμος δεν είναι οικονομικός, αλλά Ηθικός!

παλαιότερα σε περιόδους κρίσεων, ένας πόλεμος έσωζε τα πράγματα, όσο και να ακούγεται περίεργο...
Η καταστροφή έφερνε και την ανάγκη για αναδόμηση των κοινωνιών...

Σήμερα ο πόλεμος γίνεται για την Ψυχή...Έχει Ηθική αξία...Η αναδόμηση δεν μπορεί να γίνει πια στις κοινωνίες, αλλά στις Ποιότητες και τις Αξίες...

Η φτώχια και η εξαθλίωση δεν μπορεί πια να συμβεί στις κοινωνίες, ακόμα κι αν φαίνεται έτσι...
Αυτήν την εποχή, η φτώχια σηματοδοτεί τις Καρδιές μας...

@};-

@};- @};- @};-
Άβαταρ μέλους
Ελενα Κ.

Δημοσίευση από Ελενα Κ. »

:cry: @};-
Το Θέλημά ΣΟΥ είναι Θέλημά μου
Άβαταρ μέλους
nondas

Δημοσίευση από nondas »

Δεν ησυχάζουν με τίποτα λέμε ~x(

Αυτόματη αφαίμαξη στους καταθέτες που χρωστούν πάνω από 500 ευρώ στο κράτος
Η τρόικα επιστρέφει στη χώρα μας στις 15 Ιανουαρίου και μεταξύ των άλλων απαιτήσεων που έχει καταθέσει προς την Αθήνα, ζητά να είναι έτοιμη η ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία όποιος χρωστά στο Δημόσιο περισσότερα από 500 ευρώ, τότε η εφορία θα έχει δικαίωμα να τραβά χωρίς παρέμβαση ή ενημέρωση χρήματα από τον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το ποσό που θα θεσμοθετηθεί θα είναι από 500 ευρώ και πάνω και θα αφορά όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Έτσι, όταν μια δόση εισοδήματος καταστεί ληξιπρόθεσμη, δηλαδή έχει παρέλθει ένας μήνας από τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής, τότε αυτόματα η εφορία θα μπορεί να προχωρά σε ανάληψη του ποσού. Το ίδιο θα ισχύει και για τέλη κυκλοφορίας και χαράτσι ακινήτων κ.ά.

Αυτό που προβληματίζει έντονα το υπουργείο Οικονομικών είναι με ποιο τρόπο θα μπορούσε να περάσει η ρύθμιση χωρίς να παρατηρηθεί ένα νέο κύμα μαζικής απόσυρσης και φυγής κεφαλαίων από τις τράπεζες.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/financial/arthr ... smous-mas/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

α, είναι ηλίθιοι αυτοί οι Ρωμαίοι...

σίγουρα όλοι χρωστάμε περισσότερα από 500 ευρώ...

και μπορεί να μην υπάρχουν καταθέσεις στην τράπεζα, αλλά έτσι όπως έκαναν το σύστημα, να πληρωνόμαστε όλοι μέσω τραπέζης, το σίγουρο είναι ότι θα βρουν τον μισθό...

οπότε τι?
θα τραβάνε όλο το μισθό?

αντισυνταγματικό εντελώς...

αλλά τι λέω? οι νόμοι δεν γίνονται για την προστασία του πολίτη, αλλά για την προστασία της κυβέρνησης τους...

ας προσέχαμε...

:-%
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

X(
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ελενίτσα

Δημοσίευση από Ελενίτσα »

Μα καλά, τα όριά μας δοκιμάζουν? :-? :-? :-?
Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.

Είμαι Άνθρωπος! @};-
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Ναι.. :*
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

αντισυνταγματικό εντελώς...
To άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; :)) :)) :)) :))

Μα το Σύνταγμα εδώ και τρία χρόνια έχει γίνει κουρελόχαρτο και για να μην το ξεχνάμε, με την σύμφωνη γνώμη και την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δηλαδή του αρμόδιου, να προφυλάσσει τους Νόμους.

Αλλά μου κάνει εντύπωση... Έχουν καταστρατηγηθεί ανθρώπινα δικαιώματα, έχει εξαναγκασθεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε μετανάστευση, κοινωνικά κεκτημένα έχουν καταρρεύσει, έχει λεηλατηθεί η ελπίδα και το χαμόγελο, υπάρχουν τόσοι λόγοι να ξεσηκωθεί ο κόσμος, να αντισταθεί και να πει "μέχρι εδώ" και δεν έχει συμβεί. Λέτε η αφορμή να είναι τα ευρώ που θα πάρουν από τους προσωπικούς λογαριασμούς ή τις συντάξεις;

Για να καταλάβετε σε τί σημείο έχουμε φτάσει πια ως κοινωνία, θεωρείται πια ύποπτο το χαμόγελο. Πήρα χθες ταξί για να πάω σινεμά με το παιδί. Μπήκα μέσα και ευχήθηκα "καλή χρονιά" στον οδηγό και όλα τα σχετικά. Με κοίταξε ύποπτα και αφού είπε τα γνωστά "πού την είδατε την καλή χρονιά με αυτά που μας περιμένουν" και άρχισε να μου αραδιάζει όλα τα κακά και τα σταβά που διάβαζε μέχρι εκείνη την στιγμή στην εφημερίδα την οποία την εκτιμούσε πολύ, έτσι μου είπε (παρόλο που ο εκδότης της είναι μπλεγμένος σε διακίνηση μαύρου χρήματος, υπόδικος και με ύποπτο ρόλο, αυτό ξέχασε να το πει ή δεν τον ενδιέφερε) λίγο ως πολύ μου την έπεσε επειδή ήμουν χαρούμενη. Φυσικά με κομψό τρόπο αλλά ουσιαστικά αυτό που εννοούσε ήταν πως ή ήμουν από άλλο πλανήτη ή αδιάφορη που μέσα σε αυτή την δυστυχία, εγώ ήμουν ευδιάθετη. Όταν του είπα, πως όλοι οι "δυστυχείς" και αυτοί που βρίζουν, είναι αυτοί που ψήφιζαν, κολάκευαν, ανέχονταν και συντηρούσαν όλους αυτούς που τους τα παίρνουν με χίλιους τρόπους και από χίλιες μεριές και πως οι πολύ θυμωμένοι είναι αυτοί που στις τελευταίες εκλογές, έσκυψαν για άλλη μια φορά το κεφάλι και τώρα δεν μπορούν να χωνέψουν τον ραγιαδισμό και την ανοησία τους, γι' αυτό ξεσπαθώνουν και όταν στηνκλάψα του, πώς να τα πληρώσω όλα του είπα "ε, μην τα πληρώνεις. Τάισε πρώτα τα παιδιά σου, αυτή είναι η υποχρέωσή σου και όχι η εφορία", μου απάντησε πως όλα τα βλέπω εύκολα και παρόλο που έχω δίκιο, δεν είναι έτσι. Πιάσε το αυγό και κούρεφτο δηλαδή. Όταν φτάσαμε στον προορισμό μας και κατεβήκαμε... του είπα πως έτσι είναι... απλά δεν θέλει να το κάνει. Είναι ευκολότερο πράγμα ο θυμός από την δράση αλλά είναι δικαίωμά του και παρόλα αυτά του εύχομαι "καλή χρονιά".

Με αγριοκοίταξε, γκάζωσε και έφυγε.... :-o
Δεν θέλω να πω πως έτσι είναι όλη η κοινωνία, γιατί θα ήταν δογματισμός αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο κομμάτι της σήμερα. Προσέχετε λοιπόν... σε ποιόν χαμογελάτε, μην είστε και πολύ ευδιάθετοι γιατί θα βγάλουν μετρητές χαράς σε λίγο και όποιος υπερβαίνει το όριο, θα έχει ποινές. :)) :)) :)) :))

Καλή χρονιά παιδάκια και μην χάνετε το χαμόγελό σας. Αυτό θέλουν. Δεν θέλουν τα λεφτά μας μόνο. Θέλουν την σωματική αλλά πάνω από όλα την ψυχική μας εξόντωση. Θα τους κάνουμε την χάρη;
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Αχαχαχα, βρε Ευούλι μου, έχεις τόσο δίκιο! :))

Ναι, έτσι είναι, ο θυμός συσσωρεύεται και θα συνεχίσει να γίνεται αυτό... Όμως είναι πιο εύκολο να ξεφύγεις από την εξάρτηση από τους άλλους, όταν οι άλλοι σε θυμώνουν, παρά όταν σε κάνουν να χαίρεσαι και να είσαι ικανοποιημένος...
Ίσως έτσι να γίνει και κανά θαύμα και να στραφούν ορισμένοι πιο αποτελεσματικά στο να δουν πως η ζωή τους είναι πρωτίστως ατομική υπόθεση... Έστω και αντιδραστικά...
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Ευακι :)) =))
Άβαταρ μέλους
Fotinoula

Δημοσίευση από Fotinoula »

ώρε μάνα αν το βάλουν στα 500, εμάς θα μας πάνε φυλάκη με αυτά που χρωστάμε :D :)) :)) :))

καλά του ταπες Ευούλι :x
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

σιγά μην πάμε φυλακή γιατί χρωστάμε...
περισσότερο κινδυνεύουμε να μας κυνηγήσουν γιατί δεν φοβόμαστε που χρωστάμε, παρά για το ότι χρωστάμε...

δεν είπαμε...Τιμωρούνε την χαρά...είσαι χαρούμενος? ε, είσαι ένοχος!

:violin: :violin: :violin: :violin: :violin: :violin: :violin: :violin: :violin:
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

περισσότερο κινδυνεύουμε να μας κυνηγήσουν γιατί δεν φοβόμαστε που χρωστάμε, παρά για το ότι χρωστάμε...

δεν είπαμε...Τιμωρούνε την χαρά...είσαι χαρούμενος? ε, είσαι ένοχος!
Το θυμόσαστε το "V" ; Αυτή είναι η κοινωνία που θέλουν. Μια κοινωνία που κανείς να μην νοιώθει όμορφα ή ελεύθερα. Μια κοινωνία που να θεωρείται ύποπτος, όποιος ακούει μουσική, αγαπάει τις τέχνες, απολαμβάνει την ζωή, χαίρεται, χορεύει, επιλέγει τί θέλει να διαβάσει, τί θέλει να ακούσει, δεν φοβάται να μιλήσει και να χαμογελάσει. Και τελικά η πραγματική αντίσταση είναι αυτή. Να κάνουμε ακριβώς ό,τι δεν επιτρέπεται και δεν θεωρείται πολιτικώς ορθόν αυτούς τους καιρούς. Να χαιρόμαστε. Να χαμογελάμε. Να αντιστεκόμαστε στην απελπισία, την κατήφεια και την απογοήτευση. Να κάνουμε τα πράγματα που μας κάνουν να νοιώθουμε όμορφα. Χωρίς να νοιώθουμε ένοχοι, χωρίς να νοιώθουμε πως χρωστάμε σε κανέναν. Να κλείνουμε τα αυτιά μας, στις στριγγές φωνές των απογοητευμένων και των θυμωμένων. Με λίγα λόγια, να νοιώθουμε άνθρωποι. Και δυστυχώς, γι' αυτό το δικαίωμα, το αυτονόητο, πρέπει να παλέψουμε.
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”