ΣΩΤΗΡΑΣ & ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΖΩΗΣ!

Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Για ιδεες μόνο όχι,ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ,αλλά για ότι ΕΙΜΑΙ μπορω να με εκφράσω.
Καλη μου Ρουλα βρες τον λογο που επιτιθεσαι όχι σε μενα αλλα σε σενα!Το εκανα κι εγω παλια γιατι δεν με αντεχα.
Ειχα ομως κι εχω καλους δασκαλους όχι ιδεων αλλά φεγγοβολα παραδείγματα ζωής!
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ............ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ!
Αυτο νοιωσε το καλα!!!!!!!!!!!!!!
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

fab, το τι έκανε ο Ιησούς και το τι κάνει, επέτρεψέ μου σε παρακαλώ να το γνωρίζω βαθιά, κι αυτό που εγώ νιώθω μαζί του δεν προσφέρεται ούτε καν για αναφορά!

όσο για τα άλλα που αναφέρεις, δεν συμφωνώ μεν, αλλά αναγνωρίζω ότι είναι δικές σου αλήθειες και τις σέβομαι, όπως σέβομαι και τις αλήθειες που εκφράζει η Καλλιόπη.

Η αντίληψη του καθενός δεν μπορεί να αξιολογηθεί με τον συγγραφέα του οποίου η έκφραση τον αντιπροσωπεύει.

Είναι πολύ υποκειμενικό αυτό...

Γιατί και αυτά που αναφέρουν οι θεοσοφίες της Μπέιλη, ή μερικά από αυτά, μπορώ να σου τα ανατρέψω, αν το θελήσω, μέσα σε δύο λεπτά...

Ο καθένας, αγαπητέ μου fab, νιώθει και εκφράζει το βαθύτερο επίπεδό του, ανάλογα με το πόσο φωτεινό είναι αυτό!

Και το πόσο φωτεινό είναι, σε διαβεβαιώ, ότι δεν εξαρτάται από το ποιόν συγγραφέα διαβάζει, αλλά από το πόσο αφήνεται σε συναισθηματικές υποκινήσεις να "χειρίζονται" την επιθυμία του!!!

Δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από την ελευθερία.
Και με αυτήν μπορώ να ορίσω και τον σεβασμο!

Δεν συμμετέχω, αυτό μπορώ να στο εγγυηθώ, σε οτιδήποτε δεν προάγει την κατανόηση...Και για χάρη αυτής σε παρακάλεσα να αναφερθείς και να σχολιάσεις τον "ενοχλητικό" χλευασμό της Καλλιόπης σε οποιαδήποτε "διδασκαλία"...

Θεωρώ, ότι μια "διδασκαλία" προάγει τον εσωτερικό μας κόσμο σε θεϊκή εναρμόνιση...αν δεν το κάνει, απλά, δεν κάνει για εμάς!

Και η λέξη "χλευασμός" μου πέφτει λίγο "βαριά", fab!
Ιδιαίτερα για την Καλλιόπη...

Ας το σταματήσουμε όμως...΄Εχουμε τόσα όμορφα να μοιραστουμε και να "διαφωνήσουμε"... :D :D
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από fab1612 »

Καλλιόπη
’σε την χειραγώγηση με τους δασκάλους και τα παραδείγματα ζωής

Είσαι αρχάρια στα θέματα αυτά και σε έχει πιάσει αυτή η αρρωστημένη κατάσταση που πιάνει όσους ξεκινούν του να θυσιάζουν τα πάντα στην ανάπτυξη της ατομικότητας. Η ματιά σου είναι παραμορφωμένη και έχεις φανατιστεί με την πνευματική πρόοδο. Θέλεις να ξέρεις αυτά που ξέρει όποιος θαυμάζεις κατά καιρούς χωρίς όμως να δουλέψεις, και χρησιμοποιείς όλους τους τρόπους για να το πετύχεις.

Οι βαθμοί δεν χρησιμοποιούνται πουθενά, δεν πρόκειται να προβάλλεις τον βαθμό στο ρέικι και να σε υπολογίσουν στα αόρατα πεδία, θα έχεις πολλά προβλήματα, πρόσεξε.

Εάν θέλεις να κάνεις κάτι δούλεψε όσο περισσότερο μπορείς και ξέχνα τα σματς σμουτς, και εγώ αγαπάω και δεν φοβάμαι, και είμαι, και νοιώσε το.

Από μένα δεν κινδυνεύεις, ούτε υπήρχε ποτέ περίπτωση να πω το οτιδήποτε για σένα με στόχο να υποστηρίξω τις θέσεις μου, άρα χαλάρωσε και κάνε πως δεν με βλέπεις.
fab1612

Δημοσίευση από fab1612 »

Vaso δεν μου πέφτει λόγος να σου επιτρέψω κάτι ή όχι
Μπορώ όμως να σου πω ότι δεν υφίσταται Ιησούς και κανένας δεν τον αναγνωρίζει στα αόρατα πεδία, το μόνο που ξέρουν είναι το φως. Εάν εσύ έχεις τον Ιησού ως την τέλεια προσωπικότητα μπροστά σου για να διευκολύνεσαι στην δουλειά σου είναι ένα άλλο θέμα

Η αντίληψη του καθενός μπορεί να αξιολογηθεί ακριβώς από τον συγγραφέα του οποίου η έκφραση τον αντιπροσωπεύει γιατί ελκύεται από τον κραδασμό του.

Οι θεοσοφίες της Μπέιλυ δεν ξέρω τι αναφέρουν γιατί δεν τις έχω διαβάσει, το μοναδικό βιβλίο που έχω είναι οι ’θλοι του Ηρακλή που το πήρα για συγκεκριμένο λόγο. Και μην μου λες τι μπορείς να μου ανατρέψεις σε δύο λεπτά, όχι σε δύο λεπτά σε όσους αιώνες θέλεις και όποτε θέλεις.

Δεν θα σχολιάσω κανένα χλευασμό της Καλλιόπης γιατί είναι δικό της θέμα. Δικό μου θέμα, και συγκεκριμένα της προσωπικότητάς μου είναι να προστατεύσω κάποια πράγματα από την λάσπη. Εννοείται ότι η διδασκαλία δεν χρειάζεται προστασία….. ……………. η προσωπικότητα που λέγαμε.

Ώστε δεν συμμετέχεις σε οτιδήποτε δεν προάγει την κατανόηση

Vaso εγώ δεν μπήκα για να κάνω διάλογο ούτε με εσένα ούτε με κανέναν άλλον, μπήκα να σου υπενθυμίσω κάποια πράγματα μια συγκεκριμένη στιγμή. Κάθισα λίγο παραπάνω γιατί χαιρόμουν την συζήτησή μας. Η δουλειά μου τελείωσε και σε χαιρετώ.

Χάρηκα που συζήτησα με όλους
Σας εύχομαι καλή πορεία
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Σε ευχαριστώ και εγώ για την συζήτηση μας! Την χάρηκα πραγματικά και κρατάω μόνο όμορφα πράγματα από σένα fab!

Για τον Ιησού και τα αόρατα πεδία, δεν θα συζητήσω τίποτα!

Δεν με αφορούν οι απόψεις σου, αλλά η ζωή μου!
Και αυτήν καμία άποψη δεν μπορεί να την ανατρέψει..

Εδώ πάντως είσαι ευπρόσδεκτος, θέλω να το ξέρεις...

όχι για να μου υπενθυμίζεις εμένα, αλλά για να θυμίζεις σε εσένα, πως πέρα από το φως στα αόρατα πεδία, σ' αυτό το φυσικό πεδίο υπάρχει και η αγάπη και η ενότητα! Που εκδηλώνεται απλά, χωρίς ιδιαίτερες εσωτερικές γνώσεις...
Η ανάληψη δεν θα είναι για τον καθένα...Η αγάπη όμως είναι για όλους μας!

Σε φιλώ και σ' ευχαριστώ για τα πάντα! :D :D
Και μην μου λες τι μπορείς να μου ανατρέψεις σε δύο λεπτά, όχι σε δύο λεπτά σε όσους αιώνες θέλεις και όποτε θέλεις.
Δεν μου χρειάζονται αιώνες γι' αυτό fab...αρκεί μόνό να σε κοιτάξω στα μάτια...αν μου το επιτρέψεις...

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Εάν εσύ έχεις τον Ιησού ως την τέλεια προσωπικότητα μπροστά σου για να διευκολύνεσαι στην δουλειά σου είναι ένα άλλο θέμα

δεν απαντώ μόνο σε σένα fab, αλλά σε όλους, όσοι εσφαλμένα αναγνωρίζόυν στον Ιησού την τέλεια προσωπικότητα...

Αν είχες υπομονή και κουράγιο να διαβάσεις όλο το φόρουμ, πράγμα που οι φίλοι μας εδώ μέσα έχουν κάνει, θα κατανοούσες ότι είμαι ίσώς ο μόνός άνθρωπος που γνωρίζει τι ακριβώς ήταν και τι κατάφερε να ΕΙΝΑΙ, αυτός ο άνθρωπος...

Στα αόρατα πεδία δεν υπάρχει φως! Υπάρχουν συνειδητότητες και πνευματικές μορφές που καθοδηγούν τους παρακάτω "κόσμους"...
Εξαρτάται λοιπόν πως τους προσεγγίζεις, για να νιώσεις κάτι παραπάνω από το φως...

Το φως που αντιλαμβάνεται κανείς εκεί, είναι ακριβώς η προσέγγιση των μορφών με την λογική και την συνείδηση που ελέγχει κάθε αλήθεια με τον φόβο...Η πλάνη είναι ο κυριότερος φόβος της λογικής συνείδησης που δεν έχει καταφέρει να σπάσει τους τοίχους του εγώ και να νιώσει το ίδιον φως μέσα της, αλλά μέσα από διδασκαλίες και εξωτερική γνώση προσπαθεί να ισορροπήσει την προσωπικότητα για να "μάθει" να αγαπάει το θεϊκό...

Η αλήθεια και η πλάνη είναι χαρακτηριστικό της λογικής...
Η αλήθεια του πνεύματος είναι η αλήθεια της ζωής

Αν η ζωή σου είναι αλήθεια, αυτό φαίνεται από τον τρόπο που την διάγεις στο πεδίο εκδήλωσης σου.

Αν ψάχνεις την τελειότητα με την λογική, ποτέ δεν θα ισορροπήσεις στο πεδίο που εκδηλώνεται το μέρος του πνεύματός σου που βιώνει τον διπολικό κόσμο...Πάντα θα βρίσκεις αιτίες, να μην σου αρέσει...

΄Οταν σταματήσει να υπάρχει έστω και μία αιτία που δεν "σου αρέσει", τότε θα νιώσεις τα αόρατα πεδία σαν αλήθεια και όχι σαν καταφύγιο...

Αν καταφέρεις με τον λόγο σου να εμπνεύσεις έστω και έναν μόνο άνθρωπο για να νιώσει την αλήθεια, τότε δεν θα έχεις καμία αιτία
να αναζητάς καταφύγιο, ούτε σε διδασκαλίες, ούτε στο φως των αόρατων πεδίων...Γιατί αυτά εκδηλώνονται όπου ΕΣΑΙ!

Η θέωση και η φώτιση δεν είναι ο στόχος της ανθρώπινης συνείδησης...

Ο στόχος της ανθρώπινης συνείδησης είνα απλά να θυμηθεί ποιός είναι ο θεός!!!

Εικόνα

fab1612 έγραψε:Καλλιόπη
’σε την χειραγώγηση με τους δασκάλους και τα παραδείγματα ζωής

Είσαι αρχάρια στα θέματα αυτά και σε έχει πιάσει αυτή η αρρωστημένη κατάσταση που πιάνει όσους ξεκινούν του να θυσιάζουν τα πάντα στην ανάπτυξη της ατομικότητας. Η ματιά σου είναι παραμορφωμένη και έχεις φανατιστεί με την πνευματική πρόοδο. Θέλεις να ξέρεις αυτά που ξέρει όποιος θαυμάζεις κατά καιρούς χωρίς όμως να δουλέψεις, και χρησιμοποιείς όλους τους τρόπους για να το πετύχεις.
Οι βαθμοί δεν χρησιμοποιούνται πουθενά, δεν πρόκειται να προβάλλεις τον βαθμό στο ρέικι και να σε υπολογίσουν στα αόρατα πεδία, θα έχεις πολλά προβλήματα, πρόσεξε.

Εάν θέλεις να κάνεις κάτι δούλεψε όσο περισσότερο μπορείς και ξέχνα τα σματς σμουτς, και εγώ αγαπάω και δεν φοβάμαι, και είμαι, και νοιώσε το.

Από μένα δεν κινδυνεύεις, ούτε υπήρχε ποτέ περίπτωση να πω το οτιδήποτε για σένα με στόχο να υποστηρίξω τις θέσεις μου, άρα χαλάρωσε και κάνε πως δεν με βλέπεις.

Η απαντηση της Βασως ειναι αρκετα κατανοητη;

Αν η ζωή σου είναι αλήθεια, αυτό φαίνεται από τον τρόπο που την διάγεις στο πεδίο εκδήλωσης σου.
Δες τον λογο σου για να ανακαλυψεις το ποσο εισαι "προχωρημενη "σε σε σχεση με μενα την αρχαρια,και ειμαι παντα στην αρχη,"στον δρομο τους πνευματος ειμαστε παντα στην αρχη"εγραφε γαι υπογραφη της η δασκαλα μου.

Δες τις εκφρασεις στον λογο σου για να δεις ισως τι περιεχει η ψυχη σου!Αυτο δεν χρειαζεται να εισαι προχωρημενος για να το νοιωσεις!
Σε ευχαριστω που ηρθες στο συγκεκριμενο θεμα γιατι εκανες να λαμψει περισσοτερο!

Οσο για την "δουλεια" και την ατομικοτητα μου δεν "παραδοθηκα" σε κανεναν και δεν "ξεπουλησα"την ψυχη μου σε κανεναν!Ειμαι ελευθερη ακομα κι απο την ιδια μου την ελευθερια πλεον! :wink: :wink:

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

και ξέχνα τα σματς σμουτς,
Αυτα ξερω και να τα δινω και να τα ειπραττω!
Τα κερδισα με αγωνα γιατι η μαμα μου στον αγωνα της να με μεγαλωσει ξεπουλησε την ψυχη της στις αναγκες της,στις πεποιθησεις της , στα προτυπα και στις κοινωνικες συμβασεις ,εχασε την θηλυκοτητα της,εχασε την μορφια της,εχασε να ξερει να αγαπα.Ανακαλυψα οτι υπηρχαν μεσα μου και μεσα σε ολους του μπερδεμενους και σκληρους και "υποταγμενους" στην πειθαρχια και στον "ελεγχο"!
Παρε λοιπον φιλια κι αγκαλιες στην ουδετεροτητα σου :wink:

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Ενισχύω και επαυξάνω

φιλάκιααααααααααα
αγκαλίτσεςςςςςςςςς
και άπειρα σματς σμουτς σματς σμουτς σματς σμουτς .........................................................................................................................................................................................................
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Παρε κι απο μενα Ελλακι μου πολλαααααααααα σμουατς κι αγκαλιτσες.
Φαντασου να μαθαινεις να αγαπας και να σου δινουν εντολη να το "κόψεις"Κοβεται που δεν κοβεται;
Αλλά μαθαινεται σιγά σιγα κι απο αυτους που πονανε κι επιτιθενται!Ισως ..........μπορεί..... :wink:

Μου λεει η Ευη;
Δενθυμωσες Καλλιοπακι;
Μα πως να θυμώσει κανεις με οσους επιτιθενται αν εχεις δει γιατι εκανες εσυ τις δικες σου επιθεσεις οταν βιωνες πονο,
απομονωση,εξάρτηση!οταν εχεις δει εσυ μεσα σου
,μονο τοτε νοιωθεις και τον απεναντι.

Κι οταν διατηρεις επαφη με τα συναισθηματα σου μονο τοε αυτα μπορουν να γινουν τιμονιερηδες για την"ριζα" στου υπογειο.

Αλλο παρακολουθω τα συναιθηματα μου κι αλλο τα
καταπνιγω ,τα ελεγχω και τα θεωρω ανυπαρκτα κι εξω απο μενα.

Ευτυχως που ειμαι μονιμα στην αρχη για να μαθαίνω ......... :wink:

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Διάβαζα και ξαναδιάβαζα αυτό το φόρουμ από την αρχή.
Σε κάθε ανάγνωση αναδύονταν διαφορετικά συναισθήματα.
Κάποια στιγμή θεώρησα πως είναι προσωπικό, άρα δεν είχα λόγο να ανακατευτώ...
Η γνωστή διαδικασία του Εγώ, που οδηγεί στην απουσία θέσης.
Μετά, μου ήρθε να υπερασπιστώ την φίλη μου...
Η άλλη γνωστή διαδικασία, αυτή της αποδοχής.
Σιγά σιγά άρχισα να αντιλαμβάνομαι πως αυτό είναι ζωή...
Αυτό είναι η Ζωή...
Μην παίρνοντας θέση, ουσιαστικά θέτεις τον εαυτό σου στην μοίρα του αγόμενου και φερόμενου.
Μπαίνοντας συναισθηματικά μέσα χάνεις ολόκληρη την εικόνα....
Η Παρατήρηση όμως και η Κατανόηση είναι αυτή που σου δίνει ολόκληρη την σύνθεση....

Όλα αυτά είναι Ζωή.
Ο πόνος, η απόρριψη, η καταπίεση συναισθημάτων, η απόδειξη της ταυτότητας, ο αγώνας που κάνει το Εγώ για επιβίωση...
Κάθε μέρα μαθαίνω πως δεν υπάρχουν ασήμαντα πράγματα, ούτε καταστάσεις που δεν με αφορούν.
Ο,τιδήποτε πέφτει στην αντίληψή μου με αφορά....

Φιλάκια γλυκά σε όλους... :D
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

......ολα στο φως!!!!!!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Συμφωνώ Ευούλα ότι όλα αυτά είναι ζωή, που η οπτική της εξαρτάται πάντα από το σημείο αντίληψής σου!
Για μένα πχ. δεν είναι όλα αυτά ζωή, που για σένα είναι αλήθεια αυτή τη στιγμή...Γιατί να το αμφισβητήσω όμως?
Μπορεί να ήταν κάποια στιγμή και δική μου...
Θέλω να πω με αυτό, ότι η διεύρυνση των αξιών της ζωής, είναι ανάλογη με την αναγνώριση τους στο βάθος!
Και όσο πιο "ρηχά" εξετάζουμε την ζωή, τόσο περισσότερο στεκόμαστε στην "υπεράσπιση" ή στην "επίθεση" των συναισθημάτων μας!
΄Οταν αυτά γίνουν "ολοκλήρωση", τότε εναρμονίζεται η ζωή μας με τον θεό! Γιατί το βάθος τους κάποτε τελειώνει για να βρεθούμε στην ύπαρξή μας ολόκληρη!

Γι' αυτό είπα ότι το φως και ο πόλεμος περικλείουν τις αξίες που τους έχουμε δώσει και τίποτα άλλο!

Στην τελική μου κατανόηση, δεν υπάρχει πόλεμος χωρίς φως και φως χωρίς πόλεμο!
Αν ήταν έτσι κανένας φωτισμένος άνθρωπος δεν θα είχε "κατέβει" στην γη, για να μας διδάξει πως θα κλείσουμε τους δύο πόλους του διαχωρισμού!!!

Εικόνα

Η Παρατήρηση όμως και η Κατανόηση είναι αυτή που σου δίνει ολόκληρη την σύνθεση....
Μηπως εχουμε την ιδια δασκαλα; :roll: :wink:

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

χεχε!!!
Κάτσε να χαϊδέψω το μούσι μου, όσο σκέφτομαι....
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”