ΥΠΕΡ ΤΡΟΦΕΣ

Άβαταρ μέλους
Ellaki
Δημοσιεύσεις: 28307
Εγγραφή: 30 Ιούλ 2007 11:02 am
Τοποθεσία: Αγάπη

Re: ΥΠΕΡ ΤΡΟΦΕΣ

Δημοσίευση από Ellaki »

>:d< >:d<
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 25823
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 9:04 pm

Re: ΥΠΕΡ ΤΡΟΦΕΣ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Γιατί αξίζει να τρώτε αβοκάντο κάθε μέρα


Άρθρο του δρος Frank Lipman

Είναι πραγματικά ένα από τα ελάχιστα τρόφιμα – θαύματα της Φύσης και θα σας πρότεινα να το καταναλώνετε αρκετές φορές την εβδομάδα. Αυτά τα μικρά, πράσινα, πολύτιμα φρούτα έχουν απίστευτα οφέλη και μπορούν να σας διατηρούν υγιείς από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Παρακάτω σας παραθέτω μερικούς από τους λόγους που θα πρέπει να τα τρώτε πιο συχνά:

1. Το αβοκάντο δεν σας παχαίνει!

Η φοβία με τα λιπαρά στα τρόφιμα έχει πλέον τελειώσει. Αν αποφεύγετε το αβοκάντο εξαιτίας κάποιων λανθασμένων και παμπάλαιων αντιλήψεων ότι δήθεν σας παχαίνει, το κατηγορείτε άδικα. Ακόμη, χάνετε μια εξαιρετική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών – το ωφέλιμο λίπος που υπάρχει και στο ελαιόλαδο – τα οποία ενισχύουν την υγεία της καρδιάς.

Το αβοκάντο, επειδή διαθέτει ωφέλιμα λιπαρά και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες μπορεί να εμποδίσει το αίσθημα της πείνας. Μελέτες δείχνουν ότι τα γεύματα που περιλαμβάνουν αβοκάντο συνήθως αυξάνουν το αίσθημα πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τα υπόλοιπα κι έτσι μπορείτε να προσθέσετε μερικές φέτες αβοκάντο στην καθημερινή διατροφή σας για να μειώσετε τις λιγούρες ανάμεσα στα γεύματα.

2. Το αβοκάντο αποτελεί μια κρεμμώδη, νόστιμη και θρεπτική διατροφική βόμβα.

Όπως συμβαίνει και με πολλές άλλες υπερτροφές, το εσωτερικό είναι που μετράει και το αβοκάντο αποτελεί πραγματικά ένα διατροφικό χρυσωρυχείο. Τι περιέχει; Εκτός από τα «ωφέλιμα» μονοακόρεστα λιπαρά, περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την υγεία και βοηθούν το σώμα να διατηρείται σε καλή κατάσταση. Κάτω από το σκληρό εξωτερικό πράσινο περίβλημα κρύβονται πάνω από 14 μέταλλα, πρωτεΐνες, 18 βασικά αμινοξέα, διαλυτές φυτικές ίνες που παγιδεύουν την υπερβολική χοληστερίνη, φυτοστερόλες, πολυφαινόλες, καροτενοειδή, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνες C, E και K.

3. Έχει καταπληκτικά μακροπρόθεσμα οφέλη στην υγεία.

Το αβοκάντο λοιπόν είναι ιδιαίτερα θρεπτικό, αλλά τι σημαίνουν όλα αυτά στην πράξη; Σημαίνει ότι όσον αφορά το πεπτικό σας σύστημα θα αισθάνεστε πληρέστεροι, ο εγκέφαλός σας θα λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για να λειτουργήσει και το σώμα σας θα έχει τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται για να προστατευτεί από τις καρδιαγγειακές παθήσεις, τον διαβήτη, τον καρκίνο, τις εκφυλιστικές ασθένειες των ματιών και τις παθήσεις του εγκεφάλου.

Επιπλέον, όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά, τα ωφέλιμα λιπαρά και οι φυτικές ίνες που υπάρχουν στο αβοκάντο βοηθούν στη μείωση της LDL και την αύξηση της HDL χοληστερίνης, τη ρύθμιση του σακχάρου και τη μείωση της φλεγμονής σε όλο το σώμα και τον εγκέφαλο. Με πλεονεκτήματα όπως αυτά, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί θεωρείται υπερτροφή.

4. Το αβοκάντο συνδυάζεται καλά με άλλες τροφές.

Με την ξεχωριστή φρέσκια γεύση του και την κρεμμώδη (χωρίς γαλακτοκομικά) υφή του, το αβοκάντο συνδυάζεται με πολλές άλλες τροφές στο πιάτο σας. Το αξιοσημείωτο όμως είναι το γεγονός ότι έρευνες έχουν δείξει πως βοηθά στην απορρόφηση των καροτενοειδών που βρίσκονται στα πορτοκαλί και κόκκινα φρούτα και λαχανικά που προστατεύουν από τον καρκίνο. Έτσι, το αβοκάντο μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο. Παρακάτω παραθέτονται μερικοί τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε:

• Προσθέστε ¼ αβοκάντο στο πρωινό σας ρόφημα ή δοκιμάστε τη συνταγή μου με smoothie με σοκολάτα κι αβοκάντο.

• Απολαύστε μισό αβοκάντο ως θρεπτικό συνοδευτικό μαζί με τα αυγά σας στο πρωινό σας γεύμα αντί για πατάτες ή φρυγανιές.

• Απλώστε μερικές φέτες αβοκάντο σε φρυγανισμένο ψωμί για ένα γρήγορο σνακ.

• Προσθέστε μισό αβοκάντο στη σαλάτα μαζί με το μεσημεριανό σας γεύμα για να κρατηθείτε χορτάτοι μέχρι το δείπνο.

• Προσθέστε το ως ένα απολαυστικό μείγμα στο κινόα, τα φασόλια ή το άγριο ρύζι.

• Προσθέστε το στις ζεστές ή κρύες σούπες για περισσότερες ίνες και για να πολλαπλασιάσετε τα θρεπτικά συστατικά στο πιάτο σας.

• Ανακατέψτε το με χυμό λεμονιού, νερό, ξύδι, μπαχαρικά και φτιάξτε μια θρεπτική κρεμμώδη σως σαλάτας ή ένα μείγμα πιο αραιό και περιχύστε το πάνω από το κοτόπουλο και το ψάρι.

• Προσθέστε φέτες αβοκάντο στο μπιφτέκι, τα αυγά, το κοτόπουλο και το ψάρι ή λιώστε το μέσα στη σάλτσα γουακαμόλε.

• Ανακατέψτε το στο φαγητό που φτιάχνετε για το μωρό σας συνδυάζοντας αβοκάντο με φρούτα και λαχανικά προκειμένου να συνηθίσετε το παιδί σας από νωρίς σε μια υγιεινή διατροφή.

5. Εκτιμήστε το όσο πρέπει και θα σας ανταποδώσει τα οφέλη.

Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε αβοκάντο έτοιμα να καταναλωθούν την ίδια ημέρα κι έτσι καλό θα ήταν να ακολουθήσετε κάποια μέθοδο ωρίμανσης. Οι αληθινοί λάτρεις του αβοκάντο συνιστούν να αγοράσετε μερικά άγουρα φρούτα και στη συνέχεια να φροντίσετε να ωριμάσουν.

Για να επισπεύσετε την ωρίμανση, η ιστοσελίδα AvocadoCentral.com προτείνει να τοποθετήσετε 1 ή 2 αβοκάντο σε μια καφέ χάρτινη σακούλα μαζί με 1 μήλο ή μπανάνα. Ύστερα από 2-3 ημέρες, τα φρούτα θα απελευθερώσουν αέρια, τα οποία βοηθούν στη διαδικασία ωρίμανσης. Αφαιρέστε το ώριμο αβοκάντο, αντικαταστήστε το με κάποιο άλλο άγουρο, σφραγίστε τη σακούλα και επαναλάβετε τη διαδικασία!

Μερικές συμβουλές:

• Αγορά αβοκάντο: Τα καλά νέα είναι ότι τα αβοκάντο συμβατικής καλλιέργειας περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τα ασφαλή τρόφιμα της Περιβαλλοντικής Ομάδας Εργασίας, που σημαίνει ότι είναι σχετικά απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα και μπορείτε να τα καταναλώσετε ως εναλλακτική λύση στα βιολογικά προϊόντα.

• Κόψτε το φρούτο πριν ωριμάσει εντελώς, περιχύστε το με χυμό λεμονιού, καλύψτε ή τυλίξτε το σφιχτά και αφήστε το να ωριμάσει στο ψυγείο για 1 ή 2 ημέρες. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, κόψτε το σε κομμάτια και προσθέστε το στο επόμενο smoothie σας.

• Τρόπος για να κόψετε και να ξεφλουδίσετε το φρούτο περισσότερο από όσο μπορείτε να σκεφτείτε. Για να το κάνετε σωστά, πλύνετε τη φλούδα του και στεγνώστε τη. Κόψτε το φρούτο στη μέση και κατά μήκος. Βγάλτε το κουκούτσι με ένα κουτάλι ή χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι από την κορυφή του κουκουτσιού για το μετακινήσετε ελαφρά και ύστερα συστρέψτε το μαχαίρι (προσέξτε να μην πληγώσετε τα δάχτυλά σας). Αντί να βγάλετε τη σάρκα του με το κουτάλι, ξεφλουδίστε το απαλά με τα δάχτυλά σας για να πάρετε τη μέγιστη θρεπτική του αξία. Εξάλλου, το σκούρο πράσινο μέρος που βρίσκεται πιο κοντά στη φλούδα είναι το πιο θρεπτικό.

http://enallaktikidrasi.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα
Δημοσιεύσεις: 31161
Εγγραφή: 16 Αύγ 2011 6:45 pm

Re: ΥΠΕΡ ΤΡΟΦΕΣ

Δημοσίευση από Ταρούλα »

:x O:-) O:-) O:-)
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ellaki
Δημοσιεύσεις: 28307
Εγγραφή: 30 Ιούλ 2007 11:02 am
Τοποθεσία: Αγάπη

Re: ΥΠΕΡ ΤΡΟΦΕΣ

Δημοσίευση από Ellaki »

>:d< >:d< >:d<
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 25823
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 9:04 pm

Re: ΥΠΕΡ ΤΡΟΦΕΣ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Παγκόσμια Ημέρα Αυγού:
Ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για τα αυγά για λόγους υγείας

Πολλοί λίγοι το γνωρίζουν, αλλά πριν από 20 χρόνια ακριβώς, το 1996, στην Βιέννη, κατά το ετήσιο συνέδριο της Διεθνούς Επιτροπής Αυγού (International Egg Commission) αποφασίστηκε να θεσπιστεί η δεύτερη Παρασκευή κάθε Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Αυγού. Φέτος λοιπόν, η Παγκόσμια Ημέρα Αυγού είναι στις 14 Οκτωβρίου 2016.

Για αιώνες, τα αυγά έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διατροφή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα ασυναγώνιστο διατροφικό “πακέτο”, όταν αναλογιστούμε ότι συνδυάζει πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας σε πολύ χαμηλό κόστος. Και είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή χολίνης, ουσία απαραίτητη για την οικοδόμηση και διατήρηση της μνήμης και της ανάπτυξης του εγκεφάλου. Αν συνυπολογίσουμε την αφθονία, την ευελιξία στο μαγείρεμα και την καταπληκτική τους γεύση, τα αυγά απλώς δεν έχουν ανταγωνισμό στην καθημερινή μας διατροφή.

Τα αυγά είναι μία από τις υψηλότερες πηγές ποιότητας πρωτεΐνης της φύσης και περιέχουν πολλά από τα βασικά συστατικά για την υγεία μας. Η πρωτεΐνη που περιέχονται στα αυγά είναι εξαιρετικά σημαντική για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και των μυών, ενώ ως τροφή, τα αυγά παίζουν βασικό ρόλο στην πρόληψη ασθενειών και στην γενική ευημερία του ανθρώπου.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Αυγού είναι η ενημέρωση του κόσμου για το τι προσφέρουν τα αυγά, αλλά και για το ποια είναι εκείνα τα πράγματα που πρέπει να προσέχουμε, όταν τα καταναλώνουμε.



Τα αυγά είναι τα "χάπια βιταμίνης" της Φύσης

Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, καρκίνου του μαστού και παθήσεων των ματιών, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, ενώ ταυτόχρονα να έχετε πιο δυνατούς μυς και καλύτερη υγεία καθώς γερνάτε; Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή: Να τρώτε αυγά!

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, πλούσιας σε αμινοξέα, ασβέστιο, νάτριο, ιώδιο, σελήνιο, χολίνη και βιταμίνες Α, Β, D και Ε. Δεν είναι τυχαίο ότι περιγράφεται από τους διατροφολόγους, ως ένα "μεγάλο χάπι βιταμίνης", ένα "κοκτέιλ μετάλλων", που περιέχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που απαιτούνται για μια υγιεινή διατροφή.

Τα αυγά είναι γεμάτα με καλά συστατικά:

Έχουν βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη των κυττάρων του σώματος, συμβάλλοντας στη διατήρηση υγιούς δέρματος και των ιστών των ματιών, ενώ συμβάλλει στη νυχτερινή όραση.

Έχουν και βιταμίνη Β12, η οποία είναι απαραίτητη για το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, που είναι καίριας σημασίας για να λειτουργεί σωστά το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ συμβάλλει στην προστασία από καρδιακές παθήσεις.

Φυσικά περιέχουν και χολίνη, που είναι ζωτικής σημασίας για τα λειτουργούν σωστά τα νεύρα και οι μυς του σώματος, ενώ έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, συμβάλλει στην πρόληψη της απώλειας της μνήμης που σχετίζονται με γήρανση και μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού μέχρι και 40%.


Ακούμε τακτικά για το πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή και ότι για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε πρωτεΐνες και πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Τα φρούτα, τα λαχανικά και το κρέας έρχονται αβίαστα στο μυαλό, αφού, συνδυαστικά, μπορούν να μας τα προσφέρουν όλα αυτά, αλλά μόνο μία τροφή τα περιέχει όλα μαζί, μόνη της: τα αυγά!

Οργανώσεις υγείας σε όλο τον κόσμο ενθαρρύνουν ενεργά τους ανθρώπους να τρώνε περισσότερα αυγά για το καλό της υγείας τους. Το Ίδρυμα Καρδιάς της Αυστραλίας συστήνει ότι να τρώμε έξι αυγά την εβδομάδα. Στον Καναδά τα αυγά φέρουν το σήμα ελέγχου υγείας της χώρας, και το Ίδρυμα Καρδιάς της Ιρλανδίας έχει επινοήσει την φράση: “An egg a day is ok” (ένα αυγό την ημέρα είναι εντάξει).



Αναλυτικά: Ποια συστατικά περιέχουν τα αυγά

Σίδηρος:
Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την μεταφορά οξυγόνου σε όλο το σώμα και συμβάλλει στην παραγωγή ενέργειας. Ο σίδηρος βοηθά φυσικά στην πρόληψη της αναιμίας.
Βιταμίνη Α:
Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη των κυττάρων. Συμβάλλει στη διατήρηση υγιούς δέρματος και των ιστών των ματιών, καθώς και στη νυχτερινή όραση. Η βιταμίνη Α ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα.
Βιταμίνη Β2
(ριβοφλαβίνη): Η ριβοφλαβίνη κρατά το δέρμα και τα μάτια υγιή.
Βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ):
Η βιταμίνη Β5 είναι σημαντική για τον μεταβολισμό του σώματος, για την απελευθέρωση ενέργειας από την τροφή και για καλύτερη πνευματική απόδοση.
Βιταμίνη Β12:
Η βιταμίνη Β12 είναι αναγκαία για το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Είναι σημαντική για να λειτουργεί σωστά το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην προστασία από καρδιακές παθήσεις.
Βιταμίνη D:
Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για υγιή οστά και δόντια, καθώς βοηθάει τον οργανισμό να απορροφήσει το ασβέστιο από τις τροφές. Η βιταμίνη D βοηθά επίσης στην προστασία από ορισμένες μορφές καρκίνου και αυτοάνοσων νοσημάτων.
Βιταμίνη Ε:
Η βιταμίνη Ε συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος, των νεύρων και των μυών, καθώς και στη διατήρηση της γενικής καλής υγείας και στην πρόληψη ασθενειών.
Φυλλικό οξύ:
Είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και τη συντήρηση των νέων κυττάρων. Αυτό βοηθά στην προστασία από σοβαρές γενετικές ανωμαλίες και επομένως είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις έγκυες γυναίκες.
Πρωτεΐνη:
Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την κατασκευή και επισκευή των μυών, των οργάνων, του δέρματος, των μαλλιών και άλλων ιστών του σώματος. Είναι, επίσης, απαραίτητη για την παραγωγή ορμονών, ενζύμων και αντισωμάτων.
Σελήνιο:
Βοηθά στην πρόληψη της βλάβης των ιστών του σώματος, ενώ προστατεύει το DNA, τις πρωτεΐνες και τα καλά λιπαρά από βλάβες. Το σελήνιο είναι σημαντικό για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και την σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.
Λουτεΐνη και ζεαξανθίνη:
Εκτός από το να συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής όρασης, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του κινδύνου για ασθένειες των ματιών που σχετίζονται με τη γήρανση, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
Χολίνη:
Είναι ζωτικής σημασίας για να λειτουργούν σωστά τα νεύρα και οι μυς του σώματος, ενώ συμβάλλει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και την λειτουργία της μνήμης.
Ιώδιο: Είναι απαραίτητη για την παραγωγή των ορμονών του θυρεοειδούς και είναι ζωτικής σημασίας για την γενικότερη φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.


Μια ντουζίνα... συναρπαστικά στοιχεία σχετικά με τα αυγά:

Τα αυγά που περιέχουν την υψηλότερη ποιότητα πρωτεΐνης που μπορείτε να αγοράσετε.
Για να καταλάβετε εάν ένα αυγό είναι ωμό ή βρασμένο, στροφογυρίστε το σε ένα τραπέζι! Εάν το αυγό περιστρέφεται εύκολα, είναι βρασμένο, αλλά αν ταλαντεύεται, είναι ωμό.

Ο κρόκος του αυγού είναι ένα από τις λίγες τροφές, που είναι μια φυσικά καλή πηγή βιταμίνης D.
Εάν ένα αυγό κατά λάθος πέσει στο πάτωμα, πασπαλίστε το με πολύ αλάτι για πιο εύκολο καθαρισμό.
Το χρώμα του κρόκου εξαρτάται από τη διατροφή της κότας.

Τα αυγά “ωριμάζουν” περισσότερο (και άρα χαλάνε πιο γρήγορα) μέσα σε μία ημέρα αν είναι σε θερμοκρασία δωματίου από ό,τι αν τα αφήσετε μια εβδομάδα στο ψυγείο.

Ένα μεγάλο αυγό περιέχει μόνο 70 θερμίδες και 5 γραμμάρια λίπους.
Η πρωτεΐνη του αυγού έχει ακριβώς το σωστό συνδυασμό των βασικών αμινοξέων που απαιτούνται από τον οργανισμό μας για να δομήσει ιστούς. Μόνο το μητρικό γάλα είναι ανώτερο ως τροφή για το παιδί.

Μια μέση κότα γεννάει 300-325 αυγά το χρόνο.
Για να κάνει ένα αυγό, μια κότα χρειάζεται περίπου 24-26 ώρες.
Όσο μεγαλώνει μια κότα ηλικιακά, τόσο μεγαλύτερα αυγά κάνει.

Ο ταχύτερος “σεφ ομελέτας” στον κόσμο έκανε 427 ξεχωριστές ομελέτες δύο αυγών μέσα σε 30 λεπτά! Είναι ο Howard Helmer, γνωστός και ως ο βασιλιάς της ομελέτας και κατέχει τρία ρεκόρ Guinness για το ταλέντο του.

http://www.internationalegg.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Βικούλα
Δημοσιεύσεις: 26836
Εγγραφή: 08 Φεβ 2012 4:24 pm

Re: ΥΠΕΡ ΤΡΟΦΕΣ

Δημοσίευση από Βικούλα »

:x :x >:d<
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα
Δημοσιεύσεις: 31161
Εγγραφή: 16 Αύγ 2011 6:45 pm

Re: ΥΠΕΡ ΤΡΟΦΕΣ

Δημοσίευση από Ταρούλα »

:x :x :x
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος
Δημοσιεύσεις: 24711
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:37 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: ΥΠΕΡ ΤΡΟΦΕΣ

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

:x :x
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 34367
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 4:23 pm
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Re: ΥΠΕΡ ΤΡΟΦΕΣ

Δημοσίευση από Δωρουλα »

:romance-heartsthree:
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί


Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ
Δημοσιεύσεις: 15907
Εγγραφή: 25 Οκτ 2009 7:29 pm
Τοποθεσία: θεσσαλονικη

Re: ΥΠΕΡ ΤΡΟΦΕΣ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

:x :x :x
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 25823
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 9:04 pm

Re: ΥΠΕΡ ΤΡΟΦΕΣ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Αποξηραμένα δαμάσκηνα - Τι προσφέρουν στη διατροφή μας;

Η τεχνική αποξήρανσης των δαμάσκηνων ήταν ήδη γνωστή από την αρχαιότητα και προήλθε από τη Μέση Ανατολή.

Είναι γενικά τροφή που περιέχει υψηλή συγκέντρωση σε σάκχαρα (30% γλυκόζη, 15% φρουκτόζη και 2% σουκρόζη). Το ξερό δαμάσκηνο σάς παρέχει συνολικά το 80% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης επτά βασικών θρεπτικών συστατικών συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου (περισσότερο από τα σταφύλια, τα μήλα και τα βερίκοκα) και του καλίου.

Επιπλέον τα ξερά δαμάσκηνα έχουν σχεδόν μηδενική περιεκτικότητα σε λιπαρά. Μια μερίδα 100γρ. ξηρά δαμάσκηνα παρέχει στον οργανισμό σχεδόν 4% των καθημερινών αναγκών σας σε βιταμίνη Α και 100% της συνιστώμενης ημερήσιας δοσης σε β-καροτίνη, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Τα ξερά δαμάσκηνα αποτελούν, επίσης κορυφαία πηγή των βιταμινών του συστήματος Β για την καταπολέμηση της κόπωσης.

Τα ξερά δαμάσκηνα περιέχουν επίσης ισχυρά οξέα φρούτων, που βοηθούν στην πρόληψη και στον έλεγχο της δυσκοιλιότητας καλύτερα από κάθε άλλη τροφή.

Ένα ποτήρι χυμός δαμάσκηνων σάς προσφέρει τόσο κάλιο όσο οι μπανάνες και τα πορτοκάλια, βοηθώντας στην ομαλοποίηση του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης. Γι’αυτόν το λόγο η κατανάλωση ξερών δαμάσκηνων συνιστάται συχνά σε όλους όσους υποφέρουν από υπέρταση.

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα χρησιμοποιούνται, από την αρχαιότητα κιόλας, ως «φυσικό καθαρτικό», ενώ η ευεργετική τους δράση στη λειτουργία του εντέρου υποστηρίζεται και από σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, τα οποία δείχνουν πως η συστηματική κατανάλωσή τους μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Το γεγονός αυτό, οφείλεται εν μέρει στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, ενώ φαίνεται πως και άλλα συστατικά που περιέχονται σε αυτά, όπως η σορβιτόλη και ορισμένες φαινολικές ενώσεις, ασκούν βοηθητική δράση, βελτιώνοντας την κινητικότητα του εντέρου. Ακόμη, ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως τα αποξηραμένα δαμάσκηνα ενδεχομένως να δρουν και ως πρεβιοτικά, ευνοώντας την ανάπτυξη ωφέλιμων για την εντερική λειτουργία βακτηρίων.

Πέρα όμως από την ευεργετική τους δράση στο πεπτικό σύστημα, αποτελούν κι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό τρόφιμο, που προσφέρει πλήθος πολύτιμων συστατικών για την υγεία και την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Ειδικότερα, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα συγκαταλέγονται στις πλούσιες πηγές βιταμίνης Κ, ενώ περιέχουν και σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Α και Ε, καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου και μαγγανίου.

Από την άλλη, η διατροφική τους αξία ενισχύεται και από την παρουσία αντιοξειδωτικών, και ειδικότερα φαινολικών ενώσεων και καροτενοειδών, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από την επιβλαβή δράση των ελευθέρων ριζών και συμβάλλουν στην πρόληψη της εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και διάφορες μορφές καρκίνου. Τέλος, πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα συνδέουν τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και με την οστική υγεία, καθώς έχει φανεί πως η κατανάλωσή τους συνδέεται με βελτίωση της οστικής μάζας και μείωση του κινδύνου εμφάνισης οστεοπόρωσης.

Πηγή: neadiatrofis.gr
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Ellaki
Δημοσιεύσεις: 28307
Εγγραφή: 30 Ιούλ 2007 11:02 am
Τοποθεσία: Αγάπη

Re: ΥΠΕΡ ΤΡΟΦΕΣ

Δημοσίευση από Ellaki »

>:d< >:d<
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ιωαννάκι
Δημοσιεύσεις: 18229
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2010 10:53 pm

Re: ΥΠΕΡ ΤΡΟΦΕΣ

Δημοσίευση από Ιωαννάκι »

Μου αρεσουν πολύ :romance-heartstiny:
Θυμάμαι-Πιστεύω-Ζω :romance-heartbeating:
Όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 25823
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 9:04 pm

Re: ΥΠΕΡ ΤΡΟΦΕΣ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

12 ενδιαφέροντα στοιχεία για τους ξηρούς καρπούς


Οι άνθρωποι που τρώνε κάθε μέρα τουλάχιστον μια φούχτα ξηρούς καρπούς (περίπου 30 γραμμάρια), έχουν 20% μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία κατά τα επόμενα 30 χρόνια. Παράλληλα, έχουν μικρότερο βάρος, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου καρπούς, κάτι που ανατρέπει την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη πως οι ξηροί καρποί παχαίνουν. Ας δούμε όμως κάποια άγνωστα στοιχεία για αυτούς.

Τα φιστίκια δεν είναι ξηροί καρποί και προκαλούν αλλεργίες

Στην πραγματικότητα ανήκουν στα όσπρια και είναι ιδιαιτέρως αλλεργιογόνα, κάτι που σημαίνει ότι η κατανάλωσή τους από αλλεργικό άτομο μπορεί να οδηγήσει και στο θάνατο -ο αριθμός, μάλιστα, των ανθρώπων με αλλεργία στα φιστίκια έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία 15 χρόνια. Η αφλατοξίνη Β1 είναι η πιο τοξική μυκοτοξίνη που σχετίζεται με τα φιστίκια.

Βραζιλιάνικα φιστίκια: ένας από τους καλύτερους ξηρούς καρπούς που γνωρίζουμε

Εκτός του ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σελήνιο (30 γραμμάρια φιστικιών ξεπερνούν κατά πολύ τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη), το οποίο βοηθάει το θυρεοειδή και συμβάλλει στην πρόληψη καρκίνου του προστάτη, τα βραζιλιάνικα φιστίκια αποτελούν εξαιρετική πηγή μαγνησίου και φυτικών ινών. Όλα αυτά σημαίνουν ότι χρειάζεστε πολύ μικρή ποσότητα για να λάβετε τη θρεπτική τους αξία.

Τα κάσιους έχουν επικίνδυνο τσόφλι

Μπορεί η λέξη «επικίνδυνο» να μην ταιριάζει σε καμία περίπτωση στα κάσιους, με το τσόφλι τους, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το διπλό τσόφλι που τα περικλείει περιέχει ουρουσιόλη, μια ουσία που είναι τοξική όταν περνάει στο πεπτικό, ίδια με αυτή που βρίσκεται στο δηλητήριο. Τα κάσιους, όμως, που αγοράζουμε έχουν ήδη καθαριστεί και περάσει από επεξεργασία και ατμό, οπότε δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε.

Τα αμύγδαλα επηρεάζουν θετικά τα καλά βακτήρια

Όλα αυτά τα αμύγδαλα που τρώτε σαν σνακ ή προσθέτετε στη σαλάτα βοηθούν στην ισορροπία των καλών βακτηρίων στο έντερο. Μελέτες, μάλιστα, έχουν αποδείξει επανειλημμένως τις ιδιότητες της φλούδας του αμυγδάλου και τις πρεβιοτικές επιδράσεις του.

Τα κάσιους έχουν εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες

Οι χημικές ουσίες που περιέχονται στα κάσιους, που στην πραγματικότητα είναι σπόροι, μπορούν να εξοντώσουν όλα τα θετικά κατά Γκραμ βακτήρια, τα οποία προκαλούν τερηδόνα, ακμή, φυματίωση, στρεπτοκοκκική πνευμονία, τουλαραιμία και λέπρα.

Τα μακαντέμια είναι οι βασιλιάδες των ξηρών καρπών

Εκτός του ότι έχουν την τέλεια αναλογία ωμέγα-3 και ωμέγα-6, η οποία βοηθάει στην καταπολέμηση της φλεγμονής, τα μακαντέμια έχουν και την υψηλότερη περιεκτικότητα μονοακόρεστων λιπαρών οξέων σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό. Η τακτική κατανάλωσή τους μπορεί να ρίξει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων, την ολική χοληστερόλη και την LDL.

Τα καρύδια είναι τα πιο πλούσια σε ωμέγα-3

Παρ’ όλο που η καλή αναλογία ωμέγα-3 και ωμέγα-6 είναι ιδανική, οι περισσότεροι ξηροί καρποί δεν περιέχουν αρκετά ωμέγα-3. Αυτό, όμως, δεν ισχύει με τα καρύδια, τα οποία ξεπερνούν τη συνιστώμενη ημερήσια δόση σε μία μόλις μερίδα.

Τα κάστανα είναι οι μοναδικοί ξηροί καρποί με βιταμίνη C

Άλλη μια επιλογή που (δυστυχώς) δεν είναι τόσο συχνή στη διατροφή μας, τα κάστανα, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, παρέχοντας 44% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης στα 100 γραμμάρια.

Τα καρύδια ενισχύουν την ποιότητα του σπέρματος

Αν τρώει κανείς περίπου δύο χούφτες καρύδια τη μέρα για μερικές εβδομάδες, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματός του, ιδίως αν είναι νέος, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Τα φιστίκια Αιγίνης είναι πράσινα λόγω των αντιοξειδωτικών

Το υπέροχο πράσινο και μοβ χρώμα που βρίσκουμε στα φιστίκια Αιγίνης οφείλεται στα αντιοξειδωτικά τους, στα οποία είναι πλούσια, δίνοντάς σας άλλον ένα λόγο να τα καταναλώσετε.

Το 40% των αμυγδάλων του κόσμου αγοράζεται από κατασκευαστές σοκολάτας

Ακούγεται τρελό για να είναι αληθινό, αλλά πράγματι οι κατασκευαστές σοκολάτας, στην προσπάθειά τους να δώσουν μια πιο υγιεινή χροιά στη σοκολάτα, αγοράζουν το μεγαλύτερο μερίδιο αμυγδάλων. Παρ’ όλ’ αυτά, προτιμήστε να τα καταναλώνετε σκέτα, για να λαμβάνετε τα οφέλη τους, χωρίς την έξτρα ζάχαρη της σοκολάτας.

Τα μακαντέμια είναι τοξικά για τα σκυλιά

Αν έχετε σκύλο, προσέξτε μην σας πέσουν μακαντέμια στο πάτωμα και καταλήξουν στο στομάχι του, γιατί μπορεί να του προκαλέσουν παράλυση. Για εσάς, από την άλλη, είναι πολύ θρεπτικά και υγιεινά.

Πηγές: http://www.clickatlife.gr" onclick="window.open(this.href);return false;, enallaktikidrasi.com, vita.gr
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 34367
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 4:23 pm
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Re: ΥΠΕΡ ΤΡΟΦΕΣ

Δημοσίευση από Δωρουλα »

:romance-hearteyes:
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί


Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι

Επιστροφή στο “ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΥΓΕΙΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ”