Δευκαλίωνα η δική μου αποψη είναι οτι δεν μπορουμε να διαλογιζόμαστε κατα παραγγελίαν. Να στοχαζόμαστε ναι, να σκεφτόμαστε επίσης αλλά οχι να διαλογιζόμαστε.
Πιθανώς μπορούμε να μπούμε σε οραματισμούς [ φαντασία κατευθυνόμενη] και να ''ταξιδέψουμε'' αλλά πάλι δεν θα είναι διαλογισμός.
Αυτό εμφανίζεται σιγά σιγά σαν εσωτερική ανάγκη.
Διάβασα μερικές σελίδες απο αυτό το θέμα και αυτό που μου έκανε εντύπωση στην αρχή είναι πως ο διαλογισμός αν γίνει για καθαρά ιδιοτελής σκόπους οδηγεί σε αποτυχία.
Τι εννοείς << ιδιοτελείς σκοπούς >>?
Πάντα διαλογιζόμαστε όταν θέλουμε κάτι , οταν ρωτάμε κάτι η οταν απλως χρειαζόμαστε την κατάσταση που μας φέρνει.
Εσυ πως το φαντάζεσαι ?
Επίσης τι ονομάζεις ως αποτυχία του διαλογισμού ?
Αν αφεθώ απλά θα δω κάποια πράγματα αλλά είμαι πολυ μπερδεμένος για το τι να κάνω και για το αν απλά έχω παραισθήσεις και χανω το χρόνο μου η προς τα που πρέπει να κατευθυνθώ
Στην αρχή ετσι μοιάζει αλλά αργότερα , καταλαβαίνεις που σε πάει..
Ακόμη όμως και αν χάσεις λίγο απο τον χρόνο σου :roll: .......[ που δεν θα είναι χαμένος] τι εγινε?
Σκέψου ...ο σκοπός είναι να βρεθούμε για λιγο σε μια κατάσταση χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση....χωρίς όρια , οπως΄κάνουμε στην καθημερινότητα , ετσι ωστε να ''δούμε '' τι θα γινόταν αν δεν υπήρχαν οι κανόνες , τα πεζοδρόμια , και τα προγράμματα που μας θέτει το σύστημα.....
Αν εχω την επιθυμία να ανακαλύψω τον εαυτό μου που ξέρω εγώ αν έχω ιδιοτελής σκοπους και αποτύχω
Ε ετσι κι αλλιώς το χειρότερο είναι να βρεθείς στο σημείο εκκίνησης . Τι είχες , τι εχασες? Αρα δοκιμάζεις και αν δεν σου κατσει .....δεν τρεχει τίποτα.
Και αν εχεις ιδιοτελείς σκοπούς θα ανακαλύψεις τι να τους κάνεις....
Επιπλέον που ξέρω τι εικόνες είναι καλές για μένα να δω και όχι να βρεθώ σε ονειρικό κοσμο οπως περιγράφει η Βάσω;
Ε καλα ! Κι αν πας βόλτα στο όνειρο για λίγο τι πειράζει? Μηπως οταν πας σινεμά που νομίζεις οτι βρίσκεσαι?
Μετα θα το βαρεθεις και θα προσγειωθείς ...κατα βούληση.....