ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Μια απόπειρα σύνδεσης με όλα :D
Εγω διαλογίζομαι με την χρήση οραματισμού σε μια δική μου περιοχή που θεωρώ ''σπίτι μου''. Μπορώ και αλλιώς ,αλλά αυτό με ηρεμεί και με βοηθάει πολλές φορές.

Απο εκεί λοιπόν , που είναι ενα σημείο αγάπης και βαθιάς γαλήνης ,σας προσκαλώ όλους σε ενα παιχνιδιάρικο χορό ανεμελιάς..
Μια τεράστια αγκαλίτσα :flower:
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Τους τελευταίους 2 μήνες περίπου διαλογίζομαι στην ροή της ενέργειας και μαθαίνω να αναπνέω σωστά.
Δηλαδή συνδέομαι με την ενέργεια και την διοχετεύω στα πρώτα κέντρα (κοιλιά - χάρα)
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Christina

Δημοσίευση από Christina »

Θα ήθελα να αφιερώσω σε όλους αυτό το βίντεο για τις εικόνες και τα συναισθήματα που μου προκαλεί καθώς είναι η καλύτερη αποτύπωση των βιωμάτων διαλογισμού!

Ειδικά σε ομαδική αποστολή ενέργειας δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι καλύτερο να σας δείξω πως ένιωσα....

http://www.youtube.com/watch?v=K93aPRE5-jo
Επισκέπτης

Απίστευτα χρώματα....χάνεται κανείς μεσα τους
Christina

Δημοσίευση από Christina »

είναι τρομερό

σε κάνει να κλαις ασταμάτητα από ευγνωμοσύνη.....
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Μαζί το βλεπαμε αετέ;
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

Δημοσίευση από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ »

ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΛΗΝΗΣ.

1.ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ

''ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ
ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ
ΕΙΘΕ Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ
ΝΑ ΔΙΑΧΥΘΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΕΙΘΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΥΨΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ
ΕΙΘΕ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ
ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ''.

2.ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ,ΩΣ ΟΜΙΛΟΣ,ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ
ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΝΟΗΤΙΚΑ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣ
ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ,ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ,
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ,''ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ''ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ,
ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΑΜΠΑΛΛΑ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ''ΟΠΟΥ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ''.

3.ΑΝΩΤΕΡΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

ΕΣΤΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ
ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,
ΠΟΥ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ,
ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΥΠΑΡΞΗ.

4.ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΣΤΟΧΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

''ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
ΜΕΡΙΚΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΙΔΕΩΝ,
Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ,
ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ''.

5.ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΗ

ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΗ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ,
ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ,ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ,
ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΜΠΑΛΛΑ,ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ,ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ,
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΤΟΝ ΝΕΟ ΟΜΙΛΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,
ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ
ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

6.ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

ΣΥΛΛΟΓΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ
Η''ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ''ΚΑΙ Η''ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΨΥΧΗΣ''
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,
ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΟΜΟΥΝ ΤΗ''ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ''
ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

7.ΔΙΑΝΟΜΗ

ΕΚΦΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,
ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
ΝΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ,ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΛΗΣΗ

Από την εστία του Φωτός μέσα απ’ τη Διάνοια του θεού
διαχύεται φως μέσα στις διάνοιες των ανθρώπων.
Το φως κατέβηκε στη Γη.

Από την εστία της Αγάπης μέσα απ' την Καρδιά του Θεού
διαχύεται Αγάπη μέσα στις καρδιές των ανθρώπων.
ο Χριστός είναι στη Γη.

Από το κέντρο όπου η θέληση του Θεού είναι γνωστή
Ο σκοπός καθοδηγεί τις μικρές θελήσεις των ανθρώπων.
Ο σκοπός που οι Διδάσκαλοι γνωρίζουν και υπηρετούν.

Από το κέντρο που ονομάζουμε φυλή των ανθρώπων
Το Σχέδιο της Αγάπης και του Φωτός πραγματοποιείται
Και ΣΦΡΑΓΙΣΕ την πύλη του κακού.

Το Φως η Αγάπη και η Δύναμη αποκαθιστούν το Σχέδιο πάνω στη Γη.
Επισκέπτης

Ενα΄αρχείο που μου εστάλει μέσω ομαδικής αλληλογραφίας , είναι η αιτία που ανακινώ αυτό το θέμα, αναζητώντας τις σκέψεις και άλλων...

Δεν γνωρίζω όλα τα συστήματα διαλογισμού , ουτε ολες τις οδηγίες ...
Απ όσο όμως εχω υπ όψιν σε όλα περιλαμβάνεται μια μορφή χαλάρωσης ως αρχή. Επίσης πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι περιγράφουν την επεκείμενη εύφοριά , πέραν των απαντήσεων που λαμβάνουμε.

Γνωρίζουμε οτι οταν το φυσικό σώμα χαλαρώνει, σίγά σιγά ερχεται σε μια κατάσταση που μοιάζει με αυτή πρό του ύπνου.
Τα εγκεφαλικά κύμματα αλλάζουν και μάλιστα αποδεδειγμένα αν εχουμε σύνδεση με το ανάλογο μηχάνημα..

Παραθέτω το αρχείο που ανέφερα πρός παραλληλισμό ....

------------------------------------------

Ναρκωτικά με ήχο

Το ναρκωτικό που αναμένεται να σημαδέψει τον εικοστό πρώτο αιώνα δεν θα μπορούσε παρά να κατασκευάζεται και να διακινείται μέσω Ιντερνετ. Ο λόγος για το iDoser, τη νέα εθιστική «ουσία» που κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο και δεν λαμβάνεται με χάπια, ενέσεις ή εισπνοές, αλλά κυκλοφορεί σε ψηφιακά αρχεία, που οι χρήστες κατεβάζουν εύκολα από το Διαδίκτυο. Η «δόση» είναι βασισμένη σε ηχητικά κύματα, τα οποία έχουν ενσωματωθεί με ειδική επεξεργασία σε κοινά μουσικά αρχεία .mp3 και πωλούνται ως αρχεία .drg. Οι χρήστες δεν έχουν παρά να τα αναζητήσουν στις εκατοντάδες ιστοσελίδες-βαποράκια, να τα κατεβάσουν στον υπολογιστή τους και με ένα ειδικό πρόγραμμα, που διατίθεται δωρεάν στο Ιντερνετ, να τα αποσυμπιέσουν, να τα ακούσουν και να φτιάξουν. κεφάλι στην κυριολεξία, αφού τα ηχητικά αυτά ναρκωτικά δρουν κατευθείαν στον εγκέφαλο.

Οπως εξηγούν οι ειδικοί, πρόκειται για συγκεκριμένα κύματα συχνότητας 3 έως 30 Hertz (τα λεγόμενα υποηχητικά κύματα) που επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις. Για παράδειγμα, τα κύματα άλφα (τα οποία κυμαίνονται από 7 έως 13 Hertz) έχουν χαλαρωτική δράση, όμως υπάρχουν και άλλα που προκαλούν αντιθέτως υπερδιέγερση και ευφορία.

Ηδη οι αρχές έχουν εντοπίσει αμέτρητες ιστοσελίδες όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν τη δόση τους. Μάλιστα, υπάρχει και ιστοσελίδα όπου παρέχονται οδηγίες χρήσης του νέου ναρκωτικού για τους αρχάριους και πωλούνται CDs με τραγούδια-«δόσεις». Οπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις και με τα κοινά ναρκωτικά, οι πρώτες χαμηλές «δόσεις» παρέχονται δωρεάν, με στόχο την προσέλκυση νέων πελατών. Ακόμα όμως και οι πιο ισχυρές «δόσεις» προσφέρονται σε πολύ χαμηλές τιμές (περίπου 5 ευρώ το τραγούδι), παρά το γεγονός ότι μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν αμέτρητες φορές. Την ίδια στιγμή, στο YouTube μπορεί να βρει κανείς πολλά σχετικά βιντεάκια και να δει νέους να παραληρούν από ευφορία τη στιγμή που δοκιμάζουν το ναρκωτικό της ψηφιακής εποχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση των υποηχητικών κυμάτων δεν είναι κάτι καινούργιο για τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούν ως κατασταλτικά μέσα, για παράδειγμα, στις ντισκοτέκ ώστε να ηρεμούν τη νεολαία. Η χρήση τους έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και σε στρατιωτικούς χώρους. Παρ' όλα αυτά, οι κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με τη χρήση των cyber-ναρκωτικών δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμα. Οι ειδικοί έχουν αρχίσει έρευνες σχετικά με το μέγεθος και τις επιπτώσεις του εθισμού.

Πρόσφατα, Ιταλοί ερευνητές μελέτησαν και υπολόγισαν την αθροιστική επίδραση του ήχου και του ecstasy στον εγκέφαλο πειραματόζωων. «Χορηγήσαμε σε ποντίκια μία μικρή δόση ecstasy ανίκανη να προκαλέσει την παραμικρή νευρολογική επίδραση και στη συνέχεια χορηγήσαμε στα ίδια ποντίκια μία "δόση" ήχου 95 ντεσιμπέλ, τη μέγιστη που επιτρέπεται στις ντισκοτέκ. Αμέσως διαπιστώσαμε ενίσχυση της επίδρασης του ecstasy. Και όχι μόνο: όταν αυξήσαμε την αρχική δόση του ecstasy, η μετέπειτα "δόση" του ήχου προκάλεσε ενίσχυση της επίδρασης που διήρκεσε πέντε ολόκληρες ημέρες» εξήγησε ο Μικελάντζελο Ιανόνε, ερευνητής από το Ινστιτούτο Νευρολογικών Επιστημών του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών του Καταντζάρο. «Αυτό εξηγεί γιατί ορισμένα είδη ναρκωτικών, όπως για παράδειγμα το ecstasy, καταναλώνονται σε ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες σε περιστάσεις όπως ρέιβ-πάρτι, όπου προφανώς η μουσική ενισχύει την επίδρασή τους».

------------------------------------------

Με τι μοιάζει άραγε?
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ελενάκι, δεν απορώ με όλα αυτά...

ήμουν σίγουρη ότι τα ναρκωτικά θα έδιναν την θέση τους σε κάτι πιο ισχυρό.

Γιατί η επόμενη "στάση" της ανθρωπότητας που έχει φύγει από το συναίσθημα, είναι η νόηση...

Τα ναρκωτικά κυκλοφορούν στο αίμα μέσω των αδένων και του αίματος και δρούσαν στο συναίσθημα, που έκανε τον νου να "ταξιδεύει"...

Τώρα ο νέος τρόπος δρα κατευθείαν στον νου...

Η εποχή αλλάζει και μαζί με αυτήν και οι τρόποι για να ζούμε με χαρά, έστω και πλασματική!!!

Εύχομαι να βρει η ανθρωπότητα τον μόνο δρόμο της χαράς, χωρίς υποκατάστατα!

:(
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Συμφωνω Βάσω μου, δυστυχώς στην αναζήτηση της ευτυχίας ακόμη και η τεχνολογία ανεβαίνει επίπεδα.

Ομως ο λόγος που το παράθεσα είναι το γεγονός οτι βλέπω ενα παραλληλισμό μεταξύ αυτού που διαβάσαμε και την τεχνικής χαλάρωσης εν όψη του διαλογισμού που συστήνεται σε πολλες θεωρίες. Το αποτέλεσμα είναι μια μορφή που εχω ακούσει σαν << μαστούρα του διαλογισμού >>. Την εποχή που ειπώθηκε δεν κατάλαβα τίποτα....αλλά τώρα γνωρίζω τι εννοούσε και βλέπω την εξάρτηση .....και τα παρελλειπόμενα.

Απο την άλλη δεν ξέρω αν μπορεί να μπει κανείς σε κατάσταση διαλογισμού αν δεν αλλάξει τα εγκεφαλικά του κύμματα απο εκείνα της πλήρους εργήγορσης.. Μάλλον απίθανο..
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

δεν ξέρω να σου το εξηγήσω με όρους...κύματα άλφα κλπ...

αυτό μου θυμίζει λίγο την μέθοδο σίλβα και απέχω...

η κατάσταση διαλογισμού για μένα είναι μία αλήθεια ακόμη, όπου η ζωή διευρύνεται και γίνεται σιωπή!!

Σε κάθε διαλογισμό που κάνω σε άλλους, καθοδηγούμαι γι' αυτό δεν είναι ποτέ ίδιος ο ένας με τον άλλον...

Εκτός κι αν πρόκειται για τελείως αρχάριους, όπου γίνεται με τον νου μου και το συναισθημα σε συνεργασία, για να μην τους πέσει βαρύς!!!

Ποτέ δεν θα μάζευα ομάδες για διαλογισμό, έτσι όπως γίνεται, γιατί θεωρώ πολύ σοφό αυτό που είπες...
Απο την άλλη δεν ξέρω αν μπορεί να μπει κανείς σε κατάσταση διαλογισμού αν δεν αλλάξει τα εγκεφαλικά του κύμματα απο εκείνα της πλήρους εργήγορσης.. Μάλλον απίθανο..
γι' αυτήν την αλλαγή, ο καθένας είναι υπεύθυνος μόνος του!!!

Για μενα η ενεργός νοημοσύνη παίζει σημαντικό ρόλο, όπως επίσης και η ουσιαστική αγνότητα, για να μην γίνει εκουσίως κακός χειρισμός της δόνησης...

Τώρα αυτό μπορει να μην το κατάλαβες, αλλά όσον αφορά τον διαλογισμό, αδυνατώ να δώσω παραπάνω εξηγήσεις... :roll: :oops:
δεν βρίσκω τα λόγια...
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Βάσω , σε αυτό για να εκφράσω άποψη, πρέπει να το βιώσω η ίδια , πράγμα που ακόμη οπως ξέρεις δεν .....

Δεν νομίζω οτι αυτό που θυμάμαι σαν ομαδικό διαλογισμό, περιείχε συμμετοχή του ''δασκάλου'' πλην της ανάγνωσης του οραματισμού.
Τα υπόλοιπα τα κάναμε μόνοι μας.

Αναφέρομαι στην προσωπική κατάσταση που δημιουργούμε μόνοι μας...αλλα ας το αναβαλουμε μέχρι να ''συναντηθούμε''.... :D
Deukalion

Δημοσίευση από Deukalion »

Διάβασα μερικές σελίδες απο αυτό το θέμα και αυτό που μου έκανε εντύπωση στην αρχή είναι πως ο διαλογισμός αν γίνει για καθαρά ιδιοτελής σκόπους οδηγεί σε αποτυχία.
Μπορώ να αδιάσω το νου μου απο σκέψεις και να δημιουργήσω εικόνες αλλά δεν έχω ασχοληθεί μέχρι τωρα πολύ με το θέμα. Αν αφεθώ απλά θα δω κάποια πράγματα αλλά είμαι πολυ μπερδεμένος για το τι να κάνω και για το αν απλά έχω παραισθήσεις και χανω το χρόνο μου η προς τα που πρέπει να κατευθυνθώ. Αν εχω την επιθυμία να ανακαλύψω τον εαυτό μου που ξέρω εγώ αν έχω ιδιοτελής σκοπους και αποτύχω;
Επιπλέον που ξέρω τι εικόνες είναι καλές για μένα να δω και όχι να βρεθώ σε ονειρικό κοσμο οπως περιγράφει η Βάσω;
Επισκέπτης

Δευκαλίωνα η δική μου αποψη είναι οτι δεν μπορουμε να διαλογιζόμαστε κατα παραγγελίαν. Να στοχαζόμαστε ναι, να σκεφτόμαστε επίσης αλλά οχι να διαλογιζόμαστε.
Πιθανώς μπορούμε να μπούμε σε οραματισμούς [ φαντασία κατευθυνόμενη] και να ''ταξιδέψουμε'' αλλά πάλι δεν θα είναι διαλογισμός.
Αυτό εμφανίζεται σιγά σιγά σαν εσωτερική ανάγκη.

Διάβασα μερικές σελίδες απο αυτό το θέμα και αυτό που μου έκανε εντύπωση στην αρχή είναι πως ο διαλογισμός αν γίνει για καθαρά ιδιοτελής σκόπους οδηγεί σε αποτυχία.
Τι εννοείς << ιδιοτελείς σκοπούς >>?
Πάντα διαλογιζόμαστε όταν θέλουμε κάτι , οταν ρωτάμε κάτι η οταν απλως χρειαζόμαστε την κατάσταση που μας φέρνει.
Εσυ πως το φαντάζεσαι ?
Επίσης τι ονομάζεις ως αποτυχία του διαλογισμού ?

Αν αφεθώ απλά θα δω κάποια πράγματα αλλά είμαι πολυ μπερδεμένος για το τι να κάνω και για το αν απλά έχω παραισθήσεις και χανω το χρόνο μου η προς τα που πρέπει να κατευθυνθώ
Στην αρχή ετσι μοιάζει αλλά αργότερα , καταλαβαίνεις που σε πάει..
Ακόμη όμως και αν χάσεις λίγο απο τον χρόνο σου :roll: .......[ που δεν θα είναι χαμένος] τι εγινε?
Σκέψου ...ο σκοπός είναι να βρεθούμε για λιγο σε μια κατάσταση χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση....χωρίς όρια , οπως΄κάνουμε στην καθημερινότητα , ετσι ωστε να ''δούμε '' τι θα γινόταν αν δεν υπήρχαν οι κανόνες , τα πεζοδρόμια , και τα προγράμματα που μας θέτει το σύστημα.....
Αν εχω την επιθυμία να ανακαλύψω τον εαυτό μου που ξέρω εγώ αν έχω ιδιοτελής σκοπους και αποτύχω
Ε ετσι κι αλλιώς το χειρότερο είναι να βρεθείς στο σημείο εκκίνησης . Τι είχες , τι εχασες? Αρα δοκιμάζεις και αν δεν σου κατσει .....δεν τρεχει τίποτα.
Και αν εχεις ιδιοτελείς σκοπούς θα ανακαλύψεις τι να τους κάνεις.... :)

Επιπλέον που ξέρω τι εικόνες είναι καλές για μένα να δω και όχι να βρεθώ σε ονειρικό κοσμο οπως περιγράφει η Βάσω;
Ε καλα ! Κι αν πας βόλτα στο όνειρο για λίγο τι πειράζει? Μηπως οταν πας σινεμά που νομίζεις οτι βρίσκεσαι?
Μετα θα το βαρεθεις και θα προσγειωθείς ...κατα βούληση.....
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Αν αφεθώ απλά θα δω κάποια πράγματα αλλά είμαι πολυ μπερδεμένος για το τι να κάνω και για το αν απλά έχω παραισθήσεις και χανω το χρόνο μου η προς τα που πρέπει να κατευθυνθώ
Δευκαλίωνα ο διαλογισμός δεν έχει ως στόχο να δουμε πράγματα αρχικά!!όσο εστιάζεσια και έχεις προσδοκίες στο να δεις χάνεις την ουσία!και η ουσία για μενα είναι το άδιασμα του νου απόλυτα απο σκέψεις!!φυσικά και μολις κάποιος προχωρήσει αρχίζει και βλεπει διάφορες εικόνες οι οποίες κατα βάση έχουν να κάνουν με το εσώτερο είναι μας!!αν για πράδειγμα συνειρμικά αρχίζουν και σκανε εικόνες απο μια συκγκριμένη περιοδο του παρελθόντος σου τότε εκεί καθοδηγείσαι ουσιαστικά για να δουλέψεις σε βαθύτερα επίπεδα!!!γιατί να μπερδεύεσαι??ακόμα και η αίσθηση του μπερδέματος είναι πολύ γνώριμη καθότι αρχικά το μεσα μας είναι σαν ενα μπερδεμένο κουβάρι, όσο όμως προχωράς σιγά σιγά το τοπίο ξεκαθαρίζει και αρχίζουν όλα να μπαίνουν σε μια σειρά!!!δεν χρειάζεται να φοβάσαι κατι, ούτε τις προθέσεις σου αν ο τρόπος που διαλογίζεσαι σε οδηγεί στα μονοπάτια του εαυτού σου και όχι στην ψευδαίσθηση των οραμάτων και των μυνημάτων που στιρίζονται στο εγώ και μεταφράζονται κατα πως συμφέρει το εγώ!!! :D
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”