Βασίλη μου, αν ρωτάς εμένα θα σου πω το εξής...
Για να εργαστεί κάποιος άνθρωπος με τους κρυστάλλους, χρειάζεται να έχει αναπτυγμένη την εμπιστοσύνη στον Έαυτό του...
Να μπορεί να "επικοινωνεί" με τον εσωτερικό του κόσμο και να αφήνεται στην ενέργεια...
Σ' εναν τέτοιο άνθρωπο, φυσικά και μπορώ να προτείνω κάτι, που εγώ νιώθω (και όχι γνωρίζω) ότι θα τον βοηθούσε στην παραπέρα διεύρυνσή του προς τα μέσα...
Το σίγουρο είναι, πως όταν κάποιος ξεκινά να εργάζεται με τον εαυτό του και θέλει να εντάξει και κάποιον κρύσταλλο σ' αυτήν την εργασία, μέχρι να βρει τον τρόπο που θα επικοινωνήσει βαθύτερα, μέχρι να εμπιστευθεί τον εσωτερικό του δάσκαλο, το καλύτερο έχω διαπιστώσει πως είναι, να εμπιστεύεται κάποιον με βαθιά εμπειρία στους κρυστάλλους, που θα τον οδηγήσει εκ του ασφαλούς...
Αυτό που θα ήθελα να μην αγνοηθεί πάντως, είναι ότι η εργασία με τους κρυστάλλους δεν αντικαθιστά την εργασία με τον εαυτό μας...
Η θεραπευτική τους ιδιότητα τότε μόνο έχει αξία, όταν κατανοηθεί βαθύτερα η θεραπεία των εσωτερικών πεδίων μας και εργαστούμε με τις "πληγές" μας κοινώς με τα μπλοκαρίσματά μας...Οι κρύσταλλοι μπορούν να μας ενισχυσουν σ' αυτήν την εργασία, αλλά όχι ερήμην μας!