Χαχαχα... ναι, αυτή ήταν η διαδικασία που ακολούθησα για να καταλήξω στο συμπέρασμα που προείπα: έχοντας μία υπέροχη σελήνη στους διδύμους, το οποιοδήποτε πρόβλημα αρνείται να εκφραστεί, παρά μόνο άμα το συζητήσω με κάποιον άλλον.
Αφού βγάλω το βιολογικό παράγοντα έξω( γιατί δεν γνωρίζω) σκέφτομαι μήπως σε βοηθήσει να κοιτάξεις αν έχεις δεχτεί ισχυρή πίεση στην αυθεντικότητά σου σε παιδική ηλικία η οποία δεν έχει επιλυθεί σε κάποια κομβικά σημεία.
Όπως είπα και πιο πάνω, η λέξη "αποδοχή" είναι κάτι που το κράτησα. Όντας και σε μία ηλικία που η προσωπικότητά μου ακόμα πλάθεται, καθ'ότι τα τελευταία χρόνια "βγήκα έξω στην ζωή" και ήρθα σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, καθώς μέσα από τις σχέσεις μας με τους άλλους, γνωρίζουμε τον εαυτό μας, όλα αυτά τα στοιχεία που απαρτίζανε την προσωπικότητά μου, δοκιμάστηκαν.
Επίσης, καθώς είμαι ακόμα πολύ ευεπηρέαστος, η προσωπικότητά μου επηρεάζεται πολύ εύκολα από το περιβάλλον μου, θέτοντας έτσι την έννοια της αυθεντικότητάς μου σε δοκιμασία.
Επίσης, το τελευταίο διάστημα των δύο μηνών, υπάρχει και ένα μεγάλο θέμα όσον αφορά τις δυνατότητές μου και γενικά αυτό που λέμε "την αξία μου", και για διάφορους λόγους η αυτοπεποίθηση μου πληγώθηκε αρκετά. Αυτό το ξεκίνημα, που σας ανέφερα, εκτός των άλλων, θα είναι και μία ευκαιρία να "αποδείξω την αξία μου", τόσο σε μένα όσο και σε άλλους. Για αυτό και έχω αυτήν την τεράστια ανυπομονεσία.
Θα μου πείτε ότι δεν χρειάζεται να δείξεις την αξία σου σε κανέναν, φτάνει εσύ να είσαι πλήρης με τον εαυτό σου. Ζώντας όμως σε ένα μονοπάτι, που ένα από τα κύρια γνωρίσματά του είναι η δημιουργία και η προσφορά, όταν νιώσω «άχρηστος», το πλήγμα είναι διπλό για μένα. Και έχοντας και ένα εγγενές πάθος για την τελειότητα, επιβαρύνεται ακόμα πιο πολύ η αυτοπεποίθηση μου, όταν επισημαίνονται σε μένα συνέχεια τα λάθη μου ή οι όποιες «παραξενιές» μου, με αρνητικό τρόπο.
Και στην τελική, όλοι μας θέλουμε σε έναν βαθμό να γινόμαστε αποδεκτοί από τους γύρω μας. Και όλοι μας θέλουμε να «είμαστε κάποιοι», δεν λέω απαραίτητα τίποτα το σπουδαίο, αλλά να έχουμε μία αναγνωρίσιμη προσωπικότητα στο κοινωνικό μας σύνολο. Αυτά είναι τα άλλα δύο θέματα που πιθανώς με οδήγησαν και αυτά στα συμπτώματα, που επί τη ευκαιρία, υποχώρησαν πάρα πολύ, όταν βρήκα την αιτία τους.
Με αγάπη,
Θοδωρής