Ρέικι και ναρκωτικά

Συντονιστής: Vasoula

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:D :D :D :D :D

Το κυριότερο μήνυμα Φωτεινούλα... :thumbsup:

Η λύτρωσή μας από τον ρόλο...

Γι' αυτόν πάντα θα κριθουμε από τους ανθρώπους...
για όσους αγαπάνε και ζουνε την "μοιραία" ζώή...

Η ψυχή ακολουθεί την διαδρομή της και αυτό είναι η εξέλιξή της...
Και όταν αυτό το κάνουμε και με συνείδηση, τότε είναι ευλογία και φως!
Ακόμα κι αν από αυτό το φως, μερικοί μένουν έξω να το κοιτάνε και να κρίνουν...

Για μένα προσωπικά...αυτό ειναι φως, ακόμα κι αν όλη η ανθρωπότητα έμεινε απ' έξω να το κοιτάει...!!!

Την ψυχή μου, το πνεύμα μου, τον Εαυτό μου, δεν τον "σταυρώνω" άλλη φορά...Νομίζω μία αρκεί!!!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

T Ε Λ Ε Ι Α!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Vaso έγραψε: Γιατί αν δινεις από το "υστέρημα" δεν θα έχει τελικά νόημα για κανέναν....

Έρχεται σε αντίθεση με αυτό που μας παροτρύνει η θρησκεία μας...που θεωρεί ελεήμονα μόνο όποιον δινει, ακόμα και αν δεν έχει... Μάλλον συνέφερε αυτό τους "πατέρες" της εκκλησίας!!!!!

όμως ο Ιησούς είπε...αν έχεις δύο, δίνε το ένα΄...
Δεν είπε ποτέ αν έχέις ένα, κόψτο στη μέση και δώστο!!! :D
Γιατί ήξερε ότι αν το κάνεις, ούτε το μισό που κράτησες δεν θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ωφέλιμα για τον εαυτό σου!!! :wink:
:-o :-o :-o :-o
Aκριβώς έτσι όπως το λές ,πρίν μερικούς μήνες πήρα αυτήν την επίγνωση ακριβώς όπως την γράφεις ,απίστευτο :x

σκεφτόμουνα πολύ έντονα τότε αυτό το θέμα ,και όταν πήρα αυτήν την επίγνωση ομολογώ πώς ένιωσα να φέυγει ένα τεράστιο βάρος από πάνω μου ,γιατί συνέχεια έδινα και έδινα και τον εαυτό μου τον είχα αφήσει τελείως απ'έξω ώσπου ένιωσα τελείως άδεια.

καλό είναι να βοηθάμε τους άλλους αλλά θεωρώ πώς πρώτα απόλα πρέπει να είμαστε σε θέση να βοηθίσουμε τον εαυτό μας ,να βρούμε τη δύναμη να σταθούμε στα πόδια μας ,έτσι θα μπορέσουμε μετά να βοηθίσουμε και τους άλλους πιό αποτελεσματικά .....σκέψεις ...

@};- @};- @};-
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Vaso έγραψε:
Γι' αυτόν πάντα θα κριθουμε από τους ανθρώπους...
για όσους αγαπάνε και ζουνε την "μοιραία" ζώή...

Η ψυχή ακολουθεί την διαδρομή της και αυτό είναι η εξέλιξή της...
Και όταν αυτό το κάνουμε και με συνείδηση, τότε είναι ευλογία και φως!
Ακόμα κι αν από αυτό το φως, μερικοί μένουν έξω να το κοιτάνε και να κρίνουν...

Για μένα προσωπικά...αυτό ειναι φως, ακόμα κι αν όλη η ανθρωπότητα έμεινε απ' έξω να το κοιτάει...!!!

Την ψυχή μου, το πνεύμα μου, τον Εαυτό μου, δεν τον "σταυρώνω" άλλη φορά...Νομίζω μία αρκεί!!!
:-( @};- @};- @};-
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
meinall

Δημοσίευση από meinall »

Fotini έγραψε:η επιλογή του ένος είναι ο δικός του ψυχικός δρόμος και ορισμένες φορές θα πρέπει ο άλλος να το κατανοεί και να θέτει τα ορια που δεν βλαπτουν την δική ψυχική υγεία όσο δύσκολο συναισθματικά και να ακούγεται αυτό

για παράδειγμα η μητέρα μου έπασχε απο Παρκινσον εδώ και αρκετα χρόνια πάνω απο δέκα και τους τελευτάιους 7 περίπου μήνες εκδήλωσε και συμπτώματα σχιζοφρένειας

΄΄οπως καταλαβένετε υποφέρει

ο πόνος όμως σε ορίσμένων ανθρώπων τον εγκέφαλο δεν μεταφραζεται με το ένστικτιο της επιβίωσης αρά κυνηγάω την καλύτερη περίπτωση που θα αποκαταστήσει την επιβίωση μου

την παράκαλάω να πάρει και άλλες γνώμες γιατρων να το ψάξει να ρωτήσει να μάθει και να μην προσκολλάται σε μια λύση σε ένα γιατρό με τα οποία μάλιστα έχει αποκτήσει και έμμονή, ακόμα χειρότερο για το εγκεφαλό της

αν μετά απο την ερευνα της αποφασίσει ότι αυτό της ταιριάζει τότε οκ

της το είπα μια δυο τρείς, τέλος

αλλά τέλος και για εμένα μέσα μου, δεν αγωνίζομαι μόνη μου κατι που είναι φοβερά ψυχοφθόρο

δεν επιτρέπω στον εαυτό μου πλέον να παίξω το παιχνίδι του μυαλού της

έχει κάνει την επιλογή αυτή που χρείαζεται η ψυχή της και βάζοντας και εγώ τα όρια μου πρόστατεύω και την δικιά μου ψυχή

μπορεί να πει κάποιος αυτό δεν είναι αγάπη την έχεις εγκαταλήψει

η ενέργεια της αγάπης είναι πράγματι πολύ παρεξηγημένη, έιμαι εκεί όποτε χρειαστεί αλλά και ιδιαίτερα όταν θελήσει να κάνει κάποια αλλαγή αλλά οφείλω να μην της χαιδεψω και τα αυτιά ούτε να πέσω εγώ ανασκέλα στο κραβάτι για τις επιλογές των ΄΄αλλων

είναι ιδιαιτερα περίεργα τα πράγματα σε τέτοιες σχεσεις γιατι μας έχουν μαθει να αγαπάμε την μητέρα ή την΄κόρη με έναν τροπο που μόνο αγάπη δεν είναι

η Αγάπη έχει όρια, είναι πρώτα απο όλα αγάπη για τον εαυτό, έχει κατανόηση αλλά και ειλικρίνεια
Φωτεινούλα, παραθέτω ΟΛΟ το παραπάνω γιατί τί να διαλέξω; Και τί άλλο να πεις;

Βλέπω κάποια πρόσφατη ιστορία μου μέσα απ' αυτό, ξαναθυμάμαι κάτι που έκανα.

Καμιά φορά όταν συνειδητοποιώ κάποια πράγματα, όταν βλέπω γιατί έκανα ό,τι έκανα, βλέπω και ποιά είμαι. Και ίσως σας φανεί κάπως, αλλά μ' αρέσει αυτό που βλέπω. Βλέπω σοφία μέσα μου, οι πρώτες μου αντιδράσεις, πράξεις, σκέψεις, όταν τις αναλύω μετά από συνειδητοποιήσεις (ίσως επιγνώσεις όπως τις λέτε), κλείνουν τόση καθαρότητα και σοφία μέσα τους... Όταν γυρίζω να δω γιατί έκανα κάτι, πωπω πόσο μ' αρέσει αυτό που βλέπω! Σα να είχα όλη τη σοφία ήδη μέσα μου, που... την έχασα όμως στην πορεία. Γιατί οι δεύτερες πράξεις μου, δηλαδή το ότι πήρα τις πρώτες πίσω, άγονται και φέρονται από το περιβάλλον. Κάτι που πάλι είναι δική μου απόφαση, μια και το επιτρέπω. Αλλά, δεν είμαι ΕΓΩ. Εγώ, όσο παρατηρώ τον εαυτό μου στο παρελθόν, βλέπω αγνά κίνητρα (αγνό κίνητρο είναι και το να προστατέψω τα όριά μου) που όμως τα κίνητρα αυτά μετά επισκιάζονται από την κρίση των άλλων έτσι όπως τους συμφέρει. Και τους φόβους μου φυσικά. Ξέρετε, τα γνωστά, ότι θα κατηγορηθώ, θα κριθώ και θα φταίω και εγώ.

Ενώ το βλέπω το πρόβλημα, τώρα σκέφτομαι ότι, οκ, η πραγματικότητα έχει ως εξής: Οι άνθρωποι δε θα σου αφήσουν και πολλά περιθώρια να αλλάξεις τα πράγματα και να τους ξεβολέψεις. Θα κάνουν τα πάντα για να σε γυρίσουν πίσω, ακόμα και να υποννοήσουν ότι θα τερματίσει η σχέση σας (δε μιλάω για ερωτική) ή ότι θα γίνει εχθρική και με πολλά προβλήματα. Κι ενώ ξέρεις ότι κι αυτό στ' αλήθεια δική τους επιλογή είναι, το θέμα είναι, ότι σίγουρα θα υπάρχει κάποιος ενδιάμεσος τρόπος να οριοθετείς τα πράγματα ώστε να είναι δίκαια για όλους, χωρίς να τσακώνεσαι με τους πάντες ή να διώχνεις (ή αφήνεις να φύγουν) όσοι πιέζουν τα όριά σου προς δικό τους όφελος. Και θα εμφανιστούν πολλοί τέτοιοι.

Όμως, ποιός είναι αυτός ο τρόπος; Ακόμα δεν έχω πάρει αυτή την επίγνωση, και ίσως με βοηθήσει λίγη από τη δική σας γνώση. Θα το εκτιμήσω πραγματικά.
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

meinall έγραψε: Όμως, ποιός είναι αυτός ο τρόπος; Ακόμα δεν έχω πάρει αυτή την επίγνωση, και ίσως με βοηθήσει λίγη από τη δική σας γνώση. Θα το εκτιμήσω πραγματικά.
Θα σου παραθέσω αυτό που μου είχε πει η Βάσω σε μια κάπως διαφορετικά διαμορφωμένη ερώτηση... Νομίζω όμως πως μπορεί να σου δώσει μια αρκετά ολοκληρωμένη εικόνα "κατεύθυνσης".
Vaso έγραψε: o μηχανισμός αυτός λέγεται ΕΠΙΓΝΩΣΗ...

και την επίγνωση την κινεί η ΑΓΑΠΗ

για να γίνει η επιγνωση, συνειδητοποίηση, χρειάζεται και η ΣΟΦΙΑ
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Fotinoula

Δημοσίευση από Fotinoula »

meinall έγραψε:Όμως, ποιός είναι αυτός ο τρόπος;
Μαρία θα σου πω ότι στην Ζωή δεν υπάρχει συνταγή
Ενώ το βλέπω το πρόβλημα, τώρα σκέφτομαι ότι, οκ, η πραγματικότητα έχει ως εξής: Οι άνθρωποι δε θα σου αφήσουν και πολλά περιθώρια να αλλάξεις τα πράγματα και να τους ξεβολέψεις. Θα κάνουν τα πάντα για να σε γυρίσουν πίσω, ακόμα και να υποννοήσουν ότι θα τερματίσει η σχέση σας (δε μιλάω για ερωτική) ή ότι θα γίνει εχθρική και με πολλά προβλήματα. Κι ενώ ξέρεις ότι κι αυτό στ' αλήθεια δική τους επιλογή είναι, το θέμα είναι, ότι σίγουρα θα υπάρχει κάποιος ενδιάμεσος τρόπος να οριοθετείς τα πράγματα ώστε να είναι δίκαια για όλους, χωρίς να τσακώνεσαι με τους πάντες ή να διώχνεις (ή αφήνεις να φύγουν) όσοι πιέζουν τα όριά σου προς δικό τους όφελος. Και θα εμφανιστούν πολλοί τέτοιοι
όταν ειμαστε σε μια διαδικασία όπου ξαναβρίσκουμε τον εαυτο μας, δεν αναζητούμε δίκαιο τρόπο για τους αλλους, ωστε να μην ταραχτούν τα νερά και κακοκαρδίσουμε, νοιώθουμε τον εαυτο μας και μεσα απο Εκεινον σαν γνωμονα, με Θεληση, Δυναμη και Αφοσίωση προχωράς χωρις να κανεις σκόντο, και απο εκει και περα βλεπεις πως το περιβαλλον σου ανταποκρινεται χωρις όμως φόβο ή κανοντας σπασμωδικες κινησεις απο αντιδραση χωρις να ειναι μεσα μας ώριμα

όταν νοιωθεις τον Εαυτο σου σιγα σιγα, εκφραζεσαι και πιο αυθεντικα και αυτο βγαινει τοσο πηγαια που εκεινη την στιγμη δεν υπαρχει το εξω σαν κριτης αλλα εσυ και ο Εαυτος σου, και αυτο ειναι όμορφο γιατι ειναι και η πρωτη φορα που σεβομαστε και εκφραζουμε τις αναγκες μας χωρις να φοβομαστε την κοινωνικη ή ηθικη κριση

σε αυτα τα πραγματα δεν υπαρχει ρωτα, και οδηγιες, οταν προκυπτει μεσα μας προκυπτει

ευχομαι να βοηθησα καπως :x
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
meinall

Δημοσίευση από meinall »

Βασικά αυτά που είπες μάλλον πήγαν κόντρα σε αυτά που είχα μάθει.

Είχα μάθει ότι την ψυχή σου δεν πρέπει να την καταπιέζεις. Ότι από τους άλλους δεν πρέπει να έχεις προσδοκίες να κάνουν ή να είναι κάτι/κάπως. Αλλά κι όταν έχεις βρεί τί είναι ελευθερία για σένα, το περιβάλλον συντονίζεται μ' αυτό και δεν υπάρχουν ρήξεις.

Τώρα μου λες ότι αναπόφευκτα θα κακοκαρδίσουμε και θα ταράξουμε και τα νερά;

Και μετά μάλλον μου λες ότι ανταποκρίνεται;

Αυτή τη φράση δεν την κατάλαβα: και απο εκει και περα βλεπεις πως το περιβαλλον σου ανταποκρινεται χωρις όμως φόβο ή κανοντας σπασμωδικες κινησεις απο αντιδραση χωρις να ειναι μεσα μας ώριμα

Ποιός ανταποκρίνεται και δε φοβάται, το περιβάλλον ή εσύ; Και το 'χωρίς να είναι μέσα μας ώριμα' δε μου κόλλησε στην πρόταση...

Εγώ που λες είδα ότι μια κατάσταση δε μου πάει εμένα να την αφήνω να συνεχίζεται. Δεν μπορώ όμως και να υποδείξω στον άλλον τί να κάνει ή όχι. Έτσι απομακρύνθηκα και φάνηκα και αχάριστη, αλλά δεν πειράζει, εκπτώσεις δεν κάνουμε. Και αν ανταποκρίθηκαν λέει! Με την κακή έννοια φυσικά, αφού η αλλαγή μου δε συνέφερε κανέναν. Δε θα μπορούσαν να με έχουν του χεριού τους.

Αυτό είναι οκ με μένα. Αλλά αν λάβω υπόψιν τη φράση της Βάσως ότι ο άνθρωπος που έχει βρει τί θέλει δεν έρχεται σε ρήξη (σε πολύ ελεύθερη μετάφραση φυσικά), τότε, ώς πότε θα πετάς κόσμο; Του χεριού τους σε θέλουν από τα παιδιά σου μέχρι τους συναδέλφους σου. Το θέμα είναι, ψάχνεις κάθε μήνα για δουλειά (μεταφορικά πάντα) ή με κάποιον τρόπο μένεις στην ίδια και όλα είναι οκ;
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Μαράκι, με λίγα λογια...

όσο εσύ εξατομικεύεσαι, τόσο μειώνονται τα συμπτώματα της μάζας!

Δηλαδή δεν εξαρτάσαι από την υποκειμενικότητα της κοινής λογικής, άρα εκλείπουν οι αιτίες της κριτικής για τους άλλους!

Μπορούν όλοι να είναι όπως θέλουν...

Αυτό δεν είναι τόσο πολύπλοκο, όσο ακούγεται...Αλλά χρειάζεται απόφαση να ερευνήσεις την Ψυχή σου...

Η αποστασιοποίηση είναι η αρχή της εσωτερικής εργασίας. Δεν λύνονται τα προβλήματα σου με αυτήν, απλά παίρνεις τις απαιτούμενες αποστάσεις, για να νιώσεις Εσένα...

:x :x :x

Εικόνα

Δημοσίευση από meinall »

Δηλαδή δεν εξαρτάσαι από την υποκειμενικότητα της κοινής λογικής, άρα εκλείπουν οι αιτίες της κριτικής για τους άλλους!

Βασούλα μου, είπαμε ότι δεν αλλάζουμε τους άλλους, αλλά το μυαλό μου δεν τραβάει τόσο οπότε ίσως εσύ να έρθεις πιο κάτω :P

Ωραία, δεν τους κρίνω τους άλλους. Ή μάλλον τους κρίνω, αλλά όχι με το γνωστό τρόπο. Βλέπω ότι όταν ένας άνθρωπος δημιουργεί προβλήματα σε άλλους, αυτός έχει μεγαλύτερο πρόβλημα, οπότε κατανοώ. Κι αυτό κρίση είναι, αλλά όχι κακόβουλη.

Ωστόσο δημιουργεί πρόβλημα το οποίο μπορείς να το παραβλέψεις ή όχι. Λες, "οκ αυτός ο άνθρωπος ταλαιπωρείται και θέλει να πάρει ενέργεια στερώντας την από τους άλλους, έτσι έμαθε έτσι κάνει, θα γυρίζει πάντα γύρω από την ουρά του, τί κρίμα!"

Αν αυτός ο άνθρωπος σε κοροϊδεύει που είσαι χορτοφάγος πχ, μπορείς να κρατήσεις την αλήθεια σου, δεν έπαθες και τίποτα.

Αν σου έχει βγάλει σουγιά τί θα κάνεις; Αν σε πετάει από το σπίτι σου; Αν σου έχει στήσει πλεκτάνη ώστε να χάσεις τη δουλειά σου; Αν η μια θεία σου λέει να αδυνατίσεις, η άλλη να αλλάξεις έπιπλα, η τρίτη προσπαθεί να διαπαιδαγωγήσει το παιδί σου, η τέταρτη ανοίγει κουβέντες στο σόι για να διαδόσει πόσο αποτυχημένος είσαι στα επαγγελματικά σου ή πόσο τους κακολόγησες και σε κοιτάνε μετά με μισό μάτι, η πέμπτη πόσο το βάρος της κηδεμονίας της προγιαγιάς πέφτει σε σένα, πόσο που**νε βάφεσαι και ντύνεσαι, πόσο υπόχρεη είσαι που όταν παντρεύτηκες σου πήρε ολόκληρο σύνθετο και πάει λέγοντας, θα τσακώνεσαι συνέχεια; Θα ασχολείσαι; Θα κάνεις εκπτώσεις εκεί; Ή θα πετάς συνέχεια κόσμο απ' τη ζωή σου;

Λυπάμαι που δεν μπορώ να μιλήσω με ιδέες. Δεν τις καταλαβαίνω τις ιδέες, θέλω παραδείγματα.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ωραία, δεν τους κρίνω τους άλλους. Ή μάλλον τους κρίνω, αλλά όχι με το γνωστό τρόπο. Βλέπω ότι όταν ένας άνθρωπος δημιουργεί προβλήματα σε άλλους, αυτός έχει μεγαλύτερο πρόβλημα, οπότε κατανοώ. Κι αυτό κρίση είναι, αλλά όχι κακόβουλη.
Μαράκι, άλλο η κρίση και άλλο η επίκριση ή η κριτική.
Βλέπεις εσύ ότι ένας άνθρωπος δημιουργεί προβλήματα σε έναν άλλον, όπως και εκείνος μπορεί να βλέπει ότι εσύ δημιουργείς προβλήματα σε έναν άλλον ή στον ίδιο.

Είσαστε και οι δύο, λοιπόν, συναισθηματικά ανώριμοι να νιώσετε τον Εαυτό σας.
Αναπτυσσόμαστε ολικά, όταν δεν εξαιρούμε κάποιο πεδίο από τον Εαυτό μας. Και η ανάπτυξη μας δεν μπορεί να γίνει μόνο νοητικά, επειδή διαβάζουμε, αλλά προκύπτει όταν αποφασίσουμε να γνωρίσουμε τον Εαυτό μας σε όλα του τα επίπεδα...Η κρίση μας αναπτύσσεται μόνο όταν μπορούμε να μην εκλογικεύουμε την ζωή μας με αυτό που μάθαμε ότι είμαστε...Και αυτό σημαίνει ότι βγαίνουμε απο την μαζική συμπεριφορά και εξατομικευόμαστε...
Αν η μια θεία σου λέει να αδυνατίσεις, η άλλη να αλλάξεις έπιπλα, η τρίτη προσπαθεί να διαπαιδαγωγήσει το παιδί σου, η τέταρτη ανοίγει κουβέντες στο σόι για να διαδόσει πόσο αποτυχημένος είσαι στα επαγγελματικά σου ή πόσο τους κακολόγησες και σε κοιτάνε μετά με μισό μάτι, η πέμπτη πόσο το βάρος της κηδεμονίας της προγιαγιάς πέφτει σε σένα, πόσο που**νε βάφεσαι και ντύνεσαι, πόσο υπόχρεη είσαι που όταν παντρεύτηκες σου πήρε ολόκληρο σύνθετο και πάει λέγοντας, θα τσακώνεσαι συνέχεια; Θα ασχολείσαι; Θα κάνεις εκπτώσεις εκεί; Ή θα πετάς συνέχεια κόσμο απ' τη ζωή σου;
Αυτό που περιγράφεις ειναι μονο συναισθηματική εξάρτηση...
Γιατί τι άλλο θα μπορούσε να σε ενοχλήσει από όλα αυτά, όταν εσύ δεν εξαρτάς τον Εαυτό σου από τους χαρακτηρισμούς ή τις επεμβάσεις των άλλων?

Αν γνωρίζεις τι είναι σε σένα δυσλειτουργικό, τότε μόνο θα το θεραπεύσεις. Αν επιτρέψεις να στο γνωρίσουν οι άλλοι, τότε όχι μονο δεν θα το θεραπεύσεις, αλλά ίσως από αντίδραση κάνεις χειρότερο κακό στον εαυτό σου.

΄Οταν δεν έχεις αντιληψη για εσένα την ίδια, παρά τα συμπεράσματά σου τα βγάζεις απο τις συμπεριφορές των άλλων, τότε πως θα θεωρήσεις ότι έχεις σωστή κρίση?

Η κρίση δεν έχει καμία σχέση με την κοινή λογική, αλλά έχει με την πνευματική ωριμότητα να είσαι ο Εαυτός σου, χωρίς χαρακτηρισμούς. Σ' αυτό το επίπεδο μπορείς να νιώσεις την δυσαρμονία όχι επειδή την εξαρτάς από τους άλλους, αλλά επειδή την εξαρτάς από την δική σου έλλειψη...
Και τότε την θεραπεύεις...Αλλά τότε μόνο...

Πιο κατανοητά δεν μπορώ να στα περιγράψω...Ελπίζω να πήρες μια αρχική ιδέα, του τι σημαινει "εξατομίκευση"...

όσο γι' αυτό...
Αν σε πετάει από το σπίτι σου
νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να πετάξει έξω από το σπίτι σου.
Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να σε πετάξει έξω από το σπίτι του.
Και εκεί αναλαμβάνεις εσύ την ευθύνη σου, μεταξύ του δικού σου και του δικού του...
Η ωριμότητα βλέπεις μας φέρνει στην ευθύνη να "ξεβολευόμαστε"...΄Η αν δεν μπορούμε, δεν το αντέχουμε, τότε συμβιβαζόμαστε για να έχουμε αυτό που θέλουμε, χωρίς να μας είναι απαραίτητη η συγκατάθεση του άλλου, στον δικό μας συμβιβασμό...Αυτό άλλωστε σημαίνει και λέξη...
Διαλέγεις και παίρνεις...

Εικόνα

Δημοσίευση από VasilisM »

Ετσι ακριβως... @};-
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
meinall

Δημοσίευση από meinall »

Ευχαριστώ πολύ @};- Πραγματικά τα κατάλαβα όλα!

Σκεφτόμουν σήμερα ότι έγραψα πολλά περισσότερα απ' όσα θα μπορούσα. Θα μπορούσα με μια κουβέντα να σου πω ότι ακόμα κι αν δεν σκεφτόμαστε σύμφωνα με τους γύρω, οι γύρω που θέλουν κάτι να πάρουν από σένα θα σε κάνουν να ασχοληθείς θες δε θες. Μπορεί να μη σε πετάξουν από κανένα σπίτι αλλά θέλοντας να ασχοληθείς μαζί τους με το καλό ή το άγριο να σε δυσφημίσουν τόσο ώστε να αντιμετωπίσεις πρόβλημα με τον υπόλοιπο περίγυρο που σε ενδιαφέρει γιατί πχ με αυτούς θα κοινωνικοποιηθείς κι από αυτούς θα βρεις πελάτες. Το κάνω τραβηγμένο για να δείξω ότι δεν είναι όλα τα προβλήματα λόγια, υπάρχουν και πρακτικά ζητήματα.

Τέσπα, μην το κουράσω, ευχαριστώ πολύ πολύ για την απάντηση! :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Θα μπορούσα με μια κουβέντα να σου πω ότι ακόμα κι αν δεν σκεφτόμαστε σύμφωνα με τους γύρω, οι γύρω που θέλουν κάτι να πάρουν από σένα θα σε κάνουν να ασχοληθείς θες δε θες.
Μαράκι, σίγουρα κανείς δεν σκέφτεται ίδια με τον άλλον...αυτό μπορώ να στο βεβαιώσω...
΄Ομως πράττει ίδια με τον άλλον, στην ουσία και αυτό μόνο αν το παρατηρήσεις θα μπορέσεις να το διαπιστώσεις!
Μεταξύ σκέψεων και πράξεων υπάρχει ένας λαβύρινθος συναισθημάτων, ασυνειδητων κυρίως, που κατευθύνουν τις επιθυμίες των ανθρώπων και ορίζουν τις ανάγκες τους, βάσει των οποίων γίνεται κάθε πράξη τους.

Και ενώ σκέφτονται διαφορετικά, οι πράξεις τους είναι τόσο μα τόσο ίδιες, που καταντάει βαρετό πια, ακόμα και να το ερευνήσεις...

Αν οι γύρω σου θέλουν να πάρουν κάτι από εσένα, μάλλον είσαι εσύ εκείνη που τους το δίνει...Γιατί η ανθρώπινη επαφή, όταν γίνεται χωρίς εμβάθυνση, το μόνο που κάνει είναι να δίνει την δυνατότητα στους ανθρώπους, να "αρπάζει" ο ένας την ενέργεια του άλλου, χωρίς σεβασμό και χωρίς αγάπη.

Ασυνείδητα, σε κάθε επαφή αυτό γίνεται... είτε είναι συντροφική σχέση, είτε συγγενική, είτε φιλική, αν παραμένει κανείς στην επιφάνεια, δεν μπορεί να το αποφύγει και το κυριότερο είναι ότι δεν το ξέρει...

Γιατί για να έχεις την ωριμότητα να προσφέρεις ενέργεια και να λάβεις όταν σου δίνουν, χρειάζεται να έχεις ερευνήσει την Ψυχή σου προηγουμένως και να μπορείς να μένεις ακέραιος στον Εαυτό σου.

Η μεγαλύτερη επιστημη είναι να γνωρίζεις τον Εαυτό Σου...Εκεί ανακαλύπτεις και την Αγάπη και την Σοφία και κυρίως τον θεό μέσα σου!

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Vaso έγραψε:Η μεγαλύτερη επιστημη είναι να γνωρίζεις τον Εαυτό Σου...Εκεί ανακαλύπτεις και την Αγάπη και την Σοφία και κυρίως τον θεό μέσα σου!
Βασουλίνα μου... @};- :x >:d<
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!

Επιστροφή στο “ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΪΚΙ”