Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΕΞΙΑ
Ευη μου αυτή την περίοδο εχω θέμα με τους χαρακτηρισμούς. Ψάχνω να βρω τα όρια. Για τον Σαμαρά είναι ευκολο. Αυτούς που τον ψηφισαν , η σχετική πλειοψηφία στις τελευταίες εκλογές, τι τους λες; Αυτούς που θα τον ψηφίσουν ξανα; Τα 9/10 απο αυτούς που θα ψηφίσουν την αξιωματική αντιπολίτευση, χωρίς να έχουν διαβασει αυτά που ξεκάθαρα έχει πει πως θα κάνει στην διαπραγματευση ή το οικονομικό πρόγραμμα και να τα αξιολογήσουν σαν σοβαρά ή όχι, αλλά απλά περιμένουν τον σωτήρα και λύτρωτή που θα τους αλλάξει την ζωή, τι τους λες; Τον μεγάλο αρχηγό που παίρνει αυτόν τον ρόλο; Κάποιους που βλέποντας την εξουσία να έρχεται, αρχισαν να μεθάνε χωρίς να την έχουν γευτεί καν ;Τον κ. Αρβανίτη που σαν δημοσιογράφος στην ΕΡΤ ήταν μια χαρά και μόλις έγινε διευθυντής στο Κοκκινο αρχισε να έχει στόμφο και ύφος στην φωνή και να πετάει τακτικά μαγκικές βρισιές στον λόγο του, τι τον λες; Και το πιο βασικό έρώτημα, τον εαυτό μου τι τον λέω;Evoula έγραψε:Δεν θα κάνουμε αντιπαράθεση για τον Αρβανίτη εκ του μη όντως ρε Παναγιώτη.![]()
Έχω άποψη και τα γνωρίζω όλα αυτά. Ο λόγος που το έβαλα δεν ήταν για να ευλογήσω τον δημοσιογράφο αλλά σε μια χαλαρή διάθεση.
Όσο και να λες όμως τον Σαμαρά τον ξέρουμε, δεν συμφωνώ μαζί σου. Ο Σαμαράς δεν είναι ο οποιοσδήποτε αλλά πρωθυπουργός μιας χώρας που διαχειρίζεται το παρόν και το μέλλον της. Και ίσως να το ξαναδιαχειριστεί. Αλλά εμένα δεν με ενοχλεί αυτό. Με ενοχλεί αυτή η μισαλλόδοξη φωνή. Ο αμοραλισμός. Το να πατάς στα κατώτερα ένστικτα για να πετύχεις τους στόχους σου. Να επενδύεις και να κάνεις σημαία σου τον τρόμο, το ψέμα, τον φανατισμό, την βία. Θα μου πεις έτσι δεν ήταν πάντα. Έτσι ήταν αλλά τα μεγέθη έχουν ξεφύγει. Και να σε αποκαλούν "μαλάκα" ξένα περιοδικά και να σε κρεμάνε στα μανταλάκια, δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Σημαίνει πως έχει εκτροχιαστεί και αυτό είναι επικίνδυνο.
Ο Αρβανίτης, τον συμπαθείς ή όχι (εγώ προσωπικά όχι) είναι ένας δημοσιογράφος. Τίποτε περισσότερο. Άρα δεν μπορώ να τους βάλω στην ίδια θέση και να τους αποδώσω τις ίδιες ευθύνες.
Παρακολουθώντας την συγκέντωση σκεφτόμουν πως οι άνθρωποι αυτοί αν το έβλεπαν αυτό από κάπου θα φασκέλωναν με χέρια και με πόδια. Χειρότερο μνημόσυνο δεν θα μπορούσαν να τους κάνουν.Οσο για την "συμμετοχή" στην πορεία στο Παρίσι για την ελευθεροτυπία. Οι σκιτσογράφοι που μείναν ζωντανοί θα πεθάνουν απο την υποκρισία.