Συντονιστής: Emmaki
Λέω, λοιπόν, ότι, καμιά φορά, το να μην εγκαταλείπεις κάτι είναι θάνατος.
Κάποιες φορές, ζωή είναι να παρατάς αυτό που κάποτε σ’ έσωσε.
Να αφήνεις πίσω τα πράγματα που μαζί τους είσαι δεμένος σφιχτά, επειδή νομίζεις ότι αν τα κρατήσεις θα σε σώσουν από την κατάρρευση.
Όλοι έχουμε αυτήν την τάση να δενόμαστε σφιχτά με ιδέες, πρόσωπα και καταστάσεις. Δενόμαστε με ανθρώπους, με χώρους, με τόπους γνωστούς, γιατί είμαστε βέβαιοι πως αυτό είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να μας σώσει. Πιστεύουμε στο «γνώριμο κακό», όπως λέει ένα γνωστό γνωμικό.
Και παρόλο που από διαίσθηση καταλαβαίνουμε ότι το δέσιμο σημαίνει θάνατο, συνεχίζουμε να μένουμε αγκιστρωμένοι σ’ αυτό που πια δεν μας χρειάζεται, σ’ αυτό που δεν υπάρχει πια, τρέμοντας τις φανταστικές συνέπειες αν αποδεσμευτούμε.
[/quote] Εντάξει, τι να πω μετά από αυτά...Βάσω έγραψε:Mάνο μου, το μόνο λάθος που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος είναι να φοβάται μήπως πεθάνει και έτσι να επιλέγει να μην Ζει...
νομίζω ότι όλο το νόημα της Ζωής είναι εστιασμένο στην καρδιά μας, κι ας τρέχουν οι άνθρωποι δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω, να βρουν το νόημα της ζωής τους...
κι αν αυτό το θεωρείτε εύκολο, σας λέω να προσπαθήσετε να ζήσετε με την καρδιά σας, για να διαπιστώσετε και τον φόβο σας...
Ο ήρωας της ιστορίας αυτό απέδειξε...Φοβήθηκε μην πεθάνει και πάγωσε!!! Τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο, από το να παγώσει η καρδιά του?
Vaso έγραψε: κι αν αυτό το θεωρείτε εύκολο, σας λέω να προσπαθήσετε να ζήσετε με την καρδιά σας, για να διαπιστώσετε και τον φόβο σας...
Φοβήθηκε μην πεθάνει και πάγωσε!!! Τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο, από το να παγώσει η καρδιά του?
![]()
![]()
![]()
![]()
Vaso έγραψε:Μάνο μου, την επόμενη φορά που θα έχεις την ανάγκη να με ρωτήσεις αν με πειράζει η μεταφορά κάποιας φράσης μου που σου έδωσε ένα μικρό ερέθισμα αγάπης και φωτός, να γυρνάς εδώ και να διαβάζεις τούτο...
Ο Ιησούς είπε
Αυτό που ακούς από ένα αφτί
πες το σε κάποιο άλλο αφτί,
διακήρυξε το πάνω στις στέγες
Κανείς δεν ανάβει το λυχνάρι
για να το βάλει κάτω από την καπνοδόχο
ή σε κάποιο κρυφό μέρος
αλλά το βάζει πάνω στον λυχνοστάτη
προκειμένου από μέσα και από έξω
να βλέπουν το φως του
(Ευαγγέλιο του Θωμά)
![]()