ΕΛΛΗΝΕΣ

Άβαταρ μέλους
nondas

Re: ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσίευση από nondas »

@};- @};- @};- @};-
Άβαταρ μέλους
eirini

Δημοσίευση από eirini »

@};- @};- @};-
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Εξαιρετικό κείμενο @};- @};- @};-
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Λιζούλα

Δημοσίευση από Λιζούλα »

@};-
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!!
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

@};- @};-
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Μάνος

Δημοσίευση από Μάνος »

Βασούλα ευχαριστούμε!
Η ιστορία επαναλαμβάνεται όσα χρόνια και αν περάσουν. Κύκλους κάνει απλώς και μας δίνει την ψευδαίσθηση πως εξελίσσεται ο άνθρωπος! Το γεγονός πως δε λεγόμαστε πίθηκοι είναι εντελώς συμπτωματικό...
@};-
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
Alexandros

Δημοσίευση από Alexandros »

Χωρίς να αμφισβητώ τίποτα από όσα αναφέρονται θα ήθελα να δώσω προέκταση στο θέμα…

Σήμερα στα χέρια μας έχουμε κάτω από το 1% των γραπτών που μας άφησαν οι πρόγονοι μας… Πρέπει να γνωρίζουμε επίσης ότι υπήρχαν αρκετοί φιλόσοφοι που δεν έγραψαν βιβλία…
Δυστυχώς και αρκετά από αυτά τα γραπτά που έχουν φτάσει μέχρι τις μέρες μας έχουν υποστεί αλλοιώσεις και έχουν αφαιρεθεί σημαντικά κομμάτια για να εξυπηρετήσουν διάφορες σκοπιμότητες…
Για τις σοφές γυναίκες του καιρού εκείνου δεν έχουμε σχεδόν τίποτα…

Και ναι, οι Έλληνες της εποχής του Σωκράτη και του Δημόκριτου ήταν βουτηγμένοι στην ύλη… είχαν τα πάθη που έχουν και οι σημερινοί…
Αλλά η άποψη μου είναι ότι ο άνθρωπος βρίσκετε σε ένα δρόμο που πάει από το κακό στο χειρότερο και η κατάσταση δεν είναι σταθερή…

Οι εποχές είναι διαφορετικές και είμαστε ακόμα χειρότεροι από εκείνη την εποχή…
Όπως και εκείνοι ήταν χειρότεροι από αυτούς που ονόμαζαν αυτοί αρχαίους έλληνες.

Υπήρξε ένα ποιοτικό γένος ελλήνων πριν αρκετές χιλιάδες χρόνια (περίπου 12.000 χρόνια πριν).
Χρυσό και ασήμι δεν είχαν ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι ιερείς και γενικός κανένας πολίτης. Υπήρχε δικαιοσύνη.
«… κυβερνώντας με δικαιοσύνη…»
«…στη σωματική ομορφιά και στην κάθε είδους αρετή των ψυχών ήταν αξιόλογοι και οι πιο ονομαστοί απ’ όλους τους τότε ανθρώπους…»

Η αναφορά υπάρχει στα γραπτά του Πλάτωνα.

Δεν ζούμε μια ποιοτική εξέλιξη αλλά μια συρρίκνωση… όχι μόνο στην Ελλάδα αλλα παγκοσμίως…
Οι λόγοι ατελείωτοι… οι αποδείξεις επίσης ατελείωτες…
Ο σημαντικότερος όμως λόγος που οι άνθρωποι χάσανε το δρόμο τους μέσα από την έρευνά μου για να βρω τα αίτια είναι ένας και μοναδικός…
Ο άνθρωπος ξέχασε το ποιος είναι…
Ξέχασε να φροντίζει την Ψυχή του και στις μέρες μας η Ψυχή για τους περισσότερους είναι ένα πράγμα που ανήκει ίσως μόνο στην σφαίρα της φαντασίας!
Ετσι ο άνθρωπος είναι στραμμένος μόνο στον εγωισμό του και στην ύλη.

Σχετικά με την ύλη οι επιστήμονες της κβαντομηχανικής γνωρίζουν αλλά δεν διαδίδουν (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων) ότι ανακαλύπτουν ξανά ότι έχουν γράψει οι έλληνες σοφοί...
και μας αναφέρουν οι επιστήμονές μας ότι όλη η ύλη της ανθρωπότητας αν την ενώσουμε μαζί φτάνει περίπου τον έναν κόκκο ζάχαρης…

Με άλλα λόγια η ύλη είναι σχεδόν ανύπαρκτη…
Το τι είναι τότε αυτό που ορίζουμε ως ύλη είναι μεγάλο κεφάλαιο.
Δεν μπορώ να γράψω περισσότερα… το θέμα είναι για ολόκληρο βιβλίο…
Αν ψάξει κανείς όμως μέσα στην κληρονομιά μας, σε σοφούς και ενάρετους ερευνητές θα βρει πλούσιο υλικό για όλες τις απορίες του.

@};-
-Της γης παιδί είμαι και του έναστρου ουρανού αλλά το γένος μου είναι βεβαίως (μόνον) ουράνιο...

-Η Αγάπη υπερβαίνει το φόβο και την μοναξιά, Οδηγώντας πέρα από τα ρηχά αισθήματα, στις ακτές της απέραντης Ύπαρξης…

http://youtu.be/kHJDhPVpI1s" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Σχετικά με την ύλη οι επιστήμονες της κβαντομηχανικής γνωρίζουν αλλά δεν διαδίδουν (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων) ότι ανακαλύπτουν ξανά ότι έχουν γράψει οι έλληνες σοφοί...
και μας αναφέρουν οι επιστήμονές μας ότι όλη η ύλη της ανθρωπότητας αν την ενώσουμε μαζί φτάνει περίπου τον έναν κόκκο ζάχαρης…
Στην προκειμένη περίπτωση σαν ύλη οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι ορατό από το ανθρώπινο μάτι.
Όμως, οι ίδιοι έχουν αποδείξει ότι το ανθρώπινο μάτι δεν βλέπει την πραγματικότητα αλλά μέρος αυτής.
Η κβαντομηχανική επίσης μελετά την ενέργεια μεταξύ απομακρυσμένων σωματιδίων και καταλήγει ότι τα πάντα είναι αλληλο-εξαρτώμενα.

Μελετώντας την ύλη σαν αναζητητές στην ουσία επαναπροσδιορίζουμε τον ορισμό της, θεωρώντας ότι η ύλη είναι αλληλένδετη με όλα τα τμήματα του σύμπαντος, ορατά και αόρατα.
Εδώ τίθεται το ερώτημα της κβαντικής, πως επιδρά η αόρατη στο ανθρώπινο μάτι ύλη, σε αυτό που εκλαμβάνουμε σαν στερεό, γιατί όπως έχει αποδειχτεί στο στερεό επιδρούν οι ίδιες δυνάμεις με άλλη μορφή.

Χρειάστηκε να απαρνηθούμε και να διαχωρίσουμε για να καταλήξουμε στα ίδια συμπεράσματα που είχαν καταλήξει και οι αρχαίοι φιλόσοφοι.
Πόσοι όμως <επιστήμονες> είναι διατεθειμένοι σήμερα να δεχτούν την περιορισμένη οπτική μας και να προχωρήσουν στην αλλαγή!!!
Να παρατηρήσουμε και πάλι την δημιουργία με την ματιά του όλου, του δημιουργού και του δημιουργήματος, να <δούμε> την ενέργεια που ρέει ανάμεσα στα πάντα, να επιτρέψουμε στην ύλη να γίνει πνεύμα και στο πνεύμα να γίνει ύλη.
Νομίζω ότι όσο κατακερματίζεται η επιστήμη και ανακαλύπτουμε νέες ειδικότητες, νέες θέσεις εργασίας, νέα πόρωση, τόσο απομακρυνόμαστε από την απλή αλήθεια ότι τα πάντα είναι Ένα.

:x :x :x
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Η ιστορία επαναλαμβάνεται όσα χρόνια και αν περάσουν. Κύκλους κάνει απλώς και μας δίνει την ψευδαίσθηση πως εξελίσσεται ο άνθρωπος! Το γεγονός πως δε λεγόμαστε πίθηκοι είναι εντελώς συμπτωματικό...
Κι όμως εξελίσσεται ο άνθρωπος Μάνο μου, αλλά εξελίσσεται πάντα ατομικά! Ποτέ μαζικά!

Και γι' αυτό ίσως δεν φαίνεται η εξέλιξη (η αληθινή), γιατί οι άνθρωποι έχουν μάθει να την "μετρούν" με επιφανειακά κριτήρια και πάντα υλικά!

Έτσι μπορεί να συναντήσεις έναν ρακένδυτο (σαν τον Διογένη που έμενε σ' ένα πιθάρι) και να τον περιφρονήσεις, ενώ να δώσεις αξία σε κάποιον άλλο που απλά σου γεμίζει το μάτι λόγω της πολυτελούς εμφάνισής του!

Όμως η εξέλιξη δεν είναι αυτή φυσικά!

Αυτό ίσχυε και θα ισχύει σε όλες τις εποχές, σε όλη την αιωνιότητα..

Σήμερα έχουμε μάζα, στην αρχαιότητα είχαμε τον όχλο.. Σήμερα έχουμε ταπεινούς, Πνευματικούς ανθρώπους (μύστες) που ζούν στην ασημότητα και στην αφάνεια και ευεργετούν τον κόσμο τους, τότε είχαμε τους Μύστες, σοφούς και φιλόσοφους!

Αλέξανδρε, Ελλάκι! @};- @};-
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από Μάνος »

Ναι, Δημητρούλα μου!
Δίκιο έχεις!!!
@};- @};- @};-
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
Alexandros

Δημοσίευση από Alexandros »

Ελλάκι @};- @};- @};-

Πολύ θα συμφωνήσω μαζί σου Δήμητρα… :x

Και ενώ ή ανθρωπότητα όπως υποστηρίζω κινείτε όλο και πιο πολύ προς το σκοτάδι, αυτό το ίδιο το γεγονός είναι που αφυπνίζει όλο και περισσότερο κόσμο, ενώ την μάζα την παραπλανεί ακόμα πιο πολύ…
Η εξέλιξη είναι παρούσα πάντα… κάποιοι (πολλοί ή λίγοι) είναι απών…
-Της γης παιδί είμαι και του έναστρου ουρανού αλλά το γένος μου είναι βεβαίως (μόνον) ουράνιο...

-Η Αγάπη υπερβαίνει το φόβο και την μοναξιά, Οδηγώντας πέρα από τα ρηχά αισθήματα, στις ακτές της απέραντης Ύπαρξης…

http://youtu.be/kHJDhPVpI1s" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Και ενώ ή ανθρωπότητα όπως υποστηρίζω κινείτε όλο και πιο πολύ προς το σκοτάδι, αυτό το ίδιο το γεγονός είναι που αφυπνίζει όλο και περισσότερο κόσμο, ενώ την μάζα την παραπλανεί ακόμα πιο πολύ…
>:d< >:d< >:d< >:d<
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Και ενώ ή ανθρωπότητα όπως υποστηρίζω κινείτε όλο και πιο πολύ προς το σκοτάδι
Εύκολη η κατρακύλα...
Την άνοδο εγώ "φοβάμαι", που θα αρχίσει να συμβαίνει σιγά σιγά...
Που άνθρωποι απροετοίμαστοι θα αναγκαστούν να έρθουν αντιμέτωποι με όλες εκείνες τις Αλήθειες που παλεύουν να αποσιωπήσουν όλους αυτούς τους αιώνες...
@};-
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

δεν την γλυτώνει την ανηφόρα η ανθρωπότητα...πάμε προς το πάνω σημείο, από όπου ξεκινήσαμε...Ο κύκλος θα ολοκληρωθεί, όπως και να γίνει...

O:-) O:-) O:-) O:-)
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Βικούλα »

O:-) @};-
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”