Ο αληθινός μας Εαυτός είναι εκείνος που ζει μέσα σε ένα προγραμματισμένο πλαίσιο που τον έχει περιορίσει από το να μπορεί να εκφράζεται αληθινά και να είναι αυθόρμητος με την Ζωή.. .Ο αληθινός μας Εαυτός δεν διαχωρίζει την Ζωή σε αρνητικά ή θετικά βιώματα, αγαπά, προσφέρει και επικοινωνεί, αποδέχεται τα αισθήματά του χωρίς επίκριση και τους επιτρέπει να υπάρχουν, είναι εκφραστικός και δημιουργικός, παίζει και διασκεδάζει, λυπάται και χαίρεται με έναν αυθόρμητο και ειλικρινή τρόπο...
Ας το έχουμε κατά νου, όταν, στην προσπάθειά μας να προχωρήσουμε στο μονοπάτι μας, υιοθετούμε νέα δόγματα, για να αντικαταστήσουν τα παλιά…
Να έχουμε ευγνωμοσύνη και κυρίως διάκριση για το τι σημαίνει "προχωράω στο μονοπάτι μου" από το "φαντάζομαι ότι προχωράω στο μονοπάτι μου", όταν ερχόμαστε σε αντιπαραθέσεις θεωριών και δογμάτων...
Κάθε δρόμος είναι ορισμένος να μας φτάσει εκεί που θέλουμε... «όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω»... ή απλά «κάνω κύκλους γύρω από ένα συγκεκριμένο περιβάλλον που έμαθα να κινούμαι με ασφάλεια»…
Η ελευθερία στο να κινηθώ προς όποια κατεύθυνση θέλω, χωρίς φόβο, σημαίνει ότι έχω ξεκαθαρίσει και με τις ψυχικές τεχνικές της τιμωρίας και της επιβράβευσης… Και όταν έχω ξεκαθαρίσει με αυτές τις ψυχικές τεχνικές, τότε κανένας δεν μπορεί να με πείσει να κάνω κάτι που δεν είναι μέσα στην βούλησή μου, μα και την ευθύνη μου..
Όπου είναι ο Εαυτός μας είναι και ο Θεός και όπου είναι ο Θεός είναι όλα....
Κάθε δρόμος είναι ορισμένος να μας φτάσει εκεί που θέλουμε... «όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω»... ή απλά «κάνω κύκλους γύρω από ένα συγκεκριμένο περιβάλλον που έμαθα να κινούμαι με ασφάλεια»…
Η ελευθερία στο να κινηθώ προς όποια κατεύθυνση θέλω, χωρίς φόβο, σημαίνει ότι έχω ξεκαθαρίσει και με τις ψυχικές τεχνικές της τιμωρίας και της επιβράβευσης… Και όταν έχω ξεκαθαρίσει με αυτές τις ψυχικές τεχνικές, τότε κανένας δεν μπορεί να με πείσει να κάνω κάτι που δεν είναι μέσα στην βούλησή μου, μα και την ευθύνη μου...
Μάνο
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!!
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Βάσω έγραψε:Μάνο μου, είναι η πιο σπουδαία εργασία που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στην Ζωή του...
Πίστεψέ με! Τίποτα δεν υπάρχει πιο σημαντικό από αυτό...
Βασούλα μου
Παιδάκια μου γλυκά
Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Μου ήρθε μια παιδική ανάμνηση όσο διάβαζα.. ήμουν εκεί κοντά στο δημοτικό στις πρώτες τάξεις όπου οι γονείς είχαν θέσει τα όρια στα οποία θα παίζω στη γειτονιά και θυμάμαι τόσο ξεκάθαρα τα συναισθήματα μου όταν τα ξεπέρασα για πρώτη φορά.. στην αρχή ήταν ο φόβος και οι ενοχές για κάτι που μου απαγορεύτηκε.. και μετά.. ωω τι Ελευθερία, τι λύτρωση.. εκείνα τα όρια που θέτουν οι άλλοι για εμάς, εκείνα πρέπει να τσαλαπατήσουμε κάτω..
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει