Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή , που στο χωριό ένα κατσικάκι το τάιζα
με μπιμπερο ΄πολύ καιρό για να μην πεθάνει και μετά που μεγάλωσε δεν είχε διαφορά από κάποιο σκυλάκι
αλλά το Πάσχα πήγε στη σούβλα και γω έπαθα σοκ

Βάσω έγραψε:το αρνάκι δηλαδή δεν είναι?
ή ο λαγός, το ελάφι, τα πουλιά?
απλά δεν το έχουμε συνηθίσει σαν διατροφή...Κατά τα άλλα κρέας το ένα, κρέας και το άλλο...ζώο το ένα, ζώο και το άλλο...Ποιά η διαφορά?
δεν συμφωνώ, αλλά δεν έχω και επιχειρήματα για να διαφωνήσω...Βάσω έγραψε:Η Λογική είναι προνόμιο των Ανθρώπων, καρδούλες...η συνήθεια, η δεισιδαιμονία και η προκατάληψη είναι για τους ανθρώπους...
Διαφωνώ Θοδωρή μου... Μορεί εμείς, οι άνθρωποι της πόλης, να μην έχουμε άμεση επαφή με κατσικάκια, αρνάκια, λαγούς και πουλιά, όμως οι άνθρωποι της επαρχίας, μια χαρά έχουν άμεση επαφή στην καθημερινότητα τους. Παρ' όλα αυτά τα τιμούν δεόντος όλα τα ζωντανά. Γιατί να μη γίνει το ίδιο με τα υπόλοιπα ζωάκια;;; Από την εμπειρία μου εδώ μέσα νομίζω πως όλα αυτά είναι ακόμα ένα στερεότυπο... Συμφωνώ με τη Βασούλα, ας μην είμαστε προκατελείμενοι. Ας θέσουμε σε εφαρμογή τη λογική που όλοι έχουμε, ας δοκιμάσουμε και μετα΄το απορίπτουμε ή όχι... Τονίζω: χωρίς προκατάληψη!Θοδωρής έγραψε:Ενώ για τα άλλα κρέατα (χοιρινό, κοτόπουλο, κλπ), δεν έχουμε άμεση επαφή. Λέμε, ε, εντάξει, κάπου αλλού κάτι συμβαίνει και έχουμε αυτό το κρέας. Σαν να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι κάποιο μηχάνημα "γεννάει" κρέας.
Βάσω έγραψε:Εντωμεταξύ δεν έχω ακούσει και κανέναν να δεθεί με μια ντομάτα πχ.
Βάσω έγραψε:...Ενώ οι άνθρωποι που κινούνται είναι δήθεν ζωντανοί...
δεν ξέρω για ντομάτα ............ πάντως για πατάτα έχω απτό παράδειγμαΕντωμεταξύ δεν έχω ακούσει και κανέναν να δεθεί με μια ντομάτα πχ.
Vaso έγραψε:αυτό σημαίνει προκατάληψη όμως...
Σκεφτείτε πόσα άλλα ακόμα αρνείστε από προκατάληψη και μόνο και δεν μπορείτε να τα διαχειριστείτε δίκαια, ούτε με Λογική...
Λέτε απλά "όχι" και τέλος! Χωρίς μισό Λογικό επιχείρημα...
εκεί ήθελα να καταλήξω...Η Λογική είναι προνόμιο των Ανθρώπων, καρδούλες...η συνήθεια, η δεισιδαιμονία και η προκατάληψη είναι για τους ανθρώπους...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
εκεί ήθελα να καταλήξω...Η Λογική είναι προνόμιο των Ανθρώπων, καρδούλες...η συνήθεια, η δεισιδαιμονία και η προκατάληψη είναι για τους ανθρώπους...