Συγνώμη που ρωτάω Βάσω μου, αλλά τί είναι το πολικό μου αντίθετο;

η γυναίκα, είναι το πολικό αντίθετο του άντρα
Τα παιδικά τραύματα ναι επουλώνονται, αλλά δεν θεραπεύονται...
Επουλώνονται γιατί ακριβώς τα ξεχνάμε...Η λήθη είναι μια χρονική διαδικασία επούλωσης μεν, αλλά δεν είναι θεραπεία...Η πληγή υπάρχει εσωτερικά...Εξωτερικά έχει βγει το "καύκαλο" που την δείχνει επουλωμένη, αλλά κανείς δεν ξέρει τι γίνεται κάτω από αυτό, αν δεν μπει πιο βαθιά...
Ο προγραμματισμός πατάει πάνω σ' αυτό το "καύκαλο", Μάνο μου. Εκεί που νομίζει ο άνθρωπος, ότι είναι άνθρωπος, επειδή απλά γεννήθηκε στον Φυσικό Κόσμο. Τον παρασύρει μετά η συνήθεια των στερεότυπων και των προτύπων και ψάχνει την ευτυχία με λάθος τρόπο.
Και εγώ μιλάω για θεραπεία σε όλα τα επίπεδα και όχι για απλή επούλωση.
Η εργασία με τον Εαυτό μας έχει επίπεδα...φυσικά, συναισθηματικά, νοητικά και πνευματικά...Αν κάποιο επίπεδο παραληφθεί, τότε η θεραπεία θα είναι μερική...Θα σε μάθει δηλαδή να ζεις με το πρόβλημα, αλλά όχι να το θεραπεύσεις ολοκληρωτικά.
Υπάρχει στο συναισθηματικό μας πεδίο ένας εαυτός που θα παλέψει πολύ για να παραμείνει ασυνείδητος και ανώριμος...
Η εργασία με τον Εαυτό μας έχει πολύ περισσότερο βάθος από το να μάθει τον άνθρωπο να αντέχει την ζωή του απλά, γνωρίζοντας το πρόβλημα του.
Οι μη συνειδητές συμπεριφορές έχουν τις περισσότερες φορές πολύ μεγαλύτερη δυναμική στην καθημερινότητά μας, απ' ότι οι συνειδητές...
Σκέψου τι είπες στην άλλη ενότητα, Μάνο μου...
Αναγνωρίζω την ευθύνη μου στο πρόβλημα μου, αλλά δεν ξέρω πως να το αλλάξω...
Και εγώ θα ρωτήσω...Ποιός είναι αυτός που σε εμποδίζει να το αλλάξεις?