από την Αρχή...Τα Παιδιά μαθαίνουν από την Αρχή, πάντα!!!
εκτός κι αν νομίζεις ότι είσαι ώριμος ενήλικας και ότι είχες να μάθεις, το έμαθες!

Αυτό όμως δεν είναι θέμα πια των φυσικών γονιών...Είναι θέμα Καρδιάς! Εκεί δεν μπορούν να βάλουν χέρι, γιατί άλλος την ορίζει!
Vaso έγραψε: Νταννιέλι μου, σε ένα παιδί οκτώ χρόνων, το μόνο που μπορείς να του δείξεις είναι την δική σου Ζωή
Αν του μιλήσεις για Χαρά και Ομορφιά στην επιλογή του Δρόμου του, χωρίς να μπορείς να του την δείξεις καθημερινά μέσα στην δική σου Ζωή, θα του προσθέτεις απλά χίμαιρες...
Το να στέκεσαι με Θάρρος και Αγάπη μέσα στην Ζωή, και να του δείξεις ότι και εκείνο μπορεί να το κάνει, τι άλλο μήνυμα να του μεταφέρεις, εκτός από το ότι οι επιλογές, τις περισσότερες φορές, σε δοκιμάζουν με θετικό ή αρνητικό τρόπο, ανάλογα με το τι θέλεις κάθε φορά...Να βλέπεις το εμπόδιο ή την ευκαιρία...
Νομίζω ότι το καλύτερο που έχουμε να μάθουμε στα παιδιά μας είναι να μάθουν να εμπιστεύονται την Ζωή, χωρίς εμάς...
Θεωρώ ότι τούτη η επιλογή και μόνο, σε κάνει να ξέρεις σε ποιόν Δρόμο πατάς εσύ πρώτα...Μετά θα μάθει κι εκείνο...
![]()
![]()
![]()
![]()
Είναι μάλλον οδυνηρό να παραδεχτεί κανείς ότι όλα όσα έμαθε ήταν λάθος και να αφεθεί να τα μάθει από την Αρχή…
Το χαρμόσυνο μήνυμα πάντως είναι ότι Μπορεί να το κάνει…
Όταν θέλει ο άνθρωπος να κρύψει τον πόλεμο, βρίσκει τρόπους να πολεμάει, ακριβώς όπως όταν θέλει να κρύψει τον φόβο του, βρίσκει τρόπους να αγαπάει
Νομίζω ότι το καλύτερο που έχουμε να μάθουμε στα παιδιά μας είναι να μάθουν να εμπιστεύονται την Ζωή, χωρίς εμάς...
Θεωρώ ότι τούτη η επιλογή και μόνο, σε κάνει να ξέρεις σε ποιόν Δρόμο πατάς εσύ πρώτα...Μετά θα μάθει κι εκείνο...
από την Αρχή...Τα Παιδιά μαθαίνουν από την Αρχή, πάντα!!!
εκτός κι αν νομίζεις ότι είσαι ώριμος ενήλικας και ότι είχες να μάθεις, το έμαθες!
Vaso έγραψε: Τι να το κάνω εγώ μετά, να πιστεύω σε έναν θεό πατέρα παντοκράτορα, όταν αυτό που έμαθα από τον πατέρα μου, δεν είναι ίδιο με αυτό που μαθαίνω από τον Θεό μέσα μου...
Είναι μάλλον οδυνηρό να παραδεχτεί κανείς ότι όλα όσα έμαθε ήταν λάθος και να αφεθεί να τα μάθει από την Αρχή…
Η ιδέα που έχει ο ενήλικας για τον εαυτό του, σπάει από χίλιες μεριές, όταν έρχεται αντιμέτωπος με τους άλλους και εκείνος δεν γνωρίζει που κάνει λάθος και κανένας δεν τον πιστεύει, φαίνεται σαν να μην τον αποδέχεται κανένας. Πολεμάει λοιπόν γι' αυτήν την ιδέα, προσπαθώντας πάνω από όλους, να πείσει τον Εαυτό του, ότι είναι σωστά όλα αυτά που πιστεύει.
Η ειρήνη έχει πολλές μορφές, όταν απλά είναι ο τρόπος για να κρύψεις τον πόλεμο...
Η ειρήνη μπορεί να μεταβάλλει τα πάντα σε απάθεια και η απάθεια μπορεί να εμφανίζεται σαν αγάπη χωρίς όμως Σοφία...
Όταν θέλει ο άνθρωπος να κρύψει τον πόλεμο, βρίσκει τρόπους να πολεμάει, ακριβώς όπως όταν θέλει να κρύψει τον φόβο του, βρίσκει τρόπους να αγαπάει
Και είπε ο Ποιητής Άνθρωπος...
"Ίσως οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ήρθα για να σπείρω ειρήνη στον κόσμο.
Δεν ξέρουν ότι ήρθα για να σπείρω την διχόνοια πάνω στην Γη: φωτιά, ξίφος, πόλεμο"
(Ευαγγέλιο του Θωμά)