ΣΤΟΧΟΣ...
Re: ΣΤΟΧΟΣ...

Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή
Πολέμα και Οραματίσου !!!
- Alexandros
Βάσω...
Αν και νομίζω ότι δεν βρίσκονται στην μέση οι περισσότεροι…
Αν κάναμε ένα γκάλοπ στο δρόμο νομίζω ότι οι περισσότεροι θα απαντούσαν ένα πολωμένο ναι ή όχι επηρεασμένοι από κάποιο δόγμα.
Και όσοι θα βρίσκονταν στην μέση θα ήταν με μια απάντηση του τύπου… δε ξέρω, δεν ασχολούμαι.
Στην παλλόμενη «μέση» που περιγράφω δεν μένει κάποιος σε κάτι δογματικό αλλά είναι ανήσυχος και δε του κάνει καμία απάντηση αλλά θέλει να γίνει ο ίδιος ερευνητής… Κυνηγός της Αλήθειας…
Έχοντας ένα ανήσυχο πνεύμα αναρωτιέται και κατά συνέπεια αναζητά, ερευνά και μαθαίνει… είναι ζωντανός, γεμίζει με γνώση και αυτογνωσία και προσεγγίζει την Αλήθεια… τον Θεό!

Αν και νομίζω ότι δεν βρίσκονται στην μέση οι περισσότεροι…
Αν κάναμε ένα γκάλοπ στο δρόμο νομίζω ότι οι περισσότεροι θα απαντούσαν ένα πολωμένο ναι ή όχι επηρεασμένοι από κάποιο δόγμα.
Και όσοι θα βρίσκονταν στην μέση θα ήταν με μια απάντηση του τύπου… δε ξέρω, δεν ασχολούμαι.
Στην παλλόμενη «μέση» που περιγράφω δεν μένει κάποιος σε κάτι δογματικό αλλά είναι ανήσυχος και δε του κάνει καμία απάντηση αλλά θέλει να γίνει ο ίδιος ερευνητής… Κυνηγός της Αλήθειας…
Έχοντας ένα ανήσυχο πνεύμα αναρωτιέται και κατά συνέπεια αναζητά, ερευνά και μαθαίνει… είναι ζωντανός, γεμίζει με γνώση και αυτογνωσία και προσεγγίζει την Αλήθεια… τον Θεό!
-Της γης παιδί είμαι και του έναστρου ουρανού αλλά το γένος μου είναι βεβαίως (μόνον) ουράνιο...
-Η Αγάπη υπερβαίνει το φόβο και την μοναξιά, Οδηγώντας πέρα από τα ρηχά αισθήματα, στις ακτές της απέραντης Ύπαρξης…
http://youtu.be/kHJDhPVpI1s" onclick="window.open(this.href);return false;
-Η Αγάπη υπερβαίνει το φόβο και την μοναξιά, Οδηγώντας πέρα από τα ρηχά αισθήματα, στις ακτές της απέραντης Ύπαρξης…
ω ναι συμφωνώ!Έχοντας ένα ανήσυχο πνεύμα αναρωτιέται και κατά συνέπεια αναζητά, ερευνά και μαθαίνει… είναι ζωντανός, γεμίζει με γνώση και αυτογνωσία και προσεγγίζει την Αλήθεια… τον Θεό!

Είναι μια παλλόμενη ανάγκη...τόσο βαθιά και τόσο έντονη που δεν θα χρειαζόταν καμία επιβεβαίωση για να εκπληρωθεί...Καμια ερώτηση και καμια απάντηση...Είναι η ξεκάθαρη Πρόθεση...
όμως δεν μιλάω γι' αυτήν την βαθύτερη ανάγκη...
μιλάω για τον πόλεμο της πίστης με την απιστία...Και μέσα σ' αυτόν υπάρχει μια ελπίδα οι άνθρωποι να θυμηθούν τους αληθινούς τους στόχους...

H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

τους λανθασμένους στόχους μας σαν Άνθρωποι?
το ότι αναζητάμε τον Θεό σε λάθος χώρους?
στο ότι εγκαταλείψαμε τον Εαυτό μας, πιστεύοντας στον θεό πατέρα?
τι από όλα?
:roll:
από τη συζήτηση παρακάτω πήρα κάποιες απαντήσεις αλλά δεν το χω ακόμα εντελώς ξεκάθαρο το πως και το να λέει οτι πιστεύει κανείς το θεό που έχει πλάσει μέσα του και τον να μην πιστεύει οδηγουν και τα δύο στη θεραπεία μας. Δεν ξέρω γιατί κόλλησαΙΩΑΝΝΑ έγραψε:πώς να μας θεραπέυσουν από τους λανθασμένους στόχους ,ειδικά αν και οι δύο καταστάσεις δεν μας προσφέρουν πνευματική ωριμότητα

Μήπως εννοείς ότι επειδή στην ουσία και με τους δύο τρόπους απομακρυνόμαστε από τον Εαυτό μας και μας δίνει την ευκαιρεία για αναζήτηση και αμφισβήτηση αυτών που ξέραμε??
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου!
Πολέμα και οραματίσου!

ίσα ίσα Βικούλι, που κανένας από τους δύο δεν οδηγεί στην θεραπεία
ούτε η πίστη, με απώλεια του Εαυτού σου
ούτε η απιστία, με απώλεια του Θεού
και έτσι υπάρχει η ελπίδα, να βρεις μέσα σου τον σωστό στόχο...
η ασθένεια δεν έγινε για να μας τιμωρήσει, αλλά για να μας δείξει τον λανθασμένο μας στόχο...
όταν κάποιος τρόπος δεν πετυχαίνει, και πας στον άλλον και ούτε αυτός πετυχαίνει, τότε δεν υπάρχει μια μεγαλύτερη ελπίδα για μια πιο βαθιά αναζήτηση και εκπλήρωση?
αυτό μόνο εννοούσα, Βικούλι

ούτε η πίστη, με απώλεια του Εαυτού σου
ούτε η απιστία, με απώλεια του Θεού
και έτσι υπάρχει η ελπίδα, να βρεις μέσα σου τον σωστό στόχο...
η ασθένεια δεν έγινε για να μας τιμωρήσει, αλλά για να μας δείξει τον λανθασμένο μας στόχο...
όταν κάποιος τρόπος δεν πετυχαίνει, και πας στον άλλον και ούτε αυτός πετυχαίνει, τότε δεν υπάρχει μια μεγαλύτερη ελπίδα για μια πιο βαθιά αναζήτηση και εκπλήρωση?
αυτό μόνο εννοούσα, Βικούλι

H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

ναι Βασούλα μου

(χμμ και τώρα καταλαβαίνω γιατί κόλλησε ο επεξεργαστής

""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου!
Πολέμα και οραματίσου!

Ποτέ κανείς δεν θα βρει τον Θεό, πριν μπορέσει και Θυμηθεί ότι Είναι ο Άνθρωπος...
είτε τον πιστεύει, είτε δεν τον πιστεύει, είτε βρίσκεται κάπου στην μέση (όπως οι περισσότεροι) ο Θεός θα του ξεγλιστρά, στην πρώτη προσδοκία που δεν θα εκπληρώνεται...

Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!!

Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. 

- Alexandros
Χάθηκα λιγάκι μέσα σε σκέψεις αλλά οκ…
Βάσω...

Βάσω...

-Της γης παιδί είμαι και του έναστρου ουρανού αλλά το γένος μου είναι βεβαίως (μόνον) ουράνιο...
ήταν όμως επικοδομητικές Αλέξανδρε

Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή
Ποτέ κανείς δεν θα βρει τον Θεό, πριν μπορέσει και Θυμηθεί ότι Είναι ο Άνθρωπος...
είτε τον πιστεύει, είτε δεν τον πιστεύει, είτε βρίσκεται κάπου στην μέση (όπως οι περισσότεροι) ο Θεός θα του ξεγλιστρά, στην πρώτη προσδοκία που δεν θα εκπληρώνεται...

Η εσωτερική σπουδαιότητα του ανθρώπου είναι το Φως που τον ακολουθεί, όπου και να βρίσκεται...Να πολεμάει γι' αυτήν την σπουδαιότητα είναι το ζητούμενο
Μόνο μέσα στην Σιωπή...ο Θεός, Ιωαννούλα, δεν βρίσκεται με τρόπους και τεχνικές...

ο Θεός θα του ξεγλιστρά, στην πρώτη προσδοκία που δεν θα εκπληρώνεται...

Πολέμα και Οραματίσου
Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό.

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό.

ΠΟΣΟ ΑΛΗΘΕΙΑ;ο Θεός θα του ξεγλιστρά, στην πρώτη προσδοκία που δεν θα εκπληρώνεται...

Πολέμα και Οραματίσου

Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!