ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ

Συντονιστής: Emmaki

Άβαταρ μέλους
Sofoula

Re: ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ

Δημοσίευση από Sofoula »

Vaso έγραψε:σωστά το λες Σοφάκι μου.
΄Ομως πως γίνεται να επιλέγεις ένα χάρισμα για να το εκφράζει κάποιος άλλος, όταν για σένα δεν είναι χάρισμα?

:-?
Το ότι δεν μου ταιριάζει, δεν σημαίνει πως δεν το θεωρώ χάρισμα :x Το βρίσκω όμορφο, για μένα είναι ελκυστικό (δηλαδή πάντα με ελκύουν άτομα ήπιων τόνων) και έχει αποδειχθεί αρμονικό χάρισμα σε μια σχέση με κάποιον σαν εμένα :D
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

βρε μωρό μου, αν κάτι δεν το θέλουμε για εμάς, αλλά το θέλουμε για τον άλλον, είναι περισσότερο εγωιστικά τα κίνητρα μας, παρά Αγάπης.

Ασυνείδητα μου λες, δηλαδή, ότι θέλεις ο άλλος να είναι ήπιων τόνων, για να έχεις εσύ τον έλεγχο.
Ενώ αυτό εσύ δεν το θέλεις, γιατί δεν θέλεις να παραδώσεις τον έλεγχο...

ε? :)
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

καταλαβαίνω να επιλέγουμε χαρίσματα για τον σύντροφό μας που δεν έχουμε, αλλά θα θέλαμε να μας βοηθήσει να εκφράσουμε κι εμείς.

π.χ

δεν είμαι αρκετά συμπονετικός, θα ήθελα ο σύντροφός μου να είναι για να με "διδάξει" να εκφράσω πιο αποτελεσματικά αυτό΄το χάρισμα...

ή αντίθετα να θέλουμε να έχει χαρίσματα που έχουμε και εμείς...

πχ.

είμαι συμπονετικός και θα ήθελα και ο σύντροφός μου να είναι...

αλλά να μην θέλω για μένα ένα χάρισμα, ενώ να το θέλω για τον άλλον, χμ...κάτι μυρίζει εδώ...

:)) :)) :))

Εικόνα

Δημοσίευση από Sofoula »

Ναι ισχύει, αλλά δεν είναι το μόνο κίνητρο. Ένας άνθρωπος ήπιων τόνων δεν δίνει απαραίτητα τον έλεγχο. Θα μπορούσα να πω πως μπορεί να ασκήσει έλεγχο σε κάποιον πιο παρορμητικό, σε θέματα που ο ίδιος μπορεί να το χάνει κάπως.

Ότι τα κίνητρα είναι και εγωιστικά, δεν διαφωνώ. Ένα κομμάτι μου νιώθει ασφάλεια με κάποιον άνθρωπο ήπιων τόνων, όχι μόνο γιατί θα δώσει τον έλεγχο, αλλά και γιατί θα μπορούσε να μου ισορροπήσει και τον παρορμητισμό, εκεί που δεν μπορώ και μόνη μου.

Όμως δεν θα έλεγα πως κάτι που δεν ταιριάζει σε μένα, στην παρούσα κατάσταση, δεν το θεωρώ χάρισμα. Ναι, δεν θα άλλαζα το δικό μου χάρισμα, αλλά δεν σημαίνει πως δεν θα ήθελα και να το έχω. Δεν ξέρω αν το εκφράζω καλά :D

Και από την άλλη, αυτός δεν είναι και ένας λόγος για να κάνουμε σχέσεις? Για να φέρουμε σε λειτουργική κατάσταση τα δικά μας χαρίσματα, έτσι όπως θα τα "δούμε" και μέσα από τον άλλο ^_^

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Αν δηλαδή εγώ είμαι άτομο που θέλει να δοκιμάζει τα πάντα και ο άλλος το ίδιο, δεν θα μου ταίριαζε τόσο.

Θα προτιμούσα έναν άνθρωπο που θα ήταν επιλεκτικός στις εμπειρίες του. Έτσι και εγώ θα μπορούσα να του δώσω περισσότερη παρόρμηση και εκείνος περισσότερη επιλεκτικότητα. Κάπως έτσι ^_^

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

μα ο παρορμητισμός δεν είναι χάρισμα...

η τόλμη είναι...

όπως και ο ήπιος τόνων άνθρωπος δεν είναι απαραίτητο στο ότι θα σε βοηθήσει να ισορροπήσεις τον παρορμητισμό σου...Μπορεί αντίθετα και να στον θρέψει χειρότερα...

αλλά δεν είπε κανείς ότι ο τολμηρός δεν είναι ήπιων τόνων...

Μήπως με το "ήπιων τόνων" θέλεις να πεις να μην είναι ανταγωνιστικός?

Εγώ το "ήπιων τόνων" το ερμηνεύω σαν πραότητα, διαλλακτικότητα...

:eusa-think:

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Αν δηλαδή εγώ είμαι άτομο που θέλει να δοκιμάζει τα πάντα και ο άλλος το ίδιο, δεν θα μου ταίριαζε τόσο.
γιατί όμως? αυτό δεν σημαίνει σύντροφος?

αλλιώς, θα ήταν τροχοπέδη...

φαντάζεσαι να θέλεις να πας στην Ινδία πχ. και ο άλλος να σου λέει "κάτσε να το σκεφτούμε, έχει ασθένειες εκεί, δεν είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα εκεί...κλπ κλπ"...

πωπω εμένα κάτι τέτοιο θα μου γμσ την ψυχολογία...

:))

Εικόνα

Δημοσίευση από Sofoula »

Αχαχαχα, μ'αρέσει που βλέπω τα χαρίσματα στις διαστρεβλώσεις τους :D

Αλλά αφού έτσι τα έχω :D

Αν για μένα η τόλμη είναι παρμορμητισμός, η πραότητα, παρότι θα μου χρειαζόταν, δεν θα ήθελα να αντικαταστήσει την τόλμη, δηλαδή αυτήν την ενεργητικότητα που έχω.

Θα ήθελα όμως να την βλέπω σε κάποιον σύντροφό μου, δεδομένου ότι δεν την έχει επίσης σε διαστρέβλωση (δηλαδή έχει διαλλακτικότητα και όχι πχ παραχώρηση ελέγχου). :D

Έτσι όπως το θέτεις, συμφωνώ. Επίσης ένας άνθρωπος ήπιων τόνων μπορεί να είναι και τολμηρός, αλλά να το εκφράζει διαφορετικά.

Αλλά ντάξει, αν εγώ θέλω να πάω στην Ινδία και ίσως είναι κακή στιγμή η συγκεκριμένη φάση (λόγο πχ οικονομικών), είμαι αρκετά ικανή να το αγνοήσω λόγο ενθουσιασμού :D :D :D Ε, καλό είναι να είναι ο άλλος λίγο πιο επιλεκτικός ^_^

Πολλά θα ήθελα, ε?

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Μμμ, και τώρα φαντάζομαι έναν άνθρωπο ήπιων τόνων, όπου έχει παραχωρήσει παντελώς τον έλεγχο σε μένα... Που είναι και πιθανό και παίζει να μην το πάρω χαμπάρι με την πρώτη, γιατί θα γουστάρω κιόλας...

Πάει, χαθήκαμε :D :D :D

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:)) :)) :)) :)) :)) :)) :))

τα μάτια σου δεκατέσσερα Σοφάκι μου!

>:d< >:d< >:d< >:d<

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Η ισορροπία σε κάνει να είσαι ήπιων τόνων, μωράκι μου! Δεν χρειάζεται να αποδείξεις σε κανέναν ότι είσαι τολμηρός, οπότε θα μειωθεί ο παρορμητισμός και θα αναπτυχθεί περισσότερο η διαλλακτικότητα με τον Εαυτό σου.
Επίσης ένας άνθρωπος ήπιων τόνων μπορεί να είναι και τολμηρός, αλλά να το εκφράζει διαφορετικά.

έτσι!!!

Η πραότητα είναι μια Δύναμη που κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει, όταν περιέχει και την τόλμη!

:x :x :x

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Η πραότητα είναι μια Δύναμη που κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει, όταν περιέχει και την τόλμη!
σωστοοο... και πολύ αρσενικοοοο!! :x :x :x
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Συνήθως οι άνθρωποι τηρούν τις υποσχέσεις που δίνουν στους άλλους...αλλά αναιρούν συνεχώς τις υποσχέσεις προς τον Εαυτό τους.
αυτό είναι και για μένα ένα μειονέκτημα που έχω εντοπίσει
παλιότερα δεν κρατούσα καμία υπόσχεση πρός τον εαυτό μου ,τώρα λίγο καλύτερα αλλά και πάλι οχι όσο θα έπρεπε και θα ήθελα εγώ.

όσο για τον σύντροφο ,θα ήθελα να είναι ευγενικός ,γεννεώδωρος (και δεν εννοώ να μου αγοράζει κάθε μέρα δώρα :D ) συμπονετικός ,με χιούμορ ,έξυπνος ,τρυφερός ,υπομονετικός ,να μην έχει σίγουρα παροπίδες και να μην είναι ξεροκέφαλος
θέλω έναν άντρα που να με εμπνέει και μέσα από την σχέση μας να μπορούμε και οι δύο να δουλέψουμε τα μειονεκτήματα και τα χαρίσματα μας ,να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον χωρίς να χάσουμε τον ευατό μας μέσα στην σχέση και να μπορούμε να σεβόμαστε ο ένας την διαδρομή του άλλου.
θα μου πείτε οτι αυτό προηποθέτει πρώτα να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να σεβόμαστε της ανάγκες μας χωρίς να της ξεπουλήσουμε για να μην μείνουμε μόνοι μας .
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ιωαννάκι μου πολλά είναι αυτά που θέλεις από τον άλλον...
Είσαι απαιτητική λοιπόν...

για πάμε να δούμε

ποιά δεν έχεις από αυτά και ποιά νομίζεις ότι θα ήθελες΄να΄εχεις...όπως και ποιά έχεις από αυτά...

:)

Εικόνα

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

το ήξερα ότι θα το πείς αυτό ,όντως πολλά θέλω :)) :)) :))

χμμ για να δούμε ας αρχίσουμε πρώτα από την υπομονή
αυτό το χάρισμα δεν το έχω κατακτησει ακόμα δυστυχώς ,συμπεριφέρομαι πολλές φορές εγωιστικά ,βιαστικά και παρμητικά :?
συμπονετική είμαι αλλά και πάλι οχι όσο πρέπει ,πολλές φορές με πιάνω να κυριαρχεί ο θυμός αντί της συμπόνιας
τρυφερή είμαι
με παροπίδες δεν λειτουργω πλέον ,μαθαίνω να ακούω και να έχω ανοιχτό μυαλό ,προσπαθώ να είμαι όσο μπορώ σε εγρήγορση και δεν αντιδρώ όπως παλιά σε κάτι που θα μου πούν,κυρίως όταν τα ακούω από άτομα που μου εμπνέουν εμπιστσύνη ,πρώτα το σκέφτομαι.
ευγενική είμαι με όσους είναι και με μένα ( δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό αυτό :-? )
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!

Επιστροφή στο “ΣΧΕΣΕΙΣ”