Συντονιστής: Vasoula
ΜΠΕΤΤΥ έγραψε:και εμένα η ίδια απορία μου γεννήθηκε..
![]()
![]()
![]()
Vaso έγραψε: όταν κάνεις κάτι με κάποιο σκοπό και παραμένεις στον σκοπό, τότε κάπου θα βαριέσαι, κάπου θα νιώθεις υποχρέωση και βάρος από αυτό που κάνεις, γιατί ο σκοπός δεν επιτυγχάνεται...
Είναι μια ασυνείδητη ανάγκη να γίνουν όλα γρήγορα, όταν υπάρχει συνεχώς ένα αποτέλεσμα που χρειάζεται να φτάσεις...
[/quote]Ο σκοπός, αν τον δεχτούμε σαν πρωταρχική παρακίνηση, χρειάζεται μετά να γίνει Αρχική Αιτία...Αν παραμείνουμε στην παρακίνηση, μέσα από τον σκοπό, τότε κάπου θα βαρεθούμε, να είσαι σίγουρος γι' αυτό!
![]()
![]()
![]()
Vaso έγραψε:
αλίμονο Μπετούλα![]()
όχι Μπεττούλι μου! Επειδή ακριβώς είμαι απρόβλεπτη, αυτό θα στο απαντήσω...πάνω που έλεγα οτι είχα σταματήσει να ρωτάω "πώς"... δεν μπορώ να το αποφύγω... αν και υποψιάζομαι οτι αναπάντητο θα μείνει..
αυτη η μετουσιωση του σκοπου σε πρωταρχικη Αιτια, η αποφαση της υπερβασης της ζωης σαν αυτοσκοπο!!το πως θα γίνει ο σκοπός, πρωταρχική Αιτία, έχει να κάνει με μια συνειδητή απόφαση να υπερβείς την ζωή σου, σαν αυτοσκοπό...
αλλα και αυτοάλλο είναι να λες "θέλω να βρω τον Εαυτό μου" και άλλο είναι να λες "θέλω να βρω τον Εαυτό μου γιατί φοβάμαι"...
Το δύσκολο είναι να κατανοήσεις γιατί τα κάνεις όλα...Η ειλικρίνεια που δεν ωραιοποιεί τις καταστάσεις, αλλά τις βάζει στην σωστή τους διάσταση και σου δίνει ξεκάθαρα τα περιθώρια των επιλογών που έχεις...
Σίγουρα μπορείς να κάνεις ρέικι οπουδήποτε. Αλλά σίγουρα ένα περιβάλλον με περισσότερη ηρεμία όπου θα είσαι εσύ με τον εαυτό σου θα βοηθούσε να εμβαθύνεις περισσότερο, απλά από το να γεμίσεις μπαταρίες. Ανάλογα με το τι θέλεις κάθε φορά.
όμως από μια διαφορετική θέαση σήμερα, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν κάνεις μπάνιο κάθε μέρα ή κάποιες φορές βαριέσαι και δεν κάνεις...
Αν πίσω από μια καθημερινή απλή πράξη, κρύβεται ένα επίτευγμα...ή είσαι αναγκασμένος να το κάνεις...ή το κάνεις σαν κάτι αυτονόητο...
Vaso έγραψε:
όχι Μπεττούλι μου! Επειδή ακριβώς είμαι απρόβλεπτη, αυτό θα στο απαντήσω...![]()
τώρα τελευταία έχω αρχίσει και αντιλαμβάνομαι την δυσκολία... όμως μπορείς να αντιληφθείς τον φόβο αν είναι ασυνείδητος? λέω οτι δεν φοβάμαι νοητικά αλλά συναισθηματικά πιστεύω οτι κάπου υποβόσκει και αυτό..Το δύσκολο είναι να κατανοήσεις γιατί τα κάνεις όλα...Η ειλικρίνεια που δεν ωραιοποιεί τις καταστάσεις, αλλά τις βάζει στην σωστή τους διάσταση και σου δίνει ξεκάθαρα τα περιθώρια των επιλογών που έχεις...
άλλο είναι να λες "θέλω να βρω τον Εαυτό μου" και άλλο είναι να λες "θέλω να βρω τον Εαυτό μου γιατί φοβάμαι"...
![]()
![]()