Χρόνια τώρα... Από τότε που έμαθα τί εστί ενισχυμένη αναλογική και πως λειτουργεί το σύστημα, στο λύκειο, είχα χάσει κάθε πίστη στην δημοκρατία. Στην αρχή υποστίριζα την άμεση δημοκρατία (και είχα στείλει και κείμενο στην βουλή τον εφήβων, και πήρα το τρίτο το μακρύτερο, εννοείται), αλλά μετά σκέφτικα ότι και αυτή έχει άλλους κινδύνους (βλ. αρχαία ελλάδα), άσε που είναι ουτοπικό να περιμένει κανείς να εφαρμοστεί σήμερα στην Ελλάδα. Κατέληξα στην απλή αναλογική, στην οποία όμως να συμψηφίζονται και τα λευκά ως άδειες έδρες... Έτσι, μόνο και μόνο για να βλέπουμε συνέχεια σε κάθε συνεδρίαση το πόσο ανεύθυνοι είμαστε εν τέλη...
Θέλω να ελπίζω ότι τέτοια κείμενα δεν τα διαδήδουν κόμματα που είναι μικρά αλλά πάνω από το 3% (ναι, εννοώ τον ΣΥΡΙΖΑ), μέσα στο πνεύμα της ψηφοθηρίας. Και εγώ για ΣΥΡΙΖΑ πήγαινα, αλλά αναθεώρισα πριν μια-δυο βδομάδες. Θα το ξανασκεφτώ και θα δω... Αρνούμαι όμως να μπω στην λογική του "ό,τι νά'ναι, αρκεί να φύγουν". Όπως κάθε φορά, θα κάτσω να διαβάσω προγραμματικές δηλώσεις των κομμάτων, και θα προσπαθήσω να βρω αυτό που είναι πιο κοντά σε μένα. Προς το παρών, έχω αποκλήσει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ και Οικολόγους Πράσινους. Μάλλον δια της ατόπου θα πάει τελικά...