Μανούλη

και αν δεν εκτιμω την ηθικη μου, πως θα εκτιμησω του αλλου? οσο κιαν δεν μαρεσει, θα τον/την φθονω νομιζωντας πως δεν ειμαι ανταξιος μιας τετοιας πχ στασης σ'ενα θεμα/μια κατασταση. ουτε καν θαυμασμος. εχει πολυ 'ψωμι' αυτο, μιας και η ζηλεια/Αλλο εκτίμηση και άλλο θαυμασμός...
Στον θαυμασμό, κυρίως, τον έχεις τον άλλον στημένο και τον περιμένεις για το λάθος, ενώ στην εκτίμηση έχει κερδίσει βαθιά την Ψυχή σου, η Ηθική του και όχι το επίτευγμά του...Αυτό που είναι και όχι αυτό που κάνει...
΄Οπως επίσης αυτό που επιτρέπεις στους άλλους να θαυμάζουν σε εσένα (πριν προλάβουν να σε εκτιμήσουν), δεν δηλώνει ταπεινότητα, αλλά φιλοδοξία...
Μαλλον εδω η μη αντιδραση ( δλδ ''αν ετσι πιστευεις, ετσι ειναι'') που ειχα σε κατα καιρους προκλησεις ωφειλοταν νομιζω στο οτι δεν αφηνα εναν αλλον ανθρωπο να επιδρασει συναισθηματικα σε μενα. παροτι εχω ζησει αρκετα εντονες και (νομιζω) συναισθηματικα φορτισμενες στιγμες με φιλους. Δυο ανθρωποι εχουν την ικανοτητα να με βγαζουν απτα ρουχα μου καποιες φορες, με εναν τροπο που δεν το καταλαβαινω οταν γινεται. Η μια ειναι η (ταρατατζουμ τζουμ τζουμ!) μανα μου! .. και η δευτερη μια γυναικα που ειμασταν φιλοι, μετα εραστες, μετα φιλοι μετα ..(its complicated, που λεει και το facebook) ενα μπερδεμα γενικα και που ... σε καποια σημεια μοιαζει (ταρατατζουμ τζουμ τζουμ! χ 12276, μα ποσο μπαναλ και κοινοτυπο! ..)Οι άνθρωποι επικοινωνούν συναισθηματικά πρώτα…
προτού προλάβουν να βγάλουν μια λέξη από το στόμα τους, έχουν ήδη δημιουργήσει μια ασυνείδητη πρόταση, μέσα τους, με λέξεις που ετοιμάζονται να «επιτεθούν»…
να αμυνθούν ή να υποχωρήσουν…ανάλογα με την δύναμη του άλλου να επιβάλλεται στον πιο κρυφό τους φόβο!
Για μένα, δεν πρέπει τίποτα, που δεν αντέχω τις συνέπειές του...
έλα ρε συ! Δεν σε πιστεύουμε ότι μοιάζει με την μάνα σου (και σε ταλαιπωρεί επίσης το ίδιοκαι η δευτερη μια γυναικα που ειμασταν φιλοι, μετα εραστες, μετα φιλοι μετα ..(its complicated, που λεει και το facebook) ενα μπερδεμα γενικα και που ... σε καποια σημεια μοιαζει (ταρατατζουμ τζουμ τζουμ! χ 12276, μα ποσο μπαναλ και κοινοτυπο! ..)
με τη μανα μου!! ..![]()
![]()
![]()
στο οτι δεν αφηνα εναν αλλον ανθρωπο να επιδρασει συναισθηματικα σε μενα.