Η δύναμη της ψυχής είναι η Αγάπη. Όσο αυτή απουσιάζει, γίνεται αδύναμη και υποκύπτει στις πιέσεις του φόβου και των σκεπτομορφών.
Το ρομπότ είναι πιο δυνατό, γιατί σε αυτό δώσαμε όλη μας την δύναμη. Είναι όμως ένα απλό κατασκεύασμα που εμείς το τροφοδοτούμε, είτε άμεσα από τις πεποιθήσεις μας, είτε έμμεσα, μέσω των επιρρωών των σκεπτομορφών.
Το παιδί μέσα μας, θα έλεγα ότι βρήσκεται πιο κοντά στην ψυχή. Όμως έχει την δύναμη της ζωηράδας (όσο καταφέρνει και την έχει) και μπορεί και μας "τσιγκλάει", αν δεν το έχει φυμώσει τελείως το ρομπότ.
Σεξ-Φαι-Κακά και ύπνος
για όλους έχει χώρο το Σύμπαν τούτο, μωράκι...
και αν κάποιος είναι καλά μέσα σ' αυτό, εσύ γιατί να χρειάζεται να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις?
Ναι μωρέ. Και μένα με πιάνει καμιά φορά να είμαι λίγο έτσι. Όλα στην ζωή είναι. Το θέμα είναι να μην σε κάνουν να χάνεις το στόχο σου.
Μου άρεσε αυτό που είπε η Βάσω, ότι ο ορισμός της αμαρτίας είναι "χάνω τον στόχο μου".
Σκεφτόμουν ότι τίποτα δεν είναι αμαρτία, άμα δεν σε κάνει να χάσεις τον στόχο σου.
Μπορείς να περιπλανιέσαι όπου θες, αρκεί να ξέρεις που στοχεύεις.
Όταν χαθείς μέσα σε αυτό το ταξίδι, και ξεχάεις που πηγαίνεις και που στοχεύεις, τότε είναι που "αμαρτάνεις".