Επιστράτευση στην Κύπρο.

Λευκός Κρίνος

Δημοσίευση από Λευκός Κρίνος »

Δεν μου ταιριάζει και τόσο η λέξη "καθήκον" γιατί παραπέμπει σε πρέπει και κανόνες,αλλά καταλαβαίνω απόλυτα πώς το εννοεις. O:-)
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

το "καθήκον" δεν έχει κανόνες΄χρήσης, αλλά κανόνες ΄Ηθους, Γιώργο...

είναι το "ντάρμα" και δεν μπορώ να βρω πιο κατάλληλη λέξη...

ίσως η εκπλήρωση να είναι πιο κοντά στην λέξη "καθήκον"...

πάντως σε καμία περίπτωση δεν αφορά την "υποχρέωση", αλλά την αυθεντικότητα των Συμπαντικών Νόμων...

:x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Λευκός Κρίνος »

Aκριβως..!Εκπληρωση! :x Και ντάρμα φυσικά,γνωριζω τι σημανει. O:-)
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

πείτε μου και μένα τι είναι το ντάρμα :-?
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

το "καθήκον" της Ψυχής! :-D :-D :-D

Εικόνα

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

α μάλιστα,το μάθαμε και αυτό :-D :-D :-D

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

το θέμα δεν είναι να το μάθεις, Ιωαννάκι, αλλά να το νιώσεις...

Είναι μερικές ωθήσεις που δεν μπορούν να αγνοηθούν, όσο και αν η κοσμική μοίρα σε σπρώχνει προς την παράβλεψη...

είναι εκείνες οι Ψυχές που ολοκληρώνονται μέσα από αυτό το "καθήκον", όταν "σημάνει" η ώρα...

εγκαταλείπουν ότι οι άνθρωποι θεωρούν ζωή...πάνε ενάντια στον θεό, υπηρετώντας τον!

σχήμα οξύμωρο μεν, αλλά έτσι είναι! :x

Εικόνα

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

για να νιώσω πραγματικά φαντάζομαι πώς πρέπει πρώτα να λιώσω όλους τους πάγους.

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

πάγοι ε?
τα συναισθήματα που επιδρούν σ' αυτήν την μηχανιστική συνήθεια να θεωρείς εαυτό το ένα τρίτο του Ολου σου, και να το προσφέρεις στην μάζα των ανθρώπων για να το χαρακτηρίσουν...

αδυναμία να νιώσεις σαν Εαυτός, ειναι και αυτή η ανάγκη να ζήσεις όπως όπως!

όχι μόνο εσύ Ιωαννάκι, αλλά κατά πως βλέπεις ένα σύνολο που δεν είναι ευκαταφρόνητο στην πνευματική ωριμανση της ανθρωπότητας...

Οι ανάγκες των ανθρώπων, δηλαδή, κύκλους κάνουν...Δίνουν, για να πάρουν πίσω τα δικά τους πάλι, ενώ θεωρούν ότι παίρνουν από τον άλλον...

Ξέφυγα, μου φαίνεται, από το θέμα και θα με "μαλλώσει" η Γιώτα... :D

Εικόνα
Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Καθόλου δεν ξέφυγες
για την ουσία μιλάς , όπως πάντα
και όσο πιο νωρίς ανοίξουμε τα μάτια να το δούμε
τόσο το καλύτερο @};-
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Ευτυχώς έχετε κι εμένα εδώ, με την γνωστή μου πεζότητα.
Παρότι είμαι επιφυλακτική με τέτοιου είδους δημοσιεύματα (και αναφέρομαι στην τελευταία παράγραφο), ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, όταν διακυβεύονται οικονομικά συμφέροντα. Τότε οι πάλαι ποτέ φίλοι, μπορεί να γίνουν κι εχθροί. Το σίγουρο είναι πως πάντα την πληρώνουν οι λαοί και οι αδύναμοι.

Η Τουρκία ετοιμάζεται για πολεμική ρήξη στην Κύπρο

Του Κώστα Τζεβελέκου

Η πρόσφατη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών δικαιώνει τις αντιδράσεις των Ισραηλινών όταν οι Τούρκοι προσπάθησαν πέρυσι να σπάσουν τον αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας με το πλοιάριο Mavi Marmara που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν από τις ισραηλινές δυνάμεις εννέα Τούρκοι.

Οι ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι βρισκόντουσαν σε άμυνα και όπως ισχύει σε όλα τα κράτη του κόσμου έχουν το δικαίωμα να υποστηρίξουν την εδαφική τους ακεραιότητα με τα στρατιωτικά μέσα που διαθέτουν.

Οι Τούρκοι προσπαθούν να αποσπάσουν συγγνώμη από τους Ισραηλινούς,αλλά οι Ισραηλινοί επιβάλλεται να πιέσουν τους Τούρκους να τους ζητήσουν συγνώμη γιατί δεν τους ενόχλησαν σε τίποτα και δέχθηκαν απροκάλυπτη επίθεση . Είναι φοβερό να γίνεται το μαύρο άσπρο επειδή το επιθυμεί ο Ισλαμιστής Ερντογάν προκειμένου να δείξει την Οθωμανική του υπεροχή στα παλαιστινιακά εδάφη. Το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης ήταν η Τουρκία να αποσύρει τον πρέσβη της από το Ισραήλ και να αρχίσει πάλι να εκστομίζει απειλές ενάντιων των ισραηλινών με επιβολές κυρώσεων και άλλες ενέργειες .

Που κρύβεται η αλήθεια;

Η Τουρκία γνώριζε πολύ καλά ότι η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών θα είναι εναντίον της για τον απλό λόγο ότι ο ισραηλινός ναυτικός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας είναι νόμιμος βάση του διεθνούς δικαίου. Δεν μπορεί σήμερα η Τουρκία να αμφισβητεί ούτε τους διεθνείς οργανισμούς , ούτε τις το διεθνές δίκαιο γιατί στο τέλος θα αναγκασθούν όλοι οι λαοί να σκύψουν το κεφάλι στον Οθωμανό Ερντογάν.

Τα κόλπα των Τούρκων έχουν άμεση σχέση με τις υποθαλάσσιες έρευνες που προχωράει η κυπριακή δημοκρατία σε συνεργασία με το Ισραήλ, ώστε να εξαχθούν τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων που υπάρχουν στην κυπριακή ΑΟΖ. Οι Τούρκοι έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι θα αντιδράσουν δυναμικά ,ενδεχομένως θα έρθουν σε πολεμική ρήξη με την Κύπρο και την Ελλάδα.

Οι ΗΠΑ, η Γερμανία , το Ισραήλ και η Ρωσία έχουν ξεκαθαρίσει πως υποστηρίζουν πλήρως την απόφαση της Κύπρου για την εξόρυση των πλούσιων κοιτασμάτων. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασέβιτς δήλωσε την Παρασκευή ότι δραστηριότητες της Κύπρου προς εξερεύνηση και εξόρυξη ορυκτών πηγών πλούτου εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης (AOZ) ανταποκρίνονται στο διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά της δικαιώματα σύμφωνα με τη Συνθήκη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας..

Βέβαια η ειλικρίνεια των αποφάσεων τους θα δοκιμασθεί όταν η Τουρκία ξεκινήσει τις εχθροπραξίες.

Πολλοί διπλωμάτες υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση που Ερντογάν προσπαθήσει να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο θα έλθει και το τέλος της Αυτοκρατορίας του γιατί το σχέδιο διαμελισμού της ’γκυρας είναι έτοιμο.
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

καλά κάνεις και γειώνεις Ευάκι... :-D :-D :-D

κάπου να έχουν να πιαστούν οι άνθρωποι των προφητειών...

για μένα το Σύμπαν ξεδιπλώνεται μέσα μου...Και έτσι δεν έχω ανάγκη να το γειώσω, γιατί είμαι εδώ στο παρόν και ποτέ η Ζωή δεν με έβλαψε, από την ώρα που "ξεφόρτωσα" τον Τούρκο και τον ΄Ελληνα και τον Κύπριο και τον Παπανδρέου και όποιον άλλον...

Είμαι εδώ έτσι κι αλλιώς...

γράψτα λοιπόν, για όσους ακόμα δεν είναι εδώ...Εχουν αξία για το μέλλον μας... :-D :-D :-D

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

:-D

Οι προφητείες δεν είναι τίποτε άλλο από την ανάγνωση και ερμηνεία των τάσεων. Ξέρεις πόσους "προφήτες" γνωρίζω που περίμεναν την κρίση από το τέλος της δεκαετίας του ογδόντα;
Όχι, κανένα ενορατικό χάρισμα δεν έχουν, απλά ήξεραν να ερμηνεύουν τα γεγονότα.

Τα γράφω ή μάλλον τα μεταφέρω, όχι για να τα δεχθούμε όπως είναι αλλά ως μια αφορμή να αντιληφθούμε πως όσο ο κόσμος μας βασίζεται στην μισαλλοδοξία, στον διαχωρισμό, στον ατομικισμό και στον φόβο, όσο απουσιάζει η ενεργοποιός δύναμη της ζωής, τότε πάντα θα βρίσκουμε μια προφητεία για να την επαληθεύσουμε, έναν θεό για να πιαστούμε, έναν σύμμαχο για να μας προστατεύσει, κάποιον πιο δυνατό από εμάς για να μας σώσει.

Και πάντα ξεπουλώντας....
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
ΓιώταΜε

Δημοσίευση από ΓιώταΜε »

Elisavet έγραψε:Γιατί βρε Γιώτα ?
Πιστεύεις ότι χρειάζεται να πας στην πρώτη γραμμή για να πολεμήσεις ?
:x

Και στην τελευταία να είμαι, θα πολεμήσω για την αγάπη προς την πατρίδα μου , άλλωστε δεν θα πολεμήσω εγώ, απλά θα αμυνθώ και θα υπερασπιστώ όσα υπερασπίστηκαν και οι προηγούμενοι , για να μαι εδώ. :D @};- :x

«Τραβάνε το σκοινί» οι Τούρκοι, όλος ο στόλος τους γύρω από την Κύπρο
ΠΈΜΠΤΗ, 22 ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟΣ 2011 21:51

Μετά τις τρεις τορπιλάκατους που σάλπαραν για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, τρία τουρκικά υποβρύχια, βγήκαν παγανιά στο Αιγαίο και στην Κύπρο, ενώ αναμένεται και ο απόπλους τριών φρεγατών από τη ναυτική βάση του Ακσάζ, στη Μαρμαρίδα! Τα τρία υποβρύχια ήδη κατευθύνονται προς την Ανατολική Μεσόγειο, για να κλιμακώσουν την πίεση στην Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς έχουν αρχίσει οι γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12 της ΑΟΖ της Λευκωσίας... Τα τουρκικά υποβρύχια, αναχώρησαν από τη βάση του Γκιολτζούκ στην Προποντίδα και φέρουν προμήθειες δύο μηνών. Φυσικά, θα διασχίσουν το Αιγαίο...

Όμως, οι τορπιλάκατοι, τα υποβρύχια και οι φρεγάτες, δεν είναι τα μόνα πλοία που φεύγουν για την Ανατολική Μεσόγειο. Θα τα ακολουθήσει το ερευνητικό σκάφος Piri Reis, το οποίο θα αποπλεύσει για δήθεν σεισμικές έρευνες, κάποια στιγμή σήμερα... Το προαναφερθέν πλοίο, έχει αυτονομία 22 ημερών. Είναι φανερό ότι η ’γκυρα ρίχνει πάνω στο τραπέζι, ό,τι έχει και δεν έχει, προκειμένου να «ελέγξει» τις εξελίξεις, ενώ ήδη, στην περιοχή κοντά στο οικόπεδο 12, τουρκική πολεμική μοίρα πραγματοποιεί ασκήσεις, δοκιμάζοντας τα νεύρα πολλών.

Είναι πλέον σαφές στις πρωτεύουσες των μεγάλων κρατών, ότι οι Τούρκοι «τεντώνουν» το σκοινί, την ώρα μάλιστα που οι Ισραηλινοί δείχνουν διατεθειμένοι να χαμηλώσουν προσωρινά τους τόνους και σταμάτησαν τις «διαρροές» των τελευταίων ημερών, μετά από αμερικανικές παραινέσεις. Από την άλλη, οι ΗΠΑ, με την τακτική του μαστιγίου (όπως είναι η αναβολή εξελίξεων στην πώληση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Τουρκία) και του καρότου, προσπαθούν να «συγκολλήσουν» τις (δήθεν;) διαταραγμένες σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ.

Την τουρκική αναίδεια «ποτίζει» και η ΕΕ, η οποία με απαράδεκτες δηλώσεις των εκπροσώπων της, συνεχίζει να κρατά ίσες αποστάσεις, σε μια διένεξη κράτους-μέλους της και τρίτου κράτους! Τόση «αλληλεγγύη»! Να τα βλέπουν αυτά όσοι ποντάρουν όσον αφορά στην άμυνά μας, στην ενσωμάτωσή μας στις λεγόμενες «ευρωατλαντικές δομές»!
Όταν οι άνθρωποι καταλάβουν πως κοιμούνται, τότε θα αρχίσουν να μπαίνουν,
στον δρόμο της αφύπνισης!!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

άλλωστε δεν θα πολεμήσω εγώ, απλά θα αμυνθώ και θα υπερασπιστώ όσα υπερασπίστηκαν και οι προηγούμενοι , για να μαι εδώ.

:-D :-D :-D :-D @};-

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”