OI ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΙ

Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Σκαπανέα, πραγματικά η ζωή μου είναι ένα εκκρεμές. Μου είναι αδύνατον να επιλέξω μεταξύ δύο πραγμάτων/δρόμων και για αυτό πάντα προσπαθώ να επιλέξω το ενδιάμεσο. Όταν όμως κάτι τέτοιο είτε δεν είναι εφικτό είτε δεν το καταφέρνω, και μένω ανίκανος μπροστά στην θέα του σταυροδρομιού, τότε είναι που παραλύει όλος μου ο ψυχισμός και πέφτω σε κατάθλιψη και ένα κάρο προβλήματα (όπως συμβαίνει και αυτές τις μέρες).

Ο δρόμος της ζωής μου εμπεριέχει και αυτό τον πάντρεμα. Παρατηρώ ότι η εξέλιξή μου βασίζεται πάνω σε αυτό - στην εύρεση της μέσης λύσης πάνω σε διαμετρικά αντίθετα αντικείμενα. Πιστεύω ότι όπως όλα, έτσι και αυτό, όσο θα ωριμάζω θα βρίσκω σιγά-σιγά και την λύση. Μην ξεχνάς, είμαι μόλις 20 χρονών.

Αυτά περί εμού.
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Παιδι μου στα 20 σου χρόνια ειναι να ανιχνευεις και να βιώνεις.Πηγαινε οπου σου λεει η ψυχη σου ,χωρις ενοχες.Ζεισε και την "μαυριλα "σου.Μεσα απο αυτην την διαδρομή θα ωριμάσεις και θα γίνεις αυτο που ΕΙΣΑΙ.
Εγω στα 20 μου δεν παλευα με τιποτα πνευματικό.......εκανα οτι μπορουσα και βιωνα ότι δεν μπορουσα.
Εμπιστευσου την νιοτη σου και την λαχταρα σου γαι ζωή.
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Σημασία έχει να βιώνεις με επίγνωση όμως!!
Γι' αυτό γίνεται όλη η εργασία...

Για να μην φτάσεις αργότερα να ψάχνεις την ζωή σου...

Για να μην φτάσεις αργότερα, να ψάχνεις το σώμα σου και την ψυχή σου...
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Βάσω καλα κανεις και το συμπληρώνεις αλλα θεωρώ ότι ο Θοδωρής λειτουργεί με επιγνωση και μαλιστα αντιστροφως ανάλογα της ηλικίας του.Δενθα ηταν εδω που ειναι διαφορετικά.Γιαυτο κι εμεινα στο βιωμα. :D

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Καλλιοπίτσα μου εγώ είχα επίγνωση από τα 14!!

Ε και!? Το πισωγύρισμα πονάει...σε αρρωσταίνει...και δυστυχώς το έπαθα και ήταν συγκλονιστικό!!!

Τα ξέχασα όλα...Και ότι "έβλεπα" και ότι "άκουγα" και ότι είχα μάθει...Γιατί ακριβώς τα είχα μάθει και δεν τα είχα βιώσει...

΄Εχει διαφορά...πίστεψέ με!

Εικόνα

Σε πιστεύω σε πιστεύω ....ξέρω ξερω... :D

"Αφίεσθε Ημών"
Skapaneas

Δημοσίευση από Skapaneas »

Deodonus έγραψε:Σκαπανέα, πραγματικά η ζωή μου είναι ένα εκκρεμές. Μου είναι αδύνατον να επιλέξω μεταξύ δύο πραγμάτων/δρόμων και για αυτό πάντα προσπαθώ να επιλέξω το ενδιάμεσο. Όταν όμως κάτι τέτοιο είτε δεν είναι εφικτό είτε δεν το καταφέρνω, και μένω ανίκανος μπροστά στην θέα του σταυροδρομιού, τότε είναι που παραλύει όλος μου ο ψυχισμός και πέφτω σε κατάθλιψη και ένα κάρο προβλήματα (όπως συμβαίνει και αυτές τις μέρες).

Ο δρόμος της ζωής μου εμπεριέχει και αυτό τον πάντρεμα. Παρατηρώ ότι η εξέλιξή μου βασίζεται πάνω σε αυτό - στην εύρεση της μέσης λύσης πάνω σε διαμετρικά αντίθετα αντικείμενα. Πιστεύω ότι όπως όλα, έτσι και αυτό, όσο θα ωριμάζω θα βρίσκω σιγά-σιγά και την λύση. Μην ξεχνάς, είμαι μόλις 20 χρονών.

Αυτά περί εμού.
Ο δρομος του εκκρεμους ειναι ο πιο οδυνηρος Θεοδωρε. Και αυτο γιατι απαιτει ξοδεμα ενεργειας μεγαλο. Πας και ερχεσαι απο τη μια κατασταση στην αλλη και αυτο συνεπιφερει και τις αντιστοιχες ενεργοβορες τριβες, με το περιβαλλον των διαδρομων. Και αυτη η ενεργεια ειναι χαμενη κυριολεκτικα, αν μπορεις να κανεις διαφορετικα.

Αν ομως δεν μπορεις να κανεις διαφορετικα τοτε αυτη η "ενεργεια" συμβαλλει στην αφυπνιση σου.

Εσυ ομως τετοιο προβλημα δεν εχεις, αφου εισαι σε επιγνωση του εκκρεμους. Και οτι αυτες οι διαδρομες του πηγαινε-ελα μπορουν και πρεπει να "σταματησουν".

Επομενως εχεις το ζητημα της συνθεσης των αντιδιαμετρικων επιλογων, οι οποιες εμφανιζομενες μπροστα σου "απαιτουν" να τις βιωσεις.

Αυτη η απαιτηση μαλλον ειναι μια αναγκη που προβαλλεται απο μεσα σου για να προμηθευτεις στοιχεια τα οποια η ψυχη σου θεωρει αναγκαια για την εξελιξη σου.

Η κατασταση αυτη εχει ως λυση την εσωτερικη συνθεση των αντιθετων, την οποια μαθηματικα παριστανω ως α*(-α), ετσι για να εχεις μια ευκολομνημονευτη εικονα του πραγματος.

Δεν εχει σημασια ποιά απο τις δυο ονομαζεις α και ποιά , αλλά να βρεις εξ αυτων των δυο την κατασταση η οποια εμπεριεχει και τις δυο.

Η συνθετη αυτη κατασταση ειναι διαφορετικη απο καθε μια συνιστωσα ξεχωριστα, οπως στην αντιδραση Υδρογονο + Οξυγονο ---> Νερο. Αλλο πραγμα το Υδρογονο, αλλο πραγμα το Οξυγονο και αλλο πραγμα το Νερο.
Αυτη η αντιδραση θα μπορουσε να γραφει και ως εξης: Υδρογονο*Οξυγονο = Νερο

Οπως καταλαβαινεις λοιπον, η μεση οδος την οποια αναζητας σε μερικες περιπτωσεις, οταν εισαι στο σταυροδρομι και παραλυεις μη μπορωντας να επιλεξεις, μπορει να βρεθει κανοντας την εσωτερικη αντιδραση μεταξυ των α, .
Δηλαδη: α*(-α) = ...

Η αντιδραση αυτη ειναι συνειδησιακης φυσης και μπορει να σε απεγκλωβισει οριστικα απο το αδιεξοδο της μη επιλογης.
Άβαταρ μέλους
Fotinoula
Site Admin

Δημοσίευση από Fotinoula »

Βάσω: Σημασία έχει να βιώνεις με επίγνωση όμως!

τελικά διαβάζοντας τα όσα γράφτηκάν κατέληξα οτι έιτε θέλεις να εκπροσωπέις το "πνευματικό", είτε το "υλικό", είτε και απο τα δύο,
το σημαντικό είναι να ζεις συνειδητά

γιατί αυτο το συνειδητά δεν έχει δρόμο συγκεκριμένο και σωστό, ονοματισμένο με την ταμπέλα του υλικού ή του πνευματικού, είναι το κλείδι για να ρουφήξεις τη ζωή σε όλες της τις εκφάνσεις
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

πραγματικά η ζωή μου είναι ένα εκκρεμές. Μου είναι αδύνατον να επιλέξω μεταξύ δύο πραγμάτων/δρόμων και για αυτό πάντα προσπαθώ να επιλέξω το ενδιάμεσο
.
Μην ξεχνάς, είμαι μόλις 20 χρονών
.

Θοδωρή είχα μια τέτοια κουβέντα με ενα γνωστό τις προάλλες...
Και μου είπε ακριβως αυτό....

Δεν του είπα ούτε αν έχει δίκιο, ούτε αν έχει άδικο..το μόνο που του είπα(γιατί με ρώτησε..)ήταν οτι πρέπει να σταματήσει πια να βρίσκει ως δικαιολογία την ηλικία του (21) και να προσπαθήσει να αναζητήσει αυτό που του λείπει...

Εσύ λες οτι μια ακολουθείς τη μια άκρη, μια την άλλη...αλλά τώρα λες οτι τελικά αποφασίζεις κάτι ενδιάμεσο....Ποιά είναι η μεσαία λύση τελικά για σένα???

Δεν το κρίνω...πρόσεχε...απλά έτυχε να έχω ακριβώς την ίδια συζήτηση και ο γνωστός μου είχε περίπου το ίδιο σκεπτικό με το δικό σου....

Και ακριβώς επειδή είσαι μόλις 20 χρονών, μπορείς ά-ν-ε-τ-α να ρισκάρεις και να φας τα μούτρα σου......και να πέσεις..και να ξανασηκωθείς...και μπορείς να αφήσεις τις μεσαίες λύσεις σε αυτούς που θέλουν λίγη δουλειά παραπάνω!
Εσυ μπορεί να επιλέγεις τα άκρα, αλλά ποτέ να μην είσαι ευχαριστημένος..και μετά να δρομολογείς στη ζωή σου την χρυσή τομή των άκρων και πάλι να σε καταβάλλει....

ΝΑ σκέφτεσαι (όπως το λαμβάνεις εσύ...είτε συναισθηματική, είτε νοητική σκέψη..) τι πραγματικά θέλεις....και όλα τα υπόλοιπα, μόλις αντιληφθείς αυτό, θα έρχονται φυσικά!!!!

:wink:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ναι ακριβώς Φωτεινούλα...

Ζω με επίγνωση σημαίνει, απλά, ΖΩ χωρίς πρότυπα!!!

Χωρίς πρότυπα, σημαίνει ότι είμαι ελεύθερος να επιλέξω κάθε στιγμή την ζωή μου, και να παίξω μαζί της όσο θέλω.

Ελεύθερος σημαίνει, ότι δεν φοβάμαι να τολμήσω

Τόλμη σημαίνει ότι δεν αφήνω τον Εαυτό μου έξω από την δράση μου.

Δράση σημαίνει αναγνώριση του πεδίου που βρίσκομαι

Το πεδίο που βρίσκομαι με φέρνει και στην πραγματικότητα της Υπαρξης μου

Η Υπάρξή μου δεν είναι ξεχωριστά από την θεότητα

Η θεότητα είναι η μία συνειδητότητα που μέσα της περικλείει τα πάντα.

Είμαι μέσα στα πάντα, και τα πάντα είναι μέσα μου.

Αυτή είναι η δική μου αλήθεια...

Εικόνα

Ελεύθερος σημαίνει, ότι δεν φοβάμαι να τολμήσω
Βάσω, σε ευχαριστώ... Θα κάτσω να το σκεφτώ πολύ αυτό, αν και ήδη μέσα μου ήχησε και βρίκε τον δρόμο του...

Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Η θεότητα είναι η μία συνειδητότητα που μέσα της περικλείει τα πάντα.

Είμαι μέσα στα πάντα, και τα πάντα είναι μέσα μου.
Αυτό για το χαμόγε Εικόνα λο της ημερας!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
eirini

Re: OI ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΙ

Δημοσίευση από eirini »

:x :x :x :x :x :x :x @};- @};- @};- @};- @};-
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Re: OI ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΙ

Ειρηνούλα μου, σ'ευχαριστώ πολύ για αυτήν την "ανασκαφή"... >:d<

Και για το κείμενο της Βασούλας, αλλά και για να δω πλέον με άλλα "μάτια" το τι καταπίεση περνούσα πέντε χρόνια πριν. :-( @};-

Βασούλα, Εμμάκι >:d< >:d< >:d<

Άβαταρ μέλους
Μπεττουλα

Re:

Δημοσίευση από Μπεττουλα »

Vaso έγραψε: Η εργασία μας δεν είναι εξωτερική, αγαπητέ μου φίλε...
Δεν έρχεται μόνο μέσα από σεμινάρια...
Εκεί παίρνεις την πρώτη ύλη για να δημιουργήσεις...
Την δημιουργία όμως την επιτελείς μόνος σου...χωρίς βοήθεια, ή τουλάχιστον χωρίς "εμφανή" βοήθεια.
:x :x @};-
Η εσωτερική σπουδαιότητα του ανθρώπου είναι το Φως που τον ακολουθεί, όπου και να βρίσκεται...Να πολεμάει γι' αυτήν την σπουδαιότητα είναι το ζητούμενο

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”