ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ - ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

ολιστική θεραπεία
και ο ρόλος της
επίγνωσης σ' αυτήν
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Πιστεύω ότι για όλα όσα συμβαίνουν στους ανθρώπους, φταίει αυτός ο "ενδιάμεσος" θεός που έχουν κατασκευάσει εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια οι "επιτήδειοι"...

Αυτός ο "ενδιάμεσος" θεός είναι που μας εμποδίζει να ζήσουμε αυθεντικά, γιατί αποδείχτηκε δια μέσου των αιώνων, ότι είναι ο θεός της πόλωσης και των αξιών...

Παρεμβλήθηκε μεταξύ της καρδιάς και του νου και έτσι η ψυχή μας σάστισε και έχασε την φυσική της ευγένεια, την ουσία της, το νόημα της ζωής...

Χωρίς την βαθύτερη επαφή με την αυθεντική Πηγή του, ο άνθρωπος έμεινε μόνος και ξένος, γεμάτος απορίες και το μόνό που τον γαληνεύει είναι η ελπίδα.

΄Οταν, από τις συνθήκες της φυσικής του ζωής, η ελπίδα δεν μπορεί να τον στηρίξει, τότε το οικοδόμημα καταρρέει και μαζί με αυτό ματαιώνεται και το ενδιαφέρον του για δράση.

Αυτό που διακατέχει τους καταθλιπτικούς είναι η ανία και η ατολμία καθώς και η αδικία που έχουν εισπράξει, που χωρίς να το καταλάβουν, το έχουν "προσαρτήσει" στον "ενδιάμεσο" αυτόν θεό.

Είναι η γνώση μόνο, που μπορεί να τους "βγάλει" από αυτήν την κατάσταση. Η γνώση της πνευματικής τους δομής είναι εκείνη που θα τους ωθήσει με θάρρος να αντικαταστήσουν τα "δεδομένα" ενός "εδνιάμεσου" θεού, πατώντας "delete" στις ανθρώπινες συνήθειες και εμμονές και "αντικατάσταση αρχείων" στις θεϊκές εντολές!

Χωρίς αυτήν την εργασία, δυστυχώς, τα κρούσματα μελεγχολίας θα αυξάνουν... :-(
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Vaso έγραψε: Είναι η γνώση μόνο, που μπορεί να τους "βγάλει" από αυτήν την κατάσταση. Η γνώση της πνευματικής τους δομής είναι εκείνη που θα τους ωθήσει με θάρρος να αντικαταστήσουν τα "δεδομένα" ενός "εδνιάμεσου" θεού, πατώντας "delete" στις ανθρώπινες συνήθειες και εμμονές και "αντικατάσταση αρχείων" στις θεϊκές εντολές!

Χωρίς αυτήν την εργασία, δυστυχώς, τα κρούσματα μελεγχολίας θα αυξάνουν.
..
:-(
@};-
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

Το παραπανω κειμενο εξηγει ακριβως τα αιτια και την θεραπεια...!!!!
Την διαδρομη πως καταληγεις και πως βγαινεις απο εκει!!!

@};- >:d<
Nαταλία-Νεφέλη

Δημοσίευση από Nαταλία-Νεφέλη »

Βάσω μου αυτό μου θυμίζει τον μεγάλο καθημερινό μου φίλο....τις κάρτες της Ρώρ!! Σκέφτομαι να τις πάρω για την συνάδελφο και να της τις χαρίσω! Νιώθω ότι θα της κάμω ένα μεγάαααααλο δώρο!! Τελικά όμως πέρα από τον ενδιάμεσο Θεό καλή μου είναι και ο απόλυτος υλισμός που μας έχει φέρει σε ένα σημείο να μην είμαστε πια σύγουροι για το τι μας χαρίζει πραγματικά την ευτυχία!!! Αν το καλοσκεφτείς Βάσω μου οι πιο πολλοί από αυτούς τους επιτήδειους που περιγράφεις είναι κι αυτοί θύματα πλάνης γιατί αυτό που συνέβη αρχίζει πολύ παλιά και βραχυκυκλώνει όλες τις γεννιές έκτοτε!! Ακόμα και οι Θύτες για μένα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ταυτόχρονα και Θύματα!!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Σιγά μην είναι θύτες...θύματα είναι κι αυτοί της ίδιας τους της παγίδας! :x

Αλλά τι σημασία έχει αν είναι θυτες ή θύματα, αφού οι ρόλοι εναλλάσσονται σε όλους τους ανθρώπους?
Σημασία έχει να μπορείς να είσαι ο Εαυτός σου, χωρίς ρόλους... :x

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Παρεμβλήθηκε μεταξύ της καρδιάς και του νου και έτσι η ψυχή μας σάστισε και έχασε την φυσική της ευγένεια, την ουσία της, το νόημα της ζωής...
Θεωρώ ότι το φαινόμενο του υλισμού είναι το αποτέλεσμα της παραπάνω αιτίας!! @};-
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Nαταλία-Νεφέλη

Δημοσίευση από Nαταλία-Νεφέλη »

Vaso έγραψε:Σιγά μην είναι θύτες...θύματα είναι κι αυτοί της ίδιας τους της παγίδας! :x

Αλλά τι σημασία έχει αν είναι θυτες ή θύματα, αφού οι ρόλοι εναλλάσσονται σε όλους τους ανθρώπους?
Σημασία έχει να μπορείς να είσαι ο Εαυτός σου, χωρίς ρόλους... :x
Οχι δεν έχει σημασία αλλά αν τους δούμε κι αυτούς όπως πράγματι είναι τους κατανοούμε διαφορετικά κι ετσι διαφοροποιείται και η στάση μας απέναντη σε αυτούς και την φριχτή πλάνη τους.
Νομίζω όμως ότι κατά κάποιον τρόπο όλα αυτά μαζί βαδίζουν Δώρα μου! Η ύλη ήταν κάτι για το όποίο η Εκκλησία μας γέμιζε μια ζωή ενοχές. Η αφθονια ήταν κάτι καταδικαστέο! Και σε αυτό ξέσπασε η ανθρωπότητα με την πρωτη ευκαιρία!
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Και σε αυτό ξέσπασε η ανθρωπότητα με την πρωτη ευκαιρία!
Ακριβώς.. ’λλωστε για να ισορροπήσει κανείς πρέπει να γνωρίσει και τα δύο άκρα. Τον μεσαίωνα της πνευματικότητας τον περάσαμε, τώρα μπαίνουμε στον μεσαίωνα του υλισμού..
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Fotinoula
Site Admin

Δημοσίευση από Fotinoula »

VasilisM έγραψε:Τον μεσαίωνα της πνευματικότητας τον περάσαμε, τώρα μπαίνουμε στον μεσαίωνα του υλισμού..
καλό, δεν το είχα σκεφτει ποτέ ετσι
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Deukalion

Δημοσίευση από Deukalion »

Μπορεις Βάσω να γράψεις λιγα για αυτον τον ενδιάμεσο Θεό; :-D
Οχι για καποιο αλλο λογο αλλα για να τον βρω σε μενα τουλαχιστον
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Deukalion έγραψε:Μπορεις Βάσω να γράψεις λιγα για αυτον τον ενδιάμεσο Θεό; :-D
Οχι για καποιο αλλο λογο αλλα για να τον βρω σε μενα τουλαχιστον
Oλόκληρο το φόρουμ για τον ενδιάμεσο Θεο γραφει... @};-
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ναι Πάρη... αναζήτησε και θα βρεις!

Οι απαντήσεις έρχονται, όταν είσαι έτοιμος να εμβαθύνεις στις ερωτήσεις σου...

:x

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Και εγώ Πάρη μια απο τα ίδια ήθελα να σου απαντήσω!! @};-
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Deukalion

Δημοσίευση από Deukalion »

Το πρωτο που εκανα πριν γραψω ηταν αναζητηση αλλα δεν βρηκα κατι...Ισως δεν ηταν σωστοι οι όροι
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ο ενδιάμεσος θεός, Πάρη, είναι ο πατέρας μας!

Είναι όλες αυτές οι πεποιθήσεις του που μας κληρονομεί...
Η συμπεριφορά του προς τα ένστικτα μας
Η σταθερότητα και η αγάπη που μας μεταδίδει στην διάρκεια των παιδικών χρόνων μας, που αν εκλείψει μπορεί να ζούμε στην αγωνία και τον φόβο για όλη μας την ζωή...
Είναι η πνευματική μας εξισορρόπηση, στα χρόνια που δεν έχουμε αντίληψη του αληθινού μας Εαυτού.

Μέσα σε ένα παιδικό μυαλό η Πατρική Αρχή ειναι ο θεός.
και η Μητρική Αρχή, είναι η θεά.

Ανάλογα με τις συναισθηματικές τους εμπλοκές, τις νουθεσίες τους, την θρησκευτική τους αντίληψη, την αγάπη που μπορούν να δώσουν και να πάρουν, τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις τους από εμάς, διαμορφώνεται και ο θεός της καρδιάς μας.

Ο εσωτερικός κόσμος ενός παιδιού διαστρεβλώνεται μέσα στην φυσική επαφή μαζί τους, αν οι ίδιοι δεν γνωρίζουν τον ρόλο τους στην ζωη των παιδιών τους.

Οι πράξεις τους γίνονται η επόμενη τιμωρία μας, γιατί μας ανοίγουν έναν δρόμο πρότυπης συμπεριφοράς μέσα στην οποία χάνεται η αυθεντικότητα και η θεϊκή Παρουσία εντός μας!

Δυστυχώς δεν είναι εύκολο να "παραβλέψουμε" τον δρόμο που μας άνοιξαν, αν δεν προσπαθήσουμε να βρουμε την αλήθεια εντός μας.

Ο θεός μας τις περισσότερες φορές είναι θυμωμένος και εκδικητικός, ενοχικός και απορρριπτικός και το κυριότερο χρειάζεται όρους για να μας αγαπήσει...
Η θλίψη των ανθρώπων τους κάνει αδύναμους και κοινωνούς μιας αλήθειας που είναι πολύ λίγη για να κρατήσει την ζωή σε δράση και διαρκή κίνηση... Και αυτή η ακινησία, δυστυχώς μεταδίδεται και στις επόμενες γενιές...΄Ολα πρέπει να ελεγχθούν, γιατί η ακινησία μπλοκάρει την σκέψη και το συναίσθημα και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει ο μηχανισμός αυτός να υποχωρήσει, αφήνοντας την Παρουσία εντός μας να αφυπνιστεί...

Γι' αυτό προκύπτει ο έντονος υλισμός, που δρα "θεωρητικά" σαν μια εξωτερική κίνηση στην εσωτερική ζωή που "αργοπεθαίνει"...

@};-

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΘΕΡΑΠΕΙΑ”