Vaso έγραψε:βρε Ευούλα, αφοριστικά μιλάς και εσύ!
γιατί αυτό είναι η αλήθεια, τουλάχιστον αυτή που εγώ έχω βιώσει...
η επιστήμη ενδιαφέρεται για την εξέλιξη και όχι για τον άνθρωπο.
Εκείνος θα επιβιώσει όπως και να έχει!
η τεχνολογία ενδιαφέρεται για την πρόοδο και όχι για τον άνθρωπο...
Εκείνος θα προοδεύσει όπως και να έχει!
η θρησκεία ενδιαφέρεται για τον θεό και όχι για τον άνθρωπο
Εκείνος θα σωθεί όπως και να έχει!
Κάποιος βρε παιδιά να ενδιαφερθεί και για τον άνθρωπο????
εεεεεεεεε!!!!

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πού βρίσκεται ο αφορισμός.
Έχουμε πάρει μια απρόσωπη έννοια και την προσωποποιούμε...
Κι όμως ο σκοπός της επιστήμης αυτός θα έπρεπε να είναι, ο άνθρωπος.
Ας δούμε την συνολική εικόνα... Έχουμε ίντερνετ που μας επιτρέπει να επικοινωνούμε, τρεχούμενο νερό στα σπίτια μας, ηλεκτρικό, αυτοκίνητα, τηλέφωνα, έχει ανέβει το βιοτικό επίπεδο ζωής, η ιατρική έχει κάνει άλματα..
’ρα η επιστήμη είναι κακή;
Ή η χρήση της;
Είναι κακή η τηλεόραση εξ' ορισμού; Ή τα προγράμματα που έχουν επιλεγεί;
Μιας και αναφερθήκατε στα εμβόλια για την γρίππη των χοίρων, η Roche, η εταιρεία η οποία παράγει το εμβόλιο, απαγορεύει σε φτωχές χώρες να το φτιάξουν μόνες τους.
Παράλογο, αν σκεφτούμε πως οι εταιρείες δεν κάνουν έρευνες, άρα δεν έχουν και δικαίωμα στην πατέντα.
Οι έρευνες χρηματοδοτούνται από τα κράτη δηλαδή όλοι εμείς πληρώνουμε, και μετά το διαθέτουν σε όποια εταιρεία κρίνουν για να κάνει μαζική παραγωγή, η οποία βέβαια και ελέγχει τις τιμές.
Το Tamiflu επειδή σε λίγο καιρό λήγει ο χρόνος αποκλειστικής διάθεσης, από τη συγκεκριμένη εταιρεία ε, δεν είναι δύσκολο να κάνουμε τους συνειρμούς... και αν σκεφτούμε και ποιοί είναι οι μέτοχοι...
Μπορούμε όμως να δαιμονοποιήσουμε όλα τα εμβόλια;
Μπορούμε να κατηγορήσουμε την Ιατρική γενικά ή την περιχαράκωση των εκπροσώπων της και τα κίνητρα που κρύβονται από πίσω;
Έτσι όπως πηγαίνουν τα πράγματα... το μόνο που φαίνεται πως θα σώσει τον άνθρωπο και τον πλανήτη είναι μια νέα αντίληψη... πέραν των σερβιρισμένων κι έτοιμων... και μια γερή αναθεώρηση της ζωής μας όπως την έχουμε συνηθίσει...
Καλλιόπη, μην ανησυχείς... μάλλον δεν θα χρειαστεί να χάσει χρονιά ο Ταξιάρχης, διότι με όσους έχω συζητήσει, συμπεριλαμβανομένων και παιδιάτρων, ουδείς θέλει να εμβολιάσει το παιδί του και είναι πολλοί αυτοί που βλέπουν τα παιχνίδια των εταιρειών από πίσω.
Είναι κι αυτό κάτι ε;