ΘΕΛΩ......!!!

καμιά φορά ξεχνιόμαστε...
και εκτός από την "καλημέρα"
λέμε και ότι νιώθουμε!!
Άβαταρ μέλους
angela_al

Δημοσίευση από angela_al »

Παράξενο όμως είναι, με τίνος πρωτοβουλία καλέσαν παπά για εξομολόγηση; Υποθέτω ότι δεν ήταν υποχρεωτική...
:-?
L' Amor che move il sole e l'altre stelle
Dante Aligieri
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

Καλα μου σηκωθηκε η τριχα καγκελο :P :P
Καινουργια εξυπναδα ειναι αυτη στο 2009 :-? και ποιος αποφασιζει χωρις να εχουν παρει γνωμες απο τον συλλογο Γωνεων και κηδεμονων??
στην εποχη μας ηταν υποχρεωτικο το εκλησιασμα , και η παρουσια μας στους χαιρετισμους απο εκει εμπαινε ο βαθμος και η διαγωγη μας αλλα εχουν περασει και 30 χρονια ..
Αντε γιατι τα πηρα τωρα :D :D :D
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

χαχα ο δικος μου αν ήταν θα ελεγε "εμενα η μαμα μου απο μικρό μου λεει να φροντίζω το πουλί μου"
Ακουσον ακουσον... :-o
ααααααααααααα =)) =)) =)) αααααααααααααα =)) =)) =)) =))
Ταξιάρχη μεγάλε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μαρούλα, να πεις της κόρης σου να μην δεχθεί...
Και να τους πει ότι εσύ είσαι ενήμερη και συμφωνείς...

Τι άλλη μ@@ια θα ακούσω... :? :? :?
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από AMALIA »

Οπως φαινεται πολλες ακομα :D :D :D

Ο Ταξιαρχης ολα τα λεφτα !!! ;)
Σφαιρουλα :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
Αμαλία

Δημοσίευση από Αμαλία »

galazia_sfaira έγραψε:χαχα ο δικος μου αν ήταν θα ελεγε "εμενα η μαμα μου απο μικρό μου λεει να φροντίζω το πουλί μου"
Ακουσον ακουσον... :-o
=)) =)) =)) =)) =)) =)) =))
Εικόνα

Είναι βολικό να γίνεσαι καλός άνθρωπος από φόβο, από το να γίνεσαι συνειδητός στην Αγάπη και να τους έχεις όλους εναντίον σου...
Άβαταρ μέλους
ksan8oula

Δημοσίευση από ksan8oula »

Μαιρη σηκω αυριο σε παρακαλω και πηγαινε στο σχολειο της μικρης..

ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ αυτου του κοσμου ,ποθ περναει απο το χερι μας να τα αλλαξομε ασ μη τα αφηνουμε ετσι........ :mad: :mad: :mad:

τα νευρα μου γμτττττ
Κανείς δεν θα σου απαντήσει τι είναι αλήθεια, γιατί αυτό που θα σου πει είναι μόνο η δικιά του!Βάσω Νικολοπούλου
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Τι μου θυμίσατε τώρα .
Πριν 30 χρόνια, όπως λέει και η Αμαλία είχαμε υποχρεωτικό εκκλησιασμό ,εξομολόγηση,
και άλλα πολλά υποχρεωτικά στο σχολείο.
Τότε όμως ήταν αλλιώς , αλλά σήμερα δεν δικαιολογείται.
Επίσης άκουσα , ότι ο αρχιεπίσκοπος θα προσπαθήσει
να επαναφέρει το μάθημα των θρησκευτικών ως υποχρεωτικό.
Λοιπόν , εμένα μου έκανε καλό η υποχρεωτική εξομολόγηση , όταν
στα 13 μου,μας πήγαν να εξομολογηθούμε και αντίκρισα
μπροστά στα μάτια μου την υποκρισία και την ανηθικότητα,
όταν μετά τα συνήθη αν παίρνω κρυφά λεφτά από την μάνα μου,
αν λέω ψέματα , ο παπάς άρχισε να με ρωτά αν έχω αγόρι ,
τι μου κάνει και που με αγγίζει και όταν εγώ του έλεγα ότι όχι δεν έχω
αυτός συνέχιζε να ρωτά και άλλα σεξουαλικά υπονοούμενα , μέχρι
που σηκώθηκα και έφυγα έξαλλη.
Τότε μ' αυτό το περιστατικό κατάλαβα πολλά πράγματα και δεν έχω πάει από τότε να εξομολογηθώ .
Δεν μου χρειάζεται άλλωστε παπάς για να εξομολογηθώ ;)
Εδώ μέσα υπάρχουν οι πλέον ιδανικοί ε ξομολόγοι ;)
:* :* :* :*
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Δημοσίευση από VasilisM »

Καλά είναι απίστευτο αυτό που ζούμε... υπάρχουν δηλαδή γονείς που συμφωνούν με αυτό; Καλύτερα να μάθετε ποιου πανέξυπνου λυτρωτή των παιδικών ψυχών, ήταν αυτή η φαεινή ιδέα να γίνει εξομολόγηση στα παιδάκια, και να γίνει μια συζήτηση επ αυτού!
Φορτώστε πράμα στην πλάτη μας ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!!! Μήπως να κάνουμε και μπάνιο με μαγιό;
Ταξιάρχης :thumbsup:
Καλλιόπη rulez :thumbsup: :thumbsup:
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
ksan8oula

Δημοσίευση από ksan8oula »

Δεν εχω ακομα κατασταλαξει για το θεμα της εξομολογησης και δε μπορω να εκφερω γνωμη :-? Αλλα προς θεου οχι και στα παιδια ....
Κανείς δεν θα σου απαντήσει τι είναι αλήθεια, γιατί αυτό που θα σου πει είναι μόνο η δικιά του!Βάσω Νικολοπούλου
Άβαταρ μέλους
VasilisM

AXIA έγραψε:Τι μου θυμίσατε τώρα .
Πριν 30 χρόνια, όπως λέει και η Αμαλία είχαμε υποχρεωτικό εκκλησιασμό ,εξομολόγηση,
και άλλα πολλά υποχρεωτικά στο σχολείο.
Τότε όμως ήταν αλλιώς , αλλά σήμερα δεν δικαιολογείται.
Επίσης άκουσα , ότι ο αρχιεπίσκοπος θα προσπαθήσει
να επαναφέρει το μάθημα των θρησκευτικών ως υποχρεωτικό.
Λοιπόν , εμένα μου έκανε καλό η υποχρεωτική εξομολόγηση , όταν
στα 13 μου,μας πήγαν να εξομολογηθούμε και αντίκρισα
μπροστά στα μάτια μου την υποκρισία και την ανηθικότητα,
όταν μετά τα συνήθη αν παίρνω κρυφά λεφτά από την μάνα μου,
αν λέω ψέματα , ο παπάς άρχισε να με ρωτά αν έχω αγόρι ,
τι μου κάνει και που με αγγίζει και όταν εγώ του έλεγα ότι όχι δεν έχω
αυτός συνέχιζε να ρωτά και άλλα σεξουαλικά υπονοούμενα , μέχρι
που σηκώθηκα και έφυγα έξαλλη.
Τότε μ' αυτό το περιστατικό κατάλαβα πολλά πράγματα και δεν έχω πάει από τότε να εξομολογηθώ .
Δεν μου χρειάζεται άλλωστε παπάς για να εξομολογηθώ ;)
Εδώ μέσα υπάρχουν οι πλέον ιδανικοί ε ξομολόγοι ;)
:* :* :* :*
Ναι αλλά όχι να νιώθει και ενοχές το παιδάκι που αυνανίζεται, αν είναι δυνατόν..δήλαδή τι πιο φυσιολογικό;
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Βασίλη μου αυτά παθαίναμε τότε,
αλλά σήμερα μπορούμε να αλλάξουμε πολλά
αν μιλήσουμε στα παιδιά μας με ειλικρίνεια και αλήθεια
για να μην μπορεί να τα χειρίζεται κανείς
και για οποιοδήποτε λόγο.
:*
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Τόσο προφανής η λύση και όμως κανείς δεν το κάνει..
Είναι σαν την κοινή λογική ένα πράγμα, όλοι την καταλαβαίνουν αλλά κανείς δεν την πράττει. :-D :x
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Εγώ πάντως την γλύτωσα...

Δεν έχω κάνει ποτέ στην ζωή μου εξομολόγηση σε παπά...΄Ασε που θα τον έφτυνα και θα είχαμε άλλα... :D :D

΄Ισως γιατί το σχολείο μου ήταν ξενόγλωσσο και δεν ήταν και τόσο φαν της ρήσης "Ελλάς-θρησκεία-οικογένεια"...

Δεν ξέρω τι θα πει εξομολόγηση...Και δεν το βίωσα ποτέ ούτε με τα παιδιά μου...΄Ισως κάποιος προφύλαξε αυτούς στο σχολείο που θα σκέφτονταν να κάνουν κάτι τέτοιο, από μένα! :D

Μαιρούλα, εσύ είσαι ο κηδεμόνας τους και εσύ μπορείς να τα προφυλάξεις μόνο...
Οι άλλοι την δουλειά τους κάνουν... Είναι θέμα που σηκώνει καταγγελία...

Εδώ κανουν τα αίσχη, ο αυνανισμός τους μάρανε... :? :?
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Ούτε εγω παιδια εξομολογήθηκα ποτε αν καιπηγα ενα φεγγαρι κατηχητικό και ειχα και την συνοψη μερες του Πασχα.....
Ο Ταξιάρχης δεν παει σε καμια εκδηλωση εκλησιαστική χωριςι ομως να του πω εγω το οτιδηποτε.
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Νομιζω οτι το ολο θέμα εχει πολλες προεκτάσεις που δεν φαίνοτναι αμεσα.
Κατα την γνωμη μου αν ημουν στην θεση της Μαιρης δεν θα εκανα τίποτα , περαν του να μιλήσω και να διδάξω τα παιδιά μου.
Ζει σε ενα μικρο μέρος που ειτε το θέλουμε ειτε οχι , οτι πει και κανει θα εχει αντίκτυπο σε ολους και δεν γνωρίζω κατα πόσο μπορει ο καθενας να βρισκεται στο ματι του κυκλώνα και να περιθωριοποιειται ..δλδ αν μπορει να το αντεξει εχει καλως..αν οχι ...
Επίσης σκέφτομαι σε τι θα βοηθήσει μια καταγγελία η διαμαρτυρία οπως διαβαζω ..

Είμαστε στην Ελλάδα και ο Χριστιανισμός ειναι η επισημη θρησκεια του κράτους. Η εξομολογήση ειναι μυστηριο της αποδεκτης θρησκείας..οποτε δεν θεωρειται πτέσμα η αδικημα. Εκτος αυτού απ οτι καταλαβαίνω κανεις δεν υποχρέωσε τα παιδιά να το κανουν.
Οπως εμεις εχουμε τις δικες μας ιδεες και κάνουμε οτι κανουμε , ετσι και οι αλλοι ειναι ελευθεροι να ασκούν οτι νομίζουν .

Προσωπικά , δεν εχω εξομολογηθεί ποτέ και δεν προτίθεμαι να το κανω. Το θεωρούσα πάντα [ απο τοτε που θυμαμαι] βλακωδες και παραλογο. Απο που κι ως που πρεπει να μιλήσω σε ενα αλλο ανθρωπο για τις μύχιες σκέψεις μου...κλπ αν θέλω να επικοινωνήσω με την Θεότητα δεν χρειάζομαι μεσάζοντα και αυτο το ενιωθα πολυ πριν ανακατευτω με τον εσωτερισμό , μυήσεις κλπ.

Τα λεγόμενα μυστήρια εχουν συμβολική σημασία και μόνο. Αρα και κάποιες τροποποιησεις δεν πειράζουν ..το υποσυνειδητο προγραμματίζεται και επαναπρογραμματίζεται.
Θεωρητικα η εξομολογήση γίνεται για να ''αφήσουμε'' το παρελθόν στο θεό [ αφου εχει επελθει περίοδος καθαρσης και εξαγνισμού] και για να βιώσουμε την ταπέινωση.
Στην δική μου θέαση ολα αυτα είναι ανεφάρμοστα και ματαια. Η κάθαρση και ο εξαγνισμός δεν γίνεται με το να μην τρωμε πρωτείνες και να φορτώσουμε τον οργανισμό μας ζάκχαρα και αμυλο , ουτε με το να μιλήσουμε σε ενα αμφιβόλου ποιότητας ανθρωπο για τις σεξουαλικές μας επιδόσεις..[ σιγα τα γκάζια πια]
Η δε ταπείνωση, εδω μου μοιαζει πιο πολυ με καταπίεση και ψυχικό βιασμο παρα με μεθοδο ενωσης. Εκτός που ποτε δεν μπορεσα να καταλάβω πως μπορει ενα ανθρωπινο ον να αποβαλλει την ετερότητα αφου ο μονος λόγος ενσαρκωσης ειναι ακριβως αυτο , η βιώση της μοναδικότητας και του ατόμου. Για μενα ο στόχος είναι να συμπλέουμε μεσα στην ετερότητα και οχι να γίνουμε μια μαζα πανομοιότυπη χωρις στοιχεία προσωπικότητας.

Αν αρχίσουμε και αναλυουμε στα παιδιά μας οτι διαβάζουν στα βιβλία των θρησκευτικων και αντι να τα αφήνουμε στο παραμύθι τα προκαλουμε να σκεφτούν , τοτε απο μονα τους , θα δράσουν οπως νιώθουν και δεν θα χρειάζεται ουτε επανασταση , ουτε τίποτα.

Προχθες μου ειπε οι μικρός ενα ανεκδοτο..
>>Τρεις ανθρωποι αφου πεθαναν πήγαν εκεί που κρινουν τις πράξεις μαμά..

Αναβει η λυχνία μου, εμενα και ρωτάω..
<<δλδ που παιδί μου?>>

>> κάπου ενδιάμεσα που κατι γίνεται και μετα πανε στο παραδεισο και στην κολαση...μου λεει

Ωπα λεω ..μπηκαμε στο αστρικό ....για να δούμε την συνεχεια..

>> Οταν εφτασαν στον Αγιο Πέτρο , εκεινος ρωταει τον πρωτο...Εχεις κάνει αμαρτίες τέκνο μου ?
>> Μόνο μια φορα Αγιε μου απατησα την γυναικα μου αλλα το μετάνοιωσα....αληθινα..
>> Τοτε ο Αγιος ανοιγει μια μεγαλη πορτα και περναει την ψυχη στον παραδεισο.
>> Πάει στον επόμενο και ξαναρωταει τα ιδια ..Εκεινος του λεει οτι κάποτε μεθυσε και εκανε ατασθαλιες αλλα εχει μετανιώσει κλπ Τον περναει και αυτον στο παράδεισο.
>> Μετα ο Αγιος απευθύνεται στον τρίτο..Εσυ τεκνο μου του λεει..
>> Εγω Αγιε Πετρο μου, δεν εχω κανει ποτε καμια αμαρτία. Τοτε ο Αγιος ανοιγει τον υπολογιστή του [ καλα κρατιομουν να μην ξεκαρδιστώ και χαλασω τον συνειρμό ,,με την τεχνολογία] και διαβαζει τα αρχεία του νεκρού [ φακελωμενος κι αυτος] και βλέπει οντως οτι αυτος ηταν αναμάρτητος.
Ανοίγει μια μεγάλη πόρτα και του λεει να περάσει, αλλα εκει ηταν η κόλαση...
Ρωταει τοτε ο ταλαιπωρος αθωος..<< Μα γιατι αφου δεν εκανα τιποτα >>
>> Κοιτα φίλε ..λεει ο Αγιος..<< Η αμαρτιά συγχωρείται αλλα η μαλακία ποτέ..>> .

Εγω γελουσα και τοτε με ρωτάει ο μικρός ..
Αστειο είναι αλλα μηπως δεν θα επρεπε να το λεω εγω ?
Εκστασιασμενη απο την ''σοφία '' του μικρου , του λεω << ναι παιδί μου, εχει πλακα αλλα δεν ειναι για την ηλικία σου ..αλλα δεν χαθηκε και ο κόσμος >> [ αφου το σκέφτηκε μονος του ειπα, γιατι να δωσω εκταση..]>>

Και τι γυριζει και μου λέει..<< να, ΦΟΒΑΜΑΙ τον Αγιο Πέτρο >>
Κοκκαλο εγω και αρχισα την θεωρία περι ενοχων , θρησκειας, συστηματων , πνευματων και οτι ηξερα ....
Δεν σεβόταν , δεν αγαπούσε αλλα φοβόταν....

Πάντως αυτο που αντιλαμβάνομαι ειναι οτι οπως εμεις εχουμε καποιες χ αποψεις και με αυτες ζούμε και μεγαλώνουμε και τα παιδιά μας , ετσι και οι αλλοι εχουν τις δικες τους και ολες μπορει να ειναι [ και μάλλον ειναι] σωστες αν μας κανουν και νιωθουμε καλά και αρμονικα με τον εαυτό μας.....στην περιπετεια που διασχίζουμε.

Επιστροφή στο “Η ΠΑΡΕΑ - ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!”