Μάνος έγραψε:Βάσω έγραψε:αλλά όλα τα άλλα περί οικογένειας και θρησκείας και ηρωικών Ελλήνων, είναι χέσε μέσα...
Σε αυτό συμφωνώ κι εγώ Βασούλα μου!
Εκτός από τις διαφημισείς που δεν έχει άδικο, θεωρώ ότι δεν έχει άδικο και σε ότι έχει να κάνει με τους ποιητές μας (Παλαμάς, Εμπειρίκος, Ελύτης, κλπ...) - Προσωπική μου άποψη

Μάνο μου ίσως από την δική σου θέση να έχεις δίκιο...Όμως ξεχνάς ίσως ότι την ποίηση και την λογοτεχνία, δεν μαθαίνεις να την αγαπάς στο σχολείο, μάλλον περισσότερο την σιχαίνεσαι, όπως όλα τα μαθήματα...Εγώ αγαπούσα μόνο την έκθεση...Όλα τα άλλα ήταν στα παλιά μου τα παπούτσια...Όμως διάβαζα πολύ άλλα βιβλία, γιατί ήταν δική μου ανάγκη, δεν μου την έμαθε το σχολείο...
Αν αναπτύσσεται το ενδιαφέρον για διάβασμα λογοτεχνικών έργων και μελέτη της ποίησης αφορά ένα μεταγενέστερο από το σχολείο στάδιο, που ο άνθρωπος αρχίζει να αναπτύσσει μόνος του τα ενδιαφέροντά του...
Δηλαδή το ότι εμείς μαθαίναμε στο σχολείο για τον Παλαμά, τον Σολωμό και τον Βαλαωρίτη (Ελυτης νομίζω δεν υπήρχε τότε στα σχολεια), κανείς μας μετά δεν θυμόταν ούτε που γεννήθηκαν...Το ενδιαφέρον αναπτύσσεται από τον καθένα και όχι από το σχολείο...
Εγώ πχ. λάτρευα τον Καζαντζάκη, αλλά καμία αναφορά δεν υπήρχε γι' αυτόν στο σχολείο...όχι στο δημοτικό, αλλά ούτε καν στο γυμνάσιο...
Το σχολείο είναι καταστροφικό για τα παιδιά, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, όχι τώρα, αλλά, από όσο θυμάμαι και εγώ, και πιο παλιά...
Το μόνο χρήσιμο που βλέπω είναι ότι μαθαίνεις την γλώσσα σου και αριθμητική...Όλα τα άλλα είναι για τον (μπιμπ)
Σαν σφαιρική αντίληψη άντε να το καταλάβω. Να ξέρεις που βρίσκεται η Αμερική ή η Ρωσία πχ. ...Τίποτα άλλο όμως!
Άσε που εγώ δεν θυμάμαι ούτε που είναι η Ηγουμενίτσα...
Και σαν και εμένα και άλλοι πολλοί...
Όσο για τους αγίους, ε, δεν θέλεις να σου πω την γνώμη μου, άσε που την ξέρεις...
Εξαρτάται λοιπόν από τον καθένα μας τι θέλει να γίνει αν μεγαλώσει, για να πάρει το σχολείο σοβαρά...
Εγώ ήθελα να γίνω Άνθρωπος και έτσι το είδα σαν μορφή κοινωνικοποίησης περισσότερο, παρά επιμόρφωσης...
Ειδικά τα χρόνια του δημοτικού...
Η δική μου άποψη είναι αυτή, φυσικά δεν λέω ότι είναι σωστή για όλους ε?