ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10

Re: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10 »

Για να μη μιλήσουμε για πορτοκάλια,λεμόνια,ελαιόλαδο και πατάτες,τις οποίες μας αναγκάζουν να εισάγουμε από Αίγυπτο :-o

Σοφάκι ωραίο το άβαταρ :x
''Οταν μπορεί ένας, μπορούν όλοι αρκεί να θέλουν!!"

-Το "ναί"σου να είναι ναί καί το "όχι"σου να είναι όχι-

-Σύμπαν,τι κάνεις αυτό το διάστημα???
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Ευχαριστώ Δημήτρη μου! >:d<
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Ελενίτσα

Δημοσίευση από Ελενίτσα »

Ακόμη και την καρφίτσα, την εισάγουμε ~x(
Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.

Είμαι Άνθρωπος! @};-
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Πιστεύω πως... Όσοι μάθανε να βολεύονται, θα αναγκαστούν να ξεβολευτούν... Όσοι μάθαν να τα πέρνουν έτοιμα, θα αναγκαστούν να δουλέψουν για αυτά... Και όσοι μάθαν πως δεν είναι παραγωγικοί και δημιουργικοί, θα αναγκαστούν να δουν πως αυτό είναι ένα ψέμα... Αληθινό μόνο για όσο συνεχίζουν να το πιστεύουν... @};-
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Valia

Δημοσίευση από Valia »

ναι ρε Σοφάκι :x
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Oι συνέπειες της ολικής χρεοκοπίας: Ζητήθηκαν οι πρώτες κατασχέσεις δημόσιας περιουσίας

Άμεσος κίνδυνος έναρξης κατάσχεσης κρατικών περιουσιακών στοιχείων ανακύπτει πλέον από εκατοντάδες περιπτώσεις θεσμικών επενδυτών ή φυσικών προσώπων οι οποίοι αρνήθηκαν να μπουν στο κούρεμα και προσφεύγουν ο ένας μετά τον άλλον στα δικαστήρια σε όλο τον πλανήτη. Η ταχεία απονομή δικαιοσύνης τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο βαθμό υπολογίζουν ότι θα τους επιτρέψει εντός τριετίας να αρχίσουν οι κατασχέσεις!

Εκτός από ομολογιούχους στην Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και την Βρετανία 110 Γερμανοί μικροεπενδυτές, κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, κετάφυγαν στα δικαστήρια ζητώντας αποζημιεώσεις, σύμφωνα με την Deutche Welle, καθώς όπως υποστηρίζουν, με το κούρεμα έχασαν σχεδόν το 90% της επένδυσής τους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η νομική εταιρία του Αμβούργου Gröpper Köpke ανακοίνωσε σήμερα ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα 110 ατόμων, που έχουν στην κατοχή τους ομόλογα του ελληνικού κράτους και τα οποία χάνουν με το κούρεμα ως και το 90% των επενδύσεων τους.

Η προσφυγή που προετοιμάζει το δικηγορικό γραφείο στρέφεται τόσο εναντίον γερμανικών τραπεζών όσο και του ελληνικού κράτους ζητώντας αποζημιώσεις μέσω της κατάσχεσης κρατικής περιουσίας!

Οι μικροομολογιούχοι προσάπτουν στις τράπεζες «τους συμβούλευσαν λανθασμένα» όταν τους είχαν συστήσει να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα και σε ότι αφορά το ελληνικό δημόσιο είναι πολύ συγκεκριμένοι: "Τους έφαγε τα λεφτά"!

Η δε πρόθεση του ελληνικού κράτους να εφαρμόσει το ‘κούρεμα’ δια νόμου αναδρομικά, σημαίνει νομική εταιρία πράξη «απαλλοτρίωσης χωρίς καταβολή αποζημίωσης» και θα πρόσβαλε καιτην ελληνογερμανική σύμβαση για την προστασία των επενδύσεων.

Η εν λόγω νομική εταιρία γνωστοποιεί ακόμη ότι ήδη συνεργάζεται με δικηγόρους στις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ελλάδα, επειδή σε αυτές τις χώρες θα γίνουν οι προσφυγές κατά του ελληνικού δημοσίου.

Κατασχέσεις εληνικής δημόσιας περιουσίας ζητάνε και άλλοι πιστωτές σε ΗΠΑ, Βρετανία κλπ

Την ίδια στιγμή το κλίμα της ολικής χρεοκοπίας εμπεδώνεται στις διεθνείς αγορές με καταστροφικές συνέπειες για την αξία και των νέων ελληνικών ομολόγων, τα οποία διαπραγματεύονται στο … 18% της αξίας τους (!) καταδεικνύοντας ότι οι αγορές στον πλανήτη Γη θεωρούν ότι η αξία των ελληνικών ομολόγων, παρά τις διαβεβαιώσεις της ΕΚΤ του ΕFSF και δεν συμμαζεύεται είναι ίση με την αξία μιας ακριβήςς ταπετσαρίας που βάζουν στα σπίτια τους.

Το ομόλογο 11ετούς διάρκειας και ημερομηνία λήξεως στις 24/2/2023 διαπραγματεύεται στο 26% με 27% της ονομαστικής του αξίας που προσδιορίζει την απόδοσή του στο 19%. Το συνολικό ύψος του νέου αυτού ομολόγου ανέρχεται σε 2,7 δισ. ευρώ.

Οι ιδιαίτερα χαμηλές τιμές των νέων ελληνικών ομολόγων που λαμβάνουν από σήμερα οι επενδυτές τα λένε όλα για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων PSI : η Ελλάδα δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε τα νέα ομόλογα και, αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, τότε θα ανοίξουν νέες συζητήσεις για τα ομόλογα αγγλικού δικαίου καθώς και για τα δάνεια της Τρόικας.

Και μέσα σε όλα αυτά ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε πως ακυρώνει τα κεφάλαια του προηγούμενου προγράμματος που δεν έχουν ακόμα διατεθεί.

Μέχρι σήμερα είχε καλλιεργηθεί η εντύπωση πως η Ελλάδα θα λάμβανε τα εναπομείναντα 9,7 δισ. ευρώ από την αρχική Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης που είχε συνομολογήσει με το ΔΝΤ ύψους 30 δισ. ευρώ. Από το Μάιο 2010 η χώρα μας έχει εισπράξει 20,3 δισ. ευρώ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Ελενίτσα

:? :?
Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.

Είμαι Άνθρωπος! @};-
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

το βρήκα από ένα τυχαίο ταξίδι στο ιντερνετ :cry:

Εικόνα

Πέρα απο όλα αυτά τα χαμένα κορμιά να θυμηθείτε να ευχηθείτε ο Θεός να λυπηθεί την μικρή Αννα και να λυπηθεί το κάθε μικρό παιδάκι που τραβάει τον δικό του γολγοθά εξαιτίας όλων αυτών των κάφρων που εμείς πάμε και ψηφίζουμε.

Χριστούγεννα 2011

Η μικρή ψυχούλα που ακούει στο όνομα Αννούλα ήταν ακόμα στον παιδικό σταθμό. Είχε πάει απόγευμα και η μαμά της δεν είχε εμφανιστεί. Οι νηπιαγωγοί δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ώσπου το κοριτσάκι έβγαλε κάτι απ' την τσέπη του. Ηταν ένα σημείωμα που έγραφε:

«Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Δεν έχω λεφτά, δεν μπορώ να τη μεγαλώσω. Συγγνώμη. Η μαμά της».

Ο άνθρωπος που λέει την ιστορία την διηγείται σαν κάτι συνηθισμένο. Ο Στ. Σιφνιός είναι υπεύθυνος της κοινωνικής υπηρεσίας στα Παιδικά Χωριά SOS. «Οι νηπιαγωγοί κάλεσαν την Εισαγγελία», λέει. «Και ο εισαγγελέας έστειλε το παιδί σ' εμάς». Όλα αυτά δεν έγιναν σε κάποιο βιβλίο του Ντίκενς. Έγιναν σε μια συνοικία της Αθήνας. Η μαμά της Αννας δεν είναι τρελή. Είναι μια κοπέλα που έχασε τη δουλειά της και πανικοβλήθηκε. Σαν την ιστορία της, υπάρχουν τουλάχιστον πεντακόσιες ακόμη ιστορίες. Σήμερα στην Ελλάδα πεντακόσιοι γονείς είναι σε τέτοια οικονομική κατάσταση, που ζήτησαν στα Παιδικά Χωριά SOS να αφήσουν εκεί το παιδί τους.
«Μέχρι πριν από δύο χρόνια, το 95% των αιτημάτων είχε να κάνει με κακοποίηση.
Αποφάσιζε ο εισαγγελέας πως κινδυνεύει το παιδί», λέει στην «Καθημερινή» η κοινωνική λειτουργός των Χωριών SOS, Π. Βασταρούχα.
«Τώρα τα μισά αιτήματα είναι από γονείς σε απόλυτη φτώχεια. Οκτώ στις δέκα φορές είναι Ελληνες, τις πιο πολλές φορές μονογονεϊκές οικογένειες, συνήθως χωρίς άλλους συγγενείς».
Η κυρία Μαρίνα εδώ και 19 χρόνια είναι μητέρα στα Χωριά SOS.
Εκείνη ζει την ιστορία από την άλλη πλευρά.
«Το καινούργιο παιδάκι το φέρνει στο σπίτι μας η μαμά του», λέει.
«Του δείχνει το κρεβάτι του, του δείχνει το δωμάτιό του, του δείχνει εμένα.
Και μετά, «σ' αγαπάω» λέει, και φεύγει.
Και το παιδάκι μένει στην πόρτα». Το ακούω στη φωνή της.
Η κυρία Μαρίνα κάνει προσπάθεια για να συνεχίσει. «Κανένα τους δεν φωνάζει», λέει.
«Στέκονται στην πόρτα και κοιτάζουν μέχρι να χαθεί η μαμά τους.
Αν είναι αδελφάκια, δύο ή πιο πολλά, εκείνο το βράδυ δεν μπορείς να τα χωρίσεις.
Τα βάζεις το καθένα στο κρεβάτι του και δέκα λεπτά μετά γίνονται ένα κουβάρι, μαζεύονται όλα μαζί ξανά, να αγγίζουν το ένα το άλλο».
Κανονικά, τα Χωριά SOS δεν δέχονται παιδιά που η οικογένειά τους είναι απλώς φτωχή.
Γι' αυτές τις οικογένειες υπάρχει πρόγραμμα στήριξης στο σπίτι.
Αλλά η απόλυτη φτώχεια δεν πάει σχεδόν ποτέ μόνη της.
«Ηρθε ένα κοριτσάκι εδώ και νόμιζα πως έχει πρόβλημα.
Τριών χρόνων, δεν ήξερε ούτε 15 λέξεις», λέει η κοινωνική λειτουργός.
«Το είδαν οι γιατροί και είπαν πως η υγεία του είναι μια χαρά.
Ο μπαμπάς του στις λαϊκές, η μαμά του τυφλή, το είχαν εγκαταλείψει το παιδί.
Οταν δεν σου μιλάει κανείς, πώς να μάθεις λέξεις;».
Η φτώχεια οδηγεί στην παραμέληση, ακόμα και στην κακοποίηση.
Κάποιοι άνθρωποι, πριν φτάσει το παιδί τους εκεί, διαλέγουν την άλλη λύση.
Οσο ακραία κι αν φαίνεται σ' εμάς.

«Εβγαινα απ' το Χωριό να πάρω γάλα για τα δικά μου τα παιδιά», λέει η κυρία Μαρίνα.
«Στην κεντρική πύλη ήταν μια γυναίκα μ' ένα κοριτσάκι.
Δεν ήξερε ότι εγώ είμαι μητέρα SOS, δεν με είδε καν.
Κρατούσε το παιδί της όρθια και του μιλούσε.
«Μη νομίζεις πως η μαμά δεν σ' αγαπάει. Σε λατρεύει η μαμά, αλλά δεν έχει να σου δώσει φαγητό. Αυτοί οι καλοί άνθρωποι εδώ θα σε αγαπάνε και θα σε δώσουν φαγάκι και ότι άλλο χρειάζεσαι...».
Νόμιζε πως θα μπει μέσα, θα βρει κάποιον να αφήσει το παιδάκι και θα φύγει».
Η κυρία Μαρίνα κρατάει με το χέρι της το μέτωπό της.
Οσα χρόνια κι αν είσαι εδώ, μερικά πράγματα δεν τα συνηθίζεις ποτέ.
«Το κρατούσε απ' το χέρι», λέει. «Κι αυτό δεν μιλούσε. Μόνο είχε σηκώσει το κεφαλάκι του και την κοίταζε. Δεν ξέρω τι έγινε μετά. Εφυγα. Είχα να πάρω γάλα στα δικά μου τα παιδιά».

Πηγή: http://networkedblogs.com/vkY8J" onclick="window.open(this.href);return false;
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

Το έχω διαβάσει

:-( :-( :-(
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

=(( =((
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

:cry: =((
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Ελενίτσα

:cry: :cry: :cry:

Είμαι Άνθρωπος! @};-
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

=(( =(( =(( :cry: :cry: :cry:
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

:-( :-( :-(
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

=((
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”