Ah~ Το Evenstar... Υπέροχο! Γενικά τα ξωτικοκοσμήματα τα σπάνε! Εγώ έχω το ένα δαχτυλίδι από τα 3 των ξωτικών, αυτό της Galadriel, την Nenya...
Η Nenya, όπως και το μενταγιόν της Arwen, ήταν φτιαγμένο από ξωτικοασήμι (mithril). Το δαχτυλίδι αυτό είχε και ένα κρύσταλλο στο κέντρο που φυλάκιζε το φως των αστεριών σε νερό
(Δηλαδή, εντάξει, πόσο πιο τέλειο θα μπορούσε να είναι???!)
Το Evenstar το έδωσε η Arwen στον Aragorn την στιγμή που αποδέχτηκε να γίνει θνητή για εκείνον... Δεν του χάρισε απλά ένα "αστέρι για τα σκοτάδια" αλλά του προσέφερε ότι πολυτιμότερο θα μπορούσε...
Θυσίασε την αθάνατη, μακριά από πόνους ζωή της (τα ξωτικά δεν βίωναν τον πόνο όπως οι άνθρωποι), την οικογένειά της, την πατρίδα της, την άφθαρτη ομορφιά της και όλα τα αγγελικά χαρίσματά της (γιατί ήταν απόγονος της Melian, μιας Ainu, δηλαδή αγγέλου) για να έρθει σε ένωση με έναν άνθρωπο και για να βοηθήσει το γένος των ανθρώπων...
...
Πωπω, είναι που πλησιάζει η συναυλία των Blind Guardian και έχω πάρει σβάρνα τα βιβλία του Tolkien ξανά, γιαυτό μην με κεντρίζετε, δεν θέλω και πολύ για να σας ζαλίσω! xD
Namarie!