ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Δευκαλίωνα, ίσως αυτό που σου έγραψα στο άλλο τόπικ, σε βοηθήσει αρχικά να κατανοήσεις.

Οι καταστάσεις στην ζωή μας έρχονται γιατι εμείς τις επιλέγουμε...

Και μην απορέίς με αυτό.

Η ασθένεια είναι μια κατάσταση που επιβάλλεις στον εαυτό σου, όχι με την λογική. Δεν υπάρχει μόνο το πεδίο της λογικης στον άνθρωπο, και αυτό πρέπει να κατανοηθεί εσωτερικά.

΄Ισως τότε μπορέσεις να εξηγήσεις τα συμβάντα της ζωής σου, που για μένα είναι ξεκάθαρος ο τρόπος δημιουργίας τους.

Τα θέλω που εκδηλώνονται με την λογική είναι το απλό παιδικό ανώριμο στάδιο της ανθρώπινης φύσης.
Η θέληση είναι μια ψυχική δυνατότητα που εκδηλώνεται όταν αρχίζεις να αναγνωρίζεις τον εαυτό σου σε όλες του τις εκφάνσεις!

Και έχει δίκιο ο Ντίνος που σου λέει "όλοι εκεί είμαστε"

Δεν σε θεωρώ λιγότερο ή περισσότερο ίδιον από πολλούς ανθρώπους, με τους οποίους ήρθα σε επαφή, για παρεμφερείς λόγους...
΄Ολα αυτά που περιγράφεις τα βίωσα κι εγώ και άλλοι και πολλοί.

Σημασία λοιπόν έχει που είσαι και που θέλεις να κατευθυνθείς...

Η κατεύθυνση σου βάζει και τους στόχους της εσωτερικής εργασίας. Χωρίς αυτήν, θα κάνεις κύκλους και θα βρίσκεσαι στον ίδιο παρανομαστή της απόρριψης και του φόβου!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από dino »

Νάσαι καλά με έκανες και γέλασα, όχι χαιρέκακα αλλά νά, σε είδα σάν τον Φαραώ την στιγμή των 7 συμφορών.
Ενα μικρό αγοράκι (που τώρα είναι άντρας) αρρώστενε πάντοτε οταν η μητέρα του ήταν υποχρεωμένη να φύγει για δουλειές μερικές μέρες. Ανέβαζε πυρετό 39-40, όταν μιά φορά ήρθε η μητέρα του άρων-άρων πίσω, μετά απο 2 ώρες έγινε καλά.

Συνέχισε έτσι, σε βρίσκω σε καλό δρόμο (αυτό είναι κριτική).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dino την 15 Σεπ 2008 3:23 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
... όποιος ψάχνει ... βρίσκει.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Nτινάκο, πέρα από την κριτική, έχουμε ένα εσωτερικό διχασμό και αυτό είναι το σημείο που πρέπει να σταθεί ο Δευκαλίωνας.

΄Εχουμε τις εξωτερικές συνθήκες όπου εκεί ανταποκρινόμαστε με την λογική, και τις εσωτερικές συνθήκες που εκεί ανταποκρινόμαστε με το υποσυνείδητο.

Ο Δευκαλίωνας γνωρίζει τις εξωτερικές συνθήκες που τον βάζουν στην διαδικασία ανεξαρτητοποίησης από ένα εξαρτημένο περιβάλλον, που δεν του καλύπτει τις διευρυμένες ανάγκες του πια, αλλά αγνοεί τις υποσυνείδητες συνθήκες που τον αναγκάζουν να απορρίπτει τις συνθήκες αυτές ανεξαρτητοποίησης από φόβο και ανασφάλεια.

Συνήθως οι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν, γι' αυτό δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι η θεραπεία είναι μόνο δική τους επιλογή.

Και ο Δευκαλίωνας είναι ένα νεαρό άτομο που αναζητά, ευτυχώς νωρίς, τον εαυτό του!

Δευκαλίωνα θα στο ξαναπώ...Δεν υπάρχουν μάγεια, μαγείες και συνθήκες μοιραίου... Ο χειρισμός που δεχόμαστε από τους άλλους είναι απλά η αδυναμία μας να είμαστε ο εαυτός μας!

Εικόνα

Δημοσίευση από Deukalion »

@Danny
Ναι
@
Ντίνο μάλλον αυτό είναι ειρωνία ήθελες να πεις :D
Βάσω ξέρω πως πρέπει να είναι κάτι πολυ βαθυτερο εσωτερικά απο οτι νομίζω διότι δε νιώθω ποτέ φόβο για τις αποφάσεις που έχω ούτε ανασφάλεια. Απλά μαλλον σε βαθυτερο επιπεδο συμβαίνουν καποια αλλα πραγματα που δεν αντιλαμβάνομαι και ετσι πιστεύω εξηγούνται όλα αυτα.
Ισως έχω μπλέξει τα θέλω της λογικής με τη θέληση. Καταλαβαίνω πως είμαστε κατα μια άποψη ίδιοι αλλά δεν είμαστε ολοι στο ίδιο στάδιο εξέλιξης
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Καταλαβαίνω πως είμαστε κατα μια άποψη ίδιοι αλλά δεν είμαστε ολοι στο ίδιο στάδιο εξέλιξης
Μπορείς να εξηγησεις τι εννοείς με την εννοια εξέλιξη στην παραπάνω πρόταση?
Πως δλδ την τοποθετείς και πως δύναται ενας άνθρωπος να διακρίνει την διαφορά στο στάδιο ...
Άβαταρ μέλους
dino

Δημοσίευση από dino »

"... είμαστε κατα μια άποψη ίδιοι αλλά δεν είμαστε ολοι στο ίδιο στάδιο εξέλιξης..."
Ναί, δηλαδή κάποιοι απο μάς είναι καλύτεροι ας πούμε ???

Και τώρα στα σοβαρά.
Δευκαλίωνα, και την Βάσω την παρεξήγησες κάποια πόστ πιό πάνω.
Στο θυμίζω απλώς.
Η αδικία δέν προσφέρει άλλοθι στην επιθετικότητα.

Εγώ βλέπω τον άνθρωπο σάν ένα κουβά γεμάτο τρύπες. Οσο νερό (ή λάσπη) και άν ρίχνεις δέν μένει τίποτα μέσα. Οταν βουλώσουν όμως οι τρύπες τότε λιμνάζει το περιεχόμενο και αρχίζει να βρωμάει.
Δέν μπορεί να μπεί τίποτα καινούργιο και δέν μπορεί να βγεί τίποτα παλιό ή σάπιο.
Ο άνθρωπος είναι ένα τέτοιο όν. Εχει την ικανότητα να ανανεώνεται συνεχώς. Οτι "βρωμάει" πετιέται. Δέν μετουσιώνεται, δέν κρατιέται στην άκρη για μελλοντική επεξεργασία, δέν αποθηκεύεται, απλώς πετιέται για να δώσει θέση στο καινούργιο.
Η απο-πεποίθοποίηση μπορεί να είναι απο μιά απλή στιγμιαία πράξη μέχρι μιά μεγαλοπρεπή θρησκευτική τελετουργία.
Οι απλοί άνθρωποι λένε: ώς εδώ και μή παρέκει.
Οι περισσότερο περίπλοκοι το καθυστερούν και του δίνουν διάφορες "νουάνσες".

Η ουσία είναι όμως μία. Οτι δέν σ'αρέσει το πετάς και το άλλο το κρατάς.
Δέν έχει νόημα προσπαθείς να αντλήσεις καμμία καταξίωση απο άχρηστα πράγματα.

Ετσι είναι ο άνθρωπος γιατί μπορεί και είναι έτσι, αρκεί να το θέλει.
Deukalion

@aetos
Δεν λέω πως είναι κατι που μετριέται ποσοτικα.Είναι κατι που είναι αισθητό. Για παραδειγμα θα ήταν πολύ αστειο αν ελεγα πως έχω πολυ μεγαλύτερη επιγνωση του ευατού μου από ότι εχει η Βασω για παραδειγμα.
Άβαταρ μέλους
dino

Δημοσίευση από dino »

Καταλαβαίνω τι λές και εγώ πιστεύω οτι μια μεγαλύτερη επίγνωση είναι ότι χρειαζόμαστε, αλλά βρέ Δευκαλίωνα, έχεις παράπονο απ'αυτήν που έχεις????
Deukalion

Ντίνο τι σε ενοχλεί αν κάποιοι είναι καλύτεροι σε κάποια θέματα;
Αν οντως σε παρεξήγησα είναι λόγω το ότι το ύφος μπορεί να παρεξηγηθεί ευκολα σε ενα φόρουμ.
Δέχομαι όσα γράφεις και συμπαίρανα απο αυτά εκτος των άλλων ότι δεν γίνεται να κρατάμε τη σαβούρα με την ελπίδα να μετουσιωθεί η οτι θα αποκτήσει κάποια χρησιμότητα. Ισως δεν προσέχω τι κρατάω.
Οσο αφορά την επιγνωση απλά θέλω να ανακαλύψω τον ευατό μου.
Kalliopi

Δημοσίευση από Kalliopi »

Δευκαλίωνα, η Βάσω έχει το χάρισμα του αυτοσαρκασμού, κάτι που

είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον σε άτομα που δεν αγαπούν τον

εαυτό τους- ιδέ η ξανθιά!!! Τα έχει ισορροπήσει μέσα της τόσο πολύ

όλα που ξέρει ότι και το χιούμορ είναι μέρος της ζωής μας :D :D

Πήγαινε μια βολτίτσα κι από τις καλημέρες του φόρουμ...θα δεις

τι όμορφα που θα νιώσεις. Είναι μεταδοτικό το κέφι, πίστεψέ με.

Και μη φανταστείς πως όσοι αστειεύονται εδώ μέσα έχουν λύσει

τα προβλήματά τους, ούτε πως κατέχουν όλες τις επιγνώσεις. Απλά

έχουν-με αποφασίσει πως ο υπόγειος Γολγοθάς θέλει ανάσες γέλιου..

Εισπνοή :lol: :lol: :lol: :lol: Εκπνοή :lol: :lol: :lol:

Έλα, εύκολο είναι. Ξέρεις πώς σκιάζονται οι μαυρίλες όταν γελάς; :wink:
If you can fill the unforgiving minute with sixty seconds worth a distance...
R. Kipling

http://www.youtube.com/watch?v=tV8x2HKTRdM
Άβαταρ μέλους
dino

Δημοσίευση από dino »

"... απλά θέλω να ανακαλύψω τον ευατό μου ..."

Αν ξαναδιαβάσεις αυτά που γράφτηκαν, θα ανακαλύψεις πολλά.
Είναι αυτά που εννοείς με το "εαυτός" ή περιμένεις να ανακαλύψεις κάτι άλλο;
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Δεν ξέρω αν σε ισορροπεί αυτό, Δευκαλίωνα, αλλά τα επίπεδα εξέλιξης που μπορεί να αναγνωρίσει ένας άνθρωπος σε έναν άλλον, βασίζονται δυστυχώς μόνο στα πρότυπα της μέτρησης, που μας κατατάσσουν όλους σε κοινωνικοοικονομικές τάξεις, με βάση το εισόδημα και το μορφωτικό επίπεδο... :(

Κανένα άλλο στάδιο δεν είναι αναγνωρίσιμο από το σύνολο.
Αυτό που εσύ θεωρείς για μένα διαφορετικό (και ίσως μέσα σου ανώτερο) για κάποιους άλλους είναι χαμηλό έως ουτοπικό...

Και για του λόγου το αληθές, μπες στο φόρουμ του πολιτικού καφενείου, όπου μας κάλεσαν με τον Ηλία να πούμε λίγα λόγια για το ρέικι και διάβασε τι έγραψα εγώ και τι μου απάντησαν εκείνοι... :(

Η ισορροπία μου και εντέλει η ζωή μου δεν είναι "μετρούμενο" μέσο, αλλά είναι ένας διαρκής και μακρύς δρόμος έρευνας ενός αρχικά άγνωστου μέρους μου...

Αν έχεις την πίστη και την θέληση να ακολουθήσεις αυτόν τον δρόμο, θα βρεις τρόπους να ηρεμήσεις την αγωνία σου, που είναι έκδηλη, να γελάσεις μαζί μας (όπως λέει η Καλλιόπη) και να δεις την ζωή σου σαν ένα μυστήριο, που τελικά δεν είναι άλυτο, αλλά σε κάθε σταθμό έχει και μία γνώριμη στιγμή που θα σε κάνει να πονάς και να χαίρεσαι, γνωρίζοντας κυρίως το γιατί!

Υπάρχει μέσα σου μία ενστικτώδης ορμή που νιώθω ότι καταπνίγεται μέσα σε ατέλειωτα γιατί και διότι...

Εδώ μέσα που βρέθηκες (τυχαία???) έχουμε όλοι μια διαδρομή επιλέξει και αυτή είναι η αρχική ενός αναζητητή, αυτή της αποδοχής...

Εκφράσου λοιπόν ελεύθερα, γέλασε και κλάψε, γιατί έτσι κι αλλιώς εμείς δεν βλέπουμε σε σένα, ούτε μαύρες αύρες, ούτε τρύπες, ούτε τον μάγο του οζ, ούτε αρνητικά, ούτε θετικά, ούτε τίποτα...

Εμείς αναγνωρίζουμε σε σένα έναν άνθρωπο που είναι ολόϊδιος με μας, και αποδεχόμαστε όλες του τις εκφράσεις και τα μοιράσματα, με πολύ αγάπη...

Χαίρομαι για όσα μοιράζεσαι μαζί μας και είναι μόνο η αρχή, για να δεις πως υπάρχουν και άνθρωποι που δεν κρίνουν την αύρα σου, αλλά περιμένουν το χαμόγελό σου... :D

Εικόνα

@Καλιόπη
Το είχα καταλάβει από τα συμφραζόμενα οτι μπορει να εννοεις τη Βάσω αλλά είχα αμφιβολίες μιας και δεν φαίνεται ξανθιά στη φώτο :shock:
Θα περάσω απο εκεί :) .Γενικά επιζητώ το χιουμορ στη ζωη μου αλλά δεν υπάρχει καθολου γύρω μου. Απλά συμβαίνει.
Βάσω δεν αναφέρομαι ως κριτή το σύνολο γιατι η κάθε κοινωνία ο καθε ανθρωπος εχει δικά του κριτήρια αν και μερικά είναι κοινως αποδεκτά.Ουτε με κριτήρια κοσμική γνώση και υλικά αντικείμενα.
Εχω αποφασίσει πως πρέπει να δοκιμάσω και να ακολουθήσω αλλο δρόμο απο αυτούς που ακολουθούσα[θα ήταν ανοητο να επιμένω σε κατι που δεν εχει αποτελεσμα].
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

στην πνευματική σου οριοθέτηση δεν υπάρχουν κοινώς αποδεκτά κριτήρια, αυτό σου είπα Δευκαλίωνα...

΄Εχει μεγάλη σημασία η κατεύθυνση που θα σου ορίσει και τους στόχους σου...

Αναζητάς έναν εαυτό, ή τον ΕΑΥΤΟ?

Μην απαντήσεις σε εμένα, σκύψε μέσα σου και νιώσε την απάντηση.

Να ακολουθήσεις άλλον δρόμο από ποιόν?

Ποιόν ακολουθούσες μέχρι τώρα? τον γνωρίζεις?
ποιόν διαφορετικό, από τους άλλους ανθρώπους?

ερωτήματα για σκεψεις!

Εικόνα

Δημοσίευση από Ellaki »

Και για του λόγου το αληθές, μπες στο φόρουμ του πολιτικού καφενείου, όπου μας κάλεσαν με τον Ηλία να πούμε λίγα λόγια για το ρέικι και διάβασε τι έγραψα εγώ και τι μου απάντησαν εκείνοι...
Τι είναι τούτο :?:
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”