Tα καλύτερα σχόλια του Διαδικτύου
Re: Tα καλύτερα σχόλια του Διαδικτύου

Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. 

Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... 

Σχετικά με την κλειτοριδεκτομή έχει αγωνιστεί η Γουόρις Ντίρι
Το λουλούδι της ερήμου είναι ένα βιβλίο στο οποίο η συγγραφέας του, Γουόρις Ντίρι, αφηγείται την δική της ιστορία. Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Σομαλία της Αφρικής, βίωσε καταστάσεις που άνθρωποι της ανεπτυγμένης Δύσης δεν μπορούν να συλλάβουν με το νου τους. Δυστυχώς, η γυναίκα δεν υφίσταντο ως άνθρωπος, παρά μόνο ως κτήμα του εκάστοτε αρσενικού, είτε αυτός ήταν ο πατέρας είτε ο αδελφός είτε ο σύζυγος. Η γυναίκα αυτή ένιωσε στο πετσί της κάθε περιορισμό , όποιον ευτελισμό της ανθρώπινης φύσης της, μέχρι που κατόρθωσε να σπάσει τις αλυσίδες του δυσβάσταχτου ζυγού και να το σκάσει, χαράζοντας την δική της πορεία. Ύστερα από πολλές δυσκολίες έγινε μοντέλο και σήμερα είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως, και αγωνίζεται μαζί με χιλιάδες να καταργηθεί η κλειτοριδεκτομή στις χώρες τις Αφρικής αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της γης λαμβάνει χώρα κάτι τόσο απάνθρωπο. Θεωρώ, ό,τι είναι ένα βιβλίο που αξίζει την προσοχή του καθενός, όχι τόσο για να μάθει για την ιστορία της Γουόρις όσο για να καταλάβει ότι αυτό που συνέβηκε σε εκείνη συνεχίζει να συμβαίνει ακόμη και σήμερα σε χιλιάδες μικρά κορίτσια, χωρίς την συγκατάθεση τους. Η καταπάτηση των δικαιωμάτων της γυναίκας. ο πλήρης εξευτελισμός της ως άνθρωπος, η μεταχείριση της σαν να είναι αντικείμενο είναι κοινωνικά προβλήματα που μαστίζουν πολλές κοινωνίες και αναγκάζουν εκατομμύρια γυναίκες να παλεύουν για την επιβίωση και να μην ζουν πραγματικά τη ζωή. Εν τέλει, είναι ένα βιβλίο που αφορά σε όλους, ένα έργο που μπορεί να αγγίξει της χορδές ενός ανθρώπου.
και στα ελληνικά είναι κάτω μεταφρασμένο

Το λουλούδι της ερήμου είναι ένα βιβλίο στο οποίο η συγγραφέας του, Γουόρις Ντίρι, αφηγείται την δική της ιστορία. Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Σομαλία της Αφρικής, βίωσε καταστάσεις που άνθρωποι της ανεπτυγμένης Δύσης δεν μπορούν να συλλάβουν με το νου τους. Δυστυχώς, η γυναίκα δεν υφίσταντο ως άνθρωπος, παρά μόνο ως κτήμα του εκάστοτε αρσενικού, είτε αυτός ήταν ο πατέρας είτε ο αδελφός είτε ο σύζυγος. Η γυναίκα αυτή ένιωσε στο πετσί της κάθε περιορισμό , όποιον ευτελισμό της ανθρώπινης φύσης της, μέχρι που κατόρθωσε να σπάσει τις αλυσίδες του δυσβάσταχτου ζυγού και να το σκάσει, χαράζοντας την δική της πορεία. Ύστερα από πολλές δυσκολίες έγινε μοντέλο και σήμερα είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως, και αγωνίζεται μαζί με χιλιάδες να καταργηθεί η κλειτοριδεκτομή στις χώρες τις Αφρικής αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της γης λαμβάνει χώρα κάτι τόσο απάνθρωπο. Θεωρώ, ό,τι είναι ένα βιβλίο που αξίζει την προσοχή του καθενός, όχι τόσο για να μάθει για την ιστορία της Γουόρις όσο για να καταλάβει ότι αυτό που συνέβηκε σε εκείνη συνεχίζει να συμβαίνει ακόμη και σήμερα σε χιλιάδες μικρά κορίτσια, χωρίς την συγκατάθεση τους. Η καταπάτηση των δικαιωμάτων της γυναίκας. ο πλήρης εξευτελισμός της ως άνθρωπος, η μεταχείριση της σαν να είναι αντικείμενο είναι κοινωνικά προβλήματα που μαστίζουν πολλές κοινωνίες και αναγκάζουν εκατομμύρια γυναίκες να παλεύουν για την επιβίωση και να μην ζουν πραγματικά τη ζωή. Εν τέλει, είναι ένα βιβλίο που αφορά σε όλους, ένα έργο που μπορεί να αγγίξει της χορδές ενός ανθρώπου.
και στα ελληνικά είναι κάτω μεταφρασμένο
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... 

H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Ειχα διαβασει αυτο το βιβλιο "το λουλουδι της ερημου" της Ντιρι πριν απο παρα πολλα χρονια και ειχα σοκαριστει....

Το Θέλημά ΣΟΥ είναι Θέλημά μου

Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!!

Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Είχα δει την ταινία και στην σκηνή με το παιδάκι που το πάνε στην γριά και ξεκινάει τον ακρωτηριασμό, δεν άντεξα... γύρισα κανάλι. Δεν ξέρω αν ήταν αληθινή η σκηνή (ελπίζω πως όχι) αλλά ήταν σπαρακτικά αληθοφανής.
Ράγισε η καρδιά μου εκείνη την στιγή...
Ράγισε η καρδιά μου εκείνη την στιγή...

"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"
https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"

Πίστη και εμπιστοσύνη στο ότι όλα γεννήθηκαν για εσένα και εσύ γεννήθηκες για όλα, χωρίς να είσαι το κέντρο του Σύμπαντος, αλλά να νιώθεις σαν κέντρο σου το Σύμπαν...
Άπαπα, εγώ είχα δει από ένα ντοκιμαντέρ (μόνο συζητήσεις σχετικά με αυτό). Αρρώστησα κανονικά. 

I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου

Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.
Είμαι Άνθρωπος!
Είμαι Άνθρωπος!