ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Συντονιστής: Emmaki

Ινατος

Re: ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Δημοσίευση από Ινατος »

Γρηγόρη ρησπέκτ ;)

Αλλά έχω μία απορία σε όλους.Δηλαδή με λίγα λόγια θεωρείτε την ομοφυλοφιλία παρέκλιση;Έστω και αν στο παρέκλιση δε δώσουμε αρνητική χροιά και βάλουμε εισαγωγικά .. Εννοείται ότι όποια και αν είναι η απάντηση δε θα τεθεί θέμα διαλόγου για το αν είναι ή δεν είναι.
Άβαταρ μέλους
Γρηγοράκος

Δημοσίευση από Γρηγοράκος »

Ινατος έγραψε: Αλλά έχω μία απορία σε όλους.Δηλαδή με λίγα λόγια θεωρείτε την ομοφυλοφιλία παρέκλιση;Έστω και αν στο παρέκλιση δε δώσουμε αρνητική χροιά και βάλουμε εισαγωγικά .. Εννοείται ότι όποια και αν είναι η απάντηση δε θα τεθεί θέμα διαλόγου για το αν είναι ή δεν είναι.
Δεν θα έδινα χαρακτηρισμό όπως παρέκκλιση ή ασθένεια ή οτιδήποτε παρόμοιο. Θεωρώ ότι είναι μια ασυνείδητη επιλογή (ή και συνειδητή κάποιες φορές), η οποία προέρχεται από τα βιώματα του καθενός. Κατά τη γνώμη μου είναι ένα είδος άμυνας προερχόμενη από κάποιες καταστάσεις.

Ευχαρίστως να κάνουμε από κοντά τον διάλογο! :x >:d<
Ινατος

Δημοσίευση από Ινατος »

Greg έγραψε:
Ινατος έγραψε: Αλλά έχω μία απορία σε όλους.Δηλαδή με λίγα λόγια θεωρείτε την ομοφυλοφιλία παρέκλιση;Έστω και αν στο παρέκλιση δε δώσουμε αρνητική χροιά και βάλουμε εισαγωγικά .. Εννοείται ότι όποια και αν είναι η απάντηση δε θα τεθεί θέμα διαλόγου για το αν είναι ή δεν είναι.
Δεν θα έδινα χαρακτηρισμό όπως παρέκκλιση ή ασθένεια ή οτιδήποτε παρόμοιο. Θεωρώ ότι είναι μια ασυνείδητη επιλογή (ή και συνειδητή κάποιες φορές), η οποία προέρχεται από τα βιώματα του καθενός. Κατά τη γνώμη μου είναι ένα είδος άμυνας προερχόμενη από κάποιες καταστάσεις.

Ευχαρίστως να κάνουμε από κοντά τον διάλογο! :x >:d<
Ευχαρίστως με πολλούς κουβάδες καφέ και πολλά τασάκια γεμάτα :D .Απλά ως ετεροφυλόφιλοι λογικό είναι να μην έχετε κάποιες παραμέτρους υπόψιν.Δλδ,ομοφυλοφιλία δεν είναι μόνο μ'αρέσουν άτομα του ίδιου φύλου και θέλω κάθε είδους σχέση μαζί τους.Μιλάμε για βαθύτερα αισθήματα και μια άλλη οπτική και αισθητική στη ζωή γενικότερα κατά κανόνα πάντα.Κάποιοι και κάποιες από παιδιά ένιωθαν αυτήν την έλξη στο ίδιο φύλο.Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει μια άλλη αισθητική ως προς τις τέχνες ή τα media κτλ..Δεν είναι τυχαίο πχ ότι δύσκολα θα βρεις str8 άντρα να βλέπει φανατικά glee πχ ή να γουστάρει τη Μαρκορά και τις ατάκες της στους δυο ξένους .Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο φυσικά..Όπως αντίστοιχα λίγοι gay άντρες ενδιαφέρονται για ποδόσφαιρο(σε αντίθεση με τις gay γυναίκες :lol: ) .. Τα παραδείγματα που έδωσα είναι εντελώς "χονδρικά" και αυθόρμητα..Στο κομμάτι του έρωτα,ερωτεύεσαι κάθε κομμάτι του ανθρώπου που είναι ίδιο φύλο με εσένα ,όπως αντίστοιχα συμβαίνει στους ετεροφυλόφιλους.Η διαφοροποίηση που υπάρχει είναι στο ότι δομείς διαφορετικά τη σχέση σου λόγω κοινωνικών καταστάσεων,πράγμα που σιγά σιγά αλλάζει και πλέον πολλοί ομοφυλόφιλοι ζουν φυσιολογικά με τη σχέση τους,όπως όλα τα ζευγάρια και όχι μόνο στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους και σε "ασφαλείς " χώρους. Υπάρχει ένα βάθος λοιπόν που δεν το ξέρετε και φυσικό είναι γιατί δεν είναι φύση σας.
Εν τέλει.Δε θέλω να αλλαξω την άποψη κανενός.Αλλά θα σας πω ότι επίκτητα θεωρώ τα φετίχ,τα οποία είναι απόλυτα σεβαστά.Δλδ,ο ποδολάγνος έγινε ποδολάγνος λόγω βιωμάτων,ο σαδιστής-μαζοχιστής,ο crossdresser το ίδιο.Οποιοδήποτε φετίχ μπορεί να δημιουργήθηκε από κάποιο συμβάν ή κάποια συμβάντα στη ζωή μας.Εκεί ναι.Μιλάμε για επίκτητες καταστάσεις.Για αυτό υπάρχουν και ετεροφυλόφιλοι και ομοφυλόφιλοι φετιχιστές.Ο φετιχιστής δεν παθαίνει κατάθλιψη όταν δεν ικανοποιεί το φετίχ του.Ο ομοφυλόφιλος όμως έχει επιπλοκές..Μην το βλέπετε ορθολογιστικά..Ίσως ο πυρήνας δεν είναι ένας..
Άβαταρ μέλους
Γρηγοράκος

Δημοσίευση από Γρηγοράκος »

Ινατος έγραψε: Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει μια άλλη αισθητική ως προς τις τέχνες ή τα media κτλ..Δεν είναι τυχαίο πχ ότι δύσκολα θα βρεις str8 άντρα να βλέπει φανατικά glee πχ ή να γουστάρει τη Μαρκορά και τις ατάκες της στους δυο ξένους .Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο φυσικά..Όπως αντίστοιχα λίγοι gay άντρες ενδιαφέρονται για ποδόσφαιρο(σε αντίθεση με τις gay γυναίκες :lol: ) .. Τα παραδείγματα που έδωσα είναι εντελώς "χονδρικά" και αυθόρμητα..
Αυτό νομίζω ότι είναι θέμα γούστου και δεν έχει να κάνει με την ομοφυλοφιλία ή ετεροφυλία! Προσωπικά μ αρέσει η Μαρκορά και δεν έχω καμία επαφή με το ποδόσφαιρο! :D
Ινατος έγραψε:Στο κομμάτι του έρωτα,ερωτεύεσαι κάθε κομμάτι του ανθρώπου που είναι ίδιο φύλο με εσένα ,όπως αντίστοιχα συμβαίνει στους ετεροφυλόφιλους.
Εδώ υπάρχει το εξής ερώτημα...μιλάμε για Έρωτα ή Αγάπη...? Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω...
Ινατος έγραψε:Ο φετιχιστής δεν παθαίνει κατάθλιψη όταν δεν ικανοποιεί το φετίχ του.Ο ομοφυλόφιλος όμως έχει επιπλοκές..Μην το βλέπετε ορθολογιστικά..Ίσως ο πυρήνας δεν είναι ένας..
Κι όμως, ακόμα κι ο φετιχιστής θα έχει επιπτώσεις αν δεν ικανοποιήσει τις ορμές του! Όπως και κάθε ον στον πλανήτη θα υποστεί τις συνέπειες τις έλλειψης οποιασδήποτε ανάγκης!
Αν δεν φας θα πεινάσεις και θα καταρρεύσεις κάποια στιγμή. Αν δεν πιεις νερό, θα αφυδατωθείς. Αν δεν κάνεις σεξ...καλά κρασιά...εκεί έρχονται άλλες συνέπειες, ανεξάρτητα αν είσαι φετιχιστής ή όχι! ;)
Ινατος

Δημοσίευση από Ινατος »

Greg έγραψε:
Ινατος έγραψε: Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει μια άλλη αισθητική ως προς τις τέχνες ή τα media κτλ..Δεν είναι τυχαίο πχ ότι δύσκολα θα βρεις str8 άντρα να βλέπει φανατικά glee πχ ή να γουστάρει τη Μαρκορά και τις ατάκες της στους δυο ξένους .Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο φυσικά..Όπως αντίστοιχα λίγοι gay άντρες ενδιαφέρονται για ποδόσφαιρο(σε αντίθεση με τις gay γυναίκες :lol: ) .. Τα παραδείγματα που έδωσα είναι εντελώς "χονδρικά" και αυθόρμητα..
Αυτό νομίζω ότι είναι θέμα γούστου και δεν έχει να κάνει με την ομοφυλοφιλία ή ετεροφυλία! Προσωπικά μ αρέσει η Μαρκορά και δεν έχω καμία επαφή με το ποδόσφαιρο! :D
Είσαι στη μειοψηφία λοιπόν :) Όταν όμως το θέμα γούστου καλύπτει ένα μεγάλο -πολύ μεγάλο κομμάτι ενός συγκεκριμένου πληθυσμού που ταυτίζεται εν μέρει με οτιδήποτε αν είναι,τότε μιλάμε για γενικότερη αισθητική και όχι για γούστο..
Ινατος έγραψε:Στο κομμάτι του έρωτα,ερωτεύεσαι κάθε κομμάτι του ανθρώπου που είναι ίδιο φύλο με εσένα ,όπως αντίστοιχα συμβαίνει στους ετεροφυλόφιλους.
Greg έγραψε: Εδώ υπάρχει το εξής ερώτημα...μιλάμε για Έρωτα ή Αγάπη...? Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω...
Δλδ,πιστεύεις ότι δε μπορούν να υπάρξουν βαθύτερα αισθήματα; Συγνώμη αλλά είναι λίγο εγωιστικό αυτό :)
Ινατος έγραψε:Ο φετιχιστής δεν παθαίνει κατάθλιψη όταν δεν ικανοποιεί το φετίχ του.Ο ομοφυλόφιλος όμως έχει επιπλοκές..Μην το βλέπετε ορθολογιστικά..Ίσως ο πυρήνας δεν είναι ένας..
Greg έγραψε: Κι όμως, ακόμα κι ο φετιχιστής θα έχει επιπτώσεις αν δεν ικανοποιήσει τις ορμές του! Όπως και κάθε ον στον πλανήτη θα υποστεί τις συνέπειες τις έλλειψης οποιασδήποτε ανάγκης!
Αν δεν φας θα πεινάσεις και θα καταρρεύσεις κάποια στιγμή. Αν δεν πιεις νερό, θα αφυδατωθείς. Αν δεν κάνεις σεξ...καλά κρασιά...εκεί έρχονται άλλες συνέπειες, ανεξάρτητα αν είσαι φετιχιστής ή όχι! ;)
Δεν παθαίνει κατάθλιψη ένας φετιχιστής που δεν ικανοποιεί το φετίχ του.Ούτε αυτοκτονεί.Σίγουρα θα έχει αντιδράσεις στον οργανισμό του αλλά δεν είναι τόσο ισχυρές.Κάποιος όμως που καταπιέζει τη φύση του έχει ισχυρότερες επιπτώσεις.Θα σε παρακαλούσα να το ερευνήσεις λίγο αυτό ,εφόσον σε ενδιαφέρει να έχεις άποψη.Γιατί κάποιες καταστάσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται με περισσότερη ευαισθησία και έρευνα.Είναι διαφορετικές και δεν τους αξίζει να τις υπεραπλουστεύουν,γιατί απαξιώνονται άθελα μας..
Άβαταρ μέλους
Μπεττουλα

Δημοσίευση από Μπεττουλα »

Γρηγορακο :x :x :x :x :x :x >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
Η εσωτερική σπουδαιότητα του ανθρώπου είναι το Φως που τον ακολουθεί, όπου και να βρίσκεται...Να πολεμάει γι' αυτήν την σπουδαιότητα είναι το ζητούμενο
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Δεν παθαίνει κατάθλιψη ένας φετιχιστής που δεν ικανοποιεί το φετίχ του.Ούτε αυτοκτονεί.Σίγουρα θα έχει αντιδράσεις στον οργανισμό του αλλά δεν είναι τόσο ισχυρές.Κάποιος όμως που καταπιέζει τη φύση του έχει ισχυρότερες επιπτώσεις.Θα σε παρακαλούσα να το ερευνήσεις λίγο αυτό ,εφόσον σε ενδιαφέρει να έχεις άποψη.Γιατί κάποιες καταστάσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται με περισσότερη ευαισθησία και έρευνα.Είναι διαφορετικές και δεν τους αξίζει να τις υπεραπλουστεύουν,γιατί απαξιώνονται άθελα μας..
Κωστή μου, όπως είπε και ο Γρηγοράκος, κάθε άνθρωπος είναι ιδιαίτερος και μοναδικός και χρειάζεται να τον αγγίξουμε με ευαισθησία και σεβασμό, αλλά κυρίως με αγάπη.
Δεν βγαίνω στον δρόμο και φωνάζω "ποιός θέλει να θεραπευτεί", παρ' όλο που γνωρίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ασθενείς και αυτό δεν έχει να κάνει καθόλου με τις σεξουαλικές τους τάσεις, ή την χρήση ουσιών, ή τις εξαρτήσεις, ή ότι άλλο...Δεν τους ανέχομαι τους ανθρώπους, τους αγαπάω...
Αυτός όμως που θα έρθει για θεραπεία θα έχει ήδη αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά, όχι στον οργανισμό του, όχι στο σώμα του, αλλά στην Ψυχή του. Θα έχει κάνει ήδη την διάγνωση και θα αναζητήσει τρόπους να φέρει αρμονία στον εσωτερικό του κόσμο, γιατί τον νιώθει μαντάρα. Ίσως είναι πολύ λίγοι αυτοί που νιώθουν την δυσαρμονία...Οι περισσότεροι νομίζουν ότι η δυσαρμονία έρχεται από τον έξω κόσμο και αμύνονται, ενώ ακόμα λιγότεροι μπορούν να νιώσουν και να παραδεχτούν ότι για την δυσαρμονία μπορεί να ευθύνονται και κάποιες επιλογές τους που έγιναν ασυνείδητα κάτω από πιέσεις της Ψυχής τους. Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους αγγίζω...Τους αποδέχομαι βαθιά, παρ' όλο που μπορώ να διακρίνω το βάθος της θλίψης τους στα μάτια τους, όμως δεν με ενδιαφέρει καθόλου να τους πω ούτε καν την άποψή μου για θέματα που ίσως τους καίνε...

Αν έχεις βρει την δική σου αρμονία, μείνε σαν φίλος μας εδώ και μοιράσου την απλά μαζί μας. Δεν σου ζήτησε κανείς να αλλάξεις το οτιδήποτε και πραγματικά σεβόμαστε τις επιλογές όλων.
΄Ομως σε παρακαλώ μην λες εδώ μέσα ότι δεν έχουμε ερευνήσει το θέμα αυτό και δεν το αξιολογούμε σωστά ή το υποτιμούμε...Είναι άδικο, γιατί ο τομέας της Θεραπείας της Ψυχής αφορά τα μέλη εδώ για πάρα πολλά χρόνια, και ο καθένας τους έχει φτύσει αίμα για να καταφέρει να απενοχοποιήσει κομμάτια τραυματισμένα του Εαυτού του και να τα θεραπεύσει...

Για κάποιον και ο καρκίνος ακόμα φυσιολογικός είναι...Και επίσης οι ειδικοί μιλάνε για τάσεις και κληρονομικότητες στο dna

Δεν χρειάζεται να συζητάμε θέματα που είναι πολύ ευαίσθητα για εσένα, γιατί δεν δέχεσαι ότι μπορεί, ίσως, υπάρχει μία πιθανότητα στα χίλια, να κάνεις λάθος. Και το καταλαβαίνω αυτό απόλυτα...

Για εμένα ισχύει το "αν έτσι νιώθεις, έτσι είναι" και δεν το λέω με υπονοούμενο, αλλά με αποδοχή για την μοναδικά δική σου εμπειρία.

Όλα τα άλλα, Κωστή μου, δεν έχουν νόημα, γιατί όπως σου εξήγησα κανείς δεν θέλει να πείσει κανέναν για το οτιδήποτε

Ελπίζω να με κατανοήσεις...

>:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Ινατος »

Vasoula έγραψε:Για κάποιον και ο καρκίνος ακόμα φυσιολογικός είναι...
Αυτό οφείλω να πω ότι σαν παραλληλισμός με ενόχλησε λίγο :(
Vasoula έγραψε: Αν έχεις βρει την δική σου αρμονία, μείνε σαν φίλος μας εδώ και μοιράσου την απλά μαζί μας. Δεν σου ζήτησε κανείς να αλλάξεις το οτιδήποτε και πραγματικά σεβόμαστε τις επιλογές όλων.
΄Ομως σε παρακαλώ μην λες εδώ μέσα ότι δεν έχουμε ερευνήσει το θέμα αυτό και δεν το αξιολογούμε σωστά ή το υποτιμούμε...Είναι άδικο, γιατί ο τομέας της Θεραπείας της Ψυχής αφορά τα μέλη εδώ για πάρα πολλά χρόνια, και ο καθένας τους έχει φτύσει αίμα για να καταφέρει να απενοχοποιήσει κομμάτια τραυματισμένα του Εαυτού του και να τα θεραπεύσει...
Θα ήθελα να έρθεις στη δική μου θέση και να δεις τι θα πει ότι αν και πρώτα σε αποδέχονται ως οντότητα ανθρώπινη ,υπάρχει και μία δεύτερη σκέψη ότι είσαι κάτι "αποκλίνον που όμως το αγαπάμε κτλ κτλ " .Ίσως κάποιοι ομοφυλόφιλοι να συμφωνούσαν και να ήταν ευγνώμονες με αυτήν την τοποθέτηση λόγω της ενοχικότητας που θα τους έιχε προσδώσει η κοινωνία και η οικογένεια.Δεν είμαι όμως ενοχικός και δε θέλω να εξιδανικεύσω καταστάσεις έμμεσα ή τον εαυτό μου το ίδιο.

Τα θέματα ενός ανθρώπου μπορώ να τα συμμεριστώ,να προσπαθήσω να ταυτιστώ ,αλλά εφόσον δεν τα χω βιώσει ,δυστυχώς δε μπορώ να τα βάλω στο πετσί μου,γιατί δεν υπάρχει βίωμα.Έτσι και εμένα το βίωμα μου γίνεται μια παρέκλιση λόγω καταστάσεων που έζησα και γιατί υπάρχει αυτή η άποψη.Η δική μου μάλλον ή το πως το νιώθω εγώ και πως βιώνω την ψυχοσύνθεση μου και την οπτική που προσδίδει αυτή είναι κάτι σχετικό ,εφόσον υπάρχει θεραπεία.. Να νιώσω λίγο ακυρωμένος; Ή να νιώσω ότι έχω πολώσει μία κατάσταση που με βολεύει και υπερμάχομαι αυτής γιατί δε θέλω να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου.Γιατί ζω μία πλάνη δηλαδή; Το ξέρω ότι δε μου ζήτησε κανείς να αλλάξω κάτι,αλλά μάλλον δεν υπάρχει η κατανόηση του ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν..

Αν είναι ενοχλητική η στάση μου επειδή ζήτησα λίγη ενσυναίσθηση και προσπάθησα να κάνω κόσμιο διάλογο απέναντι σε κάποιες εμπεριστατωμένες απόψεις,τότε μπορώ να φύγω εφόσον δε "μένω σαν φίλος" λόγω μίας διαφωνίας που έχει να κάνει με το δικό μου και όχι μόνο δικό μου κομμάτι..Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι εκεί έξω που ζουν μία "πλάνη",τότε ζητάω συγνώμη.. Δεν το λέω ειρωνικά.Το λέω με στεναχώρια..Οφείλω όμως πρώτα στον εαυτό μου να παλέψω για να πείσω για το όμοιο κομμάτι του διαφορετικού εαυτού μου,όπως θα έπρεπε να κάνει ο καθένας για το όμοιο κομμάτι του διαφορετικού εαυτού του.. Ας συμφωνήσουμε ότι δεν χρήζουν όλα τα κομμάτια θεραπείας,αλλά βελτίωσης στη βάση που δόθηκε..Αν δεν θέλουμε να συμφωνήσουμε ,όλα πάλι κάλά..
Ινατος

Δημοσίευση από Ινατος »

Επιπλέον η καλοπροαίρετη απάντηση που έδωσα στον Γρηγόρη να ερευνήσει,αφορούσε τον Γρηγόρη με τον οποίο συζητούσαμε το θέμα.Δεν ήταν γενική προς όλους,ούτε ήταν μία γενική υπόδειξη προς τα μέλη του φόρουμ..Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η γενίκευση και αυτό το στοπ στον διάλογο..
Αν έχετε έναν διαφορετικό τρόπο να κάνετε διάλογο και διαφορετικούς κώδικες που δεν έχω πιάσει,δώσε μου την ευκαιρία να τους μάθω και αν δω ότι μου ταιριάζουν έχει καλώς,αν όχι να κινηθώ ανάλογα προς το καλό της ηρεμίας του φόρουμ..Δεν χρειάζεται κάποια ένταση..
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ι ότι αν και πρώτα σε αποδέχονται ως οντότητα ανθρώπινη ,υπάρχει και μία δεύτερη σκέψη ότι είσαι κάτι "αποκλίνον
αποδέχομαι ξέρεις τι σημαίνει βρε Κωστή μου?
Εσύ μάλλον εννοείς "ανέχομαι". Γιατί μόνο στο ανέχομαι υπάρχουν αυτές οι δεύτερες σκέψεις που αναφέρεις.

Δεν ξέρω πως έχεις φτάσει στο συμπέρασμα ότι έχουμε πει ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια...Διαβάζω, ξαναδιαβάζω τι έχω γράψει και δεν...
Έγραψα για τον καρκίνο, γιατί κι αυτόν ασθένεια τον θεωρούν οι ειδικοί...Όμως δεν είναι ασθένεια, αλλά απόκλιση της Ψυχής από την αρμονία.

Όσο για το κάτι αποκλίνον που λες, κι εγώ έτσι νιώθω και είμαι και πολύ χαρούμενη γι' αυτό. Και εγώ είμαι ένας άνθρωπος που αποκλίνει από το φυσιολογικό, που είναι το πρόβλημα?

Στον διάλογο έχω μπει και εγώ, ένα ποστ πιο πάνω από τον Γρηγόρη. Και μπορεί να μπει και όποιος άλλος θέλει...και αναφέρθηκα μόνο στο γενικό που είπες, Κωστή, που δεν αφορούσε τον Γρηγόρη, αλλά θίγει όλους όσοι διαβάζουμε εδώ.
Γιατί κάποιες καταστάσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται με περισσότερη ευαισθησία και έρευνα.Είναι διαφορετικές και δεν τους αξίζει να τις υπεραπλουστεύουν,γιατί απαξιώνονται άθελα μας..
Ναι συμφωνώ ότι δεν είναι η ομοφυλοφιλία ένα δικό μου βίωμα, αλλά είναι βιωμένη εμπειρία μέσα από την Θεραπεία άλλων ανθρώπων. Και αυτό είναι εξίσου σημαντικό και δυνατό βίωμα, δεν μπορώ να το παραβλέψω.

Νομίζω ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις από την κοσμική ερμηνεία της Θεραπείας, αλλά εγώ δεν αναφέρομαι σ' αυτήν...

Μην ταράζεσαι...Απλά δεν μας ξέρεις...Ας δώσουμε χρόνο σ' αυτήν την σχέση, πριν πάει άπατη...Δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως πιστεύεις

@};-

Εικόνα

Δημοσίευση από Ινατος »

Vasoula έγραψε: Νομίζω ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις από την κοσμική ερμηνεία της Θεραπείας, αλλά εγώ δεν αναφέρομαι σ' αυτήν...

Μην ταράζεσαι...Απλά δεν μας ξέρεις...Ας δώσουμε χρόνο σ' αυτήν την σχέση, πριν πάει άπατη...Δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως πιστεύεις

@};-
Τώρα το "ψιλοέπιασα" :) . Είχα ζητήσει πιο πάνω κάποια επεξήγηση.Σαφώς και είμαι ακόμα των κοσμικών ερμηνειών,γιατί δεν έχω αντιληφθεί τις διαφορετικές εμηνείες για ίδιους όρους και εννοείται ότι δε θέλω να δίνω δικές μου παραμέτρους σε ίδιους όρους.Προτιμώ να διδαχθώ απ'ότι ακούω γύρω μου ή διαβάζω.Απλά χρειάζομαι τον χρόνο μου για να πιάσω έννοιες που εσείς τις έχετε δομημένες και δομημένες.Δε σας ξέρω και είναι νοητή ηθική μου υποχρέωση να μάθω τους κώδικες σας.. Ελπίζω να μην είμαι αργός.Αλλά για όποιον ενδιαφερθεί-και όχι για όλους,γιατί κανείς δεν είναι υποχρεωμένος- θα ήθελα να κοιτάξει και τη δική μου οπτική-τις δικές μου παραμέτρους σε κάτι που θεωρώ ευαίσθητο..

Εννοείτε ότι θέλω να δώσω χρόνο ,για να μάθω και να δω αν μπορώ να συντονιστώ μαζί σας και συγνώμη αν αυτό που έγραψα φάνηκε κάπως.Δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση..

Αγάπη :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ελπίζω να μην είμαι αργός.Αλλά για όποιον ενδιαφερθεί-και όχι για όλους,γιατί κανείς δεν είναι υποχρεωμένος- θα ήθελα να κοιτάξει και τη δική μου οπτική-τις δικές μου παραμέτρους σε κάτι που θεωρώ ευαίσθητο..
Τα "μάτια" μου είναι στραμμένα σε Εσένα, Κωστή μου, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνεις...

Αγάπη, όπως είπες...

γιατί για εμένα Αγάπη σημαίνει και Αλήθεια...Αυτός ήταν ο Δρόμος μου, αυτός συνεχίζει να είναι...

Αυτό χρειάζεται ίσως ακόμα την σχετική έρευνα, για να φτάσεις πιο βαθιά και από το βαθιά...Γιατί για τους περισσότερους ανθρώπους η Αγάπη ισούται με εκείνους τους όρους, που κάνουν την Ζωή δυσβάσταχτη από τις ψευδαισθήσεις της αγάπης...

Αιώνες τώρα, προσπάθησαν οι επιτήδειοι και τα κατάφεραν ο Άνθρωπος να νιώθει μικρός και αμαρτωλός και μόνο΄που αναπνέει σε τούτον τον κόσμο...

Αγάπη :)

Εικόνα

Δημοσίευση από Ελενίτσα »

@};- @};- @};- >:d<
Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.

Είμαι Άνθρωπος! @};-
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Κώστα χρόνος πάντα υπάρχει, όταν υπάρχει Θέληση! :x :x :x

Το θέμα της ομοφυλοφιλίας είναι πολύπλοκο και όταν μπαίνεις στον δρόμο της Θεραπείας χρειάζεται να έχεις Θελήσει πρώτα απ όλα την αλλαγή γιατί έχεις αποφανθεί ότι αυτό που βιώνεις δεν σου αρέσει.. δεν είναι κάτι απλό, θέλει μεγάλα ποσά Δύναμης για να το παραδεχτείς αυτό.. τώρα όπου η λέξη ομοφυλοφιλία βάλε όποια άλλη λέξη θέλεις.. δεν είναι κάτι συγκεκριμένο.. είναι απλά αυτό που νιώθει ο καθένας μας σαν δυσαρμονία στη ζωή του και θέλει να το αλλάξει. Θεραπεία = Αλλαγή.. αν δεν θέλεις να αλλάξεις, δεν θέλεις και να θεραπευτείς..

Ζωή είναι, θα περάσει που λένε οι περισσότεροι... :-(
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

γιατί για εμένα Αγάπη σημαίνει και Αλήθεια...Αυτός ήταν ο Δρόμος μου, αυτός συνεχίζει να είναι...
Βασούλα @};- @};- @};-
Γιατί για τους περισσότερους ανθρώπους η Αγάπη ισούται με εκείνους τους όρους, που κάνουν την Ζωή δυσβάσταχτη από τις ψευδαισθήσεις της αγάπης...
:cry: καραβιωμένο... >:d< >:d< >:d<

Παιδάκια :x :x :x >:d< >:d< >:d<
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:

Επιστροφή στο “ΣΧΕΣΕΙΣ”