Απιστευτο βιντεακι!

΄Ο,τι θα θέλατε να κουβεντιάσετε
΄Ο,τι θα θέλατε να μοιραστείτε
΄Ο,τι θα θέλατε να μάθετε
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Re: Απιστευτο βιντεακι!

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Καλά, αυτό με το πως μεγαλώνουν αυτοί τα παιδιά τους... Έλεος!!!

Αφού το άτομο έχει ήδη κάνει την επιλογή του όσον αφορά το φύλο του! Και αντί να την σέβεσαι ως επιλογή, την ακυρώνεις, στο όνομα μάλιστα του "σεβασμού"! :-(
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Η ομοφυλοφιλία είναι διαστρέβλωση;
Μάνο μου, θα σου πω ένα απλό παράδειγμα, που μπορεί ίσως να σε βοηθήσει...

Πες ότι εγώ κάθε μεσημέρι τρώω σοκοφρέτα με αμύγδαλα. Μπορεί να μου αρέσει ή μπορεί καμιά φορά να μου ξυνίζει, δεν έχει σημασία. Στην πορεία ανακαλύπτω ότι αυτό το κάνω επειδή όταν ήμουν παιδί οι γονείς μου με ταΐζανε κάθε μεσημέρι σοκοφρέτα με αμύγδαλα. Καταλαβαίνω δηλαδή ότι αυτή μου η συνήθεια πηγάζει από κάποιο παιδικό βίωμα. Όταν το δω λοιπόν αυτό και το επεξεργαστώ και το απομακρύνω από μέσα μου, δεν θα έχω αυτό το παιδικό βίωμα να με "οδηγεί" στο να φάω κάθε μεσημέρι σοκοφρέτα με αμύγδαλα. Που σημαίνει το πολύ απλό: εάν θέλω να συνεχίσω να το κάνω, το κάνω. Εάν δεν το θέλω, το σταματάω. Ή μπορεί να μου έρχεται μία στο τόσο να την ξαναφάω.

Όπως και νά'χει όμως, η σοκοφρέτα αυτή καθεαυτή δεν φταίει σε τίποτα. Η Ζωή είναι ένα πεδίο εμπειριών και βιωμάτων. Σήμερα σοκοφρέτα, αύριο πουτίγκα, μεθαύριο καλαμαράκια... Ό,τι θες κάνεις!

Η "διαστρεύλωση" λοιπόν δεν είναι το ότι έτρωγα κάθε μεσημέρι σοκοφρέτα, ούτε βέβαια η ίδια η σοκοφρέτα είναι κάτι "κακό" και "λάθος". Το πρόβλημα είναι το ότι ακολουθούσα μία εντολή που είχα πάρει ως παιδί, χωρίς να έχω σκεφτεί εάν το θέλω τελικά ή όχι.

Με λίγα λόγια: εάν κάτι το θέλεις πραγματικά, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ό,τι και εάν είναι αυτό. Μπορείς να το κάνεις και μια ζωή, και έχεις κάθε δικαίωμα.
Εάν όμως κάνεις κάτι που δεν το θέλεις, το πρόβλημα δεν είναι σε αυτό που κάνεις, αλλά στο ότι το κάνεις χωρίς να το θέλεις. Εκεί είναι η δυσλειτουργία δηλαδή.

Ελπίζω να σε βοήθησα. :x >:d<

Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

Bασούλα @};- >:d< >:d<

Μάνο :)) :)) @};- >:d< >:d<

Θοδωρή @};- @};- >:d< >:d<
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Απ΄ότι κατάλαβα Θοδωράκο μου, ο Μάνος μας δεν μπορεί να συνδέσει την επιλογή με το "δεν θέλω"...Από την στιγμή που έχεις επιλέξει να τρως σοκοφρέτα, και είσαι σε ηλικία που μπορείς να θεωρείς τις επιλογές καθαρά δικές σου, δεν μπορεί να συνδέσει ότι οι επιλογή σου μπορεί να είναι για χίλιους δύο άλλους λόγους, εκτός από το να είναι αυτό που ακριβώς θέλεις.
Τον καταλαβαίνω από μια μεριά...Έτσι φαίνεται σε έναν ενήλικα...Ότι κάνει ακριβώς αυτό που θέλει...

Και η νύφη που παντρεύεται αυτό που θέλει νομίζει πως κάνει...Άντε να την πείσεις ότι δεν είναι αυτό που ήθελε, αλλά συνέτρεχαν ένα σωρό άλλοι λόγοι που το έκανε...Μετά της φταίνε όλα τα άλλα, εκτός από την πιθανότητα η επιλογή να μην ήταν ακριβώς αυτή που ήθελε...
Ή το ότι έκανε παιδί...Υπάρχει καμία γυναίκα που θα παραδεχτεί ότι το παιδί δεν ήταν επιλογή της? ποτέ και καμία...
Μόνο όταν στραφεί με ειλικρίνεια στην γνώση του Εαυτού της υπάρχει αυτή η ευκαιρία να ανακαλύψει τις ψυχολογικές πιέσεις κάτω από τις οποίες πήρε αυτήν την απόφαση...

>:d< >:d< >:d< >:d<
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

:x

Άβαταρ μέλους
Μάνος

Δημοσίευση από Μάνος »

Θοδωρής έγραψε:Με λίγα λόγια: εάν κάτι το θέλεις πραγματικά, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ό,τι και εάν είναι αυτό. Μπορείς να το κάνεις και μια ζωή, και έχεις κάθε δικαίωμα.
Εάν όμως κάνεις κάτι που δεν το θέλεις, το πρόβλημα δεν είναι σε αυτό που κάνεις, αλλά στο ότι το κάνεις χωρίς να το θέλεις. Εκεί είναι η δυσλειτουργία δηλαδή.
Θοδωρή μου εγώ την σοκοφρέτα αμυγδάλου μια χαρά τη θέλω. Μετά όμως από την μέχρι τώρα περιήγηση μου εδώ μέσα, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα: "μεγάλη μπουκιά φάς, μεγάλη κουβέντα μη λές". Ξέρεις πόσα πράγματα έχουν καταριφθεί μέσα μου; όχι επί της ουσίας γιατί είναι νωρίς ακόμα, αλλά έστω και μέσα στο μυαλό μου κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης; Ξέρείς για πόσα απο αυτά θα σου έλεγα ότι έχω πλήρη συνείδηση;;; Για όλα!!! Και εκεί είναι που σκάνε τα απανωτά ανοξείδωτα... Τί να πω... Για την ώρα επείδη το θέμα είναι λίγο τζιζ, κατά συνέπεια είναι δύσκολο να επεκταθούμε μέσα σε ένα φόρουμ. Κρατάω μια επιφύλαξη ωστόσο, και λέω πως είμαι μια χαρά με την επιλογή της σοκοφρέτας αμυγδάλου! (με την όποια αναπηρία μου)
Βάσω έγραψε:Απ΄ότι κατάλαβα Θοδωράκο μου, ο Μάνος μας δεν μπορεί να συνδέσει την επιλογή με το "δεν θέλω"...Από την στιγμή που έχεις επιλέξει να τρως σοκοφρέτα, και είσαι σε ηλικία που μπορείς να θεωρείς τις επιλογές καθαρά δικές σου, δεν μπορεί να συνδέσει ότι οι επιλογή σου μπορεί να είναι για χίλιους δύο άλλους λόγους, εκτός από το να είναι αυτό που ακριβώς θέλεις.
Τον καταλαβαίνω από μια μεριά...Έτσι φαίνεται σε έναν ενήλικα...Ότι κάνει ακριβώς αυτό που θέλει...
...Και αυτό επίσης!!!
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Vaso έγραψε:διαβάζω και ξαναδιαβάζω και δεν καταλαβαίνω...
Κανείς δεν μπορεί να επιλέξει το φύλο του, ενόσω έχει γεννηθεί...αυτό μπορεί να συμβεί μόνο πριν γεννηθεί...

Προφανώς οι γονείς θέλουν να δώσουν στα παιδιά τους την ελευθερία να επιλέξουν την σεξουαλική τους συμπεριφορά...
το φύλο όμως είναι αυτό που είναι...
Η μετάφραση του κειμένου είναι ελλιπής. Στα αγγλικά υπάρχουν δύο διαφορετικές λέξεις για την έννοια φύλο. Sex, που είναι το βιολογικό φύλο (αν κάποιος είναι βιολογικά άνδρας, γυναίκα ή διεμφυλικός) και gender, που είναι το κοινωνικό φύλο.

Το κείμενο αναφέρεται στην έννοια "κοινωνικό φύλο" δηλαδή τις συμπεριφορές, τις σεξουαλικές επιλογές και την εμφάνιση κάποιου. Και ενώ με βρίσκει αρκετά υπέρ η ιδέα να μεγαλώσουν τα παιδιά χωρίς κοινωνικό φύλο, δηλαδή χωρίς φυλετικά στερεότυπα, αυτό δεν χρειάζεται να εφαρμόζεται και το βιολογικό φύλο.

Γνώμη μου είναι πως αν μπορείς να μεγαλώσεις το παιδί σου με ελευθερία και του δώσεις τα εφόδια να στηρίζει τον Εαυτό του, δεν υπάρχει λόγος να "κρύψεις" το φύλο του, ούτε υπάρχει λόγος να μην του δώσεις μια γενική κατεύθυνση. Δεν ξέρω τι αντίκτυπο έχει αυτό στο παιδί... Έχω γνωρίσει οικογένεια που μεγαλώνει έτσι το παιδί της και έχω αρκετές επιφυλάξεις... Κυρίως ως προς το κίνητρο των γονέων θα έλεγα...
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Αμ Σοφάκι μου τα στερεότυπα κρύβονται ακριβώς μέσα στους γονείς, δεν κρύβονται μέσα στο παιδί...
Νομίζω ότι είναι περισσότερο αδιάφορο αν φοράει το αγόρι γυναικεία ρούχα ή το κορίτσι αντρικά, για να δηλώσουν την ελευθερία του να είναι ο Εαυτός του...
Kαι άντε συμφωνώ να μην έχει κοινωνικό φύλο...Που θα ζήσει? στην 5η διάσταση?
Κοινωνικότητα και πνευματικότητα σηματοδοτούν έναν κοινό και αρμονικό σύνολο...Αν το παιδί δεν έχει ταυτότητα, που θα καθρεφτιστεί άραγε?

Οι υπερβολές στην κοινωνική ταυτότητα δεν αφορούν απαραίτητα τα στερεότυπα...
Μπορείς να είσαι και τα δύο φύλα, αλλά μόνο μέσα σου...Εκεί ακριβώς που έχει σημασία...

Κάποιος κάνει σεξ μπροστά στο παιδί του, για να του σπάσει τα στερεότυπα ηθικής...
Το τι θα παλέψει αργότερα το παιδί του, μόνο η Ψυχή του το ξέρει...

:cry: >:d< >:d< >:d< >:d<

Εικόνα

Δημοσίευση από Ιωαννάκι »

Vaso έγραψε: Το τι θα παλέψει αργότερα το παιδί του, μόνο η Ψυχή του το ξέρει...
:cry:
Θυμάμαι-Πιστεύω-Ζω :romance-heartbeating:
Όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Vaso έγραψε:Μπορείς να είσαι και τα δύο φύλα, αλλά μόνο μέσα σου...Εκεί ακριβώς που έχει σημασία...
Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη... Η ανάγκη για τόσο ακραία αντίδραση στα κοινωνικά στερεότυπα έχει αιτίες συναισθηματικές και ασυνείδητες... Και κάτι μου θυμίζει γενικά :-D

Μμμ, ναι, υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στο να μεγαλώσει το παιδί χωρίς φυλετική ταυτότητα και στο να μεγαλώσει με τα εφόδια να δημιουργήσει την δική του αυτοέκφραση. Σε όλα τα θέματα :x
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Μάνος

Δημοσίευση από Μάνος »

Βάσω έγραψε:Κάποιος κάνει σεξ μπροστά στο παιδί του, για να του σπάσει τα στερεότυπα ηθικής...
Το τι θα παλέψει αργότερα το παιδί του, μόνο η Ψυχή του το ξέρει...
Το ίδιο δεν ισχυεί και όταν ένα παιδί τους ακούει χωρίς να έχει οπτική εικόνα;;;
:eusa-think:
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ναι Μάνο μου, το ίδιο :cry:

έχω και μια εμπειρία επ' αυτού από εναν άνθρωπο

:cry: @};- @};- @};-

Εικόνα

Δημοσίευση από eirini »

Τραγικά.....Καθώς έβλεπα το βιντεάκι μου ήρθε στο μυαλό το τραγουδάκι "τι όμορφη που είσαι όταν κλαις"...ειρωνεία, καθώς μου το τραγουδούσαν κάθε φορά που έκλαιγα....(κάθε μέρα δηλαδή) :cry:
Και μετά αναρωτιέμαι γιατί όταν πάει να με πλησιάσουν οι δικοί μου τραβιέμαι να μη με ακουμπήσουν.... :cry: (μου συνέβη και σήμερα και σε συνδυασμό με αυτά που διάβασα, μου σκασαν).... @};-
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Άβαταρ μέλους
Μάνος

Δημοσίευση από Μάνος »

...άκουγα :cry:
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Μάνος

Δημοσίευση από Μάνος »

Ειρηνάκι μου :x
>:d< >:d< >:d<
Εικόνα

Επιστροφή στο “Ο,ΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ”