Ειδήσεις και νέα από το ιντερνετ

΄Ο,τι θα θέλατε να κουβεντιάσετε
΄Ο,τι θα θέλατε να μοιραστείτε
΄Ο,τι θα θέλατε να μάθετε
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Re: Ειδήσεις και νέα από το ιντερνετ

Δημοσίευση από AMALIA »

O:-) O:-) O:-)
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

:) O:-) O:-) O:-)
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10 »

Η Αλεξάνδρεια είχε χτιστεί ώστε να ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο την ημέρα των γενεθλίων του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Οι Ιταλοί αρχαιο-αστρονόμοι δρ. Τζούλιο Μάλι και Λουίζα Φέρο του Πολυτεχνείου του Μιλάνο υποστηρίζουν σε πρόσφατη δημοσίευσή τους ότι ηαρχαία πόλη της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου είχε χτιστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο την ημέρα της γέννησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο μεγάλος κεντρικός δρόμος της πόλης, η Κανωπική Οδός ή Μέσον Πεδίον, ευθυγραμμίζεται σχεδόν τέλεια με τον ήλιο όπως θα ανέτελλε το πρωινό της 20ής Ιουλίου 356 π.Χ. σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο.
Το σύνηθες σε πόλεις εκείνης της εποχής θα ήταν η κύρια οδός να είχε σχεδιαστεί παράλληλη με την ακτή της Μεσογείου, και παρ’ όλο που η Κανωπική οδός ήταν με κατεύθυνση δυτική/ανατολική, παρεκκλίνει από την παράλληλο με την παραλία.
Η έρευνα αυτή προέκυψε παράλληλα με το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον ιστορικών και αρχαιολόγων για την εύρεση του τάφου του μεγάλου στρατηλάτη, που πιστεύεται ότι βρίσκεται σε μία χρυσή οστεοθήκη εντός μίας γυάλινης σαρκοφάγου. Υποπτευόμενοι ότι η Αλεξάνδρεια είχε χτιστεί με βάση κάποιο ηλιακό γεγονός συνδεδεμένο με τη ζωή του Αλεξάνδρου, οι Ιταλοί ερευνητές χρησιμοποίησαν κατάλληλο λογισμικό και προσομοίωσαν την ανατολή του Ηλίου την ημέρα της γέννησής του. Υπολόγισαν έτσι ότι ο Ήλιος θα ανέτειλε λιγότερο από μισή μοίρα από την πορεία της Κανωπικής Οδού. Οι αστρονόμοι επίσης ανακάλυψαν ότι και ο αστέρας Βασιλίσκος (Regulus), το πιο φωτεινό αστέρι του αστερισμού του Λέοντος και λεγόμενο «αστέρι του βασιλιά», θα ανέτειλε επίσης σε παρόμοια ευθυγράμμιση.

Η μη τυχαία φύση της επιλογής αυτής ενισχύεται από παρόμοια ευρήματα σε άλλες ελληνιστικές πόλεις όπως η Σελεύκεια επί του Τίγρη.
Τα ευρήματα είναι σύμφωνα με παρόμοιες αρχιτεκτονικές πρακτικές της αρχαιότητας, όπως η ευθυγράμμιση της Πυραμίδος της Γκίζας με τα σημεία της πυξίδας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο δάσκαλος του Μ. Αλεξάνδρου Αριστοτέλης, ήταν συνεχιστής των ιδεών του Πλάτωνα και του Σωκράτη, περί «γέννησης της τέλειας πόλεως».

Η ευθυγράμμιση μιας ολόκληρης πόλης με την ημερομηνία γέννησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα τόνιζε εμφατικά την ισχύ και εξουσία του. Η ίδια ομάδα σκοπεύει να εξετάσει και τις υπόλοιπες πόλεις που ίδρυσε ο Μ. Αλέξανδρος ώστε να διαπιστώσουν αν ακολουθούν και αυτές κάποιο ηλιακό ή αστρονομικό πρότυπο. Η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ήταν το πρωτότυπο σχέδιο για τις υπόλοιπες πόλεις, και η τοποθεσία της επιλέχθηκε περισσότερο για θρησκευτικούς και συμβολικούς λόγους, παρά για στρατηγικούς.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Oxford Journal of Archaeology.

naftemporiki.gr
''Οταν μπορεί ένας, μπορούν όλοι αρκεί να θέλουν!!"

-Το "ναί"σου να είναι ναί καί το "όχι"σου να είναι όχι-

-Σύμπαν,τι κάνεις αυτό το διάστημα???
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Ευχαριστούμε >:d< >:d< >:d<
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10 »

«Με βίαζες, εύχομαι να πεθάνεις»

Οταν οι συνδρομητές τσέκαραν το τελευταίο βίντεο της Brie Lybrand, όλοι περίμεναν να δουν ένα τυπικό βίντεο της καλλονής από την Νέα Ορλεάνη όπου θα μιλούσε για ομορφιά και ψώνια.

Η Brie όμως στο τελευταίο της βίντεο έστελνε ένα μήνυμα στον βιαστής της.
Η Brie που έχει συμμετάσχει σε εφηβικά καλλιστεία και διατηρεί ιστοσελίδα («The New Orleans Beauty Guru») με μυστικά ομορφιάς ανέβασε στο διαδίκτυο ένα βίντεο, κατηγορώντας τον πατέρα της Steven Bressler ότι την βίαζε και την κακοποιούσε τόσο την ίδια όσο και τη μητέρα της από 4 ετών μέχρι που έγινε 13.

Χωρίς μακιγιάζ και με τρεμάμενη φωνή εξιστορεί την κόλαση που περνούσε: «Ο άνθρωπος που μου πήρε την παρθενιά, που έκλεψε την αθωότητά μου έγινε μέλος στο δίκτυο μου στο YouTube και βλέπει τα βίντεο μου. Δεν έχω μιλήσει ποτέ γι’ αυτό σε δικαστήριο για να πω πώς είναι να σε δένει και να σε αλυσοδένει και να σε βασανίζει επί ώρες όταν είσαι μόλις 4 ετών ο ίδιος σου ο πατέρας».

Η φιλόδοξη ηθοποιός εξηγεί στην κάμερα πως κατάφερε να μεγαλώσει κάτω από εξαιρετικά βάναυσες συνθήκες, πως έγινε δημοφιλής στο σχολείο, πως πήγε στο πανεπιστήμιο και στέλνει ένα μήνυμα στον πατέρα της λέγοντάς του: «Δεν χρειάζεται να σε φοβάμαι πια. Ασε με να σου δείξω την συλλογή μου από όπλα. Οπλοφορώ πάντα σε περίπτωση που σε πετύχω. Δεν πρόκειται ποτέ να με ξαναγγίξεις».

Η ίδια ισχυρίζεται στο βίντεο ότι ο πατέρας της προσπάθησε πολλές φορές να σκοτώσει τη μητέρα της. Ένα βράδυ που εκείνη προσπάθησε να προστατέψει την κόρη της τη χτύπησε τόσο δυνατά που έσπασαν τα δόντια της.

«Έβλεπα τη μητέρα μου μέσα σε μια λίμνη αίματος. Μετά εκείνος ήρθε κατά πάνω μου. Ακόμη και σήμερα στην ηλικία μου βλέπω εφιάλτες ότι έρχεται να με σκοτώσει. Νομίζω ότι αποφάσισα να γίνω ηθοποιός γιατί ήθελα να ξεφύγω από την πραγματικότητα που ζούσα. Την πραγματικότητα των βασανιστηρίων στα οποία με υπέβαλλες. Έγινα πολύ καλή εξαιτίας αυτού. Έγινα πολύ καλή στο να προσποιούμαι ότι είμαι κάποια άλλη. Steven Bressler, όταν με βίαζες το μυαλό μου ήταν κάπου αλλού. Στη Disney World ή σε κάποια παραλία.

Ή σε μια κούνια, ακούγοντας μουσική από μιούζικαλ του Broadway. Οπουδήποτε αλλού εκτός από το ότι εσύ ήσουν από πάνω μου… και αυτό με βοήθησε στην καριέρα μου. Παρότι με κατέστρεψες για πάντα, δεν έχεις καταφέρει να πάρεις το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μου… Έχω γνωρίσει έναν υπέροχο άντρα που με καταλαβαίνει, που είναι πάντα στο πλευρό μου όταν κλαίω και όταν είμαι αναστατωμένη –ειδικά την ημέρα του πατέρα- επειδή εγώ είχα για πατέρα ένα τέρας. Ένα δολοφόνο. Κάθε μέρα εύχομαι να πεθάνεις. Δεν σου αξίζει να αναπνέεις τον ίδιο αέρα με μένα. Εύχομαι να δεις αυτό το βίντεο και να έχεις μια απαίσια ζωή. Στο τέλος θα τιμωρηθείς και το περιμένω πώς και πώς. Μέχρι τότε… μείνε μακριά μου».

Το 12λεπτο βίντεο κέρδισε μεγάλη επισκεψιμότητα στο Reddit. Βεβαίως αρκετοί ήταν αυτοί που το αμφισβήτησαν ενώ άλλοι είδαν με μεγάλη συμπόνια την κοπέλα. Η Brie ανέβασε το βίντεο στο facebook και το twitter. Κλείνοντας αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους 8,449 χρήστες που το παρακολούθησαν: «Ζητώ συγγνώμη που αυτή τη φορά το βίντεο ήταν διαφορετικό. Αλλά είχα την ανάγκη να πω όσα μου συνέβησαν. Είχα την ανάγκη να του τα πω κατάμουτρα».

http://www.gazzetta.gr/koinonia/article ... haneis-vid" onclick="window.open(this.href);return false;
''Οταν μπορεί ένας, μπορούν όλοι αρκεί να θέλουν!!"

-Το "ναί"σου να είναι ναί καί το "όχι"σου να είναι όχι-

-Σύμπαν,τι κάνεις αυτό το διάστημα???
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

@};- :cry:
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

=(( :cry:
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

:cry: :cry:
Άβαταρ μέλους
Λιζούλα

Δημοσίευση από Λιζούλα »

:cry:
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!!
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

:cry: :cry: :cry:
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Τουλάχιστον εκανε κατι για αυτο η κοπέλα.. ... -αν είναι αληθινο... γιατι μπροστα στη φιλοδοξία πολλά μπορούν να ειπωθούν.... @};- 8-|
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Giotoula

Δημοσίευση από Giotoula »

:cry: :cry:
"Πολέμα και Οραματίσου"...
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

:cry: :cry: :cry:
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ακόμα και μια επινόηση να είναι Ντάννυ, λυπάμαι για ότι συμβαίνει στα παιδιά, από αυτούς που τους γέννησαν...
Γενικώς μιλώντας...
και όσα αναφέρει το κορίτσι, γίνονται κάθε δεύτερο λεπτό γύρω μας, μόνο που δεν τα παίρνουμε είδηση, παρά μόνο΄όταν είναι πολύ αργά!

H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Επιστροφή στο “Ο,ΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ”