τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

όχι όλα

υπάρχει και ο φθόνος...
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

silver29 έγραψε:Ο φθονος ειναι γκει? :D :D

Παντως δεν πρεπει να παιζει καποιο ρολο αυτο... νομιζω οτι εχει να κανει με την δομη της Ελληνικης γλωσσας
Συνώνυμο της ζήλειας η οποία είναι θηλυκού γένους Γιαννάκη...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

και η άλαζονεία συνώνυμο του κομπασμού... :D

έτσι θα το πάμε τώρα? :))

Εικόνα

=)) :)) =)) :))
Άβαταρ μέλους
CHRYSSOULA

Δημοσίευση από CHRYSSOULA »

Κατά την άποψη μου τα αμαρτήματα είναι γένους θηλυκού γιατί το κάθε ένα εκφράζει μία κατάσταση που εξελίσσεται σε κάτι άλλο.(θηλυκή αρχή) Η απληστία γεννάει κάτι άλλο αν δεν μεταλλαχθεί..Το ίδιο και τα άλλα..
Ο φθόνος μπορεί ερμηνευτικά να μοιάζει συνώνυμο της ζήλιας αλλά η ζήλια και αυτή μπορεί να εξελιχθεί. Ο φθόνος όμως είναι στείρα κατάσταση γιατί αν δεν μεταλλαχθεί οδηγεί σε μια τελμάτωση που είναι συνώνυμη του θανάτου. Το αρσενικό γένος δείχνει κατά την άποψη μου ότι είναι σαν κατάσταση αμετάβλητη.(αρσενική αρχή)
Η Ευγνωμοσύνη δονεί κάθε κύτταρο μου !!!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

σιγά που το σκέφτηκαν όταν έβαζαν τα άρθρα στην γλώσσα μας!

:D :D :D

πάντως, ακόμα και ο φθόνος σαν κατάσταση μεταλλάσσεται, γιατί και ο θάνατος μπορεί να μεταλλαχθεί...σε αιωνιότητα...

και αυτή δεν έχει γένος! ;)

Εικόνα

:*
Επισκέπτης

Σε μια τάξη ισπανικών, η καθηγήτρια εξηγεί ότι τα ουσιαστικά, είναι είτε αρσενικά, είτε θηλυκά.
Για παράδειγμα:
«τo σπiτι» είναι θηλυκό και το «μολύβι» αρσενικό.
τότε ένας μαθητής ρωτά:
το “computer” στα ισπανικά τι είναι ? αρσενικό ή θηλυκό ???? η καθηγήτρια τότε τους λέει :
θα κάνουμε ένα παιχνίδι . θα χωριστείτε σε δυο ομάδες , γυναίκες και άντρες και θα προσπαθήσετε να βρείτε το γένος της λέξης «computer», άλλα να το αιτιολογήσετε κιόλας.

Η αντρική ομάδα αποφάσισε πως η λέξη «computer» εiναι σίγουρα θηλυκή, (''la computadora''), διότι:

1o : κανείς, παρά μόνο ο δημιουργός τους, καταλαβαίνει την λογική που λειτουργούν.

2o : η γλώσσα που χρησιμοποιούν για να επικοινωνήσουν με άλλα computer , είναι κάτι που κανείς άλλος δεν καταλαβαίνει.

3o : ακόμη και το παραμικρό λάθος που θα κανείς , αποθηκεύεται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στη μνήμη τους και σε ταλαιπωρεί για καιρό.

4o : μόλις καταφέρεις και αποκτήσεις το δικό σου, ξοδεύεις πάνω από το μισό μισθό σου για συντήρηση και αξεσουάρ.

Η γυναικεία ομάδα αποφάσισε πως η λέξη «computer» εiναι σίγουρα αρσενική , (''la computador''), διότι :

1o : σε περίπτωση που θες να κανείς οτιδήποτε μαζί του , πρέπει πρώτα να το ανάψεις.

2o : έχουν παρά πολλά δεδομένα αλλά δεν μπορούν να τα επεξεργαστούν από μόνα τους, ούτε μπορούν να πάρουν μόνα τους αποφάσεις.

3o : υποτίθεται πως ο ρόλος τους είναι να σε βοηθούν να επιλύσεις προβλήματα, αλλά συνήθως δημιουργούν περισσότερα από όσα επιλύουν.

4o : μόλις αποκτήσεις ένα, συνειδητοποιείς ότι αν περίμενες ακόμη λίγο, θα μπορούσε να αποκτήσεις ένα καλύτερο μοντέλο.
Επισκέπτης

Kαλό Γιαννάκη :)) :))
Άβαταρ μέλους
CHRYSSOULA

Δημοσίευση από CHRYSSOULA »

Στα Ελληνικά λέμε ο " υπολογιστής" αυτό από μόνο του είναι μία ερμηνεία.
Δεν έχει πει ποτέ κανείς άνδρας ή γυναίκα, ότι θα δουλέψω με την " υπολογίστρια" σπίτι μου...
’λλοτε πάλι λέμε το computer... Όμως η πρώτη ερμηνεία είναι που έχει επικρατήσει......!!!!
Η Ευγνωμοσύνη δονεί κάθε κύτταρο μου !!!
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

:-?
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
eudemonia

Δημοσίευση από eudemonia »

Για να καταλάβω και εγώ, η ερώτηση πια είναι? Πια είναι η άποψή μας για τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα και γενικός την αμαρτία ή αν έχουμε κάνει εμείς?
Άβαταρ μέλους
ksan8oula

Δημοσίευση από ksan8oula »

eudemonia έγραψε:Για να καταλάβω και εγώ, η ερώτηση πια είναι? Πια είναι η άποψή μας για τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα και γενικός την αμαρτία ή αν έχουμε κάνει εμείς?
Ολα αυτα μαζι eydaimonia ,οσο για την τελευταια ερωτηση ,αν δηλαδη εχουμε κανει αμαρτιες ειναι ενας τροπος του παιχνιδιου πιστευω για να κοιταξουμε ολοι μεσα μας.. @};-
Κανείς δεν θα σου απαντήσει τι είναι αλήθεια, γιατί αυτό που θα σου πει είναι μόνο η δικιά του!Βάσω Νικολοπούλου
Άβαταρ μέλους
eudemonia

Δημοσίευση από eudemonia »

Εγώ θα πω πάλι ότι η αμαρτία είναι απλά μια λέξη και τπτ άλλο, αλλά όχι για την γη.
Εδώ που είμαστε υπάρχει, και κάποιες είναι αυτονόητες ότι δεν πρέπει να πέφτουμε σε αυτές.
Δεν θεωρώ αμαρτία να φας μια τούρτα ολόκληρη ούτε την τεμπελιά, σε αντίθεση με τον φόνο τον βιασμό το κλέψιμο που θεωρώ ότι είναι και μεγάλες βέβαια.

Τώρα αν σου αρέσουν οι σοκολάτες
Και βαριέσαι να πας στην δουλειά το αφεντικό σου θα σε κάψει και όχι ο θεός.

Αν δεν υπήρχαν η αμαρτίες δεν νομίζω ο κόσμος να είχε όρια και θα γινόταν χαμός.

Όλα αυτονόητα είναι τα 7 αμαρτήματα και σκοπός είναι να σε κάνουν καλύτερο, τώρα αν οι άνθρωποι πέσουν σε κάποιο οι άνθρωποι θα τους κρίνουν πάλι.
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

eudemonia έγραψε:Για να καταλάβω και εγώ, η ερώτηση πια είναι? Πια είναι η άποψή μας για τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα και γενικός την αμαρτία ή αν έχουμε κάνει εμείς?
Που βρισκόμαστε εμείς,ο εαυτός μας σε σχεση με τα "αμαρτήματα".Τωρα για το αν εχουμε "αμαρτήσει"....ρωτάς;

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”