Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν.
και εμένα πολύ μου αρέσει,το πίνω πολύ συχνά
είναι και πολύ όμορφο φυτό, η ανθοφορία του είναι ένα απαλό βιολετί ή σε λευκό χρωματισμό
και τα φυλλαράκια του, αυτά είναι που αποξηραίνονται μαζί με μαλακά κλαδάκια που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε αιθέριο έλαιο, είναι απαλά σας βελούδο
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο...
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν.
Αγαπημένο βότανο με πολλές χρήσεις το φασκομηλάκι...
Είναι χρήσιμο και για τα μαλλάκια μας αν είναι αδύναμα
Βράζουμε αρκετό φασκόμηλο και με το δυνατό αφέψημα λούζουμε τα μαλλιά, κάνοντας συγχρόνως δυνατό μασάζ στις ρίζες. Είναι εξαιρετικά τονωτικό και σταματά - ή τουλάχιστον περιορίζει- την τριχόπτωση.
αν έχουμε αιθέριο έλαιο, μπορούμε να προσθέσουμε μερικές σταγόνες στο σαμπουάν ή την μαλλακτική μας κρέμα
Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.
Πολυβιταμινούχα διατροφή: 15 τροφές που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την πρόσληψη βιταμινών
Είστε σίγουροι πως προσλαμβάνετε τις απαραίτητες δόσεις βιταμινών μέσω της διατροφής σας; Ή μήπως παίρνετε συμπληρώματα για να τις ενισχύσετε;
Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας, υπάρχουν 13 απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που το σώμα απαιτεί σε καθημερινή βάση και πολλοί επαγγελματίες της υγείας, συνιστούν την πρόσληψη κάποιου πολυβιταμινούχου σκευάσματος, διότι μερικές φορές, η διατροφή ενός ατόμου από μόνη της δεν είναι αρκετή για να εκπληρώσει την υποχρέωση αυτή.
Είτε λόγω του αγχωτικού τρόπου ζωής ή μιας αλλεργίας, είτε ακόμη εξαιτίας λανθασμένης διατροφής, πολλοί άνθρωποι στρέφονται προς τη λήψη πολυβιταμινών για να λάβουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται, συχνά παραβλέποντας τις φυσικές διατροφικές πηγές των βιταμινών.
Από τις προφανείς υπερτροφές, όπως την πλούσια σε σίδηρο λαχανίδα, μέχρι τις πιο… εκπληκτικές αποκαλύψεις όπως το μέλι, αποτελεί ευχάριστη έκπληξη η ποσότητα των τροφίμων που δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και γεμάτα οφέλη για την υγείας μας.
Παρακάτω θα δείτε 15 τροφές που θα σας βοηθήσουν να καλύψετε την απαιτούμενη ημερήσια πρόσληψη βιταμινών, χωρίς να χρειάζεται να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα.
Κινόα
Γνωστή ως «super» σπόρος, η κινόα είναι μια πλήρης πρωτεΐνη, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό μας στις καθημερινές λειτουργίες του, μεταξύ των οποίων η επιδιόρθωση των ιστών. Η ημερήσια κατανάλωση κινόα, μας παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το φυλλικό οξύ και ο φώσφορος.
Λαχανίδα
Η λαχανίδα είναι ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά και είναι πλούσια με βιταμίνη Κ, η οποία βοηθά στην πήξη του αίματος και διατηρεί τα οστά μας υγιή. Επίσης, ένα φλιτζάνι από φύλλα λαχανίδας, μας παρέχει το 180% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Α και το 200% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C και το καλύτερο από όλα, έχει μόνο 36 θερμίδες.
Σπανάκι
Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Κ, ασβεστίου και μαγνησίου, τα οποία βοηθούν την υγεία των οστών. Αυτό το λαχανικό είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων.
Γλυκοπατάτα
Το πορτοκαλί χρώμα της γλυκοπατάτας, δηλώνει ότι πρόκειται για μια καλή πηγή βήτα-καροτίνης, η οποία κάνει το σώμα να παράγει βιταμίνη Α. Οι γλυκοπατάτες είναι επίσης πλούσιες σε βιταμίνη C, βιταμίνη D, βιταμίνη Β6, σίδηρο και μαγνήσιο.
Αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι μια καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, που είναι επίσης γνωστά ως «υγιή λιπαρά», επειδή μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε και C, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθούν στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και καρκίνου.
Σολομός
Ο σολομός είναι μια σημαντική τροφή, διότι περιέχει θρεπτικά συστατικά που δεν βρίσκονται σε πολλά άλλα τρόφιμα, όπως η βιταμίνη D και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Περίπου 110 γραμμάρια σολομού, περιέχουν περισσότερη βιταμίνη D από τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη.
Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών και των δοντιών και έχει επίσης βρεθεί ότι ωφελεί και το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για υγιείς αρθρώσεις και εγκέφαλο και βοηθούν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.
Μέλι
Το μέλι είναι μια σπουδαία φυσική γλυκαντική ουσία, επειδή, σε αντίθεση με την επεξεργασμένη λευκή ζάχαρη, μπορεί να βοηθήσει στην ισορροπία σακχάρου στο αίμα. Οι μέλισσες προσθέτουν μιας ουσία στο μέλι που, όταν συνδυάζεται με νερό, παράγει υπεροξείδιο του υδρογόνου και γι’ αυτό το μέλι έχει αντι-βακτηριακές και αντι-μυκητιασικές ιδιότητες. Τέλος, το μέλι είναι μια καλή πηγή φλαβονοειδών, τα οποία βοηθούν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.
Φασόλια σόγιας
Τα φασόλια σόγιας είναι ένα είδος οσπρίων και είναι πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο και ψευδάργυρο. Η σόγια σε αυτά τα φασόλια, είναι ευεργετική για την υγεία μας, διότι η τακτική της πρόσληψη έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Τρώγοντας 2-3 μερίδες σόγιας κάθε μέρα, πιστεύεται ότι βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.
Αμύγδαλα
Είναι γνωστά ως οι πιο θρεπτικοί ξηροί καρποί και αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών και πρωτεΐνης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να μα κρατούν πλήρεις για περισσότερη ώρα. Οι ξηροί καρποί περιέχουν επίσης βιταμίνη Ε και μαγνήσιο.
Σπόροι κάνναβης
Οι σπόροι κάνναβης είναι πλούσιοι σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης. Αυτοί οι σπόροι έχουν επίσης σημαντικά λιπαρά οξέα, συμπεριλαμβανομένων των ωμέγα-3, ωμέγα-6 και του γ-λινολενικού οξέως (GLA), τα οποία βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της αρθρίτιδας, των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου. Τα λιπαρά οξέα είναι επίσης απαραίτητα για τις διαδικασίες της μάθησης και της μνήμης.
Σκούρα σοκολάτα
Όταν την τρώμε με μέτρο, η μαύρη σοκολάτα προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Αποτελεί πλούσια πηγή φλαβονοειδών, τα οποία είναι σημαντικά αντιοξειδωτικά και επίσης μπορεί να βοηθήσει στην υγεία της καρδιάς και τη μείωση της χοληστερίνης, στην προώθηση της ροής του αίματος και την πρόληψη θρόμβων στο αίμα. Η σκούρα σοκολάτα απελευθερώνει ενδορφίνες στον εγκέφαλο και μπορεί να βοηθήσει στη συγκέντρωση και να βελτιώσει τη διάθεσή μας.
Λιναρόσπορος
Ο λιναρόσπορος είναι μια καλή πηγή, τόσο των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, όσο και των φυτικών ινών. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην αποφυγή σχηματισμού θρόμβων στο αίμα, αλλά και στην εκδήλωση της καρδιακής νόσου. Ο λιναρόσπορος περιέχει τόσο διαλυτές, όσο και αδιάλυτες φυτικές ίνες, γεγονός που τον καθιστά μια εξαιρετική τροφή, καθώς οι διαλυτές φυτικές ίνες έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τη χοληστερόλη και στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.
Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο περιέχει μια μεγάλη ποικιλία από πολυφαινόλες, οι οποίες δρουν, τόσο ως αντιοξειδωτικά, όσο και ως αντι-φλεγμονώδη. Αυτό το λάδι είναι επίσης μια πλούσια πηγή υγιών λιπών, συμπεριλαμβανομένων των μονοακόρεστων και των ωμέγα-9 λιπαρών οξέων.
Ελληνικό γιαούρτι
Πολλοί απολαμβάνουν το ελληνικό γιαούρτι, λόγω της πλούσιας και κρεμώδους υφής του, αλλά επιπλέον είναι και ωφέλιμο, γιατί περιέχει περίπου διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης, απ’ ό,τι τα άλλα είδη γιαουρτιού, γεγονός που σημαίνει ότι μας κάνει αισθανόμαστε πλήρεις για περισσότερη ώρα. Το ελληνικό γιαούρτι περιέχει επίσης προβιοτικά, ένα είδος υγιών βακτηρίων που ζουν στο έντερο και βοηθούν στην πέψη, αλλά και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Γκότζι μπέρι
Πρόκειται για μια υπερτροφή γεμάτη βιταμίνη C και β-καροτένιο. Αυτοί οι μικροί καρποί, περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην πρόληψη ασθενειών, βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
social
click@Life
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα
__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Τελευταίες επιστημονικές έρευνες, επιβεβαιώνουν τους αρχαίους πολιτισμούς που για χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιούσαν τα μπαχαρικά και τα βότανα για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία πολλών ασθενειών.
Τα μπαχαρικά και τα βότανα, αν και τα χρησιμοποιούμε συνήθως για τη γεύση που δίνουν στο φαγητό και το άρωμά τους, έχουν και άλλες ιδιότητες. Έχουν θρεπτική αξία, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, βοηθούν στη μείωση κατανάλωσης άλλων ενισχυτικών γεύσης και λιγότερο θρεπτικών συστατικών, όπως είναι το αλάτι.
Τελευταίες επιστημονικές έρευνες, επιβεβαιώνουν τους αρχαίους πολιτισμούς που για χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιούσαν τα μπαχαρικά και τα βότανα για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία πολλών ασθενειών.
Μάλιστα, στην ινδική κουζίνα, όπου χρησιμοποιούνται τα μπαχαρικά σε μεγάλες ποσότητες, οι ντόπιοι σημειώνουν χαμηλά ποσοστά ασθενειών που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως είναι ο καρκίνος και τα προβλήματα καρδιάς. Έχει μάλιστα παρατηρηθεί, πως Ινδοί που ακολουθούν ένα πιο δυτικό τρόπο διατροφής, έχουν ανεβασμένα ποσοστά ασθενειών, κυρίως λόγω της έλλειψης των μπαχαρικών αλλά και των πιο κρεατοφαγικών και λιπαρών συνηθειών.
Πιπεριές τσίλι για την ενίσχυση του μεταβολισμού
Οι καυτερές πιπεριές τσίλι δίνουν στο φαγητό πικάντικη γεύση και στο μεταβολισμό μια καλή ώθηση. Η καψαϊκίνη, που ευθύνεται για τη «φλόγα» των πιπεριών, έχει την ικανότητα να αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού και τη αναμενόμενη καύση περισσότερων θερμίδων αλλά και να ενεργοποιήσει στον εγκέφαλο διεργασίες που τον κάνουν να νιώθει λιγότερη πείνα. Αν ωστόσο δεν αντέχετε τα καυτερά, πέρα από το τσίλι και το πιπέρι καγιέν, μπαχαρικά όπως η πάπρικα, με πιο ήπια γεύση, έχουν και αυτά τις ίδιες θετικές επιπτώσεις στον οργανισμό. Επιπλέον, η κατανάλωση της καψαϊκίνης, ρίχνει τα επίπεδα εμφάνισης έλκους στομάχου και προστατεύει την καρδιά κρατώντας την κακή χοληστερίνη σε ακίνδυνα επίπεδα.
Τζίντζερ για τα ανήσυχα στομάχια
Το θαυματουργό τζίντζερ μπορεί να ανακουφίσει ένα πονεμένο στομάχι και όχι μόνο. Εκχυλίσματα τζίντζερ μειώνουν την εμφάνιση ναυτίας που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή που έπεται ενός χειρουργείου ή χημειοθεραπείας, ενώ είναι πολύ αποτελεσματικό στην περίπτωση της ναυτίας από το αυτοκίνητο ή το καράβι. Επιπλέον, το τζίντζερ, περιέχει αντιφλεγμονώδη συστατικά, που μάχονται τον καρκίνο αλλά και δρουν αναλγητικά στους πόνους της οστεοαρθρίτιδας και σε λοιπούς μυϊκούς πόνους. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, άτομα που υποβάλλονταν σε ασκήσεις διατάσεων, και έπαιρναν κάψουλες από τζίντζερ για 11 μέρες, εμφάνισαν 25% λιγότερους μυϊκούς πόνους από όσους λάμβαναν κάψουλες πλασέμπο.
Κανέλα για τη μείωση του σακχάρου
Η αρωματική κανέλα μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η προσθήκη κανέλας στα τρόφιμα (έως ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα), μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, για τον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα τους, μειώνοντας την απότομη αύξηση του σακχάρου.
Κουρκούμη κατά των φλεγμονών
Η κουρκούμη ή κουρκουμάς είναι μια κίτρινη σκόνη που προέρχεται από το θρυμματισμό του ξερού κοτσανιού ενός φυτού που το συναντάμε κυρίως στην Ινδία και την Ινδονησία. Δεν πρέπει να συγχέεται με το κάρυ, το οποίο δεν αποτελεί ξεχωριστό καρύκευμα αλλά είναι μείγμα που παρασκευάζεται από 20-30% κουρκούμη αναμειγμένη με κόλιαντρο, κύμινο κάρδαμο και διάφορα είδη πιπεριών.
Η κουρκούμη μπορεί καταστείλει τη φλεγμονή και να αναστείλει τους όγκους. Στην Ινδία χρησιμοποιείται και για την επούλωση των πληγών και επίσης χρησιμοποιείται για την παρασκευή ροφήματος που ανακουφίζει από το κρυολόγημα και αναπνευστικά προβλήματα. Η σύγχρονη ιατρική επιβεβαιώνει πολλά από τα οφέλη της, τα περισσότερα από τα οποία συνδέονται με την κουρκουμίνη, μια ένωση στην κουρκούμη, που έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η κουρκουμίνη έχει αποδειχθεί πως ανακουφίζει τον πόνο της αρθρίτιδας, καθώς και οδοντιατρικές διαδικασίες. Επίσης μελετώνται τα οφέλη της στη διαχείριση των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη και της νόσου του Αλτσχάιμερ, αλλά και για τη θεραπεία του καρκίνου, ιδίως του παχέος εντέρου, του προστάτη και του μαστού. Προκαταρκτικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κουρκουμίνη μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και των ενζύμων που ενεργοποιούν τις καρκινογόνες ουσίες.
Κρόκος (σαφράν) για καλή διάθεση
Ο κρόκος γνωστός και με τις ονομασίες ζαφορά και σαφράν, είναι φυτό από το οποίο παράγεται ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά που υπάρχουν στον κόσμο, το οποίο θεωρείται ότι μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας.
Έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και χρόνια στην παραδοσιακή περσική ιατρική για το σκοπό αυτό, συνήθως εμπλουτίζοντας το τσάι ή χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα του ρυζιού. Έρευνα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου του Ιράν, διαπίστωσε ότι ο κρόκος μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS) και την κατάθλιψη. Σε μια μελέτη, το 75% των γυναικών με PMS που λάμβαναν καθημερινά κάψουλες σαφράν, ανέφεραν ότι τα συμπτώματα του PMS (όπως εναλλαγές στη διάθεση και κατάθλιψη), μειώθηκαν κατά το ήμισυ τουλάχιστον, σε σύγκριση με μόνο το 8% των γυναικών που δεν λάμβαναν σαφράν.
Μαϊντανός κατά του καρκίνου
Ο ταπεινός μαϊντανός, μπορεί να βοηθήσει κατά της ανάπτυξης των κυττάρων του καρκίνου του μαστού. Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Missouri, διαπίστωσαν ότι το βότανο αυτό μπορεί πραγματικά να εμποδίσει τα συγκεκριμένα καρκινικά κύτταρα: Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, στα ζώα που δόθηκε απιγενίνη , μία ένωση πλούσια στο μαϊντανό (και στο σέλερι), αυξήθηκε η αντοχή τους στην ανάπτυξη καρκινικών όγκων. Οι ειδικοί συστήνουν να χρησιμοποιούμε λίγο μαϊντανό στα πιάτα μας καθημερινά.
Φασκόμηλο για τον πονόλαιμο
Το φασκόμηλο βοηθά τη μνήμη μας και καταπραΰνει τον πονόλαιμο. Οι ειδικοί συστήνουν να πίνουμε τσάι φασκόμηλο για να καταπραΰνουμε τις στομαχικές διαταραχές και τον πονόλαιμο, μια θεραπεία που υποστηρίζεται και από μια μελέτη που αποκάλυψε ένα διάλυμα με φασκόμηλο σε περιπτώσεις πονόλαιμου, ανακούφισε αποτελεσματικά από τον πόνο. Μια προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι το βότανο αυτό, μπορεί να βελτιώσει κάποια συμπτώματα της νόσου του Alzheimer σε πρώιμο στάδιο, εμποδίζοντας ένα ένζυμο-κλειδί να καταστρέψει την ακετυλοχολίνη, μια χημική ουσία του εγκεφάλου που εμπλέκεται στη μνήμη και τη μάθηση. Σε μια άλλη μελέτη, φοιτητές που έλαβαν εκχυλίσματα φασκόμηλου σε μορφή κάψουλας, απέδωσαν σημαντικά καλύτερα στα τεστ μνήμης που τους δόθηκαν και η διάθεσή τους βελτιώθηκε.
Δεντρολίβανο για συγκέντρωση
Αυτό το βότανο μπορεί να μας βοηθήσει να συγκεντρωνόμαστε, αλλά και να καταπολεμήσει τα τροφιμογενή βακτήρια. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι το άρωμα του δεντρολίβανου βελτιώνει τη μνήμη και την εγρήγορση που δείχνουμε. Το βότανο αυτό συχνά χρησιμοποιείται σε μαρινάδες για κρέατα και πουλερικά και θεωρείται οι αντιοξειδωτικές του ενώσεις καταπολεμούν τα βακτήρια και προλαμβάνουν την αλλοίωση του κρέατος. Επίσης, μελέτη του Πανεπιστημίου του Κάνσας το 2010, έδειξε ότι η προσθήκη εκχυλισμάτων δενδρολίβανου στο βόειο κρέας, βοήθησε στην πρόληψη του σχηματισμού ετεροκυκλικών αμινών (HCAs), καρκινογόνων ενώσεων που παράγονται όταν τα κρέατα ψήνονται στη σχάρα ή τηγανίζονται.
click@Life
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα
__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν.