ΘΕΛΩ......!!!

καμιά φορά ξεχνιόμαστε...
και εκτός από την "καλημέρα"
λέμε και ότι νιώθουμε!!
Άβαταρ μέλους
Madraoulas

Δημοσίευση από Madraoulas »

HARIDEA έγραψε:
Μαζεψα τα 'πραγματα' μου που αυτα τα ιδια μου 'εκλειναν'-χωρις να το ξερω- το 'δρομο'...τα τοποθετησα εκει που ανηκουν..καο ο 'δρομος' εμεινε ελευθερος να τον 'περπατησω'
Ξέρεις πόσα έχω και εγώ πετάξει για να περπατήσω ελεύθερα.... Όμως κάθε φορά νοιώθω ότι έχω ακόμα και άλλα να πετάξω μέχρι να μη με βαραίνει απολύτως τίποτα.... Τότε έρχεται συνειδητά πλέον η απόλυτη ελευθερία....Νοιώθεις ένας καινούργιος άνθρωπος...Καλή αρχή !!!!!!!
Σ ευχαριστω Χαριντεα...θα σου πω κατι που ενοιωσα μολισ ειδα τα γραφομενασου και χωρις παρεξηγηση...νομιζω οτι κανουμε ακριβως το αντιθετο!!!...εγω δεν πεταξα τιποτα..αλλα τ αφομοιωσα,τα εκανα δικα μου..ενω εσυ τα πετας..οποτε παλι στη ´μουρη' σου ερχονται και τα βρισκεις μπροστα σου(νομιζεις οτι εχεις νεα να πεταξεις αλλα ειναι τα ιδια)...γι αυτο ειναι επαναλαμβανομενη η πραξη του 'ξεκαθαρισματος' σου....εγω 1 φορα το εκανα γιατι το αισθανθηκα ...το βιωσα.....εσυ νοιωθω οτι προσπαθεις επι τουτου,,,εγω δεν προσπαθησα....βιωσα/γειωσα κατι αλλο και μου συνεβη αυτο

Και παλι δεν τα λεω αυτα για να σε θιξω...αλλα αν σου κανει κατι κλικ απο τα γραφομενα μου θα το καταλαβεις...αλλιως γραψε με λαθος....φιλακιααααααααααααα
ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΩ ΟΛΟΥΣ!!..ετσι απλα....
''΄Όταν μέσα μας έχουν εκλείψει οι αιτίες της πράξης, τότε η πράξη η ίδια δεν άγεται από τα συμπτώματα, αλλά εκδηλώνεται αυθόρμητα και αυτούσια, ως αγαθοσύνη. "
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

θα πω κάτι ενδιάμεσα σε σένα και την Χρυσούλα, μέχρι να διαβάσει και να σου απαντήσει η ίδια.

Ο τρόπος που επεξεργαζόμαστε τις καταστάσεις και τα συναισθήματα είναι στην αρχή απορριπτικός.
Απορρίπτουμε μάσκες που μας φόρεσαν οι άλλοι και φυσικά με αυτό δεν απορρίπτουμε τον εαυτό μας, απλά τον αναγνωρίζουμε αληθινά.

Τα βιώματά μας δεν γίνονται εμπόδιο στην εξέλιξή μας, αν αναγνωρίσουμε τις αιτίες τους. Τίποτα από αυτά δεν μπορεί να αλλάξει και έτσι να "πεταχτεί"...

΄Οταν ανακαλύψεις ένα πρότυπο που σε οδήγησε στην διαμόρφωση του χαρακτήρα σου, ακυρώνεις το πρότυπο και εκεί είναι όλη η αξία της εργασίας σου.
Ακυρώνοντας ένα ένα τα πρότυπα, τα αντικαθιστάς με αλήθεια και φως και έρχεσαι αγνά να αγγίξεις την ψυχή σου και να νιώσεις τις ανάγκες της. Αυτό το κάνεις συνειδητά, που σημαίνει οτι ο χαρακτήρας σου διαμορφώνεται, αλλάζει και γίνεται ακριβώς αυτό που η ψυχή σου είχε επιλέξει σαν προσωπικότητα γι' αυτήν της την ζωή.

Το delete δεν μοιάζει με πέταμα?

Δεν πετά τα βιώματα, γιατί αυτό δεν μπορείς να το κάνεις όσο και αν θέλεις...Δεν μπορείς να ακυρώσεις το παρελθόν σου...Μπορείς όμως να διαμορφώσεις το παρόν σου, αντικαθιστώντας τα πρότυπα και τα εμπόδια, με αλήθεια και αγάπη για σένα.

Δεν μπορεις να ενσωματώνεις τα πρότυπα...Γιατί τότε είναι που θα τα φας στην μούρη, όπως λες...

Σημασία στην εργασία μας έχει, να αναγνωρίσουμε όσα έχουμε θάψει σαν "αρνητικά", όσα μας επέβαλαν ότι είναι "αρνητικά" και να ισορροπήσουμε τις δυαδικές έννοιες εσωτερικά, βλέποντας με καθαρή ματιά τις αιτίες που αφήσαμε τον εαυτό μας να κάθεται στον έναν μόνο πόλο και να "φοβάται" να αγγίξει τον άλλον.

΄Εχει σημασία να ισορροπήσεις μέσα σου τις αξίες του Εαυτού σου, απορρίπτοντας τις αιτίες που τον έκαναν εαυτό.
Εχει σημασία να ζήσεις σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ, αναγνωρίζοντας τις δικές σου ποιότητες, καταρρίπτοντας τον μύθο του ανθρωπάκου...

Τα πρότυπα πετάμε Γιώργο μου, όχι τα βιώματα...
Αυτό θα ήταν σαν να παθαίναμε αμνησία, να μην θυμόμαστε και τότε θα χάναμε ένα σημαντικό κομμάτι της εξέλιξής μας.

΄Ομως τα πρότυπα και τις αιτίες τους μπορούμε, όσο είναι εύκολο στον καθένα, να τα ακυρώσει...Αυτό δεν μας κάνει να ξεχνάμε πως είμασταν ζώντας με αυτά...

ακύρωση = πέταμα :D :D
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Τα βιώματα μας είναι στην ουσία η προίκα μας για να μπορεσουμε να διαμορφώσουμε το παρόν και να ζήσουμε το τώρα ώς Ανθρωποι ,ως ο πραγματικός Εαυτός του καθένα.
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
zefira

Δημοσίευση από zefira »

Το ίδιο έλεγα σφαιρούλα μου και γω εχθές μόνο που αντί για προίκα το βάφτισα περιουσία γιατί μας έχουν μάθει οι γονείς μας να προστατεύουμε την περιουσία μας.

Έτσι όλα μας τα βιώματα είναι ένα είδος περιουσίας που πρέπει να το προστατέψουμε.

Είναι δικό μας και μας ανήκει 100% και σαφώς δεν είναι εμπόδιο στην εξέλιξή μας αφού μέσα σε αυτά τα βιώματα είμαστε Εμείς.
Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Το μεγαλύτερο ‘‘λάθος‘‘ που έκανα όλα τα χρόνια ήταν να προσπαθώ να κάνω Ντιλίτ!!

Ασε που δεν σβήνονται με τίποτα !!
οσο προσπαθούσα τοσο βασανιζόμουνα και δεν μπορούσα να συγχωρήσω τον Εαυτό μου !!!
Αφού αυτό ΕΙΜΑΙ;;; Γιατί να ΕΙΜΑΙ κάτι άλλο;; Ποιός προσδιορίζει το καλό άλλο και το κακό άλλο;;;
Τα περισσότερα ‘‘κακά‘‘ συνέβαιναν όταν υπέκυπτα στα όρια των άλλων....
Να το μάθημα !! :wink:
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

:D
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ντάννυ μου πάταγες delete σε λάθος "αρχείο"...

όμως ο υπολογιστής σου τα έσωζε με άλλο όνομα...
και τσουπ πάλι μπροστά σου...

delete πατάμε στα πρότυπα, αυτά που "φορέσαμε" χωρίς καν να μας ρωτήσουμε αν θέλουμε...

το καλό και το κακό, ανήκουν στους όρους του δυαδισμού...Δεν ακυρώνουμε τους "όρους" γιατί αυτό θα ήταν σαν να ακυρώναμε την ζωή μας εδώ...Ακυρώνουμε την μισαλοδοξία που εκδηλώναμε, με το να πιστεύουμε ότι ο δικός μας εγωισμός ήταν καλύτερος, έναντι του εγωισμού των άλλων.

Ακυρώνουμε αυτο που πιστεύουμε πως είμαστε, για να βρεθούμε στην αλήθεια του ΕΙΜΑΣΤΕ....
Σ' αυτό το σημειο η κριτική δεν είναι για να διαχωριστούμε, αλλά για να ερευνήσουμε, να μάθουμε, παρατηρώντας, τους όρους που διέπουν την ζωή των ανθρώπων...έτσι μόνο ενσωματώνουμε στην ψυχή μας την αγνή αγάπη και την συγχώρεση, που δεν είναι λόγια, αλλά οι αξίες της εξελικτικής μας πορείας σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Δεν ειμαι εγώ η πιο....
Εγώ είμαι απλά αυτό που είμαι...

Εικόνα

Δημοσίευση από CHRYSSOULA »

O Madraoulas έγραψε
ενω εσυ τα πετας..οποτε παλι στη ´μουρη' σου ερχονται και τα βρισκεις μπροστα σου(νομιζεις οτι εχεις νεα να πεταξεις αλλα ειναι τα ιδια)...
Αγαπητέ Γιώργο χαίρομαι για τις απόψεις που εξέθεσες παραπάνω και πίστεψε με δεν θα παραξηγηθώ ποτέ αν κάποιος εκφέρει αντίθετη απόψη από την δική μου. Δεν νοιώθω ότι η ανταλλαγή απόψεων σε ένα forum . έστω και φαινομενικά διαφορετικών είναι ένα debate που ο καθένας προσπαθεί με κάποιο τρόπο να παρουσιάσει τις δικές του για σωστότερες, καταλληλότερες κλπ.
Κάθε μία ψυχή εκφράζει με τον μοναδικό της τρόπο αυτά που έχει νοιώσει μέσα από τα βιώματα της. Έτσι όπως έπραξες εσύ αφομοιώνοντας την εμπειρία/βίωμα και προπαντός αναγνωρίζοντας το μάθημα που σου έδινε ήταν ο καταλληλότερος τρόπος !!!!
Η δική μου ψυχή ήθελε. αφου κατανοήσει,καθόσον ο Νους μου είχε τον δικό του τρόπο αντίληψης, να κάνει την υπέρβαση πετώντας ή γκρεμίζοντας αυτά που θόλωναν την κρίση. Όταν όμως έχεις επίγνωση αυτού που γκρεμίζεις γιατί έχει βιώσει το συναίσθημα και αφομοιώσει το μάθημα που κρύβεται πίσω από αυτό τότε πίστεψε με τίποτα δεν σου γυρίζει πίσω. Μόνο σε ανολοκλήρωτες εμπειρίες και όταν το γκρέμισμα γίνεται σε κρίση θυμού ,πανικού ή λανθασμένων εντυπώσεων τότε ναι ο κίνδυνος ελλοχεύει να υποστείς εκ νέου την ίδια κατάσταση και να σου γυρίσει πίσω bumerang όπως είπες γιατί απλά προσπάθησες να κοροιδέψεις τον εαυτό σου υποκρινόμενος ένα γκρέμισμα ενώ στην ουσία ήταν ένα απλό κουκούλωμα...... κοινώς στρουθοκαμηλισμός..... Αυτό συμβαίνει όταν αντιλαμβάνεσαι μία εμπειρία μόνο νοητικά δλδ δεν την έχεις ολοκληρώσει όταν όμως δουλέψεις αυτή μέσα από το κέντρο της καρδιάς και το συναίσθημα τότε δεν υπάρχει περίπτωση να σου γυρίσει πίσω γιατί δεν την χρειάζεσαι πλέον στις αποσκευές σου!!!!!
Η Ευγνωμοσύνη δονεί κάθε κύτταρο μου !!!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

μμμ...καλέ δεν καταλάβατε ότι λέτε τα ίδια με άλλα λόγια? :D :D

Φυσικά Χρυσουλιτσα δεν σου χρειάζεται πια στις αποσκευές σου, γιατί την περιέχεις! Τίποτα όμως δεν πετάς...αφομοιώνεις όπως πολύ σωστά είπες...

Γι' αυτό σας λέω...ίδια χαχαχα!

Εικόνα

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Θέλω να αφιερώσω στη φίλη μου την Δώρα το παρακάτω:

Εικόνα

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι στη γη, που περπατάνε ανάμεσά μας και όμως δεν την αγγίζουν.
Το μόνο που αγγίζουν ... το μόνο που θέλουν πραγματικά να αγγίξουν ... είναι την ψυχή σου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Επισκέπτης την 26 Σεπ 2008 1:33 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Εικόνα
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Madraoulas

Δημοσίευση από Madraoulas »

ΘΕΛΩ να πω

Το μεγαλειο της ψυχης μας προσεγγιζεται, με την 'απωλεια' της υλης απο το βαθρο του μεγαλειου
ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΩ ΟΛΟΥΣ!!..ετσι απλα....
''΄Όταν μέσα μας έχουν εκλείψει οι αιτίες της πράξης, τότε η πράξη η ίδια δεν άγεται από τα συμπτώματα, αλλά εκδηλώνεται αυθόρμητα και αυτούσια, ως αγαθοσύνη. "
Επισκέπτης

Θελω να ευχηθω στα Αγγελακια μας ...

Χρονια πολλα Δωρα!!!! @};- :x

Χρονια πολλα Φωτεινη!!!! @};- :x

Επισης στην αγαπημενη μου δασκαλα που παντα στις αποστολες την βλεπω με μορφη Αγγελου...

Χρονια πολλα Νταννυ!!!! @};- :x

:-D :-D

Εικόνα
Επισκέπτης

Καλημερα παιδιά.
Καλλιόπη μου :x να χαίρεσαι τον Ταξιάρχη σου.
Άβαταρ μέλους
zefira

Δημοσίευση από zefira »

Θέλω και γω να πω :

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΑΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΛΑ ΜΑΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ, Καλιόπη μου και πάλι να τον χαίρεσαι

>:d< >:d< >:d< >:d< @};- @};- :x :x :x :x
Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.

Επιστροφή στο “Η ΠΑΡΕΑ - ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!”