Deukalion έγραψε:Βασω δεν μου φάνηκες σκληρη καθολου.
Πιστεύεις δηλαδή ότι θα έπρεπε να είμαι ανεξάρτητος για να μπορέσω να έχω σημαντική "πρόοδο'' εσωτερική; γιατί αν έχω καταλάβει σωστά άπο άλλα που έχεις γράψει λες πως δεν έχει σημασία το περιβάλλον ότι μπορούμε να το κάνουμε να μη μας επηρεάζει.
Εάν ήμουν γυναικα θα παντρευόμουν όπως ειχες κάνει(χωρις να πιστεύω πως ειναι η λύση) ,αλλά για τους αντρες ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα σε κάποια θεματα θαρρώ.
Τα βιώματα μου με έχουν κάνει να εκτιμώ παρα πολυ μερικά πραγματα. Και σίγουρα δεν εξηγουνται ολα μονο με λογική κ ενστικτο. Κ κάποια άτομα που με γνωριζαν για κάποια χρονική περίοδο δεν μπορούσαν να εξηγήσουν γιατι μου συμβαίνουν κάποια πράγματα όπως και γιατι μπορει να με αντιμετωπίζουν οι άλλοι με κάποιο τρόπο. Κ πιστεύω πως το θέμα είναι εσωτερικό και προβάλλεται κ στην αυρα μου.
Τι ειναι ο θεος για σενα Βασω;
Πάρη φυσικά το περιβάλλον δεν μας επηρεάζει, όταν έχουμε την ωριμότητα να είμαστε εσωτερικά σταθεροι...
Μέχρι εκείνη την στιγμή όμως, και εφ΄όσον μου λες ότι επηρεάζεσαι, δεν έχω λογο να αμφισβητήσω την κατάσταση που βιώνεις και την αδυναμία σου να νιώσεις καλά και μέσα σ' αυτό το περιβάλλον.
Κι εγώ δεν ήμουν πάντα δυνατή...Τώρα όμως ξέρω ότι χρειάζεται να αποδεχτούμε και την αδυναμία μας και να εκδηλώσουμε την θέλησή μας για ανάπτυξη, που καμιά φορά στο περιβάλλον μας θεωρείται κίνηση εισβολική...
Και επειδή δεν είμαστε σε θέση να στηρίξουμε εσωτερικά τον εαυτό μας με "επιχειρήματα" γινόμαστε ευάλωτοι και επιρρεπείς στις συμπεριφορές των οικειων...
Σ' αυτήν την φάση, που προσπαθούμε να αναπτυχθούμε και εμποδιζόμαστε, παίρνουμε και σημαντικές αποφάσεις για την ευθύνη μας, να επιτρέπουμε το εμπόδιο...
Εγώ πριν λίγα χρόνια (10 νομιζω), κατάφερα να συνειπάρξω με την μητέρα μου ειρηνικά. Γιατί η ειρήνη ειναι μέσα μου κατάσταση και όχι ανάγκη...
Μέχρι να γίνει όμως αυτό, μέχρι να βιωθεί η ειρήνη εσωτερικά, απεφευγα την στενή επαφή μαζί της...
ο θεός τι ειναι για μένα? ΟΛΑ!