Το ξέρατε οτι...;

΄Ο,τι θα θέλατε να κουβεντιάσετε
΄Ο,τι θα θέλατε να μοιραστείτε
΄Ο,τι θα θέλατε να μάθετε
nikos

Δημοσίευση από nikos »

γενετικά τροποποιημένο ον που σχεδιάστηκε για να πωληθεί ως pet
Σοκαρίστηκα φυσικά μόλις το διάβασα!

Δείτε πλήρες άρθρο εδώ καθώς και φωτογραφίες:
http://www.indy.gr/library/syskeyasmena ... to-emporio

οπου αναγράφεται στο τέλος πως είναι στην πραγματικότητα γλυπτά πλαστικού και λατεξ κι όχι όντα. Η ιδέα πάντως μου φαίνεται εντελώς διεστραμμένη. :(
There is a difference between knowing the path and walking the path
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Κι εγώ σοκαρίστηκα!!!

΄Οχι γι' αυτούς που το κατασκεύασαν, αλλά για αυτούς που θα το αγοράσουν...

Τίποτα δεν κατασκευάζεται, αν δεν υπάρχει ανταπόκριση...

Και επειδή γνωρίζω τα εσωτερικά μιας εταιρίας, και πως αυτή εξελίσσει τον τομέα έρευνας και ανάπτυξης, σας λέω, ότι δεν φτειάχνεται ούτε μια βίδα, αν οι "κατασκευαστές" δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι με το προϊόν τους θα αγγίξουν μια μερίδα (αρκετά καλή, ανάλογα με την επένδυση) ανθρώπων που θα το αγοράσουν.

Εδώ λοιπόν "μπήκα" στο μυαλό τους, και είδα την χαρά τους, όταν εντόπισαν ότι θα πλουτίσουν από την μοναξιά!!!! Βρήκαν λοιπόν υποκατάστατο της παρέας... :cry:
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Τρελάθηκα!
Δεν κατάφερα να το διαβασω όλο........δεν άντεξα.
Θα το ξαναδώ καποια αλλη ώρα .
Ελα Χριστέ και Παναγιά!
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
nikos

Δημοσίευση από nikos »

Το ξέρατε πως το κυνήγι μικρής φώκιας έχει γίνει και σπορ σε κάποιες χώρες? :(
Εικόνα
Εικόνα
Για να μην φρικάρετε κι εσείς δεν βάζω τη συνέχεια των φωτογραφιών που μου έστειλαν. :cry:

Οργανώσεις προστασίας:
http://www.ifaw.org/ifaw/general/default.aspx?oid=562
http://www.harpseals.org/
(Προειδοποίηση:υπάρχουν πολύ σκληρές φωτογραφίες σε αυτά τα σάιτ :cry: )
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

Μια φίλη μου είχε μια καταπληκτική ιδέα. Να παίξουμε το παιχνίδι "κυνηγήστε τους κηνυγούς της φώκιας"... Ενδιαφέρον μου ακούγεται, να δούμε τότε πως θα νιώσουν αυτοί....
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ax Nικο και εμένα μου ήρθαν...

Δεν τόλμησα να τις βάλω...Γιατί δεν είχα και λύση. :cry:

Εικόνα

Δημοσίευση από Rainmaker »

Κάθε χρόνο στελνουν τα ίδια email σε παγκόσμια εμβέλεια ... όλοι τα βλέπουν αλλα πολύ λίγοι είναι αυτοι που μπορούν πραγματικά να κάνουν κάτι...και αυτοί δεν κάνουν τίποτα

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιες οργανώσεις που κυνηγάνε τους κυνηγους...
nikos

Δημοσίευση από nikos »

Οι ιστορίες διάσημων φωτογραφιών:
Εικόνα
Η διάσημη φωτογραφία του Che Guevara, η τυπική εικόνα του Ηρωικού Αντάρτη που φαίνεται το πρόσωπό του με μαύρο μπερέ ατενίζοντας κάποιο απόμακρο σημείο, λήφθηκε από το Alberto Korda στις 5 Μαρτίου του 1960, όταν ο Guevara ήταν 31 ετών σε έναν ενταφιασμό ενός από τα θύματα της έκρηξης του Coubre, αλλά δεν δημοσιεύθηκε, παρά επτά χρόνια αργότερα.
Το ίδρυμα τέχνης του Μέρυλαντ (Ηνωμένες Πολιτείες) την ονόμασε ως «τη διασημότερη φωτογραφία και τη πιο γραφική εικόνα του κόσμου στον 20ο αιώνα». Είναι ίσως η πιο αναπαραγμένη εικόνα στην ιστορία, που εμφανίζεται σε αφίσες, σε μπλούζες, σε έργα της τέχνης, και έναν μακρύ κατάλογο από διάφορα άλλα.

Εικόνα
Ο Thich Quang Duc, γεννημένος το 1897, ήταν ένας βιετναμέζικος βουδιστής μοναχός (επίσης αποκαλούμενος Bonzos) που ταξίδεψε πολύ μέχρι το θάνατο του σε μια οδό στη Saigon στις 11 Ιουνίου του 1963.
Η πράξη διαμαρτυρίας του, που επαναλήφθηκε από άλλους μοναχούς, έγινε γνωστή, επειδή πιστοποιήθηκε από τον Δαβίδ Halberstam. Ενώ το σώμα του καιγότανε, ο μοναχός έμεινε ακίνητος εντελώς. Δεν φώναξε, ακόμη και καμένος δεν έκανε ούτε έναν θόρυβο.
Ο Thich Quang Duc διαμαρτυρόταν ενάντια στον τρόπο με τον οποίο ο κατακτητής πίεζε τη Βουδιστική θρησκεία στη χώρα του. Μετά από το θάνατό του, το σώμα του αποτεφρώθηκε σύμφωνα με τη βουδιστική παράδοση. Κατά τη διάρκεια της καύσης η καρδιά του έμεινε άθικτη, λόγος για τον οποίο θεωρήθηκε άγιος και η καρδιά του μεταφέρθηκε με την προστασία της Bank of Reserve of Vietnam ως λείψανο.

Εικόνα
Το 1994, ο λαμπρός φωτογράφος ο σουδανέζος Kevin Carter κέρδισε το βραβείο Pulitzer με μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στην περιοχή Ayod (ένα μικρό χωριό του Σουδάν), η οποία κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο.
Στην εικόνα η σκελετωμένη μορφή ενός μικρού κοριτσιού, σκυμμένου στη γη, εξαντλημένου από την πείνα, και στα πρόθυρα του θανάτου, ενώ στο βάθος, αναμένει ένας μαύρος γύπας προσεκτικά και περιμένει την ακριβή στιγμή του θανάτου του κοριτσιού.
Τέσσερις μήνες αργότερα, ο Kevin Carter έχασε τη ζωή του.

Εικόνα
Γνωστός σαν τον ’γνωστο Επαναστάτη, αυτό ήταν το παρωνύμιο που αποδόθηκε σε έναν ανώνυμο άνδρα που έγινε διεθνώς διάσημος φωτογραφιζόμενος μπροστά σε μια σειρά από τάνκς κατά τη διάρκεια της καθιστικής επανάστασης στην πλατεία Tiananmen το 1989 στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.
Η φωτογραφία λήφθηκε από τον Jeff Widener, και εκείνη την ίδια νύχτα μπήκε στον τίτλο εκατοντάδων εφημερίδων και περιοδικών παγκοσμίως.
Ο άνδρας έμεινε ακίνητος και όρθιος ενώ τα τανκς ήρθαν κοντά του, κρατάει δύο παρόμοιες τσάντες μια σε κάθε χέρι. Ενώ τα τανκς πλησίασαν σε παράταξη, έκανε χειρονομίες έτσι ώστε απομακρύνθηκαν. Σε απάντηση, το τανκ που ήταν επικεφα-λής προσπάθησε να προχωρήσει, αλλά ο άνδρας το εμπόδιζε επανειλημμένα με τον τρόπο του, που δείχνει τεράστια αντοχή και αντίσταση.
Στη δύση, οι εικόνες του επαναστάτη παρουσιάστηκαν/επιδείχθηκαν σαν ένα σύμβολο της κινεζικής δημοκρατικής μετακίνησης. Ένα νεαρό άτομο διακινδυνεύει τη ζωή του ενάντια σε ένα στρατιωτικό σμήνος. Μέσα στην Κίνα, η εικόνα χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως το σύμβολο της προσοχής των στρατιωτών του Δημοκρατικού Στρατού της Ελευθερίας για να προστατεύσει την κινεζική πόλη: παρά τις διαταγές να προχωρήσει, ο οδηγός του τανκ δεν το κάνει εάν αυτό προκαλέσει ζημία σε έναν πολίτη.

Και μια πιο ευχάριστη!
Εικόνα
Το αποχαιρετιστήριο φιλί του πολέμου λήφθηκε από τον Victor Jorgensen στην Times Square την 14η Αύγουστου του 1945, βλέποντας έναν στρατιώτη του αμερικανικού ναυτικού ενθου-σιωδώς να φιλά μια νοσοκόμα.
Αντίθετα από το τι νομίζουμε, αυτά τα 2 προσωπα δεν γνωρίζονταν, ήταν τελείως ξένοι. Η φωτογραφία, όλα μια εικόνα, θεωρείται το ανάλογο της διέγερσης και του πάθους που νοιώθεις όταν επιστρέφεις στο σπίτι μετά από μια μακριά περίοδο, όπως επίσης τη χαρά όταν τελειώνει ένας πόλεμος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nikos την 25 Σεπ 2007 1:18 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
nikos

Δημοσίευση από nikos »

Έχετε δίκιο, δεν σταματιούνται εύκολα τέτοια φαινόμενα παρακμής του είδους μας! :cry:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Με έχει βασανίσει πολύ αυτό που λες...

Αυτοί είναι τόσο πολλοί ή εμείς δεν μπορούμε να δράσουμε?

Και δεν εννοώ να στείλουμε χρήματα ή να υπογράψουμε μέιλ!!!
Γιατί αυτό δεν είναι δράση, είναι απλά αντίδραση!

Το είδος αυτό της παρακμής που λες είναι οι πιο πολλοί ή οι πιο δυνατοί? Τι είναι τελικά, και μας τρελλαίνουν κάθε φορά...Είδες τις εικόνες με τα δελφίνια??? Για μέρες ήμουν άρρωστη....

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Να παίξουμε το παιχνίδι "κυνηγήστε τους κηνυγούς της φώκιας".
Και εγώ έτσι πίστευα....και ήθελα να τους πλακώσω στις μπουνιές με τα δικά τους όπλα....αλλά μετά συνειδητοποιήσα προς μεγάλη μου λύπη.....οτι εμείς φταίμε για όλα.......εμείς αγοράζουμε αυτά που σκοτώνουν αυτοί....

όταν σταματήσουμε......που ποτέ δεν θα γίνει αυτό...τότε θα σταματήσουν!!!!!!

Κάπως τουλάχιστον να τις προφυλάξουμε...και όχι μόνο τις φώκιες αλλά και όλα τα ζώα....και ιδιαίτερα τα υπο εξαφάνιση!!!

Μα τι ηλίθιοι....πάνε και σκοτώνουν τις λευκές τίγρεις για να κάνουν γούνα..;;;;που δηλαδή...αντε τώρα γιατί θα μιλήσω άσχημα και δεν το θέλω.... :evil:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Αυτή Εμμανουέλα είναι μια συνειδητή δράση!!!!

κοκκαλάκια από ταρταρούγα
γούνες
ελεφαντόδοντο
κοράλια
δέρμα
και εγώ δεν ξέρω τι άλλο...

κι ας λένε ότι χρησιμοποιούν την πρώτη ύλη από πεθαμένα ζώα.

Φυσικά από πεθαμένα...Μόνο που δεν περιμένουν να πεθάνουν φυσιολογικά...Τα σκοτώνουν!!!!

Να βρίσκαμε τα είδη που μπορούμε να αποφύγουμε τι λέτε?
Εκτός από τα είδη γνωστά!!!

Εικόνα

Δημοσίευση από nikos »

’λλοι τρώνε δελφίνια και σκύλους για έδεσμα κι άλλοι μοσχάρια και γουρουνάκια.
Δεν είναι μόνο οι γούνες το πρόβλημα. Αφού οι περισσότεροι πιστεύουν πως είναι οκ το να φαγώνονται τα ζώα τουλάχιστον να υπάρχει μια στοιχειώδης αξιοπρέπεια στον τρόπο που ζουν αυτά. Δεν ζουν στον πλανήτη μόνο για να ικανοποιούν τη γεύση μας ή τη μόστρα μας!

Τα είδη με πούπουλα πάπιας έχουν φτιαχτεί από ζωντανές πάπιες! Τις μαδάνε ζωντανές αφού μάθανε πως ξαναβγάζουν πούπουλα όταν ζουν. Το βασανιστήριο έχει επαναληψιμότητα εφ'όρου ζωής για αυτές.
Τέτοια βίντεο σαν αυτό που είχες βάλει Βάσω αφυπνίζουν σκληρά τις συνειδήσεις. Το προτιμώ αυτό από την "ευτυχία" της άγνοιας.
Για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα μπορούμε εμείς να σταματήσουμε να αγοράζουμε όπως λες. Χωρίς ζήτηση θα μειωθεί η προσφορά.
Να βρίσκαμε τα είδη που μπορούμε να αποφύγουμε τι λέτε?
Εκτός από τα είδη γνωστά!!!
Δηλαδή? Τι προτείνεις πιο συγκεκριμένα?
Αυτοί είναι τόσο πολλοί ή εμείς δεν μπορούμε να δράσουμε?
Λογικά θα μπορούσαμε γιατί είμαστε πιο πολλοί. Το ίδιο ισχύει και για πολλά άλλα ζητήματα στον πλανήτη. Πυρηνικά, καταστροφή περιβάλλοντος κλπ. Πρακτικά αμφίβολο γιατί οι αιτίες είναι βαθύτερες που συμβαίνει αυτό και οι αλλαγές γίνονται υπερβολικά αργά στο συλλογικό ασυνείδητο της ανθρωπότητας.
Ο καθένας μας είτε μέσω ομάδας, είτε μόνος αλλάζει ό,τι είναι στο χέρι του και μπορεί να επιρρεάσει.
Συναισθήματα λυντσαρίσματος πιστεύω πως είναι φυσιολογικότατα σε περιπτώσεις τέτοιων κυνηγών, εμπρηστών κλπ. Δεν ωφελούν πρακτικά όμως..
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ω και πόσο συμφωνώ...αλλά βαρέθηκα μόνο να συμφωνώ!!

Λέω, αν γίνεται, εκτός από το κρέας σαν τροφή, που εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, δυστυχώς ακόμα, να βρούμε είδη που γνωρίζουμε πως κατασκευάζονται.

Αυτό που είπες πχ. για τα πούπουλα...

ε, ας μην κοιμηθούμε σε πουπουλένια στρώματα, παπλώματα, μπουφάν...αφού γνωρίζουμε ότι βασανίζονται τα ζώα...

Αυτό εννοώ...Γίνεται?

Εικόνα

Δημοσίευση από nikos »

Ας το κάνουμε κι ας το εξαπλώνουμε με τον τρόπο μας κι από το φόρουμ. ’νοιξε θέμα όμως στα "κοινωνικά θέματα" καλύτερα.

Επιστροφή στο “Ο,ΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ”